kompozitní horoskop_Neptun ve 12. domě


21.01.2022 - 17:02
(Kozoroh) sirrael
kompozitní horoskop_Neptun ve 12. domě
Co by mohl v kompozitu znamenat Neptun ve 12. domě? Budu ráda za vaše názory, i za jakékoliv jiné postřehy k tomuto partnerskému horoskopu, pokud vás tam něco zaujme či přijde zásadní. Jedná se o dvě ženy. Děkuji.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
22.01.2022 - 10:29 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Ten Neptun je zrovna docela pěkně postavený, takže bych v něm neviděla problém. Napadá mě nějaká duchovní spřízněnost, schopnost "číst si myšlenky" nebo společný zájem o neptunovské jevy (co to konkrétně je, to já nevím, protože je neznám). Kdyby na tom byl hůř, tak by se třeba vzájemně mohly podporovat v závislostech. Nebo by je mohla spojit nevěra-třeba podváděná manželka a milenka, co se spojí proti chlapovi :4: Nejsou to obchodní partnerky? Akorát společně podnikat vzhledem k tomu téčku může být docela rizikové.
22.01.2022 - 20:48 | Filtr
(Kozoroh) sirrael
Je to pracovně-přátelský vztah, kdy ta mladší je platonicky zamilovaná a chtěla by trochu něhy a lásky.
23.01.2022 - 09:00 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
No jo, když napíšeš dvě ženy, tak jsem to nebrala v milostném smyslu. Tak ta zamilovanost je taky ten Neptun. Ta druhá to ví? Počítám že ne, když je to v tom 12. domě nebo to tak nebere. A ten T-kvadrát právě ukazuje na ten rozpor mezi přátelskou a milostnou rovinou. Za sebe bych si myslela, že z toho nic víc nebude.
23.01.2022 - 11:54 | Filtr
(Ryby) thééé
Já bych tipla, že pokud tam něco emočně probíhá, tak spíše tak tajně, platonicky, pod povrchem a nebude to vyřčené, nepůjde to ven.
Je to možná kvůli léčení původních nastavení z rodiny, původních duševních traumat.
Ale tím dobře aspektovaným neptunem to půjde povýšit a poléčit, prožít duchovní rozměr toho tématu nebo vztahu, vnímat hlubší smysl. Do osobní roviny to myslím půjde spíš přes "bolest".
23.01.2022 - 21:07 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Ta druhá to ví a neopětuje, nebo zkrátka nechce si to vpustit do života.
23.01.2022 - 21:13 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » thééé
Ano, je tam určitá vyšší, duchovní, úroveň a je to bolestné. Trvá to už čtyři roky a je to jakýsi marný boj, který je umocňován vzájemným nepochopením, i přes tu magnetickou přitažlivost a blízkost.
24.01.2022 - 01:04 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Mici Angóra
Prosím, co přesně je T-kvadrát? Které aspekty ho tam utváří?
24.01.2022 - 05:17 | Filtr
(Ryby) thééé » sirrael
TAk zrovna neptunské lekce nás učí se otevřít - mysl, srdce, lásce, soucitu..rozpustit strachy a nechat plynout. Nechtít, ale být v tom..
Neptun tu může staré bolesti rozpouštět, jako to umí voda. :17:
24.01.2022 - 07:52 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » sirrael
To je ta kvadratura mezi Sluncem, Uranem a uzlem (T-kvadrát je tvořen opozicí planet nebo těles a z jedné strany kvadraturou, narozdíl od velké kvadratury neboli kříže, kterou tvoří planety nebo jiná tělesa 4). Tady teda jeden vrchol tvoří uzel (resp. je tam opozice uzlů) a ne planeta, ale tím spíš to může být náročné. Z 5. do 11. domu to lze brát jako téma láska versus přátelství, ale jak správně píše Frojlajn, je to velice nestabilní a sama jsem už psala, že si myslím, že z toho nic nebude.
24.01.2022 - 15:27 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Myslím si, že starší žena velmi dobře ví, co chce. A velmi pravděpodobně to neumí vyjádřit úplně srozumitelně slovy, ale věřil bych jejím činům. Pokud zde nechce připustit něco více, tak jedná přesně tak, jak cítí a jak je pro ni správné.
Největším vyjádřením lásky je respekt. Naopak doufání, že se něco změní a může být jinak, nebo dokonce snaha něco měnit proti přání druhého, by tu byla sobectvím, jež sleduje pouze vlastní cíle. Takže pozor na toho Neptuna, mohl by zkazit všelicos.

Myslím, že přitažlivost zde může být veliká. Máte Luny v těsné konjunkci. Ale starší žena je možná v jistých směrech větroplach. Její potřeby jsou jinde. A ona to ví. A neslibuje, co nemůže (a možná nechce) dát. Nevím, jestli to je nedorozumění? Není to spíš fér?

P.S.
Odpověď není vztažena jen ke kompozitu, některé věci jsou patrné spíše v synastrii, kde je mimochodem velké spříznění, ale nevidím partnerské. A nakonec i radixy samostatně zde mohou dost říct.
24.01.2022 - 16:06 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Sosna zvlčelý
Děkuji velice, je tomu tak.. O partnerské spříznění snad ani nejde, starší žena je spokojena ve vztahu s mužem a po vztahu zde nakonec ani jedna z žen netouží. Pro tu mladší je to spíše velmi vyčerpávající, až bolestné a proto váhá, zda zcela neodejít.. je to především pracovní vztah.
04.02.2022 - 14:34 | Filtr
(Kozoroh) sirrael » Sosna zvlčelý
Mohu se prosím ještě zeptat k synastrii těchto dvou osob?
Mé Slunce a Jupiter spadá do jejího 4. domu. Má Venuše a Mars spadají do jejího 5. domu.
Její Luna a Uran do mého 7. domu. Její Neptun do mého 8. domu. Z tohoho umístění planet neplyne potenciál (třeba dočasného) milostného vztahu?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »