uran kvadrát merkur


08.12.2023 - 11:23
(Rak) nanuk
uran kvadrát merkur
Prosím jak jste prožívali tento aspekt :24:
Já mám v nativu merkur ve lvu v 6.v opoz. na marse ve vodnáři ve 12d.a kvadrát jupiter ve štíru v 8 domě a trigon MC. Ted mi tranzituje uran 2 domem. No je to síla celkově, dělám chyby, jsem více nervozmní, popudlivá, nedaří se atd....

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
12.12.2023 - 07:57 | Filtr
(Lev) Gryphon
Především je potřeba si uvědomit, že Uran apriori neboří. To, co dělá, je, že "dělá prostor". Osvobozuje, uvolňuje. Boří pouze příliš saturnské záležitosti a to, co se dávno přežilo. Stará se o to, aby evoluce probíhala tak, jak má, bez zastávek.
S Merkurem se to má tak, že Uran má za úkol to intelektuální (ale i jiné) vědomí pootevřít. Což se může stát i takovým způsobem, že rozboří veškerý dosavadní systém přesvědčení, pokud byl starý, strnulý, nepružný a "síla zvyku". Někdy se to projeví velkou nervozitou a děláním chyb, ale většinou jsou ty pocity vyvolané jen jakousi nostalgií a šokem z toho, že pod sebou najednou nemáme známou půdu pod nohama. Je potřeba vědět, že "když se zavřou jedny dveře, otevře se jiné okno". Nebude to stát na místě. Uran je ale skvělý v tom, že nabídne úplně novou, netušenou alternativu. "A nešlo by to třeba takhle?"
Merkur s Marsem a Jupiterem v radixu mají občas tendenci vyvolat přesvědčení o tom, že "já to stejně vím všechno nejlíp". Uran tudíž rozehrává nejen Merkurickou energii, ale i Martickou a Jupiterskou - takže nejspíš zastaví nebo zchladí přílišná nadšení a řekne "takhle to fungovat nebude", a zašťourá do systémů přesvědčení a řekne "fakt věříš zrovna TOMUHLE? Tomu, co snižuje tvou velikost a co tě popírá?" Celkově nejspíš přichází s poselstvím, aby ses sama začala vnímat trochu jinak, abys věci ve svém životě vyhodnocovala podle trochu jiného mustru...a abys začala mít větší důvěru v intuici.
12.12.2023 - 09:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Jsem na tom podobně, Uran (chvíli společně s Jupiterem) mi delší dobu aktivuje celý nativní kvadrát Luna, Uran-Merkur, Jupiter a ještě nějaký čas bude. U mě se oba toho kvadrátu účastní, u tebe ne, takže to máš lepší. U mě se to projevilo zdravotně-komplikacemi po operací (Uran) břicha (Merkur). Navíc teď přibyde Saturn na Slunce s Venuší, tak uvidíme, jestli už bude konec. Hodně to zasahuje pracovní oblast, zjistila jsem, že to zas tak neprožívám a že je mi dobře i doma :1:
12.12.2023 - 12:09 | Filtr
(Rak) nanuk » Gryphon
Děkuji moc za odpověd´


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »