Zatmění na ose Býk-Štír na hrotech 6-12d.


16.11.2021 - 10:17
(Štír) Nabi*
Zatmění na ose Býk-Štír na hrotech 6-12d.
19.11.2021 v 9:57 bude zajímavé zatmění za úplňku, které mi přesně padne na osu 6.-12.d Býk/Štír.
Celkem mě to překvapilo, jak přesné to je. Co vás k tomu napadá? Mě hned napadlo nějakým způsobem zdraví, zvlášť když je ten Severní Uzel v přesné konjunkci s Chironem. Jaký máte (astrologové :D) dojem?

EDIT: A teď se dívám, že Lilith bude přesně na DSC a Jupiter zas přesně na nativní Lilith. Tohle se mi moc nelíbí.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
16.11.2021 - 18:25 | Filtr
(Střelec) verka96
Musím říct, že je to dost zajímavé... :46:
Co se týká sever. uzel na Ch. v 6 domě v Blížencích (pův. zranění co se může týkat onemocnění dýchacích cest, příp. způsobu vyjadřování, vada řeči nebo psychosomatika, léčba pomocí komunikace - rozkecat to apod., nebo i onemocnění s omezením pohybu). Tam se bude něco pozitivně vyvíjet v této oblasti (s tím uzlem vždy ve spojitosti s ostatními planetami - nedávno jsem o tom přemýšlela :63:).
Ta lilith - to je absolutně nevypočitatelný element, na tom desc. se vyjímá, ještě k tomu na Luně. Nějaký náhlý aha efekt, může tam být téma rodinných vztahů, něco vyleze na povrch, co mě tak napadá... :25: A možná tě to posune dál... Nic moc mě teď nenapadá. Ještě k tomu dát dohromady to zatmění.
18.11.2021 - 07:37 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
Díky Verko za komentář.
Ty potíže dýchacích cest mě taky napadly, jen jsem to nechtěla psát. A snad to nebude v kontextu s politickou situací (v tom směru, že já dojíždím do práce celkem daleko).
"Tam se bude něco pozitivně vyvíjet v této oblasti (s tím uzlem vždy ve spojitosti s ostatními planetami - nedávno jsem o tom přemýšlela :63:)" - klidně myšlenky rozveď :D

Aha efekt, vidíš to mě nenapadlo v souvislosti s Lilith. Každopádně na tom DSC to nevnímám dvakrát krásně a spokojeně :2: :4: Tam víceméně rozumím čeho se to bude týkat. Každopádně jsem opatrná, když v horoskopu vidím Chirona a Lilith společně nějak ve hře. To vždycky generuje takovou nějakou "divnou" energii, i když snad ten Uzel tam nebude působit jako třeba Saturn nebo Pluto.
18.11.2021 - 16:14 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Máš pravdu, Cheiron a sev. uzel nese téma práce + dojíždění. Zase s Ch. se dá diskutovat, na rozdíl od Lilith. On čerpá ze svých prožitých zkušeností (pokud jej beru v tom pozitivním slova smyslu). Možná bych tam viděla "konec podřízenosti" nebo se tam může něco vyřešit (alespoň částečně ve smyslu posunu dopředu - s Ch. je to taky na dlouho), nevím, tak mě to napadá. Rozhodně to bude něco s minulostí, co si s sebou neseš, ten posun řekla bych spíš pozitivním směrem, že ti to přinese růst. To zatmění je osa býk - štír, tak to může souviset s penězma (nebo sebehodnotou). Pozitivně to vidím s tím sev. uzlem. Možná ti to tak připadat nebude, ale za nějaký čas... Ch. máš taky retro...

Lilit - to nikdy není pozitivní, to prostě velká :93: Vždy má destruktivní charakter, ale dokáže věci, které je potřeba vytáhnout ven, ale takovým stylem prásk sem, prásk tam.. :85: Jako Uran. Ale rozhodně nepotlačovat. U mě to bylo nedávno, otázka asi 2 minut... :27: Taky se bere v úvahu s jižním uzlem, takže může být ego jako téma...

Ještě taková otázka mimo: zapadáš v práci mezi ostatní, tedy jestli pracuješ v kolektivu? Je to hlavně o pocitu, který frustruje. Řekla bych, že moc ne. Já totiž tak nějak nezapadám skoro nikam, takový mimoň... :32: :27: Proč to mám vždycky jinak než ostatní? :81: Teď si s tím obecně moc hlavu nedělám, ale není to vždy.

Ten Saturn ti teď může dávát čočku (určitě dává), v podobě omezení, depresí, blbé nálady přinejmenším, ale vždycky to bývá náročné. Když to období působení Saturnu u mě odeznělo, tak jsem si řekla, vždyť jsem neměla důvod propadat tomu hnusu... Vždyť se žádná tragédie nestala, stačilo "jen" vydržet. Ale máš vládce horoskopu Jupitera ve :99:... :68:

Dlouho jsem se teď astru nevěnovala, tak zatím mě nic víc nenapadá, ale kdyby někdo ještě něco přihodil... :16:
18.11.2021 - 18:19 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Ještě mě napadlo, S. Uzel si nemyslím, že by měl fungovat jako Saturn nebo Pluto. Přece jen to není planeta, ale bod.
Ještě k tomu Ch. že ho vnímáš jako problém. On ze své podstaty věci rozebírá do hloubky, nejde po povrchu. U tebe v blížencích, to asi nebude nic moc. Záleží také, jak je zpracovaný, pak může mít Saturnský nádech, nemusí to být nic příjemného. Jakmile je trochu zpracovaný, pak už jde do té uranské originality, už si získává svoji osobitost a tím pak může přinést něco nového, léčitelského.. :16: Co ty na to?
Ve spojitosti se s. uzlem a ch. si vzpomenu na písničky od Kabátů :27::

https://www.youtube.com/watch/…

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
18.11.2021 - 18:30 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Já jako žena jednoduchá, prostá ti řeknu jen intuitivní pohled:
Lilith na Dsc....no, to bych měla pocit, že se budou tahat pěkně starý, zapečený sračky. Jupiter tomu (ti k tomu) dodá sil - ale on je taky otevírání dalších možností. Až to zmákneš, mělo by tě to hodně posílit, se mi zdá.
Zatmění....já mám vždycky dojem, že přináší zmatky (no, to je to, co v současnosti přesně potřebujeme, že :46: ) a sice takhle: normálně je díky opo Slunko/Luna jakoby dobře vidět na city a pocity - jedna ví, co se poměrně přesně děje - no a to zatmění do tohoto vnese binec.
No a jak ti to sedí na Chironovi, že bys mohla mít třeba výpadek - jako že bys najednou nevěděla co a proč vlastně uzdravovat.....vlastně mám takový dojem, jestli to není taková zákeřnička, aby Lilith mohla vytáhnout něco velmi šmakózního.
Takže bych se trochu obrnila - ale to, že to vypadá divoce vůbec neznamená, že to ve skutečnosti divoké bude :37:
klidně to přece může proběhnout rychle, nebo daleko slaběji.
18.11.2021 - 18:41 | Filtr
(Střelec) verka96 » Lupi
S tím zatměním Luny jsi mě přivedla na myšlenku - teď velmi obecně. Luna v horoskopu státu je lid, obyvatelstvo, co se teď děje, je opravdu zřejmé, je nad lidem národa zatemněno, kdo ví, jak dlouho... :23:
19.11.2021 - 07:37 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Lupi
"jako že bys najednou nevěděla co a proč vlastně uzdravovat"

To je docela dobrý :15:
19.11.2021 - 07:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » verka96
Sleduj toho Chirona na ní - ale už jde pryč (Nalani odpustí prasení).

https://astrologie.najdise.cz/tranz…

Zajímalo by mě, jestli omezení skončí s odchodem Saturna ze 4. domu republiky. Akorát že návrat v tom 5. taky nezní úplně super :39: Ale zas je ten "nativní" Saturn v dobré kondici, tak uvidíme.
19.11.2021 - 08:16 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
Nepotlačovat, to je mi jasný :15: A ani to už nedělám. Většinou to ze mě všechno padá, jak to je. Už se tolik nekontroluju a dokážu i zařvat, když je potřeba a nestydím se za to (tohle je pro někoho možná normálka, pro mě rozhodně ne)

S tím zapadáním do kolektivu. Hele vždycky jsem byla jiná, ale tím, že dokážu navnímávat druhé, tak je pro mě celkem jednoduché najít k nim cestu skrze něco, co vyzařujou. Někdy vnímám víc, že jsem jiná a to, že "nezapadám" pro mě není otázka, protože práci beru jako práci. A krom toho se tak většinu času necítím, protože beru, že každý je nějaký a vidím to tady na všech, že každý je jiný. Mám tu dobré jméno co se pečlivosti a spolehlivosti týče. Z druhé strany řeknu věci jak jsou a občas mluvím sprostě, takže možná můžu být na někoho občas moc. Ale obecně se tady cítím být oceňována, což je pro mě v práci hodně důležité.
19.11.2021 - 08:43 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
No hele :4: já jsem nedávno zjistila, že roky a roky jen řeším a dívám se na zranění, pracuju na sobě atd. Každopádně to přineslo ovoce, určitě se mi líbí v hodně věcech kým jsem, byl to přerod a děkuju za to. Obávám se ale, že jsem to v tomto směru přepískla, protože jsem si uvědomila, že jsem dvacet let nečetla "normální" knížku a vlastně se pořád rozebírám na kousky. A jakmile to pořád dělám, tak skutečně necítím ani svoje pocity do hloubky ani svoje tělo. Takže teď čtu romány a tak :4: (mimochodem JoJO Moyesová je perfektní :D) Mě přijde, že potřebuju více uvolněnosti, takže možná i v tomto by mi mohl ten Blíženec něco ukázat.
Zdá se mi, že si potřebuju od "práce na sobě" fakt odpočinout. Na nějaký čas a spíš se uvolnit do procesu a řešit jen, co přijde, trochu jinak než doposud. Nevím jestli jsem srozumitelná, zřejmě ne, ale líp to neumím.

Dík :4:
19.11.2021 - 08:53 | Filtr
(Štír) Nabi* » Lupi
:62: No, vlastně jsem ti nevědomky odpověděla na to (co mi Lilith vlastně vytáhla) ve vzkazu nevědíc, že mi píšeš zde :4:
19.11.2021 - 08:59 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
To je zajímavý ten Chiron na DSC. Zcela jasně to vytahuje zranění v oblastech vztahů i v ČR. Podle mě hezká symbolika a ukazuje se to všude v diskuzích jak moc jsou lidi na téma covid citliví a co to s náma se všema dělá.
No a s stím Saturnem v 5d, to mi jako nepřijde moc pozitivní :63: Spíš bych řekla, že ty radosti a veřejné užívání budou ještě delší čas blokovány.
19.11.2021 - 09:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
"Z druhé strany řeknu věci jak jsou a občas mluvím sprostě, takže možná můžu být na někoho občas moc."

:61: :62:
19.11.2021 - 09:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
Jj, zase zakážou zpívat :2: Konec prasení.
19.11.2021 - 09:59 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Zcela s tebou souhlasím, rozumím dobře, co píšeš. Nic se nemá přehánět, nebo spíš tomu dát čas. Ch. není prostě rychlý jako Merkur... :-) U něj se nedá tlačit na pilu, to by pak nebylo dobré... Já četla dříve víc, teď mám trochu horší oči, takže spíš poslouchám... Občas taky něco přečtu, ale už míň.
Jinak Ch. bude už za měsíc zase v direktivním směru. V tvém horoskopu přece jen nemá tak významné postavení, takže to v práci nemusí tak působit. Jak jsem zmínila Jupiter ve :99: a vládce asc. v 1. domě :46:
Také jednoho takového znám, o 12 let starší než ty, takže má už něco za sebou a v práci taky oblíbený, ačkoliv má v 6. domě Saturna v Býku... Má i teď návrat Ch., je to zajímavé to sledovat.. :16:
Právě jsem dost přemýšlela nad tou sebrankou Lilit+Ch., právě loni mi šla Lilith přes asc. a Ch., no je to zajímavé. Ale z toho jen tak odhaduju, co u tebe udělá na desc. a na Luně a Sev. Uzlu. :39: :63: Můžeš pak napsat i soukromě, jestli budeš chtít.

Ještě bych doplnila, nemyslela jsem tím, že v práci "nezapadáš" neznamená neoblíbenost nebo nedoceněnost, spíš že kolem tebe jsou věci jinak než je vidíš, vnímáš ty. Nebo tvůj systém každodennosti je jiný než oni si tam představují. Ptala jsem se na to ve spojitosti s Ch. :32:
19.11.2021 - 10:22 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
V rámci některých těch absurdit co se dneska dějí, to je docela možné :2: :41: :4:
19.11.2021 - 10:40 | Filtr
(Štír) Nabi* » verka96
No, tak pro mě byla Lilith na ASC (r. 2008), to bylo taky nelehké období.

Jo tak to myslíš. No tak to mám takhle od dětství. Většinou jsem viděla věci jinak než přátelé a rodina. S věkem se to stírá, jak nacházím podobně laděné lidi kolem sebe. Ale je fakt, že v práci ty stejně laděné nemám, anebo o nich nevím. A proč tam je ten E.T. smajlík, to nějak nechápu, když chápu, že mluvíš o Chironovi :61:
19.11.2021 - 10:49 | Filtr
(Střelec) verka96 » Nabi*
Mě přijde, že je to takový mimoněk, ufonek.. :27:
19.11.2021 - 11:04 | Filtr
(Střelec) verka96 » Mici Angóra
No, podle toho co se jak dosud dělo a příští pátek by měla být jmenována nová vláda a současné omezení vymyslel Vojtěch čistě bez komunikace s nastupující vládou (něco spolu už řešili), tak to může být na chvíli. Nevím teď jak dlouho bude Ch. retro, ale za měsíc už bude zase direktivní. Navíc v tom beranu není dobře postavený, takže ta histerie, ty projevy jsou takové, jaké jsou. :66:
Navíc, ještě taková poznámka. Nijak moc nesleduju horoskop ČR, ale např. p. Stříbrný, zkušený astrolog, bere horoskop naší republiky založením ČSR 28.10.1918 v podvečer (tuším kolem 18h, vydáním zákona o samostatné ČSR) a vysledoval, že je funkční. Něco jsem si od něj zapamatovala.
Takže nevím, jak moc je funkční tento horoskop...
19.11.2021 - 12:25 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » verka96
Z mého pohledu by se měl brát vždy existující státní útvar, aniž bych chtěla pana Stříbrného nějak shazovat. Československo už neexistuje. Stejně jako třeba u Francie bych asi nebrala republiku z roku 1792. :14:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »