Když se dívám z vrchu


22.03.2022 - 16:53
(Býk) player
Když se dívám z vrchu
sleduju tu už dva roky diskuse o Covidu , nyní o válce. O takových abstraktních věcech , jako je svoboda. Protože tohle nikdo neumí definovat. Můžu svobodně zastřelit sousedovi psa , když ve čtyři ráno začne štěkat?

Ale co je markantně vidět - počet lidí , kteří si nabrali konstrukt , že nějaké vyšší moci na nich záleží a že je potřebuje někam dostat. Tito lidé si prostě zasírají závity negací. Jakoby jim furt někdo chtěl brát hračky - pohříchu ale je očividné , že žádné nemají.

Strach? Nevíra v dnešní princip demokracie. Ale hlavně teda - zhoubná moc internetu , sociálních sítí.

Všimněte si - níkdo nedává na youtube skutečnost. Protože proč? Pokud teda to není konkrétní vymezení se proti něčemu. Dám příklad- starosta Chomutova hraje levou a chce se napakovat na pozemcích. Je přistižen. Tak to pak ano. Tahle realita se objeví na youtube a posléze na soc. sítích. Ale běžnou pravdu ? Na co? Ta běží přeci ve zpravodajstvích , tak proč by ji ještě někdo pumpoval do on-line prostoru.

Ale jinak? Co se ve vyhrocených situacích dává na youtube? A na dezniformační weby? Hámotiny. Vakcíny vás zabijí. Trumpoj ukradli demokraté volby , protože hlasovali i mrtví...kdyby to bylo možné , táži se , nedělaly by to jaksi obě strany? Putin má pravdu , protože Ukrajinci taky nejsou hodní. Vlády celého světa proti nám něco strašnýho chystají (třeba 5G sítě nebo povinné očkování). A jak jednou člověk čuchne k alternativě , kterou ale má podanou bez konkrétního důkazu - najednou je to jako lepra. Začnou z něj odpadáat kusy. Kusy všeho. důvěry , radosti , lásky. I tady u ezoteriků si dvě frakce nadávají - ale nikdy ta altenrativa nepřednese důkaz. Jen vyhodí něco z netu. Nález ze smeťáku...

Fakt už jsme zdegenerovali až na kost? Kde je logika a analytické myšlení - alespoň v malém. Samozřejmě - netýká se to všech, je to tady pořád tak nějak půl napůl - ono totiž , křičí ti , které by normálně nikdo moc neposlouchal. Potřebují se vymezit , zaujmout stanovisko.

Mám kakaráda. Od mládí mu bylo vštěpováno , že za vládami je nadvláda skrytých. A on? Má to prostě naučený. Celej život se věnuje kumštu , žije si krásně - ale pořád nosí v hlavě , že je podváděn. Amerikou , EU , svojí vládou , vším. No a já se ptám - řekněte mi - k čemu je to dobrý? Mimochodem - i na Covidu se ukazuje a postupně víc a víc , že pravdu má zkrátka věda. Nikoli politik nebo facebook.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
22.03.2022 - 16:55 | Filtr
(Býk) player
Pamatujte si - vlády vás maximálně trochu berou u huby na majetku , to jo. Ale kdyby ne , už byste všichni byli zarovnaní haraburdím a z naší zelené kotlinky by už byla jenom obří skládka.

Jinak - použiju citát svého zesnulého papá: na tvou duši sere pes.
23.03.2022 - 06:54 | Filtr
(Blíženci) cimi
Plájo,
když už se teda díváš z vrchu...co kdybys zkusil být zase trochu nestranný? : )
Ty na to máš vlohy, ale dost jsi je teda přestal používat...
23.03.2022 - 15:27 | Filtr
(Váhy) LemmOny
První co mě napadlo bylo slovo: "nebreč" stejně je to každému u :71:
Pak jsem se ale rozhodl to rozepsat.

Popisuješ něco, co se netýká jen naší generace. Ne nezdegenerovali jsme tentokrát víc, ne není to "nemoc" jenom dnešní společnosti.

Zákulisí a konspirace, kterým lidstvo částečně věří, jsou tu odjakživa. Není to tak, že by si lidi jen v poslední době vzali myšlenku vyšších mocností, které tahají za nitky, za své dogma. Jenom svět se zrychlil. Internet a digitalizace oblékla světu jiný barevnější rychlejší a "zábavnější" kabát. Ty hovna a odpad, jak popisuješ jsou jen víc a častěji vidět. Máš je na dosah každý v takovém množství, že se zdá že je to četnější a je toho prostě víc než kdysi.

Lidi také ztrácejí tehdejší vnitřní hodnoty a uvažování. Charakter starého světa, který nám evokoval naše emoce a který utvářel naše vnitřní pocity, který nás formuje po celou dobu života, prostě zmizel. My teď fungujeme jen na jiné vlně jinak rychle a jinak často.

Dám příklad. Dřív ses s někým domluvil, že budeš tam a tam, v tolik a tolik. Bral si to jako vnitřní povinnost a myslels na to abys byl opravdu tam kde máš a včas. Dneska tenhle vnitřní pocit, nazveme jej "disciplínou" úplně vymizel. Je totiž jednoduché napsat sms "sorry nestíhám dáme to jindy"

Nebo, potkal si kamaráda po spoustě letech, což byla v tu chvíli taková příjemně prožitá událost, ze které jste měli radost oba. Dneska toto vymizelo, díky internetu ho máš nadosah každý den. Dobrý, ale na druhou stranu jsme zase o něco oploštěný, chudší v prožitku.

A co třeba psaný dopis(papír inkoust). To čekání na odpověď to kouzlo okamžiku kdy přišla do schránky odpověď třeba od přítelkyně nebo kamaráda ze zahraničí. Ten pocit který formuje tvou "duši" naplnění touhy to těšení se atd.. prostě to zmizelo a už to nic nenahradí.

To vše oplošťuje, ale zároveň obohacuje zase jiným, možná smutným, způsobem naše já.

V každém případě nástupem smartphonu a internetu, se naše já nejenom emočně, ale i fyzicky začne měnit. Nebude to horší nebo špatný, bude to prostě zase jiný. My určíme potom ty hodnoty.

Lidi nebo společnost se vždy dělila na vícero táborů, minimálně na dva a je jedno jestli je to rybí trh, hospoda, hřiště nebo ezoterický web, kde byla dřív atmosféra hřejivá a příjemná. Ale není to tak že bychom byli nakažení "leprou" a nebo že by generace najednou začala extrémně degenerovat.

Taky ty jsi dospěl do určitého věku, kdy už dokážeš vidět svět současný a porovnáváš ho s tím, co bylo dřív a co už ve velké míře prostě neexistuje.

A ano, pravdu má vždy věda a skutečná fakta, která jsou ověřená a podložená daty. Proto jsem napsal Boschovi, jen jinými slovy, že je defakto "kokot", který se ohání "fakty", přitom tahá jen ze smeťáku(internet) jiný úhel pohledu než má ta první nebo druhá parta. Ano napsal jsem slovo kokot, čtete správně vy všichni, co možná napíšete, že je to diskuzní faul a nebo přes čáru, seru vám na to... Stejně tak jako vy serete na základní pravidla diskuze a to je nemazat a nebanovat a hlavně tolerovat diskutující(všechny) a jejich odlišný názor :49::32: :3:

Prostě tak to je Plájo a nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem. Pokrok a evoluci nezastavíš.

:29:
23.03.2022 - 15:59 | Filtr
(Lev) registrovaná » LemmOny
:)
Aké plakanie? Zamyslenie sa nad tým, nad čím sa zamýšľame viacerí. Napísať to do diskusného fóra nie je plač. Umožni mu to ten internet, ktorý vidíte aj ako škodnú tejto doby. Keby nebol net, tak to možno povie "do pléna" za okrúhlym stolom na stretávke najdise :)
Tiež by ste to vnímali ako plač?

Je to podnetná téma na zamyslenie sa.
23.03.2022 - 16:14 | Filtr
(Lev) registrovaná
Z tých alternatívnych zdrojov som čerpala dosť dlhý čas, ešte pred Covidom. Takže chápem tých, ktorí z nich čerpajú aj teraz. Chápem ich myslenie. Však som bola jednou z nich :)

Uvedomila som si, že ide odtiaľ veľa nenávisti, veľa zloby a je to forma zvyšovania si svojej sebahodnoty. Väčšina má o sebe pocit, že vie viac ako tí ostatní. Mnohí z nich majú problém so svojim životom, je ľahšie hodiť vinu za ich stav na niečo "tam vonku".

Čo je to sloboda?
23.03.2022 - 18:06 | Filtr
(Býk) player » cimi
Vůči komu jsem mám bejt strannější? Vůči trolům , bosorkám , baziliškům?
23.03.2022 - 18:08 | Filtr
(Býk) player » registrovaná
Přesně. Řekl bych to na Bezdrevu u Najdisáckýho totemu u táboráku. :4:
23.03.2022 - 18:09 | Filtr
(Býk) player » LemmOny
Uznávám...uznávám...uznávám.


Leč jak říká můj kámoš: v boji s lidskou tupostí nikdy nezvítězíme. ale nikdy s ním nesmíme přestat.
23.03.2022 - 18:11 | Filtr
(Býk) player » registrovaná
Přesně. Svobode je velmi těžko specifikovatelný pojem. Stejně tak , jako pravda. Relativní.

Ale na druhou stranu - podíváme-li ne na konspirace , tak na světě se potvrdily dvě. Afére watergate a zneužívání dětí katolickou církví. Všechno ostatní zamázl čas a ukázalo se jen na bujnou fantazii kohosi kdesi.
23.03.2022 - 18:14 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
No...me nejvic fascinuje jak se kazdej hada na krev a pritom co si budem...at je to covid, at je to ua, at je to treba naka nablbla politicka afera...kdo opravdu vi jak to skutecne je?
Na kazdou info, mas dve proti, ktery to vyvracej. O jednom miste dva ruzny lidi reknou ruzny veci, ze to na vlastni voci videli...

Pro me je vysledej ten, ze mi to zacina bejt dost jedno... :14:
23.03.2022 - 18:15 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » player
...no...me by dost zajimal ten Kennedy teda :61: :46:
23.03.2022 - 18:17 | Filtr
(Býk) player » Hustokrutě obscénní Morti
Jasně.

Vidím to tak , že hádat se pro lidi je přínosněješí , než v tichu svatyně mlčet a meditovat. Tak jest. Při hádání mají alespoň nějaký sociální kontakt a ještě si procvičují sloh a gramatiku. :6: :75:
23.03.2022 - 18:18 | Filtr
(Býk) player » Hustokrutě obscénní Morti
To byl fešák...a nevěrník...a dostal lidi na Měsíc.
23.03.2022 - 18:19 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » player
No...si radsi nez hadky necham svoje voci a svoji :71:...verit budu vlastnim vocim a zbytek budu ukladat tam :71:
:61: :61:

Ps:...mi napada, ze to bude asi ta svoboda :61: :75:
23.03.2022 - 18:20 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » player
No...me se nelibil...ale co ten Oswald vid :61:
23.03.2022 - 19:02 | Filtr
(Blíženci) cimi » player
Nestranný x)
Ne někomu stranit...

Ale nechme to být ; ) berme to tak, že jsme se nepochopili...

Btw těch “konspirací” bylo nesčetně...
Třeba si vzpomeň jak dlouho byla země placatá a jak dlouho se kolem ní otáčelo slunce ; ))
Všechno nebylo vždy samozřejmostí...
23.03.2022 - 23:04 | Filtr
(Býk) player » cimi
Ale to nebyla konspirační teorie. Než se zrodilo námořnictví , kdy byl z lodi první vidět ztěžeň to byla defacto geografická realita. Ale právě , že i kdyby to konspirační teorie byla , tak se jako všechny ostatní , krom dvou výše jmenovaných nepotvrdilo. A ty církevní pedofilní radovánky , o tom se tušilo , akorát nikdo nevěřil , že to jede tak ve velkým.

Jasně - straním vědě a důkazu. Když mi někdo řekne , že kletba funguje , je potřeba projít výzkumem a měření. Protože kdyby fakt fungovala , tak by prokletej byl každej druhej člověk.
24.03.2022 - 09:30 | Filtr
(Váhy) LemmOny » registrovaná
Psát cokoliv o čemkoliv třeba do diskuzního fóra, ale nejen tam, je jen "verbální masturbace" každého z nás. Touha se projevit nechat se slyšet a využít tu možnost, že mohu něco, cokoliv říct, respektive diskutovat o tom. Je ale jedno, jestli je to na webu u stolu nebo při procházce s kamarády, s rodinou nebo jen známými.

Obsah diskuze, je ale vždy pouze buď konkrétní nebo teoretický. A pokud zde poukazuji na to, že ten teoretický nemůže být faktický, tak je to proto, že např. nikdo z vás zde, tu nemáte natolik ověřená data, abyste mohli s jistotou říct, že mluvíte o faktech k danému tématu. Ano některé informace jsou skutečné, např. že Ukrajina neleží v Africe, ale v Evropě nebo že onemocnění covid19 není bakteriálního, ale virového původu. Ve finále je toho ale tak málo, co skutečně víme, že je minimálně úsměvné pozorovat jeden nebo druhý tábor, jak si hájíte tu svou teorii a vydáváte ji, za skutečnou a konkrétní, daty podloženou, věc/fakta.

Ano jakékoliv diskuze, tohoto typu a je jedno kde, jsou prostě je tlachání a teoretizování o něčem.

ad
"Umožni mu to ten internet, ktorý vidíte aj ako škodnú tejto doby."

Kdybych viděl internet a zrychlení světa jen jako škodnou, tak bych si protiřečil a byl bych pokrytcem. Ta možnost sama osobě je bez charakteru. Ten smysl a význam tomu dáváme my. Může být škodný, ale také má i spoustu výhod, nic není jednoznačné, ale to už jsem nejedenou psal.
24.03.2022 - 09:33 | Filtr
(Váhy) LemmOny » player
Přesně toto jen jinými slovy říkám celou dobu. Verbální masturbace je pro lidstvo klíčová. Je to nedílná součást napomáhající našemu vývoji a to nejen v evoluci :1:
24.03.2022 - 09:34 | Filtr
(Váhy) LemmOny » registrovaná
Tohle je velice trefný postřeh a dobře popsaný problém společnosti respektive některých jedinců. :15:
24.03.2022 - 09:47 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Hustokrutě obscénní Morti
Oswald byl hňup ..prej vystřelil až jako druhej, looser.. a ještě se nechal chytit, idiot :61: :4:

Mě by spíš zajímalo, kdo mi včera vypil ten rum ve špajzce :61:
čas 4:02 :4:

https://www.youtube.com/watch/…
24.03.2022 - 12:05 | Filtr
(Lev) registrovaná » LemmOny
Je to tliachanie, máte pravdu :)
24.03.2022 - 12:19 | Filtr
(Býk) player » LemmOny
Trochu tě ale musím opravit. Jsou dvojí lidé. Ti , kteří na všechno :71: a v podstatě je pro ně rozhodující zcela: co já , jak se mě všechno dotkne , co mě všechno tohle , co se děje, bude stát. Ostatní - nějaký utrpení někde - není můj problém.

A pak ti druzí , kteří to vidí buď jako my - civilizace nebo to dokonce pozorojí právě z vrchu.

A teď: intelektuál se v době krize jde vzdělat. On si data hledá. Nemusí mít všechny , což ani nejde , včechny data může mít jen počítač , nikoli jeden člověk. Ale jde. A pustí si podcast vědců , diskuse odborných kruhů , co se války třeba týče , najde si podcast historiků , a hledá. A sleduje bedlivě vývoj. Strčit hlavu do písku , to dělá pštros.

Je třeba si položit správné otázky. A pak na ně hledat správné odpovědi. Nebo - hupsnout na pohodlnější stranu , kde se nic konstruktivně neděje , ale za to se tam imrvére nadává. Státi se ignorantem z nedostatku intelektu či vůle.
24.03.2022 - 12:29 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » LemmOny
:75: :76:
https://youtu.be/L6w87jjf2HI
26.03.2022 - 09:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » player
Nj...to je asi jako z toho Kurvahošigutentag : )

Mnoho lidí, kterým se nevěřilo byli uznáváni až poté co jsou na hřbitově zakopáni x)
A taky věda mnohokrát vyzkoumala, že se v ledasčem mýlila a není to jediné odvětví kde se tak děje...takže kdoví jestli to čemu věříš teď bude stále stejné za sto let...ať už jsou výzkumy a důkazy jakékoliv, tak tobě jako nevědci zbývá beztak jen věřit : )

Ale chápu asi jak to myslíš...něco se prostě tráví těžko : )
Příspěvky: 1-25 26-26
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »