Lepší půlka života


15.07.2023 - 13:46
(Blíženci) tajga
Lepší půlka života
Je možné z horoskopu vyčíst, jestli je člověk předurčen mít nějakou část života lepší/horší? Vidím, jak se někteří lidé stávají ke stáru smířlivějšími, velkorysejšími, klidnějšími..., i když většinu jejich života tvořila permanentní nespokojenost. Někdo naopak jakoby ze sebe vydal to nejlepší v mládí a stářím jen ztrácel a nic nezískával. Lze potenciál k dobrému stáří, nebo prostě zralejšímu věku odhadnout např. ze 4.d., jeho vládce?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
15.07.2023 - 21:36 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Většina lidí nezmoudří, jen zestárne :1: Záležitosti spojené s ranějším a pozdějším věkem bych nejvíc spojila asi se znamením Blíženců, Střelce, Kozoroha a Raka (analogie ke 4. domu). Jestli to bude k lepšímu nebo ne je třeba posoudit dle konkrétního radixu a predikčních metod.
16.07.2023 - 11:06 | Filtr
(Blíženci) tajga » Mici Angóra
To je teda pesimismus :D. Zmoudření asi neni masový jev :), ale spíš zklidnění, větší vyrovnanost, to kolem sebe vidím. Nedá se teda říct, že když mám dobré aspekty na vládce 4. domu, že by to mělo být spíš s přibývajícím věkem lepší? Zatím to tak jednoznačně vnímám, že dobrý pocit ze života s věkem spíš stoupá, v mládí to bylo někde na nule. Přijde mi, že v tom nejsem nijak vyjímečná, možná je to tím, že si víc v okolí všímám toho, co sama prožívám.
16.07.2023 - 18:17 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
No já jsem to pochopila, že myslíš až pokročilejší věk, já jsem třeba teď taky daleko spokojenější a vyrovnanější než jako 20leté tele. Důchodce, kterého netrápí zdravotní a/nebo finanční problémy může být taky v pohodě, ale já teda takových moc neznám. A celkově záleží na životních okolnostech. S těmi znameními, co jsem popsala, jsem to myslela tak, že záležitosti k nim se v radixu vztahující mohou přijít později a s tím se pak může pojit větší spokojenost ve zralém věku.

P.S.: Dobře aspektovaného vládce 4. domu u sebe myslíš v nativu nebo pak v tom zralejším věku např. nějakými dlouhodobými tranzity? A je jisté, že je to ten Merkur? Ta Panna na IC je dost hraniční...
16.07.2023 - 21:44 | Filtr
(Blíženci) tajga » Mici Angóra
Tak jsem si říkala, jestli nejdou z nativu zhruba odhadnout etapy života. Asi jsem o tom i někdy něco četla, jen nevím už co a kde :D. Rozdíly v tom jsou, nejen ve vnějších podmínkách, ale celkové v přístupu. Jedna stará kolegyně např. není schopná odejít do důchodu a bude v práci strašit snad dokud v ní neumře. To je pro mě odstrašující příklad, ovšem to mně opravdu nehrozí :D
Jo, IC bude v Panně, pedantská kritická atmosféra celé dětství a MC mám v Rybách, o tom není pochyb. Myslela jsem Merkur v nativu a aspekty na něj, prostě bych chtěla slyšet, že už bude všechno jen krásné :76:
16.07.2023 - 23:46 | Filtr
(Střelec) verka96 » tajga
Já bych jen k tomu řekla, že 12.dum není žádná hitparáda...
Ale chce se na to dívat komplexně.
17.07.2023 - 08:00 | Filtr
(Rak) aktigram
Ja neviem čo je dobre a čo nie je dobre. Teda astrologický sa dá povedať či bude lepšia staroba alebo naopak.
No ja si myslím že ak človek dozreje v prvej polovici života a prijme aj svoju temnejšiu stránku tak potom ta druhá polovica je jednoduchšia a vek da človeku aj to že znovu je sám sebou.
No ako bolo písané, vyšší vek nezaručuje múdrosť.
17.07.2023 - 08:24 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Všechno bude už jen krásné :1: :17:
17.07.2023 - 09:18 | Filtr
(Blíženci) tajga » verka96
To jistě není, ale určitě je víc možností jak ho prožívat a nemusí to být jen utrpení až do smrti.
17.07.2023 - 09:38 | Filtr
(Blíženci) tajga » aktigram
vek da človeku aj to že znovu je sám sebou.

-----------------------------------------------
a to je úplně nejvíc, to největší osvobození :68:
17.07.2023 - 09:40 | Filtr
(Blíženci) tajga » Mici Angóra
hurá :117:
17.07.2023 - 10:34 | Filtr
(Rak) aktigram » tajga
Ja si myslím že máš pravdu :68:
18.07.2023 - 13:46 | Filtr
(Ryby) thééé
Já s tím docela počítám, že teď, po padesátce to bude jen a jen lepší :75: Jako kdy jindy, když né teď.
Ono - já právě myslím, že když má člověk jakési ty větší zátěže (víme), tak s věkem jim víc rozumí a umí s nimi líp zacházet...a přesně to: být sám sebou - si víc dovolí. :15:
U některých žen může odpadnout taková ta neuróza - být krásná a dokonalá...protože: co je příjemnějšího, než se mít víc ráda a být se sebou spokojená.
S věkem se vybrousí nástroj dělat si život hezký a příjemný a spousta žen se naučí plynout a přijímat.. (tak po lunárním žensku)
Shodou okolností se poslední dobou setkávám s lidmi z dětství - a to pak člověk může srovnat, kde byl kdysi, a kde je teď....a co tam bylo i dřív a co ne...
Nevrátila bych ani den :78: :84: (a to podotýkám nejsem optimista ani sluníčkář, naopak)
18.07.2023 - 22:04 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
když má člověk jakési ty větší zátěže (víme), tak s věkem jim víc rozumí a umí s nimi líp zacházet...a přesně to: být sám sebou - si víc dovolí.
-----------------------------------------------------------------------------

tos mi připoměla, co mě zrovna teď nedávno celkem zaujalo http://ografologii.blogspot.com/202…
jak ty vysoké stupně traumatizovanosti zároveň dávají vyšší potenciál ke zlepšení.

Píšeš to moc hezky :74:. Ano, kdy jindy, když ne teď. Ne nějaké předstírání, že teď jako to člověk rozjede a začne užívat, ale že to konečně bude skutečně on. Asi by mi bez tady toho moc nedávalo smysl, proč vlastně stárnout.
19.07.2023 - 08:05 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
no, žejo :68:
možná, že pomůže i ten věk... člověk si uvědomí, že už toho starého stačilo a je nejvyšší "čas"...
Díky za článek, určitě dočtu :15:

A já to pořád vidím v rovnici.
Máme potenciál, což je celek, součet, menšenec.. Pak nám kus bylo nějakým třeba tím traumatem vzato, něco se potlačilo, nerozvinulo atd.
Takže když se nám od menšence odečetl menšitel, tak to stále budeme pociťovat jako nespokojenost a touhu po celistvosti...v tom je motor.

Kdybych to "něco nikdy neměla", nemůže mi to chybět, nemůžu po tom toužit..

Nezůstat smutnět, ale jen to pustit, uvolnit se do celé Já, do plnosti potenciálu... :79: :78:
19.07.2023 - 11:24 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
A třeba i takto
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
19.07.2023 - 20:37 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
...a potom klidně umřít :76:

No, asi to bude ještě na dlouho (u mě), ale myslím, že máš pravdu, Mně to přijde jako takové světlo uvnitř, hluboko schované pod všelijakým sajrajtem, který pomaličku odpadá a světlo se stává silnějším, a každý má to světlo jiné a sajrajtu více, či méně...

Děkuji, děkuji...jsem ráda, že ses tu objevila :79:
20.07.2023 - 11:55 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
Ano ano, :62: světlo, ten základ tu pořád je ...jen se naučit jinému vnímání sebe.. Možná prolomit staré zvyky.. :68:
Mě se minulý rok stalo na 9 měsíců, že jsem přišla o čich, nemohla jsem dýchat, zrak se silné zhoršil. A pak jsem to pochopila jako lekci - vnímej jinak, dýchej jinak. Hodně se tím prolomilo právě to staré naučené "bytí"
03.09.2023 - 14:39 | Filtr
(Býk) player
Vytahovali se tím numerologové.
03.09.2023 - 14:42 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
Většina lidí nezmoudří, jen zestárne...

V jednom stand-upu Tomeš říkal , že statisticky 82% lidí se během života neposune. Třeba si dělal srandu.

Ale já to tak nevnímám. Zmoudření je ve skutečnosti nabrání zkušeností a okolních vjemů. Dítě je badatel, výzkumník , průzkumník , život v různých fázích nabízí různé další vjemy a mysl je analyticky zpracovává. A posouvá se ... někam...
03.09.2023 - 18:55 | Filtr
(Beran) andyka
A co tenhle výpočet podle progresivního měsíce? Co tak koukám po okolí hrozně to sedí, zda se mi. Každý zazivame asi cca 14 let, které jsou spíše náročnější a pak dalších 14 let, v kterých se nám spíše daří a někde v té půli je čas kdy se dějí velké změny v životě a takhle stále v cyklech.
https://moonhoroscope.com/progressi…

Ale je to trochu děsivá teorie že by mohly být 14 let spíše útrapy ?
03.09.2023 - 19:00 | Filtr
(Beran) andyka » andyka
Potom dle indického horoskopu je jakési období,, Sade Sati", kdy se nám dejou ty nejtěžší zkoušky v životě, které vedou k pokoře.. Trvají 7 let a je také malé Sade sati


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »