Progresivní Luna


09.09.2023 - 12:07
(Střelec) Kerryna
Progresivní Luna
Krásný den, je tu někdo, kdo by měl zkušenosti s prog.Lunou vstupující do 12 domu a zároveň i v opozici na nat. Slunce? :63:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
11.09.2023 - 15:05 | Filtr
(Lev) Gryphon
Progresivní Luna je, co se týče délky trvání jejích tranzitů, určitým způsobem propojená se Saturnem. Tranzitní Saturn proběhne zvěrokruhem za 29 let a progresivní Luna za 28 let. Progresivní Luna tudíž nějakou formou představuje realizaci cílů ve hmotě. Zatímco tranzit je cosi, co přichází zvnějšku směrem do nitra, cosi, co může ovlivnit, progrese je naopak cosi, co přichází z nitra, a je směrována ven, manifestuje se ve hmotě (anebo taky ne). Dvanáctý dům znamená, že už jsi chvíli před cílem, už jenom dobíháš, už se to nedá nijak změnit, ovlivnit, už je rozhodnuto. Vědma říká Neovi "Ty ses už dávno rozhodl, nyní je potřeba pochopit, proč..."
Už víš, že tě čeká nový cyklus, onen přerod už je téměř za rohem, a opravdu se nedá dělat nic jiného, než si "vyčekat důlek". Dvanáctý dům ukazuje, že už to není ve tvých silách, že osobní energie už ztratily odůvodnění a pomalu přicházejí i o formu, už se není čeho držet, na čem lpět. Své zkušenosti nyní odevzdáváš v čemsi jako "Boží výkupně prožitků". 12.dům je o totálním odevzdání se, splynutí s jednotou, kosmem, což se může klidně stát, ale stejně tak se stát může to, že prostě ulítneš, nebudeš na to mít kapacitu, abys mohla "přejít do nového levelu", takže může přijít i zaseknutí se v nějakém stínovém světě, ve své fantazii a lhaní si do vlastní kapsy.
Progresivní Luna ve 12.domě v opozici na Slunce znamená, že Slunce radix je pravděpodobně v šestém domě. Život je tudíž o neustálém hledání nejvhodnějšího postupu, o drobných praktických činnostech, o "správnosti", očišťování, oddělování "zrna od plev"...a Luna jakoby říkala "Už to konečně přestaň jednou provždy řešit. Pusť to. Není to žádný úkol, není to žádná hádanka, co potřebuje vyřešit. Je to život sám. A v něm je nyní čas na odpočinek. Na oddělení se od ostatních lidí, na pobytí v samotě, tichu, možná i tmě. Není třeba už o tom přemýšlet, ono to totiž už ani nejde.
V jisté formě to může znamenat i nějakou konfrontaci s muži, otcem nebo otcovskými a autoritativními postavami, kde je to ovšem dobře nastavitelné. "Já mám svoji pravdu, ty máš svoji pravdu, a i když se nechápeme, a lezeme si na nervy, minimálně se nějak uznáváme." Na jiné úrovni to může znamenat to, že prostě víte, že už se neprotnete.
11.09.2023 - 21:28 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Gryphon
Moc děkuji za obsáhlou odpověď i čas ?
12.09.2023 - 17:02 | Filtr
(Lev) Gryphon » Kerryna
Rádo se stalo.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »