Solar 2023/2024


11.08.2023 - 07:39
(Štír) Nabi*
Solar 2023/2024
Zdravím po dlouhé době všechny a jdu se svou klasikou. Jako vždy, každý rok aktuální téma Solární horoskop. :4:

Co je rozhodně pro mě zajímavé, je solární Venuše na dvojce Mars/Venuše. Beru to jako návrat Venuše, kdy to budu asi intenzivně vnímat v průběhu celého roku. Tentokrát to vnímám jako možnost přeskládání hodnotového žebříčku a sebehodnoty zase trochu jiným a možná intenzivnějším způsobem než doposud.
Přiznám se, že by mi docela přišlo vhod (viz obrázek níže - samostatný solar), kdyby se energie 2. a 6. domu nějak pozitivně promítly do mé finanční a pracovní oblasti (rozumějte mnohem vyšší příjem :D).

Chtěla bych více cestovat a prohloubit jazykové znalosti.

Co přijde zajímavé Vám a proč? Klidně to může být intuitivní pocit, informace. Takže jestli budete mít chuť, tak pište. Budu ráda za inspiraci :17:
:1:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
11.08.2023 - 07:39 | Filtr
(Štír) Nabi*
Solar 2023/2024 SAMOSTATNĚ
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
13.08.2023 - 19:51 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Jen, co mě tak napadá, že ten ten následující solár bude o práci, která ti nějaké penízky vynese, ale zároveň je zajímavý Jupiter na konci 8.domu.
Jinak obecně, asi si ještě chvilku počkaš, ale po 40.je to jízda. Možná změna hodnoty v pohledu na svět? Nehrají v tom roli i to učení cizích jazyků východu, že by na to mělo vliv? :63:
Nezajimala by tě třeba čínská astrologie? To jsou jen takové úvahy. :27:
14.08.2023 - 09:39 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
Díky :17:

Jj tak snad se to v pracovní oblasti promítne pozitivně :15: Ten Jupiter klidně můžeš rozvést (i do vzkazů :D).
Proč si myslíš, že po 40tce to bude jízda a v jakém smyslu? :4:

K těm jazykům a hodnotám. Hele, je to dost možný. Momentáně se učím intenzivně Korejštinu. Jižní Koreu, Čínu, Japonsko, bych chtěla navštívit určitě. Tyhle kultury mi jsou něčím blízké, vždycky mě to zajímalo a miluju jejich jídlo. Jen jsem si kdysi myslela, že je to nereálné. Ani nevím proč. Možné je úplně všechno, tak nevím proč jsem k tomu měla tenhle přístup.

Ta čínská astrologie asi ne, i když co já vím. Možná v budoucnu. Zatím mě to nijak nepřitahuje. Každopádně jsem zvědavá, co mi život přinese :1:
14.08.2023 - 11:39 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ahoj,
neodpovím, neumím. Odpovědět umím, ale soláry neumím tak, abych něco předpovídal. Zkoušel jsem sám na sobě, občas někoho blízkého, ale náhled do budoucna mi není ani tak blízkým (nebaví mě, nó :115:), takže přestože jsem třeba i dokázal odhalit ty podstatné prvky ze soláru, jejich interpretace vypadala pak všelijak a při zpětném prozkoumání se naplno ukázalo, že podstatné jsem sice viděl, ale napsané mně nesrozumitelnou řečí, nevyložil jsem to. Ševče, drž se svého kopyta a ty, Sosno, radixu. :3:

Ale právě proto píšu! Když jsi tu "jako vždy, každý rok", tak už umíš určitě za ta léta zpětně zhodnotit, jak jsi se při zpětném zkoumání trefovala? A jak se trefovali ostatní? A nemusí to být otázka jen na Tebe, ale i na ostatní, pokud jim někdy někdo řešil jejich solár? Tohle mě třeba zajímá víc, než můj vlastní solár, protože jak jsem napsal výše, já zrovna soláry mám psané nějakou "mimozemšťanštinou":32:.
14.08.2023 - 12:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Podle mě je to stejné jako u radixu, kdy jedna konstelace má několik možných interpretací a pokud toho člověka neznáš, tak nevíš, která je ta správná a jak sám píšeš, můžeš odhalit podstatné prvky/oblasti, kterých se to může týkat, ale co se přesně bude dít, to je spíš pro jasnovidce. Když dotyčného znáš moc dobře, tak jsi zase zaujatý :4: Proto by si každý měl vykládat radix i solár sám (i když i tam je těžké nebýt zaujatý). Mně třeba pro tento solární rok, který díky bohu za pár dní končí, vyšly věci ještě hůř než jsem předpokládala (nebudu to zde podrobně rozebírat, ale zejména vlastní zdravotní problémy + k tomu nečekané zdravotní problémy několika rodinných příslušníků). Co nevyšlo a bylo mi zde předpovídáno, byly finanční problémy.

Jinak zpětně v soláru některé věci vidím, ale musím se hodně snažit, abych je vyčetla (tím nemyslím z důvodu neznalosti techniky, ale že to je málokdy výrazně vidět). Ale je fakt, že posledních pár let se nic tak převratného nedělo a člověk vždy vnímá spíš to negativní a když je toho hodně, spíš si všimne.
14.08.2023 - 12:09 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sosna zvlčelý
Já to umím jen zpětně...Umím, no, víceméně to tam najdu, ale taky v tom obecně neumím moc číst... Jinak bych sem nechodila s diskuzí. :1:
Mě jen zajímalo, co koho napadne. Já jsem svoje myšlenky napsala, víc mě toho nenapadá. :3:
15.08.2023 - 06:56 | Filtr
(Štír) Nabi* » ES
Právě jsem si uvědomila, že na "jednoduché" věci se nikdy nekoukám. Nebo respektive je tam asi nikdy nevidím. Vždycky se dívám na to tak, co mě trkne, tímpádem je to něco, co už do předu beru jako lekci a nějak se psychicky připravuju. Mám to ve vědomí jako nosné téma a všímám si, co se mi děje. Většinou je pak pro mě jednodušší se s tím pak popasovat anebo se tyhle věci nestanou.

Na mě to tentokrát působí dost průlomově (byť se dost podstatné životní průlomy děly teď v minulých letech, hlavně teď od posledních narozenin) a jsem si jistá, že Venušská témata budou ještě zesílená. Vidím to jak v solaru, tak v samostatném solaru. A ať už to bude mít jakýkoliv projev, mám z toho v konečném důsledku dobrý pocit. Ten pocit, že všechno bude dobré, jakkoliv napěťově to může působit. Prostě se tento rok něco zlomí. Zlomí a už se to do stejných kolejí nevrátí, ale v tom dobrém. Takže uvidím. Pak budu pak sdílet. (Věci, které projdou mojí cenzurou :61:)
15.08.2023 - 07:05 | Filtr
(Štír) Nabi*
Jinak mi přijde zajímavé, jak se solární Merkur s Marsem ochomejtá kolem Saturnu. A v samostaném jsou tyhle tři planety taky propojené + do toho spojené s Plutem. Už tento rok to cítím, zejména v komunikaci. Teda na moje Váhomerkurické diplomatické poměry jsem překvapivě nediplomatická :4:. Což je mi ale v mnoha případech k užitku. A myslím, že to docela ladí s Venušským tématem a uvědomováním si vlastních hodnot a jejich vyjadřováním.
15.08.2023 - 10:38 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Jak píše Sosna, taky podobně se solár učím, nejvíce podle sebe, pozorováním, co se děje v daném roce apod. Jen mi 1 rok přišel, že byl jakoby posunutý dopředu (letos mám solár 2022).
Já si začínám více všímat čínské astro, kde je na každý rok definován archetyp (zvíře) a energie (dřevo, oheň, země, kov, voda). To už si podle sebe udělám nějakou hrubou představu, o čem ten rok bude (pro mě a obecně).
U tebe ten následující rok (asc. u soláru) padá do 9. domu a znamení Panny. Proto myslím, že tam bude zvýrazněno zahraničí, učení nebo práce (u tebe ty cizí jazyky), možná i cesta do zahraničí, objevování nové kultury apod. A finanční domy jsou také zvýrazněny, ale myslím v pozitivním smyslu anebo zvýšená sebehodnota a tím i vnitřní bohatství nebo třeba i seznámení... :46:
Jupiter je vládcem horoskopu a je ve Střelci, tak možná svým přičiněním ti něco ke konci soláru přinese nebo nějaké štěstí (Býk - materiální štěstí).

Od 10.2.2024 bude podle Číny vládnout Dřevěný Drak (u nás Drak se překrývá s našim Beranem - obě energická znamení: https://cinsky-horoskop.najdise.cz/…), takže to už bude na rozdíl od letoška úplně odlišná (aktivní) energie, stejně tak dřevo (jaro - vše začíná nově a intenzivně). U tebe podle učebnice se ještě podívám, ale mám tušení, že Vepř vládne Drakovi a energeticky: z vody vzniká dřevo (jsi Vodní Vepř s duší taky Vepře v kovu).

Co se týká nadcházejících let (42+), podle tranzitů tě čeká opozice Uran - Uran. Někdo to období označuje jako krizi středního věku, někdo druhou pubertu. Prostě vše, co si dokážeš (nebo spíš nedokážeš) představit, co může Uran přinést - to, co ti dosud nepřinesl a ty se k tomu budeš muset postavit. Je to takové intenzivní období a člověk je velmi autentický. Budou nové informace nebo ti je Uran bude dávkovat v podobě zcela nových aha efektů... A tím i růst vědomí a myslím, že budeš věci vidět úplně z jiného pohledu než dosud. :29:

Hodně mám letos takové poznání - tak teď už vím, proč to všechno tak bylo. Poslední střípek do skládačky - v jedné velmi důležité oblasti mého života.
15.08.2023 - 13:00 | Filtr
(Štír) Nabi* » ES
Hele, to je otázka. Vezmi si, že potřebuješ čas, aby bylo zelí (nebo Kimchi :D) dobře zkvašené a mělo tu správnou chuť. :4:

Vím co myslíš, ale potřebovala jsem podtrhnout tuhle záležitost. Samozřejmě, když to zkvasí moc, je z toho smrad. To je dobrá analogie k životním situacím. Načasování je vždycky stěžejní.
15.08.2023 - 14:01 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
Ta čínská astrologie zní zajímavě, jak o tom píšeš.

To by bylo fajn s tím zahraničím, moc bych si to přála. Daří se mi teď docela přiblížit Asijské kultuře a příští týden máme setkání s holkama v Brně, se kterýma nás spojuje stejné téma. Neznám tam nikoho, tak jsem zvědavá.

O té sebehodnotě jsem psala už výše, ale ještě mě napadlo (teda mám takovou teorii), že když se planeta dostane do Solaru do stejného postavení jako je v nativní pozici, tak by se mohly odehrát věci, které mě posunou na další level. Myslím si to proto, že v nativu už tuhle energii mám, znám jí a pracuju s ní, takže takhle zdůrazněné by se mohlo pohnout to, s čím jsem nedokázala doposavaď hnout (nebo to změnit).

Uranské opozice se jako takové až tak nebojím, spíš přidružených aspoektů k nim. Ale to je ještě nějaká chvíli. Co jsem zatím prožívala nejhůř byl Neptun v kvádru na Lunu, ASC, DSC a opo na Venuše/Mars. To byla pro mě tak únavná až otravná energie, než jsem pochopila, že se mám naučit důvěřovat a nechat se vést, i když mi to přišlo jako milion let agónie a neschopnosti něco udělat se svou situací. To bylo fakt utrpení, protože to bylo tak neuchopitelné.
Ostatní planety jsou aspoň nějak uchopitelné a reálné. I když samozřejmě i ty můžou přinést brutální přerody a bolest. Učím se dopředu už nejančit, ale ráda si vždycky udělám nástín a prodiskutuju to.

U tebe už aspoň Uran z opozice odešel a už se tam nedostane. Tobě to zasahovalo do 7d., takže to bylo jiné, než to bude pro mě zřejmě. mě to zasáhne z 6d do 12d a to se může projevit dost různě. Vímala jsi nějak ten kvadrát Neptuna na Slunce?
16.08.2023 - 22:08 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Také ráda poznávám nové kultury, jiné krajiny, pohledy na svět, jídlo místních domorodců, pití... :27:

O té sebehodnotě ve spojitosti s Venuší jak píšeš, může být, jak to vnímáš. Ale myslím obecně, že stejným postavením tranzitu jako v radixu, se toto téma zvýrazní a člověk tak to musí intenzivně řešit a o to více vše prožívá. A záleží, jak se k tomu postaví, takže to nemusí vždy být posun dopředu nebo o nějaký level. Může tedy i více propadat nějaké negativním pocitům, typu např. "Proč se to zase děje, už na to nemám sílu..."
Charakter tohoto prožitku nebo událostí pak nesou planety, domy a aspekty. Já jsem např. měla zvýrazněný docela nedávno Uran kvadrát Mars. A zase a znovu a pořád dokola totéž... Tak asi jsem to vnímala. Destruktivní charakter. :39:
Je to ale významné téma, takže nenechat se tím stáhnout dolů. :23: Mám proto sama pro sebe takové vysvětlení, proč to tak je obecně, nejen tento aspekt, ale všechny :93: co se v životě děje.

K tomu Neptunu ti napíšu zvlášť...

Někdy mi ta astrologie přijde nesrozumitelná, prostě hodně věcí působí dohromady. Čínská astro mi přijde taková jednodušší, i když se musí také brát hodně věcí v úvahu. Takže to, co jsem zrovna popsala dobře vidím v tomto východním pohledu. A během roku se to pěkně mění podle archetypů, energie. Poměrně dobře se mi daří to vysledovat.

Ještě k tomu Uranu, máš jen napojený na vládce asc. s i konjunkcí s ascendentem, tak uvidíš, jak se ti promítne do života. Je to po všech směrech zajímavé období. Možná u tebe bude téma vnitřního neklidu, zdraví, rodiny atd. Určitě bude tématem i růst poznání, něčeho pochopení. To bývá s Uranem spojeno, dále s Chironem a aspekty s generačními planetami včetně Jupiteru.
Určitě si nemyslím, že by to mělo být obávané období, pokud není hodně zastoupené fixní znamení v horoskopu.
17.08.2023 - 14:54 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Na mě to z tohodle solaru působí jako pokračování toho přehodnocování a uvědomování si ženské a mužské role...tuším že i v těch předchozích solarech byly vždycky nějak signifikantně postavené ty světla ve vzájemném vztahu...letos to máš i podpořené tím slunce mars merkur konj - jako chlapské energie...a venuše v opo na lunu 6.12. dům. -ryby panna...obě dost ženské znamení v domech které moc nejsou vidět...bych čekala nějaké vynořování a čištění zasunutých představ a přesvědčení, které ti mohou stát v cestě za štěstím, vnitřním klidem a plynutím...
Ten druhý dům s těmi chlapskými energiemi x)) mi spíš přijde jako uvědomění si, že "bez práce nejsou koláče" tedy že toho chlapského nasazení/lokte pro nějaký svůj blahobyt bude potřeba...anebo tohle za tebe možná udělá nějaký muž? ( x)) )
A na ten návrat venuše jsem zvědavá na tvé dojmy, protože já mám návrat venuše letos také (ne přímo v konj ale v raku) a v prvním domě a docela to pociťuju na odezvě z okolí...ta venušanská kvalita asi nějak vyzařuje aniž bych se extra snažila...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »