Trpasličí planety


22.04.2023 - 10:06
(Lev) Gryphon
Trpasličí planety
Z Facebooku - Horoskopy nad šálkem čaje, autor Štěpán Tušják. Docela sedí...

Transneptunická tělesa a jejich možný význam

Zcela subjektivní konstelace (tj. neberte to jako žádné dogma, jen jako pokus o popsání toho, co vidím a vnímám)

ERIS
Bohyně sváru, konfliktu, ale také katarze, ona je ta, která přetíná gordické uzly, kdo tasí, kdo neváhá jít do boje. V jistém smyslu Amazonka, jen příliš samostatná a svébytná na to, aby byla v nějakém spolku. V horoskopu reprezentuje silnou ženskou energii, je spřízněna s Lilith, ale Lilith je víc princip, Eris je oproti Lilith víc "z masa a kostí"...

HAUMEA
Bohyně plodnosti, přírody, částečně Gaia, Země jako živoucí organismus. Neideologická ekologie, praktické, přirozené a přírodní žití, domorodé kmeny tento princip vnímají mnohem osobněji, my ho máme poněkud vytěsněný. Jeví se mi jako silná ve Lvu, jen se projevuje více fyzicky.
V horoskopu reprezentuje přirozenost, přírodnost a kladný přístup ke hmotě, radost ze života, staré dobré časy ve smyslu "co se osvědčilo, neměň" "kolo zůstane vždycky kulaté, nejde vynalézt lepší a kulatější kolo" a pocit "jsem dobrý právě takový, jaký jsem".

MAKEMAKE
Symbolizuje plodnost, jarní rozpuk, vajíčka, zajíčky, Velikonoce. Částečně se překrývá s Ostarou. V horoskopu ukazuje, kde jsme plodní, tvořící a rodící, kde se něco potřebuje vyklubat z vajíčka, vidím v tom i princip housenky, kukly a právě rodícího se motýla. S motýlem je tam spřízněnost v jemnosti a křehkosti. Je to něco, co se dá snadnou umačkat, rozdupat, na co je potřeba mít trochu jemnosti v sobě. Jako motýl, který přiletí a přisedne na naši dlaň...ale jen tehdy, když se "zklidníme", vyladíme, zjemníme, odfiltrujeme ego.

SEDNA
reprezentuje božství a úctu před ním, pokoru a obětiny, instinkt, díky kterému poznáte, kdo je jak mocný. Reprezentuje prasíly, které by se daly nazvat jako Lovecraftovské...Cthulhu, Nyaarlathotep a Prastaří. Cosi, co je ze zcela jiného světa a co vlastně ani nevnímá nějaké lidi nebo lidstvo, protože to jsou pro ně jen takoví mravenci. Společenství tak nepředstavitelně jiných a rozvinutějších bytostí, pro které jsme cosi jako ZOO. Taky vidím učitou spřízněnost s konspiracemi, konspiračními teoriemi...a jak to všechno pramení jen z obyčejného nepochopení. Je to prostě něco, na co zatím nemáme kapacitu.

GONGGONG
bůh vodstva, souměrnosti, slon v porcelánu, Ganéša, zrzavý. Spojení s dávnou důstojností, nositel řádu, vládce ve smyslu správce, služebník svého lidu. Dává lidem pochopení, že "tady je svět ještě v pořádku". Někdo, kdo neřeční, ale koná. Občas se snaží moc a dost toho zkazí, ale alespoň koná. Propojuje různé epochy, dává jim osu, princip ke kterému se mohou vztahovat. Symbol.
Má to trošičku ještěří energii a určití lidé, kteří mají na reptily příliš velkou citlivost, to mohou vnímat jako "reptiliánské", ale ono je to prostě obecně takové dinosauří, archaické, pradávné. Pravěk. Trochu idealizovaný díky kresbám Zdeňka Buriana a Jurskému parku. Bral bych to i tak doslova, že nějak dominantní Gonggong dělá zájem o dinosaury.

QUAOAR
Stvořitel světa. Hračkář, hodinář, řezbář, kde lidstvo symbolizuje Pinocchia. Ten, kdo tvoří, stará se a pomáhá. Zeus, který nadržuje Héraklovi. Mocná bytost, princip jupitersky sluneční...

Ostatní planety, planetky a tělesa, s výjimkou Chirona a Černé Luny, vnímám jako něco, co se v horoskopu neprojeví, nedojde to do vědomí, je to příliš energeticky slabé, než aby se to projevilo.

Příspěvky v diskuzi



Na příspěvek zatím nikdo neodpověděl. Odpovědět »


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »