Průzkum jak to máte? Ženy, muži vztah a co je vlastně láska?


01.11.2022 - 16:17
(Panna) zeret
Průzkum jak to máte? Ženy, muži vztah a co je vlastně láska?
Zdravím, zajíma me jak to mate. Mam pocit, jak se ted vse meni, tak ze se i nastaveni vztahu meni. Casto posledni dobou premyslim, co je vlastne laska a zda vubec je to hlavni dulezite ve vztahu, aby fungoval. Obcas se v tom uz nevyznam. Jak tezke je najit partnera pro fungujici vztah v teto dobe. Narazim na to i ve svem okoli. A tak me zajima, jak to mate vy? Co vy zeny postradate u muzu, co vy muzi postradate u zen? A co je vlastne laska? Proc je ted tolik lidi samo, neschopno navazat vztah? Vim, ze to vse zacina od sebelasky, ale co pak v tom vztahu?
Uz se v tom obcas sama nevyznam, pred par lety jsem ukoncila dlouholety vztah, zustala jsem sama s ditetem a od te doby zjistuji, ze je cim dal tezsi s nekym byt.. Ackoli mam za sebou nekolik pofidernich vztahu, tak ten posledni me uplne znicil a mam pocit, ze mozna je lepsi byt sam, navic si i clovek zvykne. Nyni mam vztah, ale uz si tim nejsem jista a mam pocit, ze uz si nikdy jista nebudu, protoze ty zkusenosti mi brani do toho jit naplno. A tak me zajima, jak to mate vy nebo zda jsem jen ja blazen? Budu rada za vase jakekoli postrehy.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
01.11.2022 - 17:40 | Filtr
(Blíženci) cimi
Samozřejmě že je láska ve vztahu důležitá. Ale co to vlastně ta láska je? To je právě ta otázka.
Láska není sexuální vztahování se, není to ani obchod, není to ani zaplácávání děr…
Láska je esence, která dokáže lidi proměňovat k lepšímu. Je to světlo který ukazuje i na ty temný místa v nás, ale neprobouzí v nás chuť s nimi bojovat nebo je zveličovat nebo si s nimi hrát atd…prostě dává sílu je transformovat…
Ale pozor ne každý se chce lásce otevřít…někdy je to prostě moc i když tluče na vrata…není kapacita…

Zbytek editnu později…
01.11.2022 - 19:18 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » cimi
No teda, to je přímo slohová práce... :4:
Asi bych se musela hodně zamyslet, ale moc se mi líbí výrok (není bohužel z mé hlavy, ale souzním s ním), že láska je to, když o druhém víme ty nejhorší věci a přesto jej máme rádi. :17:
01.11.2022 - 19:40 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Znovuzrozená
Mně se zdá velice stručná, vzhledem k množství a složitosti otázek :20: :4:.

Jo, tyhle jednoduché definice jsou sice moc cool, ale jen jestli jsou někomu něco platné :25: :4:
01.11.2022 - 20:14 | Filtr
(Lev) špejlička
Jsem poznamenaná, chlapům nerozumím, nikomu nevěřím a jsem moc jednoduchá. Láska je fajn, ale ať mi dají mužský pokoj :4:

Před lety jsem taky furt přemýšlela, všechno v sobě rozebírala. Ale od té doby co mám dítě, jsem s ním sama, musim pracovat, tak jsem ráda, že mám klid - vztah rovná se omezování. Ale lásku cítím neustále, aji jsem plakala, když jsme pohřbívali úplně cizího mrtvého hada a toho ptáčka u cesty a když promlouvám se stromy, tak oni vědí vše.
Přála bych si opravdového přítele muže bez fyzických záležitostí.
Láska jsi přece celá ty.
01.11.2022 - 20:23 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Buddha/2
Slohová práce nemyslím délkou, ale obsahem. :3:
Ta definice je jednoduchá, ale někdo, kdo prožil přes třicet let a nebo i více v manželství, tak ví... :4:
01.11.2022 - 21:37 | Filtr
(Blíženci) fanik » špejlička
Tak asi nějakýho hodnýho dědu bez erekce? :5:
01.11.2022 - 22:50 | Filtr
(Blíženci) cimi » Znovuzrozená
To se zrovna jen tak strefilo do mého rozpoložení….kvůli tomu co právě prožívám ve vztahu…spousta věcí se tříští aby se jiné mohly dát dohromady…přehodnocování a tak…
01.11.2022 - 23:01 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
Žeby námět na inzerát :4: ?
02.11.2022 - 12:46 | Filtr
(Kozoroh) ES » špejlička
Dobrou priateľkou môže byť aj žena a ja by som brala opak, len fyzické záležitosti vsťahu viac nič neriešiť....
02.11.2022 - 13:19 | Filtr
(Rak) aktigram » špejlička
Toto je smutné čítať, nezabíjaj ženu v sebe. Ak by si milovala samu seba tak by si to necítila. :17: :27:
02.11.2022 - 13:45 | Filtr
(Rak) aktigram » MIKULAS
Hm, ja som kôň, ale priznávam že nech som mala akokoľvek zlé obdobie a to mi bolo ublížené dosť, nikdy som taký pocit nemala, aj ked som si nechala pokoj a určitý odstup od mužského pohlavia.
02.11.2022 - 18:29 | Filtr
(Lev) špejlička » aktigram
A co znamená zabíjet ženu v sobě?
Však ja se mám ráda :1:
02.11.2022 - 18:33 | Filtr
(Rak) aktigram » špejlička
No ak by si sa naozaj mala rada nepísala by si to o tých mužoch. Ak sa ma človek rád ma v sebe obidve roviny aj žensku aj mužsku.
02.11.2022 - 18:38 | Filtr
(Lev) špejlička » MIKULAS
Ráda se podělím, až bude s čím... Ale, až na pár výjimek, což je zrovna období těchto dnů, jsem ve svém vnitřním tichu sama se sebou a již s nikým nic o sobě neřeším, kromě praktických běžných věcí. Už jsem přestala řvát, upozorňovat na sebe a bít se se světem. Ale pořád jsem jen obyčejný člověk a někdy mě přepadne touha něco říct ostatním.
02.11.2022 - 18:47 | Filtr
(Lev) špejlička » aktigram
Mám se dost ráda na to, že jsem měla sílu utéct od tyrana, který mě "zachránil" ze spárů předchozího, který mi pro změnu jen vyhrožoval a vydíral mě.
Takže tak to je. Mám se natolik ráda, že jsem se postavila na vlastní nohy a řekla dost, nikdo nemá právo se takto ke mě chovat a nerada přiznávám toto strašné osobní selhání, ale prostě mě někdo dokázal zmanipulovat. A samozřejmě nejsem osvícená, aby mi tyto špatné zážitky mírně nenarušily pohled na muže obecně...prostě někdy to chce zalézt do ulity, nechat plynout čas jen tak a vylézt, až se světlo samo prodere zase ven. Můžeš si mě představit třeba jako šneka :1:
02.11.2022 - 19:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Mně přijde tahle doba taková instantní, všechno strašně rychlé, chceš-nechceš, funguje-nefunguje, jdu dál. Ovšem to, že dřív vztahy fungovaly "líp", je podle mě mýtus, velkou roli v tom, že spolu lidi vydrželi třeba celý život, hrála ekonomická závislost. Byly vztahy dobré i vztahy na :93: stejně jako dnes. Dnes má člověk daleko více možností volby a to je pro některé lidi peklo. Když na to přijde, tak máš volbu i nebýt s nikým-nebo aspoň ne za každou cenu. Přitom muži jsou v zásadě jednoduché organismy :4: Ženy mají často nereálná očekávání (nebo naopak klapky na očích), mužům mohou zase chybět přechodové rituály, takže často zůstávají chlapci, je to pěkně popsáno v knize Předávání ohně.

PS: Jestli máš dobře radix, tak to Pluto na DSC říká, že vztahy jsou oblast, ve které během života projdeš největší proměnou, třeba nakonec pochopíš, co potřebuješ a jak na to (co změnit), aby to fungovalo. Máš hodně zemského živlu a převažují kardinální a fixní znamení, napadá mě, jestli třeba ve vztahu moc netrváš na svých představách, jak by to mělo vypadat. Ale asi budeš přitahovat i plutonské partnery, takže může docházet k boji o moc.
02.11.2022 - 21:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » aktigram
Za mě se to nevylučuje.
Ty roviny máme v nějaké formě všichni a zkušenosti můžeme mít různé ...
03.11.2022 - 06:50 | Filtr
(Panna) zeret » Mici Angóra
Naprosto souhlasim s ekonomicke zavislosti i s prechodovymi ritualy pro muze. V kazdym muzi je ten chlapec, ale u nekterych se to projevuje vazne dost. Ano, mam predstavy a kdyz to nefunguje, tak jdu proste dal a nedokazu vydrzet. Boj o moc dost casto.
04.11.2022 - 13:24 | Filtr
(Blíženci) fanik » zeret
No samo od sebe ta láska nikdy nevydrží, ikdyž by to bylo fajn :4:
Chce to asi něco změnit, zkoušela jsi třeba změnit ženskou logiku na logiku?
04.11.2022 - 14:13 | Filtr
(Střelec) žžžu » fanik
no tak to určite "pomôže"..podstatou lásky sú emócie a nie logika
04.11.2022 - 15:02 | Filtr
(Blíženci) fanik » žžžu
Jo? A jak ti to s emocema jde se domluvit s chlapem?
04.11.2022 - 15:59 | Filtr
(Střelec) žžžu » fanik
je dôležitá aj logika, samozrejme.. len si myslím, že väčšinou vzťahy krachujú na nespracovanej, nedozretej emocionalite..a napravovať to v racionálnej oblasti asi veľmi nepomôže


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »