V našem hmatatelném světě relevantně existuje jen jedno pravidlo.


18.05.2022 - 07:57
(Váhy) LemmOny
V našem hmatatelném světě relevantně existuje jen jedno pravidlo.
V našem hmatatelném světě relevantně existuje jen jedno pravidlo, od kterého se pak odvíjí ten zbytek všech dalších pravidel, nařízení, zákonů, atd.

Cokoliv tady s námi teď existuje jako určené pravidlo společnosti, je pouze výtvorem moci jednotlivce, posléze společnosti, který to určil/la. Ano následuje převzetí onoho vyřčeného a napsaného masou lidí, která buď poslouchá, následuje nebo odporuje.

Ve finále se ale vždy prosazuje ten silnější proti slabšímu. Slovo silnější zde ale může být trochu nešikovně pochopeno. Nejedná se pouze o fyzickou sílu, ale také duševní, respektive mentální odolnost a dovednost.

Kdybychom došli až na "lámání chleba" ..jak se říká, tak je to vždy už jen o konfrontaci kdo z koho.

Pravidla jsou fajn, zákony a nařízení jsou jen nástavbou. Je to určitá regulace chování skupiny nebo masy lidí, aby se nakonec nepozabíjeli navzájem. Ale ruku na srdce. Nic z toho co je psáno, není dáno, když prostě odmítnete. Ano následek v podobě reakce přijde, ale to už je právě na každém z nás, jak se k tomu postaví.

Na světě existuje jen jedno pravidlo, od kterého se vše odvíjí a to je právo silnějšího a to je třeba si uvědomit pokaždé, když vás někdo do čehokoliv nutí nebo vám nařizuje. Jsou totiž určité skupiny nebo jednotlivci, pro které pravidla prostě neplatí a nikdy platiti nebudou. Historicky to byli právě ti co pravidla vytvářeli.

Jediné co člověk musí je umřít. Nic víc nic míň.

Hezky den všem a pokud možno s co nejméně pravidel a jiných zbytečných omezení.
:74: :29:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
19.05.2022 - 17:06 | Filtr
(Býk) player
Já myslím že tři pravidla:

První pravidlo - zrození - smrt. Je to vidět už ve vesmíru. Vykvete ti krásný svět - ale smůla , je pouhých 200 světelných let o supernovy - a prásk. Smrt. Všeho. A následně školka nových hvězd...

Druhé - sex. Je to blbý. Ale takhle to prostě je. Motor je vzrušení a tělesná rozkoš. Ale je to blbá platforma rozvoje.

Třetí - právo silnějšího.
24.05.2022 - 12:58 | Filtr
(Váhy) LemmOny » player
může být, může být :46:
24.05.2022 - 17:59 | Filtr
(Beran) Háňa*
Pokud je někdo skutečně silnější, ať už fyzicky, psychicky nebo obojí, nepotřebuje se prosazovat ani s nikým poměřovat. Naopak, využívá svoji sílu i ve prospěch ostatních.
Prosazovat se, často i násilím, vydíráním, manipulací, se snaží nejčastěji právě ten slabý a duševně malý - když druhé poníží nebo využije, bude mít pocit, že sám povyrostl.
27.05.2022 - 12:38 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Háňa*
Já vnitřně souhlasím s tím co píšeš, ale to nevyvrací nic na tom, že když jde do finále, tak rozhoduje toto pravidlo téměř vždy.

Plája akorát rozvětvil to pravidlo na další, ale ve finále už to první zahrnuje v sobě vše. Jen se to nesmí chápat jen jako konkrétní fyzická nebo mentální síla. určitý vliv nebo "sílu" může mít třeba atraktivní žena, která si podmaní muže, skrze něj ovládá i jeho sílu, třeba fyzickou sílu nebo sílu jeho postavení ve společnosti.
29.05.2022 - 13:11 | Filtr
(Býk) player » Háňa*
Tak někde v Utopii.
29.06.2022 - 08:08 | Filtr
(Beran) Háňa* » player
Ale ne. Bez odezvy to není boj, jen něčí jalové výkřiky do tmy - na každý boj musí být nejmíň dva.
Ono je to vůbec s tím bojem, právem silnějšího, apod., dost pofiderní, protože nejvíc bojů lidé vedou sami sebou a z těch žádný vítěz nevznikne.
Ta omáčka, do které často přimíchávají okolí, aby to vypadalo, že bojují s ním, je jen jejich hra - nějaký sebeklam, aby si nemuseli přiznat, že svým největším nepřítelem jsou si oni sami :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »