Léčba toho “jehož jméno se nevyslovuje”


06.12.2021 - 19:27
(Blíženci) cimi
Léčba toho “jehož jméno se nevyslovuje”
Omlouvám se za další diskuzi tohoto druhu, koho už to nesmírně štve....
Jenže jak to tak procházím kol a kolem jak z doslechu tak z osobních zkušeností, tak mě štve, že chybí větší know-how jak covid léčit...že milostiví obvoďáci strkají hlavy do písku a pokračují si v kariéře ustrašených úředníků....
Edit situace už se bohudík trochu mění, ale stále je dobré nenechat se odbýt...

Takže tentokrát osekaně jen k tématu, žádné spekulace, žádné poučování, jen osobní zkušenosti pro ty, kteří si už covidem prošli a jsou ochotni sdílet možnosti jak se s nemocí vyrovnávali a léčili/řešili akutní i dlouhodobé následky.

Díky... :74:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
06.12.2021 - 19:59 | Filtr
(Střelec) verka96
Ahoj Cimi,
já už se tímto tématem nechci zabývat, jediné co každý můžeme udělat, je starat se o svou imunitu, o své zdraví, k tomu nezbytně patří být v psychické pohodě, čemuž přispívají i meditace. Chápu, že někteří mají oprvdový strach, jsou nemocní apod. Bohužel to dnes je velmi těžké. A taky to funguje tak, že pokud budeme pořád krmit toto téma věčnými diskusemi, více budeme vše vyhrocovat, nepřispívat k lepší budoucnosti a konstruktivnějším řešením.
Aktuálně jsem dnes večer poslouchala rozhovor s J. Vojáčkem, kterému moc dobře rozumím a zcela s ním souhlasím. Kéž by takových lékařů bylo více...

https://www.youtube.com/watch/…

hezký večer... :78:
YouTube
06.12.2021 - 20:05 | Filtr
(Ryby) thééé
Mám čerstvě za sebou, tak nemůžu sloužit s nějakými problémy po delší době, s následky.
Jsem astmatik (takový lehčí, bez větších problémů, a podle tranzitu uranu :-D a tak mám u sebe i kortikoidy )
Měla jsem horečky, zimnice, kašel (doteď), ztráta chuti a čichu .. nejhorší pro mě byly asi třítýdenní bolesti hlavy.
Nechala jsem si napsat Isoprinosine - antivirotikum, ale asi až po týdnu (protože dovolat se k lékaři je problém). Předepsáno bez problémů.
Používala jsem Vironal od Energy, Dračí krev, šalvěj (což je prostě taková moje kámoška při nemocech a vím, že spolupracuje). Kvůli horečkám jsem podporovala ledviny (občas), vyhovuje mi Renol. Na bolení hlavy normálně ibuprofen, jenže mi z něj pak bylo dost zle od žaludku, a taky proto jsem nebrala žádné vitamíny v tabletách, protože jsem si připadala jako přiotrávená, s kovovou příchutí.
Mívávám migrény, tak mi na to šílené bolení hlavy zabíraly léky na migrény - něco na bázi triptanů - na předpis. Já ho beru jen půlku, je mi po něm tak 2 hodiny moc špatně, ale po těch 2 hodinách ta bolest poleví - není proti bolesti, ale roztahuje cévy (zhruba popis).
Něco na suchý kašel z lékárny - co mi ale vyhovovalo, tak zrovna nebylo..
Později jsem objevila Kalobu - tu jsem použila hlavně u dětí.
A Tatranskou průduškovou čajovou směs, která má skvělé složení se slézem a omanem: https://www.drmax.cz/fyto-tatran-pr…
No a snažila jsem se brát hodně Céčka.
Měla jsem potřebu zkoušet, co zafunguje, proto to všechno..pak byly dny, kdy jsem nemohla do sebe dostat nic, ani bylinky, ani to céčko.
Byly chvíle, kdy se mi moc točila hlava, myslím, že nedokysličením (fakt jsem fungovala kolem dětí, učila se 2x denně s nima do školy atd kolem domácnosti, chápeš, matko), ale hlavně jsem nemohla poslouchat nic z televize, protože jsem cítila, že bych pustila v tom oslabení strachy. A bylo lehké je pustit, mohla jsem se bát o děti atd.
...
meditovala jsem nad tím, že vlastně viry mají něco, jako zachovávat vývoj hmoty..přijdou, aby změnily hostitele...tak jsem hodně chodila "dovnitř" pro sílu a klid.
Přišlo mi to nějak, jako když se mi něco divného nabourá do systému a rychle si s tím neumím poradit..je to nové..ale tomu svému systému jsem věřila.
Taky jsem uvažovala nad tím "asi" základem u netopýrů...prostě naučit se projít tmou beze smyslů, bez očí, bez chuti a čichu...takové tápání s vírou..
...
tož tak nějak na všech rovinách u mě..
Zvláštní bylo, že až bylo po všem, byla jsem děsně euforická, jak sjetá. Neumím se moc radovat, ale opravdu mi chodilo tolik nevysvětlitelné nové energi..to bylo krásné :68:
(možná to smažu, je to asi moc osobní)
06.12.2021 - 20:33 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Jestli půjde, nechej prosím :62:
Také přidám, jak budu mít chvilku... :74:
06.12.2021 - 20:36 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
přidej, budu ráda :17:
06.12.2021 - 20:36 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
Děkuji Verko :62: :74:
06.12.2021 - 20:51 | Filtr
(Ryby) thééé
U mě bylo hooodně podstatné to nabourání do systému. Vnímala jsem to, jako implantát strachu.
...
ale co chci tady přepsat od C.B.Reid, tak symboliku a poselství netopýra.
"Je to znovuzrození..Netopýr vylétá z jeskyně, jako z dělohy...přichází připomenout, že prvky toho, čeho jste se museli vzdát ve smrti starého, jsou stále přítomny v tomto novém, úžasném životě, který se právě utváří.
To je zázrak a kouzlo znovuzrození ve všech aspektech života, včetně znovuzrození víry ve vaši schopnost...Připomíná, že jste na neznámém území a můžete se cítit ztraceni...intuice je spolehlivým průvodcem, když tvoříte něco nového a neznámého.
Připomíná, že to, co se zdá, že zemřelo, je ve skutečnosti přeměnou tvaru na něco smysluplnějšího, než dříve. Pokud se cítíte ve tmě, vězte, že přijde ráno, a věci budou odhaleny v nové formě, která je pro vás vhodná."

kaněc výňatku..

nějak věřím tomu, že prostě je cílem přeměna..ať už se na scéně jeví cokoliv.
Lidi, kolem mě, kteří měli dostatek víry, prošli lehčeji.
Jsou to velmi hluboké zkoušky, a projít tím je jako projít branou do nové etapy.
Nemá cenu před tím uhýbat, ono to člověka stejně dožene.
No, ale je možné, že těch bran bude ještě víc..nedělám si iluze, zůstávám pokorná :68: :78: a připravená věřit procesu. Ale jak jistě chápeš (díky tvému silnému 8. domu :4:), nemá cenu to obcházet..ale jen projít skrz. :84:
06.12.2021 - 22:57 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Ten 8.dům samozřejmě chápu x) krize jsou pro nás svým způsobem vyživující :74:
A jsem ráda, že jsi v pořádku :62:

Já měla covid už podruhé. Poprvé trochu netypicky pouze skrz ledviny a močové cesty, poznala jsem podle toho, že to chodilo ve vlnách, nedařilo se mi zahřát, strašně jsem se potila. Na určité rovině mi docvaklo mnoho věcí k tomuto tématu. Pomohly moji klasičtí pomocníci na močák, oregáno a přípravky lavyl...

Podruhé je to zpátky nějaký čas. Tentokrát jsem to chytla od přítele, který to donesl ze školy. Fyzicky on horečky 5-6 dní, já jen dva dny nižší horečky, průběh u obou jako chřipka ale hlouběji - bolely kosti a páteř, jakoby ji chtěl někdo vyrvat. Po pár dnech to přešlo. Vnímala jsem to pak podobně jako popisujete, jakoby to skenovalo každý kousek těla, měla jsem hodně zvláštní sny a stavy i při vědomí. Podobně to popisoval přítel. Motala se mu hlava a měl úplně jiné vnímání reality,v určitý moment průběhu přišla i docela depka. Taky se mi hůř dýchalo. Takové ataky strachu. Kdybych neměla nameditováno, asi bych lehce chytala paniku. (A na zklidnění bylo fajn i homeopatikum sedatif) Nakonec nejdramatičtější moment byl když jsme jeli kvůli příteli (má leidena) na pohotovost aby zkontrolovali jestli nemá trombózu, tak ho komplet zkontrolovali a ujistili, že je v pořádku všechny vyšetření. (Což se jeví jako nejlepší řešení, chce- li člověk vyšetřit během této “lepry”...u nás byli na pohotovosti velice ochotní, nebyli protivní...a nic nepodcenili...)
Užívali jsme vitamíny které jsou doporučený liposomální C, který mi bohudík jediný sedl, vitamín D, zinek...a taky doporučený acylpirin, který ale po pár dnech přítel musel přestat brát kvůli žaludku...pak si píchal fraxiparine...z alternativ oregáno...bylinkové tinktury (lichořeřišnice, echinacea, grepové kapky) a bylinkové čaje...schusslerovy soli fungovaly skvěle na dýchání i na regeneraci...použila jsem opět i lavyl...no a když se mi zhoršily kolem 8 dne plíce, tak jsem dostala erdomed, ten pomohl ze dne na den...
Jelikož přítelovi rodiče jsou zdravotníci, tak jsme měli k dispozici i dva dýcháky - kortikoidy i jakýsi cosi na roztáhnutí cest dýchacích...a antibiotika....ale nepoužili jsme...

Musím se přidat k tomu, že jsme se komplet pročistili. Obzvlášt po dobu kdy jsme neměli čich (na to pomáhá nejvíc zinek) jsme omezili jídlo jen na polívky a to vývary, a česnečku, a jen lehoučká jídla a rajčatový juice s draslíkem...doteď nemůžu velké porce a taky hůř snáším kávu...na tu jsem si bohudík odvykla...

Jak píše Mili...ta péče byla taky stěžejní...syn byl zrovna u otce, tak tam i zůstal a tak jsme se mohli starat jen vzájemně o sebe, nějaké řeči alá izolujte se, na mě neplatí...ale celou dobu jsem neležela, učila jsem distančně, což si říkám, jsem si mohla fakt ušetřit, měla bych víc prostoru pro regeneraci...

Nějaké příběhy ještě dobíhají, tak dopíšu posléze...
07.12.2021 - 16:05 | Filtr
(Rak) aktigram
Moja dcéra mala pred rokom, veľmi sa jej pri tom zhoršili všetky klby ale s tým ma problém už dlhšie.
Dostala od lekárky nejaké injekcie ktoré jej pichal syn boli na riedenie krvi ale po pár dňoch pridala aj ATB - nikto neochorel v domácnosti od nej.

Tento rok si to zopakoval zať, bolo to v zlom čase lebo dcéra mala 2 dni od operácie kolena a preto znovu dostala na riedenie krvi preventívne - zaťko dostal ATB. priebeh mal mierny, ani tentoraz nikto iný v domácnosti neochorel.
Nikto z nich nie je očkovaný.
Mám priateľku obvodnú lekárku a ona tiež tvrdí že základ je riedenie krvi lebo covid spôsobuje zrazeniny a ľudia zomierajú na to že sa im upchajú cievy a potom vraj treba antibiotika je to vraj bakteriálny proces.
07.12.2021 - 20:51 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
:62: děkuji, no já jsem taky ráda, jak to holky zvládáte..
Tak Ty už dvakrát..ty ledviny a močák - to byly záněty?
Ten pocit zimnice, kdy se nemůžu naprosto zahřát a ten led na ledvinách jsem měla 2 dny taky.
Se dívám, že Tvoje kamarádka je oregano - na co všechno máš vyzkoušeno?
Jeden den jsem zkoušela majoránku, protože jsem neměla nic na průdušky, ta je taky moc příjemná - ono se říká, že oregano je vyšší šarže majoránky, a tymián zase vyšší šarže mateřídoušky.
Lavyl neznám, dívám se, to je značka? co z toho používáš?
Ano s tou panikou a strachem jsem to taky silně vnímala, jakoby byl někde u podstaty toho viru..ale taky jsem cítila, co to zesiluje, kde to můžu pustit.
Nemohla jsem myslet vůbec na to, čím třeba covid léčit, ale čistě jen na mobilizaci té vnitřní léčivé síly. Všechno mě oslabovalo.
:15: fajn, že s přítelem dobré zkušenosti i s doktory.
Já jsem třeba cítila docela velký vztek na celé lékařství, jak se od všeho distancuje, nikam se nejde dovolat, nic na to není, když už se dovolám, tak mi většinu zapomenou k receptu připsat, na pcr neberou telefony..takové hození přes palubu. Ale už to znám, tak jsem to přešla.
Erdomed neznám, mrkám na něj.
Aha, takže jsi pracovala, no to je docela záběr při tom všem :15:
07.12.2021 - 22:19 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
Mně můj doktor dokonce říkal, že četl nějakou studii, že covid poškozuje cévy, proto pomáhá ředit krev, ale že to je spíš těmi cévami...víc se mi to nepodařilo prozkoumat...

Při long covidu se prý doporučuje důkladně detoxikovat...
07.12.2021 - 22:46 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Jj záněty...chovalo se to divně, nefungovalo dlouhodobě nic z osvědčených metod...vracelo se to vždycky na víkend a takto to trvalo měsíc...na kultivaci nic....až urolog mě upozornil na to jestli jsem neprodělala covid...no a podle protilátek nakonec ano...ale byly slabé, na hraně...

Oregáno jsem si pořídila vyloženě na doporučení úplně na začátku covidové a od té doby na něj nedám dopustit. Na desinfekci dýchacích cest a trávicích cest...antivirotikum a silné antibakteriální účinky... zrovna dnes jsem si četla o terpenech, že maji obecně mnoho pozitivních vlivů na organismus... i ten tymián je super i ty nižší šarže : )
I ty schusslerovy soli jsou super...utratila jsem teď za ně majlant ^^
Ano lavyl je značka, funguje na principu nano a najde si v těle místo které potřebuje nejvíc. Mně pomohlo třeba aktuálně když jsem se starala o maminku a málem se z toho složila, že mě to za půl dne dalo dokupy. Lavyl 23 a lavyl auricum - každý má trochu jiný mechanismus a ještě čípky....
Já jsem třeba cítila v určitej okamžik že celá ta nemoc potřebuje prostě oddemonizovat. Tolik lidí vysílá k ní v celku jednostranné negativní myšlenky že i ta nemoc je tím “označena”...(to už je takový přesah jinam x) )
Jj...zdravotnictví naprostý děs...byla jsem tak ráda, že nám na té pohotovosti vyšli vstříc bo jinak opravdu jak jsem psala ochota žádná a hlava v písku pokud možno ^^
08.12.2021 - 07:57 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Já ti asi moc nepomůžu, protože mně dohromady nic nebylo, trochu mě bolely svaly, na to jsem si asi 2 dny po sobě vzala ibuprofen a jinak nic :17:
08.12.2021 - 08:06 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
Zrejme som zle pochopila zadanie, myslela som že chceš vedieť ako sa liečili tí ktorí prekonali covid.
Asi pred týždňom som čítala výsledky ktoré vydalo ministerstvo zdravotníctva ale neviem presne či to je Thajvan alebo aká krajina, urobili pitvu aj cez zákaz mocenských štruktúr a došli tiež k tomuto poznatku, vraj to nie je vírus ale baktéria pod nejakým vysokým ožiarením a všetky aj drobné cievy boli plné zrazenín a tým vysvetľovali aj tie ochrnutie, takže liečba bola doporučená veľmi podobným spôsobom ako bola liečená moja dcéra, zaťovi lekárka nepredpísala lieky na riedenie krvi.
Samozrejme že to môže byť všetko aj inak ale niečoho sa treba držať a nie je pravda že praktický lekári sú ako pštrosy, ta moja stále skúma internet a nie len to čo vydávajú ministerstva či poisťovne.
08.12.2021 - 08:30 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
V pořádku...ano, zadání zůstává stejné a nic není špatně... :74:
Jen mě zaujalo co jsi psala k té krvi tak jsem to rozvinula, že mi k tomu můj doktor řekl to o cévách...takže asi tam může být ten zakopaný pes...mně se tedy i vždycky dost ulevilo po těch lécích na ředění krve...

Všichni doktoři takoví nejsou a to je dobře :74:
08.12.2021 - 08:32 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
Díky :74:
08.12.2021 - 08:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
A můžu se zeptat, po jaké době od toho prvního nakažení jsi měla znovu covid?
08.12.2021 - 08:48 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
Súhlasím s tebou. :17:
08.12.2021 - 10:47 | Filtr
(Střelec) verka96 » cimi
Pokud zmińujete, že je potřeba ředit krev, na to je dobrý zázvor, kurkuma, skořice, česnek, cibule nebo koncentrovanější kapky. Do konce r. 2019 jsem chodila občas darovat krev, dbala jsem na kvalitu stravy, tak jsem studovala i vliv potravin na kvalitu krve. Já se obávám, že i když někdo není vakcinován, tak pak může dostat krev od naočkovaného, které už nemocnice berou zcela běžně včetně kuřáků, tak potom co to udělá s organismem.

Jinak protivirově dobře působí čaga (chaga - medicimální houba) a vrbovka (Ivan čaj z Ruska). Velmi dobrý vliv na imunitu a více potíží.
08.12.2021 - 12:30 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
Ten močák se se mnou táhl celý únor, tak asi někdy předtím. A teď znova už takový klasický covid jsme chytli úplně na konci září.
08.12.2021 - 12:31 | Filtr
(Blíženci) cimi » verka96
Jj děkuji :15: to jsem taky studovala...dokonce jsem zjistila, že vlastně i to moje oblíbené oregáno ředí krev :74:
08.12.2021 - 14:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Korzárka
Jj, to nevadí, mě to zajímá obecně, ty reinfekce :17:
08.12.2021 - 16:43 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
K reinfekcím ještě dodatek...starala jsem se teď ještě po těch 2 měsících o další 2 delťáky doma a nechytla jsem...nemůžu mluvit za ostatní, ale alespoň moje imunita funguje...
09.12.2021 - 08:15 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
Jo tak to je dobrý :15:
09.12.2021 - 19:19 | Filtr
(Blíženci) Lupi » cimi
Já znám pár lidí, co si odkovidili doma v posteli a ti, co s nimi to lože sdíleli vůbec nic. Ani vireček....leda byli bezpříznakoví, což si neměřili.
09.12.2021 - 19:53 | Filtr
(Blíženci) fanik » Lupi
Já znám zase páreček, kterej to doma řešil paralenem a oba chytli blbej průběh.
Nakonec je vezla rychlá - ona je na kyslíku, on to nedal.. Přitom tu je vakcína, která bezpečně chrání.
A přitom všem člověk může v klidu na pivo, masáž, ke kadeřníkovi nebo si zalyžovat atd., prostě normálně žít.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-102
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »