Ráda bych byla na malou chvíli někomu ´v zorném poli´ :D


06.05.2023 - 21:32
(Vodnář) Barbora)
Ráda bych byla na malou chvíli někomu ´v zorném poli´ :D
Pěkně zdravím, vkládala jsem zde pár dotazů za tu dobu co tu jsem. Pořád jsem se hrabala v sobě, načež to bylo prd platný, protože jsem sama sebe nedokázala nějak specifikovat a tady mne to taky moc nikam nezavedlo. Tedy i přesto, že si dost lidí našlo pár chvil, a napsalo svůj názor, což bylo ale boží:) Nejsem žádný fanatik, beru ´to tady´ jako zpestření, jsem zvídavá.. ale prostě cítila jsem, že to co se tady píše sakra nejsem já. Nuže, jsem se na to vyprdla, přestala jsem ´hrabat´ a žila jsem si dál..
Každopádně jsem se ale jednoho krásného dne stejně dostala k času svého narození, což samozřejmě změnilo vše, co se mi zde píše v tranzitu, ascendent, atp.. Takže - nechci po nikom žádný výklad horoskopu, spíš mne zajímá, když už se to tady tak minule hezky sešlo, co byste k mojí osobě napsali dnes, jak by vypadal Váš názor, když se na to podíváte - poněvadž se tedy nějaké moje uvedené informace pozměnily, a mne to mooc zajímá) Nazávěr bych ráda podotkla, že beru vše s nadhledem, berte tak i tento dotaz.
Hezké dny a díky)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
07.05.2023 - 07:32 | Filtr
(Lev) Gryphon
Ahoj Báro. Vyložit ti horoskop bude vždycky svým způsobem těžké. Pokud máš svá data tady na najdise aktuální, pak máš Pluto na Ascendentu a stelium v Kozorohu a Vodnáři. To vždycky ten horoskop nějak zabarví.
Pluto ti do toho může dát autenticitu, rejpavost...nebo to, že všechno zboříš.
Šest planet ve steliu, to je zase nálož energie, která k sobě bude prostě tu pozornost přitahovat a všechno to bude proudit k němu.
Ono je ale taky otázkou, co přesně chceš řešit, na co se chceš zeptat. To je totiž v astrologii docela podstatná věc. Umět se ptát, umět položit tu správnou otázku. Odpovědi nechodí vždy samy od sebe.
Takže zkus položit otázku...uvidíme, jaké přijdou odpovědi, sám jsem zvědavý.
A přimlouval bych se o to, abychom tu nedupali po ničích bábovičkách, ale abychom si uvědomili, že astrologie je spíš umění, a v umění prostě platí, že každému se líbí něco jiného, a je to tak v pořádku. Pojďme si udělat takovou malou výstavu...
07.05.2023 - 08:57 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Gryphon
Zdravím. Pravda, nebyla jsem nijak konkrétní. Data tady jsou aktuální. Čas narození jsem zde pár let měla uvedený špatně, ale již je správně zapsaný. Posunulo se tím ale skoro všechno.
A jestli bych se měla ptát, zajímá mne, jestli žena s takovým horoskopem, může mít příjemný život. Co pro to můžu nejvíc udělat?
07.05.2023 - 12:46 | Filtr
(Lev) Gryphon
Já tvrdím, že neexistuje dobrý a špatný horoskop, existují jen nějak nastavené predispozice, nějaký vektor a pravděpodobnost, jak se budou energie manifestovat, ale je tu poměrně značná pravděpodobnost to svoji vlastní vůlí trochu ovlivnit. Ještě jinak řečeno, co se stane, zpravidla tolik neovlivníš, ale vždy můžeš ovlivnit své reakce na to, co se stane. Z toho vyplývá, že vlastně není nic předem předurčené, minimálně ne tolik, jak nám vždycky tvrdili. Moje více, než dvacetiletá praxe mě pak přesvědčila o tom, že mnozí držitelé takzvaně "napikaču" horoskopu, uměli využít příležitostí, které se jim naskýtaly, zatímco naopak lidé s luxusními aspekty a celkově ideálním rozpoložením, mají mnohem větší problém s tím něco reálného docílit, protože člověk s tím snadným postavením velmi zleniví, hodně věcí bere jako samozřejmost, a nemá pak snahu, nic ho reálně nenutí, netlačí...
Být tebou, určitě zapracuju na pesimismu a na tom, že se ceníš hůře, než jaká skutečně jsi. Možná se příležitostně i odsuzuješ, ale možná jsi jen ještě nepochopila všechen ten potenciál, který se v tobě ukrývá. Venuše s Jupiterem a Uranem, trojkonjunkce, která je navíc ve Vodnáři, to je prostě energie, která je natolik mimo všechno očekávatelné, tradiční, že se to může projevit asi tak tisíci různými způsoby. Třeba tak, že jsi na některé lidi prostě "moc". Lidi tě často nedávají. Moc svobodymyslná, svá, jiná, svérázná, nespoutaná, divoká. Být ve středověku, nejspíš se tě budou bát tak moc, že skončíš na hranici. Ale nic z toho není tvoje vina ani chyba, prostě ty energie jsou tak nastavený.
Co je ale taky časté, zejména když je ve hře Venuše s Jupiterem, je to, že máš od sebe i od života absolutně přemrštěný a nereálný očekávání. Čekáš něco naprosto extra, doslova mimo tento svět, a vždycky přijde zklamání a vystřízlivění z toho, jak je tu všechno nudné a obyčejné. Ten Uran tam pak do toho ještě navíc přidá tu ufonskost a jinakost. Máš to ale ve druhém domě. Co by mě k tomu určitě napadlo, je AJŤAČKA. Je to něco dost ufonský a jiný, a zároveň to může generovat nějaký příjem. A to vůbec neřeším i to Slunce ve Vodnáři, který to vyzdvihuje nebo Lunu s Merkurem, která tomu dá zase jistou vážnost a potřebu "to všechno pochopit".
Druhá věc, který si všímám: Mars, plus Uzel, ve Vahách a desátém domě. Ty od sebe nemůžeš dost dobře čekat, že budeš nějaký iniciátor, ty Váhy tě k tomu nepustí. Můžeš být ale úplně mega diplomat, vyjednavač, někdo, kdo nestranně rozhoduje a vidí věci minimálně ze dvou úhlů pohledu. Nevýhoda je, že se neumíš rychle rozhodnout, často se neumíš rozhodnout vůbec. Nebo to může dělat pochybnost o tom, zdali to, co děláš, je to ono, zdali jsi "na správný cestě". Ale většinou to poznáš až díky druhým lidem.
Třetí oblast: Saturn s jižním Uzlem v Beranu a čtvrtém domě. Jakobys pocházela z takových zvláštních rodinných poměrů, něčeho ne úplně radostnýho, kde se spíš hrálo na to, jak je kdo akční, schopný. Taky to ale může dělat to, že jsi takzvaně ze zlaté rodiny, kde se tradice předává stále dál, a kde se nemusíš starat o uživení, protože prostředky vždycky nějaké budou. Ale těžko říct, jak přesně se to projeví. Může to znamenat taky jen jakousi vzpomínku na cosi dávného, něco, co už je dávno za tebou, ale na čem ještě, bůhvíproč bazíruješ.
No a pak ten Pluto na Ascendentu. Ať chceš nebo nechceš, je v tobě (tedy, abych byl přesnější: působí skrze tebe) jistá síla, která je hodně transformační, hluboko jdoucí, všechno měnící a rozkládající až na atomy. Je to síla, která už není osobní a působí na kolektivní bázi, a není moc jednoduché jí vzdorovat nebo se jí bránit...vlastně to je tak trochu nemožné. Jediné, co se dá, je respektovat ji. Naladit se na ni, a být si vědom, asi jako kohout při rozbřesku, že "to není on, kdo ráno probouzí všechno živé, ale že to je síla Slunce (v tomto případě), která působí i skrze něj". S Plutem už jsi spíš nástroj kolektivního působení, tam už není moc místa na nějaký osobní věci. Konkrétně se to může projevovat docela nepříjemně, anebo docela zajímavě, až fascinujícím způsobem. Buď jsi pro některé lidi ztělesněním jejich nejhorších obav, a hraješ jim roli bubáka, bořitele, ničitele, toho, kdo je "zlý" (ale většinou jen protože jim boří jejich bábovičky nebo jim říká "hněte sebou", "zěňte se" anebo - a to je hlavní: "Dospějte už konečně!").... Anebo jsi pro lidi někdo, kdo je zajímavý, fascinující, až tajemný, jakoby magicky, něco jako Morticie nebo Wednesday z Addamsovy rodiny. Někdo, kdo má zvláštní kouzlo osobnosti, a kdo má schopnosti, že svou pouhou přítomností působí jako katalyzátor, urychlovač nebo spouštěč situací. To se mimochodem může poměrně dobře projevovat i v sexuální oblasti...a ne vždycky pozitivně. Protože na tu energii, co v sobě máš, a která je hodně výrazná, se mohou nevědomě lepit i různé pochybné a leckdy i úchylné existence.
Samozřejmě bych mohl řešit i Chirona v jedenáctce, nebo co dělá Lilith...ale pro začátek jsem toho myslím napsal víc, než dost ;)
07.05.2023 - 20:59 | Filtr
(Blíženci) fanik » Barbora)
A proč si děláš život nepříjemný?
Za to myslíš může někdo jiný, než Ty? :29:
07.05.2023 - 22:58 | Filtr
(Blíženci) cimi » Barbora)
"A jestli bych se měla ptát, zajímá mne, jestli žena s takovým horoskopem, může mít příjemný život. Co pro to můžu nejvíc udělat?"

Co pro to můžeš nejvíc udělat?
Opravdu chtít vidět věci tak jak jsou, bez příkras a bez podceňování a nebýt s tím v rozporu. Vůbec příliš vše nehodnotit, ale učit se navracet do "nic/bodu nula" a pak zase vylézt a tvořit z toho co ti život dal do vínku.

Jako vodnářka bys třeba mohla zkusit dělat svět lepším místem...(jen myšlenka...)
08.05.2023 - 00:01 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Já Tě vidím furt stejně :5:
Jenže já nemám potřebu lidi (včetně sebe) nějak definovat, protože jednak je mi jasný, že to vždycky bude jen víc či míň pečlivé zaškatulkování a navíc někteří se občas i mění a já pak nemám dost škatulek :4:.

Ještě mě napadlo ... uměla bys definovat rozdíly mezi "brát věci s nadhledem" a "nebrat nic vážně" (radši vynechávám "dělat si ze všeho :71: " :4: ) ?
Tak mě to prostě napadlo, když jsem se podíval na tvé diskuze :20:
08.05.2023 - 06:22 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Buddha/2
Ono právě to moje vyjadřování písemný zní občas tak, jak zní. Ve skutečnosti je ten můj ´problem´ vždycky jenom fáze, nad kterou se chci trochu zamyslet a jedu dál. Takže zas tak dramaticky to nevidím, ale může to tak působit.
Ale koukám že asi až moc některý věci zbytečně zkoumám.

Díky za názory:)
08.05.2023 - 06:25 | Filtr
(Ryby) MG34
Asi jako zásadní bych vnímal to Pluto (ve Střelci) na ascendentu a k němu sextily na Mars a Uran (případně Venuši).

Podobným způsobem se zásadně změnilo moje vnímání mého radixu, když jsem zjistil můj Uran na ascendentu.

Hodně věcí v životě se touto novou optikou dalo "lépe chápat". To čeká i tebe.

Konkrétně asi moc nenapíšu, ale souhlasím s výše uvedeným podtržením vlivu Vodnáře (a to tak, že brutálně). Nemá smysl se tomu vyhýbat nebo bránit - ono si tě to stejně nějak najde..
08.05.2023 - 08:44 | Filtr
(Blíženci) fanik » Barbora)
Mě by to prosím taky zajímalo :3:
Dokážeš tento rozdíl definovat, nebo alespoň rozlišit, ikdyž je to jen fáze?

Já třeba v tom vidím dost podstatný rozdíl, pohnout s něčím dobrým směrem a nenásilně vs
radši to dál moc neřešit, což Tě/mě ale zase nikam neposune.
08.05.2023 - 10:11 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » fanik
No, asi bych mohla rozvíjet tu schopnost uvědomit si, co je vážné, co brát s nadhledem a na co se vyprcnout.


Tak snad mě někdo trošku pochopil, i když jsem taková zvláštní :D a pěkně děkuji :29:
08.05.2023 - 16:57 | Filtr
(Lev) Gryphon » Barbora)
Vážné by tady na tomhle světě nemělo být vůbec nic. Měli bychom ho vnímat mnohem více veseleji, bezstarostněji.
Ale! Neříkám, že bychom měli všechno nechat plavat. Spíš bychom měli vážnost vyměnit za zacílenost, jasnost, pronikavost, bdělost. To, že bereme věci tak jak jsou, se vším všudy, bez příkras, ale ani bez (sebe)strašení, bez zlehčování i bez vytváření tragédií.
Zkrátka, pokud je něco hovno, nebudu z toho dělat kytičku, ani tomu nebudu vytvářet kvantovou vibraci...ale zároveň ani nebudu nic dramatizovat. Je to jako v životě. Prostě se mu vyhnout, a pokud do něj omylem šlápneme, tak ho někde v trávě nebo v kaluži prostě dostat z boty pryč. Můžeme samozřejmě spřádat teorie, proč jsme zrovna my do hovna šlápli, můžeme řešit naší karmu nebo to, že konstelace ukázaly, že to jen přejímáme chyby svých předků...ale nic z toho to hovno nevyčistí ;)))
08.05.2023 - 18:11 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Gryphon
Vážné to je, když tě s hovnem na botě nechtějí pustit do posledního autobusu :4:.

Ne, teď opravdu vážně :3:, naprostý soulas :15: :5:
08.05.2023 - 18:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Když sama píšeš o tom nadhledu, tak bacha, aby ho nebylo příliš, máš přepálený vzdušný živel a žádnou vodu-tu bych doporučila doplnit-např. skrze blízké lidi, ale např. i obyčejným plaváním :1: Takže já z tebe vnímám mnoho mentální energie, ale může to být na úkor něčeho jiného. Jinak o Plutu na asc se kromě toho, že dává uhrančivý pohled a magické vyzařování, říká, že lidem, co ho tam mají, mohlo jít při narození o život, sama tři takové znám (i když to může být zkreslené, např. v mojí generaci s Plutem ve Vahách a při četnosti výskytu ascendentu ve Vahách). :17:
08.05.2023 - 19:03 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Mici Angóra
Děkuji :17:
08.05.2023 - 22:07 | Filtr
(Lev) Gryphon » Mici Angóra
Bacha, u Pluta hraje celkem velkou roli i jeho velká výška nad ekliptikou, která v případě dětí 70. a 80.let byla značná, kdežto děcka 90. a 00.let jí měli o dost menší. Jestli si dobře vzpomínám, tak Uzel Pluta je někde kolem 20°Kozoroha, takže Pluto už nedávno ekliptiku přešel a teď se zase pomalu vzdaluje.
Jde o to, že v horoskopu sice může ležet Pluto na Ascendentu, ale reálně může bejt od Ascendentu, respektive obzoru, docela daleko. V případě Barbory to ale tak není, koukal jsem na to i v zobrazení 3D oblohy, má to docela blízko...
09.05.2023 - 10:54 | Filtr
(Štír) Krok » Barbora)
Já se omlouvám, že neodpovím astrologicky, ale na to si netroufám. Ale troufalost mi nechybí v jiném směru, tak to zkusím alespoň tak.
Dala jste dotaz, jestli "žena s takovým horoskopem, může mít příjemný život". Může. Protože to, jestli se člověk cítí příjemně, či nikoliv, je hlavně o způsobu jeho vnímání. Pro zjednodušení si slovo příjemný, nahradím slovem šťastný, protože s ním operují davy.
Znám hodně lidí, kteří jsou šťastní a přitom bych s nimi neměnil. A nikdo z těch, co znám a jistě ani většina z těch, co neznám. Neměnil bych, protože jsem šťastný s tím, co mám já. Z jejich bych se zbláznil. A nepochybuji, že oni z mého by taky neslintali blahem. Ale známe to své a jsme v tom skutečně šťastní, není to jen něco naučeného, z nouze ctnost. Naučený je možná ten přístup, že se zkrátka nepo :71: :93: z nějakých těžkostí, ty život s sebou nese. Naopak se díky nim pak radujeme z toho dobrého, z maličkostí. Že občas přijde splín? Tak občas asi musí. Ale přejde, i s vlastním přičiněním. A už to, že se můžeme sami přičinit, je taky štěstí.
Pokud toto mohu ovlivnit a pokud to ovlivním pozitivním směrem, tak mám skutečně v životě štěstí. Navíc zasloužené štěstí, protože toto k člověku nepřijde až tak samo. A když to k někomu přijde samo, tak se to většinou nezdrží natrvalo, protože si to člověk neumí udržet, nedopracoval se k tomu. A s tím mi, abych se vrátil, může být příjemně. Čímž ovšem nepomohu popřít, že nějaký životní pesimista se neraduje z toho, že je mu čím dál tím hůře, protože došlo na jeho slova, on to přece říkal. :4:

Ještě se tam ptáte: "Co pro to můžu nejvíc udělat?" Neporovnávat se s ostatními. Žádný univerzální návod na štěstí není, přestože někteří na tom zbohatli, nebo se alespoň přiživují, když lidi jim posílají peníze na různé kurzy, koučinky atd. Jsou to zajímavé příběhy, budiž, ale nic víc. Někomu to napodobování může prospět, ale pouze ve smyslu, že namísto nicnedělání, alespoň něco dělá. Jiným to může ještě více ublížit, protože "udělali všechno přece naprosto stejně, jako autor knihy, jako ten kouč, instruktor..." Jenže oni nejsou on! Taková "inspirace" je na :93:.
A v tomto duchu musím říct, že ani astrologie vám tedy nedá odpovědi. A pokud dá, tak za moc nestojí (přesto právě na tom někteří dobře profitují). Ale tím nezatracuji astrologii jako takovou. Ona vás totiž může postrčit na správnou cestu, kterou si však už musíte projít sama. Pouze taková zkratka má smysl, zkratka ke správné cestě, na start. Na cestě však již nezkracovat, ale vychutnat neprosto vše!
28.05.2023 - 16:22 | Filtr
(Býk) Ase » Krok
Ako povedal Charles Bukowski - svet patrí tým, čo sa nepo*erú...
28.05.2023 - 16:29 | Filtr
(Býk) Ase
Môžeš urobiť niečo iné. Predstav si, že pozeráš na seba z pohľadu tretej osoby. A skús si predstaviť, čo by si nejakej Barbore, ktorá je pred tebou, povedala. Čo by si jej poradila a doporučula. Možno prídeš na zaujímavé veci...

Astro je dobré, ale je to štatistická metóda. V človeku sú určité sklony, ktoré pôsobia niekedy viac, inokedy menej, ale základný princíp - vlastná slobodná vôľa, stále zostáva. A tým zostáva aj možnosť vlastnej voľby osudu. Aj keď hociktorý astrológ so mnou súhlasiť nebude, pre neho je všetko dané len a len "nebeskou mechanikou", hviezdami, pevne predurčené a nemenné. Človek nemusí zostávať vo vleku toho všetkého, aj svoju vlastnú náladu môže držať veselú a povznesenú, bez ohladu na všetky okolnosti, ak sa to naučí.
29.06.2023 - 11:36 | Filtr
(Váhy) LemmOny
Koukám, že jsi taky pluťák, navíc kompletně bez jednoho živlu jako já. Vítej v klubu :37:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »