Khaled Hosseini - Lovec draků


24.01.2022 - 13:19
(Váhy) LemmOny
Khaled Hosseini - Lovec draků
Malý astrologický postřeh ze života.

O lidech narozených v rybách, se všeobecně v astrologické literatuře, mimo jiné také píše, že jsou to největší strašpytlové, kteří neradi jakékoliv nepříjemné konfrontace a raději životem kličkují, než aby se museli postavit třeba tváří v tvář nepříjemnému konfliktu, hádce, či dokonce násilí, které je v tu danou chvíli nezbytně nutné a nevyhnutelné. Tedy pokud se nejedná o výjimky plující proti proudu.

Khaled Hosseini (*4.březen) v tomto autobiografickém příběhu ale ukazuje a potvrzuje to, co se o nich tvrdí, když jsou skutečně zahnáni do konečné slepé uličky. Stává se z nich vlk zahnán do kouta, který už nemá zábrany a nebojí se dokonce riskovat i vlastní život, tak jako to ostatní mnohdy nedokáží. Ano, je to i přirozená vlastnost člověka, ale v tomto příběhu, je to hezky vidět právě u "ryby". Nejprve absolutní srab a nakonec někdo, kdo přemohl nejen sám sebe aby zachránil zbytek toho, na čem mu skutečně záleželo a stále záleží.

Silný příběh, doporučuju minimálně vidět.

https://www.csfd.cz/film/…

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.01.2022 - 00:10 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
K filmu se vyjádřit nemohu, neviděl jsem, ale zní to zajímavě. Třeba někdy.

K těm Rybám (nejen slunečním) bych asi řekl jen tolik, že je snadné označit je za zbabělce, když sami nevidíme, co oni vidí stále, s čím žijí celý život a ne jen ten okamžik, kdy to u nich zpozoruje někdo jiný a prohlásí, že tomu musí čelit.
Hrdinství není nebát se, neposrat se. I s hovnem v gatích můžeš být hrdina, pokud přes ten strach jdeš stále dál pro nějaký vyšší cíl.

Když jsme u těch filmů, tak je to trochu jako Bolek Polívka v "Musíme si pomáhat". Taky nebyl žádný hrdina a strachy se po:93:, když vedl domů žida Davida. Byl z toho na nervy, bál se pořád, ale narozdíl od těch, co se nebáli a dávali to na odiv, on mu zachránil život.
28.01.2022 - 18:28 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Sosna zvlčelý
Odvaha má mnoho podob, jednou z nich je strach.
Je to o vnitřním nastavení, nic jinýho to není. Jak říkáš, můžeš být posranej z čehokoliv, ale důležitý je v danou chvíli jen to, co je ti "svatý"

Ten můj postřeh z filmu je právě o odhodlání udělat první krok, to první rozhodnutí. ..takový to, že do toho půjdu i za cenu toho, že to nemusí dopadnout dobře. Pak už je jedno, jak moc nebo kolik si toho cestou naseru do gatí. Už jsem se rozhodl.
28.01.2022 - 19:28 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
Film som nevidela aspoň si cez víkend pozriem.
K Rybám: - ja aj ked nie som mesačnými Rybami tak som hodne Ryba ale aj okolo mňa je dosť Rybiek hm? - ja som to nespozorovala. Minule som sa rozprávala s vnukom - silná Ryba, je tichý, nerad veľa komunikuje ak nemá o čom ale chcela som poznať jeho vnútorné pocity - napr. ked išiel na internát alebo tak, ale popísal mi presne to čo poznám aj ja. Je tam strach, ale akonáhle dôjde k tej situácií absolutne rýchlo sa jej prispôsobí - lenže za to zrejme môže u nás obidvoch Urán pred Slnkom.
Tak ako aj on tak aj ja vyhnem sa konfliktným situáciam - nemám ich z duše rada ale to ani moja staršia dcéra a ta nemá z Rýb nič. Vždy som sa vedela zastať iných len nie seba a to si myslím že je to Rybie, no život ma naučil že treba myslieť na seba a svojú spokojnosť.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »