Magie


17.02.2023 - 08:43
(Váhy) LemmOny
Magie
Již delší dobu mě intuitivně, podvědomě, zajímá toto odvětví čím dál víc. Přistihl jsem se, jak zpozorním pokaždé, když někde narazím na toto téma, které jsem nikdy před tím moc nemusel a dalo by s říct, že jsem jej více méně považoval za šarlatánství a podvod.
V poslední době mě ale čím dál víc oslovuje a snažím se dozvědět víc věcí, tedy zatím jen na obecné úrovní základních znalostí.

Je zde někdo, kdo má osobní zkušenosti s magií, ať už v jakémkoliv smyslu využití? Nemám teď na mysli "pouťové atrakce a jiné divadlo" ale skutečné využití sil, které jsou i nejsou reálné s ohledem na naše možnosti vnímání. Budu rád za každý typ, např. na konkrétní literaturu, odkaz nebo i personální kontakt apod. Je zde někdo kdo by byl ochotný se mnou o tom diskutovat?

Hezký den všem :74:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
17.02.2023 - 10:10 | Filtr
(Střelec) verka96
A co si lze vše představit pod pojmem magie? Nebo co si ty představuješ?
Určitě na to musí mít člověk určité vlohy. A taky by se to mohlo i obrátit proti tobě, ne?
17.02.2023 - 10:45 | Filtr
(Blíženci) cimi
Omg tak zrovna ty se dej radši na nějaký jiný druh “sportu” :23:

Nedoporučím ti magii, ale přečti si knihy od Tomášových. Třeba Míla Tomášová Za čas a prostor….cokoliv…
17.02.2023 - 14:46 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Já si pod tím, zatím, dokáži představit cokoliv. Absolutně cokoliv. Mohou to být už ze samotné podstaty samotné základy nebo principy fungování existence na jakékoliv úrovni. Myslím ale takové úrovně, které přesahují daleko přes hranice našeho vnímání i nevědomí.

Všiml jsem si jen pozorováním a cítěním za těch pár let, co jsem na světě, že se vše "podobá" něčemu nebo spíš funguje dle něčeho co je neměnné a podlehá určitým vzorcům a pravidlům i přesto že nejsou naše. Ano teď si protiřečím, když tvrdím, že je zde něco co určuje nás a ne my to ono. Mám teď na mysli tu frázi o pozorovateli a samotném ději (jeden bez druhého prostě nelze) nebo ještě jinak tu o tom vejci a slepici a co bylo dřív.

Ono to prostě nejde uvěznit jen v pár slovech, v několika větách. Na tohle slova nestačí. Ale cítím něco, myslím to vážně, něco co prostě přesahuje rámec a přeci je to stále naší součástí. Energie už je třeba dost ohraničené téma a jev. Pro mě je to něco jako nástroj nebo taková loď, která umí plout nebo ještě lépe jsme schopni si uvědomit tu plavbu díky té lodi a to na něčem, co nelze vyjádřit nebo si představit, ale vím, že to existuje. Prostě to tuším.

No a nevím proč se mi do toho v poslední době plete téma magie, ale zajímá mě to takřka podvědomě ..nutí to ke zvídavosti(nevím jestli to říkám teď srozumitelně) tak nějak automaticky si mě to našlo, asi, nevím.

Hele, já byl odjakživa odpůrcem teorie konkrétní vize boha, posmrtného života a podobně. Hra s vědomím na nevědomí je už za mnou, ale tohle je zcela jiný pocit. Nevím si s tím rady, a tak se ptám, jestli se nenajde někdo, kdo mi to třeba jen lehce povysvětlí nebo dokonce ukáže.

Ano, má z toho zároveň veliký strach a respekt, ale ta zvědavost a naťukávání převažuje a to čím dál víc. Jinak bych to sem vážně nepsal. Opravdu.
17.02.2023 - 14:47 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
ok, ale proč?
17.02.2023 - 14:50 | Filtr
(Váhy) LemmOny » MIKULAS
Toto je každopádně zajímavé.

"jde o metafyziku. Používáme ji každý, aniž bychom si to uvědomovali."
"Všechny proklamace o pravdě, které čteme, jsou ovlivněny znalostmi."

Ano.
17.02.2023 - 15:51 | Filtr
(Váhy) LemmOny » MIKULAS
uff ..tak teda, chtěl jsem, ale i nechtěl toto "slyšet"/číst.

S tou rodinou jste mě vyděsil.
Nebudu strkat nos tam, kde hrozí cokoliv, co by jim ublížilo. To je to poslední co bych si přál. Zůstanu u pocitu z teoretické možnosti a uvidím, jak se to bude vyvíjet dál. Ale ta zvědavost a to nutkání....


Moc Vám děkuji Mikulasi :74:
17.02.2023 - 18:23 | Filtr
(Střelec) verka96 » LemmOny
Já má podobnou zvídavost, ale myslím, že to, co píšeš je vidět i v astrologii. Nevěděla jsem, jestli ji považuješ za magii nebo ne. Ono je to velmi široký pojem. Co mě napadlo pod pojmem magie je třeba výklad karet. Sama jsem pak dumala nad tím, jak to funguje. Ale vím, že jsou v tom určitá nebezpečí (o tom asi více ví Cimi), proto myslím pro laika se raději držet zpátky.
Já jsem takový samouk, vždycky si něco najdu, ptám se a po nějakém čase mi přijde odpověď - magie?? :27: Nevím.
Já jsem nedávno poslouchala povídání Markéty Vostré (také se zabývá astrologií a možná tím, co ty myslíš pod pojmem magie), kde vykládala pohádky, kde jsou symbolicky pro děti ukázány tato propojení, energie, jak to v životě chodí apod. Možná tě to bude zajímat. Téma pohádek jsme nakousli ve škole, byly takové světlé chvilky, co nám vyučující právě předala, o hluboké moudrosti, symbolech apod.

Tady je odkaz:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
17.02.2023 - 19:35 | Filtr
(Střelec) verka96 » MIKULAS
Nějakou představu o magii mám, ale přijde mi to jako "čarodějnictví". A taky má každý jiné představy. Máte pravdu, že ji tak nějak používáme, ale nevíme o tom.

Jinak, já si o NATU opravdu nedělám iluze, naopak, přínos tohoto "spolku" už vnímám spíš negativně, i když asi původní myšlenka mohla být pozitivní. Nebo jinak řečeno, dříve jsem to všechno vnímala jinak, asi tak, jak se to prezentuje.

Nedávno jsem viděla film Sedm let v Tibetu, trochu mi to připomnělo tu jinakost naší západní společnosti a východní. Mě bohužel přijde ta naše spíše negativní, tedy alespoň na základě toho, co se v posledních letech děje, jak to všechno leze na povrch. Kdo chce vidět, vidí...
18.02.2023 - 08:34 | Filtr
(Rak) aktigram
Mágia je istá cesta do pekla, nie je biela ani čierna mágia je iba jediná a je všade okolo nás.
Už ako veľmi mladá som vedela veštiť z kávy, potom z kariet -nie, nikdy som sa tým našťastie neživila. Ja som to z mojej strany brala ako niečo zaujímavé ale vôbec nie že je to pravda - až prišiel dôkaz o tom že sa do bodky vyplnilo všetko čo som povedala a vtedy nastal u mňa zlom - vyľakala som sa a odrazu som s tým skončila. Ja som to pochopila tak že sa viem dostať do ich hlavy.
Potom prišli deväťdesiate roky a boom ezoteriky a ja som vtedy videla tu hrôzu ktorá tam bola a pritom som verila že tam budú ľudia ktorí mi povedia prečo sa mi to deje, prečo vidím to čo vidím a pod.
Našla som najhorší marazmus - všetkým išlo o jedno aby zbohatli a boli najvyššie a bol aj boj o mňa. Odrazu za mnou začali chodiť aby som sa dala k ním a budem jedným z najvyšších mágov alebo ako ma povedú atd. a stále išlo iba o tu moju energiu aby bola v ich moci, ale to som už vtedy vedela.
No páčil sa mi tarot, všetci tvrdili že je to niečo viac ako karty, je to viac duchovné - omyl, je to to isté len v krajšom podaní.
Preto ostávam pri prekrásnej mágií prírody, obdivujem silu trávy, ktorá prerazí asfald, očarí ma aj ten najobyčajnejší kvietok.
Mágie je aj to že niekomu poviem to čo ho posilnilo, či len to že ho stretnem.
20.02.2023 - 09:42 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Díky moc za odkaz :74:

A jo, s tou astro to tak nějak vnímám podobně. Přijde mi, tedy alespoň v porovnání s tímto tématem, že je astrologie(mám teď na mysli pouze nativu) v tomto ohledu spíš jen taková abeceda k tomu, aby se pak mohli skládat slabiky, slova a následně věty, které pak tvoří celý text a samotný děj.

Něco jako obdoba goniometrických funkcí, které musíš v matematice bezpodmínečně znát jako "abecedu" k tomu, abys pak mohla derivovat a nebo integrovat základní i složitější funkce.

Už to tu asi padlo, ale pro mě je magie i empatie a její využití, či zneužití. Už jenom třeba to, že chcete někomu udělat radost a zjistíte, jak v tu chvíli na něj a vyčarujete mu třeba jen úsměv na tváři. To je pro mne také magie. Napadlo mě teď zrovna třeba to, že když se náš Matěj večer před spaním bojí tmy a ty mu jí popíšeš jako kámoše a ne nepřítele, ať už se k tomu dobereš jakkoliv, tak je to také svým způsobem ovlivnění jeho emocí. Jednoduše vytěsním strach a vyměním je za kámoše pohodu a bezpečí. Uklidní se pak během chvíle. To je magie, alespoň pro mě tedy. Protože mě toto samotné pak naplní pocitem úspěchu a radosti, že se přestane bát.
20.02.2023 - 09:55 | Filtr
(Váhy) LemmOny » aktigram
A to je právě to, co mě zajímá, jak je možné, že je to jen jistá cesta do pekla a žádná jiná alternativa zde není.

S kartami ani s jinými věcmi jsem takto do styku nepřišel, ale z dětství mám taky jeden zajímavý zážitek.

Jako malý jsem měl lucidní sny, pravidelně. Dokázal jsem si ve spánku, díky pár osvědčeným trikům(můžu pak klidně více popsat)uvědomit, že to není realita, ale sen a pak se začaly dít věci, protože jsem si to kompletně režíroval. Nejhezčí byly sny létací a osvobozující někoho nebo něco.

O tuto vlastnost jsem díky tehdejšímu užívání marihuany takřka kompletně přišel. Taky postupem času se to vytratilo asi i trochu díky přibývajícím starostem a tím, že kolikrát večer usnu jako špalek a žádné sny si ani nepamatuji a to už několik let, natož abych je ještě ovládal :1: Tedy občas mám noční můry, ale ty si umím vždy vysvětlit a zjistit jejich původ. Dokážu si s nimi sám poradit.
20.02.2023 - 10:33 | Filtr
(Rak) aktigram » LemmOny
A to je právě to, co mě zajímá, jak je možné, že je to jen jistá cesta do pekla a žádná jiná alternativa zde není.

Preto, lebo neexistuje biela mágia iba mágia, ale ja ťa nepresviedčam. Každý robí čo chce.
Ja mám rada tu každodennú premenu prírody.
Lucidné sny? - nuž áno veľmi módna záležitosť - ja som skúsila raz a stačilo.
20.02.2023 - 12:26 | Filtr
(Blíženci) cimi » LemmOny
Nejsem si úplně jistá, jestli jsi schopný rozlišit co je "správné".
Magie je svým způsobem tvorba, ohýbání reality.
Všechny záměry jsou pak posečítané a naučit se je vidět a být za ně zodpovědný chce hodně vhledu a nadhledu.
A vlastně v tom by mohl být pro tebe velký přínos, naučit se do toho nahlížet, uvědomovat si jak je člověk schopen kohokoliv/cokoliv "očarovat" "ovlivnit" - i sebe...

Podle všeho co jsi psal v diskuzi blíž, ty knihy co jsem ti doporučila ti dají víc. Tam už je tady to posunuto do oblasti mystiky. (to alespoň rezonuje se mnou).
20.02.2023 - 12:58 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
ad

"Nejsem si úplně jistá, jestli jsi schopný rozlišit co je "správné"."

To si právě myslím, že není schopen vůbec nikdo objektivně určit u nikoho natož u sebe. Ale tak nějak tuším jak si to ty konkrétně myslela.

V každém případě otázka je, je zde možnost jen trochu nahlédnout a něco trochu se naučit nebo je to jako s některými věcmi buďto všechno nebo nic, protože na půl to prostě nefunguje?

ad

"Magie je svým způsobem tvorba, ohýbání reality."

..a právě toto si myslím, že dělám neúmyslně celý život. Jen si to postupem času začínám čím dál více uvědomovat a připouštět a to mě právě přivedlo na tuto myšlenku, začít se tím zaobírat trochu víc.

Pokud je to cesta do pekel a možné veliké riziko, především ne jenom pro mě, ale i mé okolí a blízké, na kterých mi záleží, tak si nechám poradit a radši se do toho pouštět nebudu, ale jsme zvědavej.
20.02.2023 - 13:05 | Filtr
(Váhy) LemmOny » aktigram
Já lucidní sny nikdy jako módní záležitost nebral. Ale rozumím, jak si to myslela ty. Já tenkrát ani nevěděl, že to, co jsem jako malý uměl, jsou lucidní sny. To jsem se dočetl a tak nějak si k tomu přiřadil tento pojem podle popisku, až jako starší, když jsem to někde četl.

Přírodu mám rád stejně jako věci neživé. Prostě kompletní okolí, ve kterém existuji v této podobě lidské, mě zcela fascinovalo a fascinuje dodnes, "každým coulem" Jen jsem už časem hodně otupěl. Ignoruji co se dá, nestíhám to vše prožívat a vnímat naplno. Odpovědnosti a povinnosti všedního života mě to už nedovolí v takové intenzitě jako dřív.
20.02.2023 - 13:10 | Filtr
(Váhy) LemmOny » MIKULAS
Z vašich příspěvků, MIKULASI, jsem si zatím odnesl nejvíce. Píšete minimálně zajímavě. Děkuji.
20.02.2023 - 13:45 | Filtr
(Lev) Gryphon
Podle mě je definice magie jako ohýbání reality asi zatím nejblíž tomu, jak to vnímám já.
Máš tu nějakou realitu, která je nějak nastavená. I ty jsi nějak nastavený, máš nějaké psychické a fyzické předpoklady, něco tedy můžeš a něco nikoliv. Potud je všechno ok. Magie je, když to začneš ohýbat, když jdeš proti této přirozenosti. Místo toho, abys pracoval na sobě, zlepšoval své schopnosti, posiloval svou energii, ladil se, nechával se prostoupit, místo toho, abys využíval přirozeného proudění energií, místo toho, abys realitou "plachtil", se v podstatě snažíš najít nějakou zkratku nebo bypass.
Můžeš využít sil, které tu jsou k dispozici, astrologie je má zaškatulkované jako transsaturnské planety, nositele nadosobních energií, můžeš být prostupným kanálem a tudíž ti můžou být propůjčeny schopnosti dosud netušené - ale stále to stojí tak, že ty jsi nástroj, na který se hraje....anebo můžeš dojít k přesvědčení, že ty nadosobní síly, které umožňují netušené, by ti nějak měly sloužit - tak si z nich uděláš své nástroje. Ono ti to nějaký čas klidně i může fungovat...ale pak tě ty vyšší síly nemilosrdně smetou. Ony v určitém slova smyslu nejsou osobní, nemají nic proti tobě konkrétně...v podstatě spíš jen dělají to, že vracejí bytosti, které se vychýlí od přirozeného směřování a od respektování reality jaká je, hezky pěkně zpátky.
Úplně jednoduše řečeno, pokud něco děláš tak, že se snažíš to ohnout směrem ke tvému očekávání, pokud v tom máš ego, pak to je černá magie. Pokud využíváš toho, co je, nebo co by mohlo být (a žádný strachy, realita je hoooodně široká), a nejde to z ega, ale z větší hloubky, ze srdce, a respektuje to to, co je tady a teď, pak je to magie bílá.
20.02.2023 - 15:40 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Gryphon
Ahoj, díky za zajímavý příspěvek. Je to spousta úhlů pohledů na danou věc. Dost velká divočina. Já třeba pojem, s ohledem na vnímání "ego a srdce", vůbec neuznávám nebo alespoň ne v takové formě, jakou je to rádoby popisováno v nejedné literatuře nebo jen ve slovním obratu někde v diskuzích.
Jsme filtr jsme nádoba jsme vědomí i nevědomí? Otázka je co tedy jsme? Odpověď může znít jako že je to úplně všechno v jednom součástí všeho. Jme v každém případě nějaká možnost. Nejsme to my jako nějaký nástroj ve vesmíru, co jej pozoruje. To my jsme vesmír, který je v naší podobě jen na malou chvíli jako svůj vlastní pozorovatel sebe sama. To opravdu nejde vysvětlit slovem.
Vesmír si pouze (a teď jedině v našem podání toto sloveso dává smysl) uvědomuje sám sebe, jelikož je mu to umožněno skrze nás pro nás.

Neumím to prostě vysvětlit.

Možná už jsem to tu před x lety psal... levá ruka drží sebe sama, tedy levá ruka levou ruku za konec drží, ten samý konec, který začíná v jednom a tom samém a nechci říct bodě. To je opět jen konkrétní lidské ohraničení. Hodně blízko k tomuto pohledu je např. zenový kruh.
Proto se asi i možná přikláním k názoru aktigram, když píše že není rozdíl mezi magií bílou a černou. Už ze samotné podstaty je to stále jen jedna a ta samá magie. Možná popis jako například bílý a černý způsob použití/zneužití jedné a té samé možnosti, je lepší, výstižnější popis tohoto procesu. Ale to už jsme zase u toho individuálního úhlu pohledu, jak to vnímáme my lidé.
20.02.2023 - 17:06 | Filtr
(Štír) Krok » aktigram
Asi bych nenapsal, že je magie jistou cestou do pekel, ale v zásadě s Vámi souhlasím. Kdo ovládá (spíše používá, ovládání je něco více) magii, má velkou moc. Magii ovládá mnohem (nebo i násobně?) více lidí, než těch, kteří ovládají i zodpovědnost s ní spojenou. A je častěji využívána především ku vlastnímu prospěchu. Dá se skrze ni dobře manipulovat a získat moc nad někým, děje se to. Dá se na ní obohatit. A zdaleka nemusí jít o peníze, stačí i to, že si jí udržujeme něčí pozornost a zájem. Navíc když už má takový "mág" něčí zájem, je opět blíže k ovládnutí a manipulaci s dotyčným.
Teď už se to tu na webu až tak moc nenosí, mnozí zmizeli, nebo nediskutují ale v dobách mé registrace jsem tu někdy čuměl na drát, jak někteří "astrológóvé" tu balamutili. Tím nechci zpochybňovat jejich um, to nejsem schopen kompetentně posoudit. Ale jak žili z pozornosti, někde byly i snahy navázat osobní kontakt... Fujtajxl!

Nějak mám pocit, že ti nejlepší mágové o tom nějak moc nemluví. Mnohdy by se jejich okolí divilo, kdyby tušili...
Umění mlčení = magie.
21.02.2023 - 11:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » LemmOny
Jaká jsou tvá očekávání?
Co je za tím schovaný?

Zvědavost?
Co je za tou zvědavostí?

Nějaká touha?
Jaká?
Proč?

----

Co se chceš učit?
21.02.2023 - 12:22 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
Evi nehledej v tom nějaký hlubší motiv.
Jsem jen zvědavý. Prostě mě jen zajímá, stejně jako astrologie kdysi, jak tento proces vlastně funguje. Zajímají mě souvislosti jak a proč to funguje. Jak a co člověk do jaké míry ovlivňuje a jak moc se naopak utápí v sebeklamu.
Nemohu ignorovat některé souvislosti, kterých si všímám. Nejprve musím ale poznat podstatu věci.

Nic tím nesleduju a už vůbec nemám teď zájem něco ohýbat nebo se to učit používat kvůli nějaké touze něco dokázat nebo ovlivnit.

Dostal jsem na SZ fakt super odkazy na spousty literatury ve formě audio knih od jednoho člena Najdise. Není zde v diskuzích. Tak mám teď co studovat. To prozatím stačí na delší dobu. Zkusím si najít i ty knihy od tebe, děkuji za tip.
Víc bych to prozatím nepitval.

Jdu se teď učit abecedu abych porozuměl danému textu. Pak se uvidí :21: :27: :4:
21.02.2023 - 12:24 | Filtr
(Váhy) LemmOny » MIKULAS
Děkuju :74:
21.02.2023 - 12:46 | Filtr
(Blíženci) cimi » LemmOny
O mně to není : )
To jsou otázky pro tebe. První lekce ; )))

:29:
21.02.2023 - 15:37 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
tak děkuji :74: :15: :29:
22.02.2023 - 11:06 | Filtr
(Lev) Gryphon » LemmOny
Zabývat se magií ze zvědavosti je ten nejpitomější motiv, co snad existuje. Ale ok, je to tvá volba, cestu sis vybral. Tak jen pak nebuď překvapenej, že se za ni platí...
Příspěvky: 1-25 26-31
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »