DAR (Atiye)


28.01.2022 - 10:49
(Štír) Nabi*
DAR (Atiye)
Tak tohle vymýšlel génius.

Zatím jsem nakonci 2. série, ale fakt se těším na každý díl. Pro mě jsou tam obsažené všechny prvky, které ve filmu potřebuju.

https://www.csfd.cz/film/…

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.01.2022 - 11:38 | Filtr
(Blíženci) cimi
Dnes se mi o tobě zdálo...ten sen byl hodně divný :41: stále hledám vysvětlení proč x)) a svým způsobem se to týkalo neptunu!! x))

A děkuji za tip...to si ráda dám :74:
29.01.2022 - 01:12 | Filtr
(Blíženci) cimi
Ufff...tak první sérii jsem shltla :69: :18: :65:

"Realita vždy leží před námi bez ohledu na to jak moc ji ignorujeme..."

"Čas je věc která tvému svědomí postupně přitíží...a jednou ho nebudeš moct unést…"

"Začni od toho co ti způsobuje největší bolest… Říká se, že duše je tam kde to bolí nejvíc..."
"Až se začnou hojit rány na tvé duši, najdeš cestu…"

:74:
01.02.2022 - 09:49 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
Teď mě napadlo, že škoda, že jsem si to všechno, co se mě dotklo, nezapsala :6: :12:
Ale taky si říkám, že pro mě v tuto chvíli je gro asi v tom, že mám žít, nechat projít vše jak je, bez toho, abych cokoliv držela.

Díky za uvědomění :62: :35:
02.02.2022 - 09:13 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Taky jsem už pak přestala zapisovat x) ale zapsalo se to všude ve mně...

Btw...Jakože něco takového se mi stalo naposledy ani nepamatuju - moje skóre za tento seriál jsou 4 pořezané prsty x)) 4 dny po sobě každý den jeden, poslední co jsem si rozřízla byl fuckáč na levé ruce až jako fakt hodně tekla krev...pomalu se to hojí, ale asi tam bude jizvička...když pominu jizvy z operace, tak mám na těle jen pár jizev, proto je to pro mě spíš vzácnost a znamení něčeho...mno...fuckáč levé ruky, nechám se překvapit x))

Seriál byl pro mě nejsilnější asi do poloviny třetí série...ale v podstatě jak jsem měla chvilku, už mi to nedalo a musela jsem dokoukat...
Mimo jiné, dýchla na mě atmosféra Turecka, které jakýmsi způsobem miluju...asi kdyby byly minulé životy, tak na tomhle místě jsem určitě žila...Turci jsou neskutečně kontaktní lidé a bylo hezký pozorovat jak se to promítá i do toho herectví a scénáře...užila jsem si to...

Marně hledám tu hudbu, která zněla mimo jiné v té scéně jak malá Aden přestala vrhat šutry z nebe x) kde jsou slyšet ženské nebo dětské hlasy, sbor?...
02.02.2022 - 10:05 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
Ano :79: zapsalo se všude!

:D Chuděrko. Já u toho nejsem schopná nic dělat. A když jsem někdy musela, tak jsem to zastavila neboť jsem to pak musela vrátit zpátky :4:
Vyžaduje to totální koncentraci jen na ten děj.

Pro mě byla 2 moc zajímavá. Trojka je trochu slabší a přiznám se, že mám nedokoukané ještě poslední 2 díly, tak pššššt :4: Každopádně na hudbu se zaměřím a zkusím najít až dosleduju. Akorát na to nemám teď klid a do neděle večera mít nebudu bohužel, tak si mám možná počkat na něco.

Jj s tím Tureckem přesně. Nikdy jsem tam nebyla v tomto životě nebyla, ale v té hudbě a atmosféře je něco, co mi přijde známé a blízké. A miluju duduk, to je prostě božský nástroj, který loudí zvuky jako žádný jiný hudební nástroj, co znám.

Mě se líbí i to, jak tam jsou ztvárněné partnerské vztahy a láska, bez takového toho známého českého sarkasmu a neúcty (což není doménou jen českých filmů) a jedinci jsou prostě dospělí a silní. Z českých filmů (a to JE doména českých filmů) jsou ženy často zobrazovány jako slepice nebo chudinky, které mnohdy neumí do 2 napočítat anebo semetryky a chlapi zas jako slaboši anebo bezcitné mača, kteří se uchylují fakt k debilnímu humoru. V amerických je zas taková ta šílená vášnivá láska, taková často dětská. Člověk se občas zasměje, ale po shlédnutí Atiye mě to úplně uhodilo do očí a do srdce.
02.02.2022 - 14:48 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Jj to já taky musela koukat jen na to :4: jinak vracím každý kousek stokrát :42:
Myslela jsem to tak, že jsem byla z toho seriálu tak mimo :61: že bylo asi potřeba se opět vtělit :75:

Ohledně Turecka...před 4 lety jsem si tam doslova jela pro ztracenou “ženskou sebeúctu”...což je dost paradox že x)) ale opravdu to tak bylo...
Samozřejmě nic není černobílé a nevidím úplně pod pokličku, ale žena je v tomhle světě tak trochu brána opravdu jako bohyně. Nevím jestli je to tím, že Turci milují děti a své rodiny...a nechápou/nemají místo pro ironii...pro mě je to v tomto ohledu čistý svět...
Západní svět si stále na něco hraje a není přímý...chrání se před tím, čemu jinde nechávají srdce otevřená...
02.02.2022 - 15:19 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
:4: :62: :79:

Jj chápu proč to může znít paradoxně, ale z nějakého důvodu ti to věřím, protože je tam něco, co vnímám, že tam zůstalo zachováno, ale tady ne.

Jo, to s tím se můžu ztotožnit: Západní svět si stále na něco hraje a není přímý...chrání se před tím, čemu jinde nechávají srdce otevřená...

To je krásně řečeno. Ale fakt mi to došlo, až teď u toho filmu. Jako by mi to dalo nějakou nepřímou zkušenost, připomnělo něco, co už dávno vím... Mě to přijde jako když se poodhalil závoj máji, až hmatatelně :64:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »