studijní předpoklady


27.11.2023 - 15:34
(Střelec) petrasauerova
studijní předpoklady
Ahoj, dá se z horoskopu vyčíst, zda má můj syn 3.2.2003 Svitavy 5:50 hodin předpoklad k vystudování vysoké školy? Daniel je introvert. Byl na víceletém gymnáziu, vyloženě tam v kolektivu trpěl, nezapadal. Škola ho poslala do pedagogické poradny. Tam zjistili, že IQ má 125, nejnižší mu vycházelo 117 a nejvíce ke 130. Takže problém nebyl v tom, že mu škola nejde, protože je hloupý (mi říkala výchovná poradkyně školy). Pořád ho do něčeho tlačili, aby školu reprezentoval apod. No a on místo aby řekl, že tam nechce být, tak začal nosit pětky a propadal. Dopadlo to tak, že jsem ho dala do prváku na jinou školu. Vystudoval veřejnou správu. Na škole se mu líbilo, malý kolektiv, jiný přístup učitelů, děti z podobného sociálního prostředí. Já ho vychovávám sama, nežijeme si zle, ale rozhodně si nemůžeme dovolit tolik, jako rodiče dětí z gymplu, sešlo se mu ve třídě hodně dětí podnikatelů, právníků, doktorů. Ředitel gymplu mi narovinu i řekl, že se mezi tyto děti nehodí. No, Daniel měl na nové škole vyznamenání. Udělal si mezinárodní zkoušky z angličtiny. Letos se dostal na vysokou školu (fil. fakulta, obor anglický jazyk). Jenomže zase ta jeho povaha. Změna prostředí, navalili mu hodně učení.Po dvou týdnech přijel z kolejí, že tu školu nedá. Že to je tam hrozné. Že to ale neutne hned, počká, jak dopadne zkouškové období. Já mám o kluka strach, aby to nějak dal, aby vystudoval nebo aby se o sebe v životě uměl postarat. Dá se vyčíst z horoskopu, čím jednou bude? Já dělám na sociálce a asi jsem deformovaná tou profesí. Dělám s alkoholiky, feťáky, lidmi bez práce, bez přístřeší. Mám hrůzu z toho, že by takhle skončil i můj kluk. Prosím, podíval by se mu někdo do horoskopu, zda bude život zvládat?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.11.2023 - 08:41 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Má horoskop politika :4: Je to Vodnář, nech ho jít svou vlastní cestou a nemaminkuj tolik, není to k dobru věci. On si poradí.
28.11.2023 - 15:21 | Filtr
(Rak) Tralalala100
Zdravím, :17:

Vystudovat školu podle mě není ani tak o chytrosti, nebo o studijním, nebo nestudijním typu, ale hodně o disciplíně a o tom, jak člověk vydrží stres. Prostě to nevzdat. taky jsem studovala filologický obor z cizího jazyka.. není to žádná medicína, ani práva, ale že by to byla procházka růžovou zahradou, tak to se říct nedá. Taky záleží, jestli už ví, jak by rád tady tento obor uplatnil a jestli se v tom vidí. Potom má velkou motivaci, která mu může pomoci při zvládání studia.

Taky ten skok ze střední na vysokou je celkem zátěž, protože je to nové a asi i těžší. Takže pokud ho to baví, ale jen si myslí, že to nedá, tak určitě být Vámi za ním stojím, co to jde a co nejvíce ho podporuji. Nakonec je normální, že lidi nedodělají Bc. hned během tří let, ale třeba si to prodlouží o rok o dva.


V horoskopu má i přítomného střelce, takže ho ty cizí kultury můžou lákat a bavit a v rámci studia může vyjet na Erasmus, kde se může cítit jako ryba ve vodě.


Taky má ASC a Merkura v prvním domě v kozorohu, takže jistou houževnatost a umět zdolat překážky tady určitě vidím. A vládce ASC je v blíženci, což jako merkurické znamení je vždy fajn výbava k jazykům.

Nicméně taky vím, že školu můžou hodně zhnusit učitelé a jejich přístup, hodně stresu atd. A taky nebude určitě stejné studovat angličtinu v městě x, jako v městě y. Ty přístupy se hodně liší a i já jsem takhle přestoupila z města do města, ale na stejný obor. V tom případě by se mohl aspoň překonat tento půlrok, nějaké předměty si splnit a jít studovat to samé, nebo obdobu, do jiného města, kde ví, že mají ok přístup a uznat si ty předměty, co už dal, aby ten čas úplně neztratil.


Na závěr bych jen řekla, že podle mě zrovna VŠ není ukazatelem toho, jestli se o sebe člověk postará, nebo ne. Mnoho lidí bohužel vyjde z VŠ a jsou ještě zmatenější, než když tam nastoupili a neví, co se sebou. Já jsem sice za VŠ ráda, udělala jsem si i Mgr. v zahraničí, ale tak nějak zjišťuji, že v tom, co chci dělat, je to tak nějak jedno a vlastně jsem si to udělala jen tak pro sebe. A v horoskopu možná nějaké předpoklady jsou, ale potom je to na vůli člověka. Já ani nevím, jestli nějaké takové výrazné předpoklady tam mám, ale jednoduché to pro mě nebylo a musela jsem se hodněkrát, hodněkrát překonávat. :6:

A ještě mě napadlo, pokud se na VŠ bude jen trápit, tak by se jazykům mohl učit v zahraničí (a nenimrat se zbytečně filologicky v jazyce, v literatuře), kde určitě i dostane lepší plat (teda záleží na zemi, samozřejmě) a tak by se určitě i naučil o sebe lépe postarat. :-) Ale jsou to jen mé návrhy i podle toho, jak se koukám na jeho horoskop a dle mé zkušenosti s tímto oborem a cestováním a uplatněním.
28.11.2023 - 22:13 | Filtr
(Panna) funky
Pokud má IQ 120+, tak si cestu životem najde. Pro mladého muže není nic horšího než přehnaně starostlivá matka. Dejte mu prostor, ať si život ohmatá sám.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »