Je možné budovat vztah, i přesto, že má člověk v sobě spostu problémů?


29.11.2022 - 20:53
(Vodnář) Barbora)
Je možné budovat vztah, i přesto, že má člověk v sobě spostu problémů?
Zdravím, abych přiblížila svůj dotaz..
Jak už to tak bývá, nějak mě různé události v životě dovedly k tomu, abych si sundala oblíbený růžový brejle- sáhla si do svědomí, podívala se sama na sebe. A přišla jsem si postupně na hodně věcí, které podle mě nejsou úplně v pohodě. Jde třeba o sklon k závislostním vztahům, nedůvěra, nepřijetí sebe, uvnitř hluboko v sobě stud.., chaos, strachy, přehánění, výbušnost a mohla bych pokračovat ..
A mi jde o to, že teda jsem si vědoma toho, co není podle mého v pohodě, nějak se snažím to čistit, chci se zbavit sebedestruktivních věcí atd.. ale zároveň je tam touha po hezkém vztahu bez manipulaci atp., a mi připadá, že mi všechno v sobě brání mít vztah s mužem. Zajímá mne, zda je možné aby žena jako já mohla mít příjemný vztah a budovat ho, a zároveň si čistit všechny ty věci co jsem psala? Je to vůbec možné i obecně? Nebo prostě na nějakou dobu vymazat sdílení v životě s nějakým mužem a být ještě dýl a dýl sama ?
Pěkně děkuju za každý názor:)

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
29.11.2022 - 22:17 | Filtr
(Ryby) Tedy
Jde to. Stačí chtít. Jenom jeden malý detail: Oba. :6:
30.11.2022 - 07:51 | Filtr
(Váhy) LemmOny
Čau Baruš, to víš že je. Možný je všechno, i to co nevymyslíš :5: Podívej se na mě(obrazně řečeno), takovej floutek, jeden velkej problém. Nakonec je z toho docela povedená famílie, žena dvě děti a zatím to prdí na pohodu :15: Jo jasný, život občas vše obrátí i v základech, ale to je prostě nevyhnutelný.

..tak ať se daří :29:
30.11.2022 - 08:40 | Filtr
(Střelec) verka96
Určitě ano, máš toho ještě dost před sebou. Samota určitě neškodí, pomáhá si věci v sobě srovnat. Myslím, že tvoje rozpoložení je normální, taky jsem to tak měla, když jsem byla mladší. "Musí" si tím člověk projít.
Vztahy pro tebe budou mít v životě důležitou roli. Ty je k životu potřebuješ, ať už jde o partnerské, přátelské nebo kdovíjaké, to už je na tobě... :15:
Uran je nestálá planeta, plná novinek, originality, neočekávaných událostí, které tě v životě dost ovlivňují i tvoje vztahy. Proto je třeba rozvíjet trpělivost, důvěra v sebe, která s přibývajícím věkem může přijít... :68:
30.11.2022 - 08:49 | Filtr
(Blíženci) fanik
No popravdě, muž zůstává ve vztahu právě podle míry problematičnosti.
Proč by se trápil, když vlastně nikam nespěchá a je tolik jiných možností, jak trávit svůj čas?
Ale jsi hezká a mladá, tak to snad nějak rozumně doladíš a vyvážíš :29:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
10.12.2022 - 10:47 | Filtr
(Střelec) Macek70
No, já toto třeba nedokážu, ale možné to je.
12.12.2022 - 19:56 | Filtr
(Vodnář) Barbora)
Děkuji všem za postřehy a názor:)
14.12.2022 - 00:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Možné to je. Důležitá však jsou tady ta slůvka "budovat" a "vztah". Ve vztahu totiž musí budovat oba, ne jen jeden. A pokud jeden má spoustu nevyřešených problémů, občas druhému zboří tu část, kterou druhý pracně budoval. Otřásá neustále jeho důvěrou a možná i sebeúctou, pokud se tento partner sám důrazně včas nevymezí, což však člověk v problémech může nesprávně si vyložit jako nepodporu.
Takže v podstatě si musíš sama odpovědět třeba na toto:
Opravdu nebudu často zraňovat (co na tom, že neúmyslně) toho, koho miluji?

Vlastně bys před potenciální partnery měla předstoupit, vysypat na ně úplně všechny své problémy, aby věděli, do čeho v případě vztahu jdou. A rozhodnutí je na nich.
Z těch, co neutečou, bude 1% těch pravých. A 99% procent těch, kteří nepochopili obsah Tvého sdělení. :3:


P.S.
Kouknul jsem na Tvůj radix a dostavila se otázka: Co Tvůj vztah s otcem a Tvůj vztah s matkou? A co jejich vzájemný vztah? Případně nějaký sourozenec?
Často bojujeme s důsledky, jichž jsme si vědomi, pokoušíme se je změnit... a uniká nám příčina, kterou třeba ani změnit nemůžeme, ale můžeme k ní zaujmout postoj, aby důsledky se změnily.
14.12.2022 - 20:24 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Sosna zvlčelý
Vztah matka nebo otec... nevyrostla jsem s nimi. Přijdu na to, co s tím:)

Pěkně děkuji:)
15.12.2022 - 23:46 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Asi bych nejdriv "srovnala" sebe. To je z myho pohledu proces na jehoz konci z tebe muze bejt nekdo uplne jinej, co chce neco jinyho...a veskery to budovani pujde do haje :32:
Pokud je ti "smutno", zvolila bych neco volnejsiho bez budovani a "makala" bych predevsim na sobe :12:
16.12.2022 - 08:34 | Filtr
(Blíženci) fanik
Víte proč se žena vdává za muže?

Protože nechce být sama se svými problémy :61:
16.12.2022 - 09:27 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » fanik
Vidis...a ja myslela ze proto aby se teticky furt nevyptavaly :61:
16.12.2022 - 15:53 | Filtr
(Blíženci) fanik » Hustokrutě obscénní Morti
Taky dobrý :4:
Akorát ti to neladí se zadáním diskuze :29:
16.12.2022 - 21:59 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » fanik
Sak tobe taky ne :61:
20.12.2022 - 15:22 | Filtr
(Váhy) LemmOny » fanik
:61:
20.12.2022 - 18:30 | Filtr
(Blíženci) cimi » LemmOny
Jj vy dva jste se hledali : )

Přemýšlím jestli tu bujarou radost způsobuje jen ten telecí mozek :25:
Ale ono je to asi fuk že :46:
22.12.2022 - 09:31 | Filtr
(Blíženci) fanik » cimi
Zase nějaký problém? :5:
22.12.2022 - 13:11 | Filtr
(Blíženci) cimi » fanik
Problém poznáš tak, že ho musíš řešit. A tohle řešit faaakt nemusíš x))
Páá páá :34: :29:
22.12.2022 - 14:23 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ty problémy cos vyjmenovala mají společného jmenovatele a když na to přijdeš, tak pak máš šanci s tím něco dělat. Jinak je velká šance, že půjdeš do vztahu s někým, kdo bude nevědomě vyvolávat situace, které budou odrazem Tvých vnitřních problémů. Vlastně je to forma vztahové terapie, ale ne zrovna příjemná. A určitě to není takový vztah o který bys stála.
Vztah tvoří dva a jeho kvalita odpovídá součtu (zjednodušeně).Pokud budeš své problémy řešit přes partnera a on svoje přes Tebe, pak se asi sežerete :4:.

Ale protože to vypadá, že tohle minimálně tušíš, neviděl bych to černě :5:. Jen si fakt dobře pohlídej důvody proč s někým do vztahu jít :3: a pokud zjistíš, že si se sekla, neboj se to rázně ukončit. Nikdo učenej z nebe nespadl :20:. Držím :15:
22.12.2022 - 14:25 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Podle jedné definice má problémy jen ten, kdo si je připouští :4:
22.12.2022 - 19:23 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Buddha/2
:4: :4: přesné
23.12.2022 - 07:58 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ahoj, podle mě, podívat se na rodinné vazby (v sobě i v reálném životě) je určitě vždycky ku prospěchu (rodinné konstelace s někým zkušeným můžou být dobrá volba), zvlášť když je člověk z rozbité, neúplné rodiny. U mě byla smrt matky v raném věku dost podstatná záležitost, která se táhla jako červená linka, mým životem. Plus celkové vztahy v rodině byly velmi nepodporující, spousta kritiky, odmítání apod.
Tím, že chybí základní pouto, je tam pak tendence k závislým vztahům, v některých případech s velmi toxickými a manipulativními jedinci.
Myslím, že v určitém období je dobré být sama. Není podle mě nutné vymazat sdílení, pokud tak necítíš, ale je dobré třeba nevcházet do úžších vztahů s muži, pouze poznávat, komunikovat a pozorovat sebe, své pocity, své reakce.

Napadá mě pár tipů.
1) Pokud jsi dostatečně sebereflexivní, zkus sledovat jaký primární pocit se ti táhne životem, jaké lidi potkáváš, jak se chovají a jaké máš reakce. Možná si i uvědomíš, že v některých případech reaguješ automaticky, kdy si posléze řekneš, že takhle reagovat nebylo třeba. A i tohle se dá odnaučit.
2) Druhá věc je aboslutní přijetí toho jak to máš, co cítíš, po čem toužíš. Bez znalosti toho, jak co skutečně mám a CO JE TO "MOJE" a sebepřijetí, se těžko do života přitahuje věci, které chceme.
3) HRANICE, HRANICE, HRANICE - tohle je Alfa a Omega, zvlášť u empatických jedinců! Kde cítím ano a kde cítím NE. Tělo je většinou dobrý indikátor, který nás naše společnost (a rodiny) doslova naučily vypnout. Samozřejmě je to začarovaný kruh, kdy nelze vinit rodiče ani společnost, jsme tak vycvičení a vychovaní. - S tím se pojí pocity nesebedůvěry, toho že máme pochybnost o vlastní hodnotě atd.
4) Pokud je tady dlouhodobě něco, s čím nemůžeš hnout, tak vyhledej zkušeného psychoterapeuta (jednak se naučíš identifikovat a dobře (nebo líp :D) formulovat svoje myšlenky a pocity a jednak ti to pomůže porozumět některým záležitostem) a doplňuj to prací na sobě (vizualizace, meditace, konstelace apod.).

Držím palce, každopádně to nevzdávej, jen si dej čas a prostor sama pro sebe :17:
27.12.2022 - 23:49 | Filtr
(Vodnář) Barbora) » Nabi*
Děkuji:)
02.01.2023 - 12:25 | Filtr
(Váhy) LemmOny » cimi
:4:
Snažím se tu jen Barču trochu rozveselit a ty z toho naděláš hnedka hovězí :48: :66: nemá telátko Petík ..nemá :24: :4:

Tatínek jednoho mého kamaráda po třech infarktech v nemocnici na lůžku povídá svému synovi: "Petře, podívej co se mnou provedla, podívej se na to." Za 99% problémů na světě může ženská, to si pamatuj." ..a od tý doby to sleduju a měl pravdu. :4: Jak je někde ženská, tak je dřív nebo později vždycky nějakej problém. To jsou životní zkušenosti. :5:
02.01.2023 - 13:12 | Filtr
(Blíženci) fanik » cimi
Tak to jsi moc hodná, že nemusím řešit ještě tvoje problémy.. :75:
02.01.2023 - 14:31 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Vážená Barboro, máte velké štěstí, že jsem zcela náhodou prošel kolem a přečetl si Váš příspěvek a také se rozhodl potěšit Vás svojí reakcí. Važte si toho, můj čas je poslední dobou takový "vzácnější", mohl bych dodat.

Váš problém je váš vkus, který je na hraně "retardofilie" – přitahují Vás emočně porouchaní jedinci (tj. jedinci s nízkou nebo téměř žádnou sociální inteligencí => machři, kurevníci, manipulátoři, zoufalci, a další podobné diagnózy nízkého sebevědomí). Tento Váš vkus má samozřejmě svoji příčinu ve Vašem sebevědomí a Vaší míře sociální inteligence, ale to nechme stranou. Podstatou toho, jak z tohoto koloběhu ven je kultivace své osobnosti skrze právě rozvoj své sociální inteligence a vzorců svého chování a myšlení. A to je právě to pozitivní, čeho jsem si ve Vašem příspěvku všiml. Mám totiž pocit, že tento proces u Vás již začal. Uvědomila jste si, co je špatně a začínáte emočně dozrávat. A to je moc pozitivní. Takže zahoďte nedůvěru a pokračujte dále ve Vašem duchovním růstu, je to správná cesta. Čím více proměníte sebe z lejna na květinu, tím méně budou přilétat mouchy a možná se pak objeví nějaký ten krásný motýl. Čistěte tedy dál, Vás vztah bude vždy odpovídat tomu, jak jste daleko. Tak se nenechte vylekat, když to třeba občas nevyjde, každý vztah Vás má něco naučit a posunout Vás.

Držím palce a opatrujte se. A radujte se – jste na dobré cestě. :75:
Příspěvky: 1-25 26-42
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »