Saturnská energie v synastrii


21.10.2021 - 09:07
(Blíženci) cimi
Saturnská energie v synastrii
Tentokrát bych chtěla rozebrat, jakými různými způsoby se projevuje a může projevovat saturnská energie v synastriích.

Opět mou velkou inspirací je mi interakce s přítelem, jelikož máme oboustranně velice silně aspektovaný saturn - především je fascinující, že oba svým saturnem aspektujeme obě světla toho druhého. Přičemž partner mi dále aspektuje i venuši, mars a jupiter. A já partnerovi jupiter, uran neptun lilith a chiron. Partner má na mé planety kvadratury a opozice, jen na venuši trigon. Já mám na partnerova světla sextil a trigon i na ostatní trigony sextily, jen chiron je v konj.
Nutno podotknout, že partner sám o sobě má asc i lunu v koze a v kompozitu nám ten asc a luna také spadají na nultý stupeň a aspektují trigonem asi 4 planety v 8mičce...
Bla bla...

A teď k pointě. Zajímá mě co vše se dá z takového spojení vydolovat. Mám takový pocit, že touto cestou mnohem lépe chápu působení jednotlivých planet, když je to skrze tělo (tedy jsem v té interakci) a u saturna jsem měla dlouho takový nijaký dojem, jen poučky v hlavě, teprve teď do toho pronikám naživo a zjišťuji, že je to mnohem komplexnější téma, kde se zaprvé mohou hodně spouštět témata zranění - skrze necitlivost...kritiky...a v reakcích na tuto energii i blokace - aby náhodou na traumata nebylo prohlédnutí čistýma očima, bez emocí. Tím přecházím k tomu, že asi zatím nejvíc vnímám jako přelomové - uvědomění si vztahu k vnitřnímu dítěti (to jsou ty zranění, traumata, potřeba péče) a současně s tím tlak na dospívání a zralejší nazírání všeho co nás v životě potkává.
Proto bych možná v přehnaném optimismu řekla, že místo toho, že blokuje (tak jak často bývá popisováno) tak spíš ukazuje na místa kde máme nějaké bloky...

Zajímaly by mě také vaše zkušenosti, jestli se držíte či vám funguje víc tradičního pojetí saturnu nebo máte zkušenosti i s jinými vlivy nebo hlubšími vhledy do toho, o čem všem ještě to může být?
Děkuji.
:74:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.10.2021 - 13:41 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
"Partner má na mé planety kvadratury a opozice, jen na venuši trigon. "
To znamená, že má potenciál to vydržet, ale skrze tvé utrpení. Hodně štěstí :17:

Z vlastní zkušenosti si myslím, že se i energie v synastrii mohou vyčerpat, právě když dojde k pochopení, co se nám snaží sdělit a pak už je vnímáme jinak nebo nevnímáme vůbec.
21.10.2021 - 13:44 | Filtr
(Blíženci) tajga
Sice mám DSC v Kozorohu, ale projevuje se to hlavně dost saturnským partnerem, ani ne tím, že bychom měli Saturn ve významných aspektech. (vlastně teda můj Saturn trigon jeho Slunce, což je snadné. A můj Saturn kvadrát jeho ASC a v tom se mi nic zajímavého ještě objevit nepodařilo, to je prostě jen otrava)
Bohatou zkušenost mám ale se svojí sestrou. Její Saturn v konjunkci s mou Venuší, Sluncem a ASC a kvadrátu na Lunu. Nebudu se rozepisovat, bylo by to dlouhé. Teď už můžu napsat, že se mi snad daří mít ve vztahu s ní takové místo, kde nejsem permantně zraňovaná a zklamaná (aniž by ona o tom měla tušení), že jsem se vymanila ze stavu chudinky, prostě mě to donutilo dozrát. Vzalo mi to spoustu iluzí, musela jsem přijmout, že máme kolem sebe každá pevné hranice, skrze které ta druhá nemůže a že je to tak v pořádku.
21.10.2021 - 13:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
"se mi snad daří mít ve vztahu s ní takové místo, kde nejsem permantně zraňovaná a zklamaná (aniž by ona o tom měla tušení)"

Ano, to je jedna z věcí, kterou je třeba pochopit, že ti dotyční to obvykle nedělají schválně.
21.10.2021 - 14:31 | Filtr
(Štír) Nabi*
Pokud budu psát ze svých zkušeností (oboustranně Luna konj. Saturn, partnerův Saturn kv. moje Venuše/Mars a konj. můj DSC/Severní Uzel).
Až teď, když jsem nad tím opět začala přemýšlet jsem zjistila, že to má asi víc úrovní než jsem si myslela. Nejdříve jsem vnímala ty saturnské aspekty jako uzemňující a vytvářející stabilitu, která mi v životě dost chyběla. Pak :4: logicky, jsem to začala vnímat jako extrémně omezující, zraňující a prudící. Vztah to prakticky sejmulo, ale naučila jsem se hodně o sobě a jelikož jsem s tím vědomě šla a pracovala s tím, tak mi přijde, že mám fakt vybudované hranice, které si prostě překračovat nenechám.
Moc by mě zajímalo, jaké by to bylo, kdybychom oba vědomě pracovali s tím co máme a nereagovali jen automaticky na spoustu věcí.
Věřím, že díky tomu stojím pevněji na svých nohou a v sobě a vidím kolik chyb jsem udělala a jak nezralá jsem byla.
A myslím, že v dlouhodobém vztahu se dá z toho vydolovat hodně, akorát záleží jak jsou oba ochotní se do toho dívat. Nicméně si myslím, že pokud už tam jsou třeba negativní aspekty, tak by měly být i dobré, třeba aspoň na ty Luny a Merkury. Nevím jestli jde přežít dlouhodobě nářez a být v takovém vztahu šťastní. Ale tahle poslední věta není o tobě :17:
21.10.2021 - 15:15 | Filtr
(Blíženci) cimi » Mici Angóra
No ... x))
...
“Z vlastní zkušenosti si myslím, že se i energie v synastrii mohou vyčerpat, právě když dojde k pochopení, co se nám snaží sdělit a pak už je vnímáme jinak nebo nevnímáme vůbec.”

Jj...k tomu si myslím, že mě to vede...já si tak nějak pracovně nazývám některé jeho projevy jako hodně “autistické” x) že postrádá veškeré nacítění a jede si prostě stroze jen za nějakou svou vizí...no kdybych se z toho měla hroutit pokaždé, tak už spolu asi nejsme...tak mi přijde, že to je asi ono, že jsem spíš pochopila jeho a určité energie už slábnout s tím, že na ně nereaguju tak podrážděně, dotčeně a nevkládám tam emoce...otázkou je co zbyde po jejich úplném vyčerpání...
21.10.2021 - 15:17 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » cimi
Poslala bys mi aspoň soukromě radix partnera? Z čistě studijních důvodů, dík :1:
21.10.2021 - 15:21 | Filtr
(Blíženci) cimi » tajga
A tohle je taky přesné - nastavit si pevné hranice a pochopit a přijmout a respektovat svět svůj i toho druhého...ze stavu chudinky dozrát - ten proces dozrávání vnímám hodně intenzivně...a taky mi to spouští otázky a jaké to bude pak?? Dosud jsem nad “zralostí” tolik nepřemýšlela, ani jsem ji nepovažovala za nějak důležitou, částečně jakoby neexistovala, ale teď v ní hledám její skutečnou podobu a kvality...
21.10.2021 - 15:45 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
“ Moc by mě zajímalo, jaké by to bylo, kdybychom oba vědomě pracovali s tím co máme a nereagovali jen automaticky na spoustu věcí. ”
To právě pozoruji teď já...odkud vychází určité druhy reakcí a vnímám tam hodně fakt hodně ten proces dozrávání, ale i možná zvědomování si, uvědomování si víc sebe sama...
“ Věřím, že díky tomu stojím pevněji na svých nohou a v sobě a vidím kolik chyb jsem udělala a jak nezralá jsem byla.” :74:
22.10.2021 - 12:06 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Diskuze je to bezesporu velice zajímavá, jen bych potřeboval od někoho polopatě vysvětlit o čem se tu vlastně bavíte :20: :4: :14:
22.10.2021 - 12:09 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
Saturn je lopata sama o sobě :61:
22.10.2021 - 12:12 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » cimi
Jo, takže asi takhle nějak :47: :47: :47: ? :4:
22.10.2021 - 17:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » Buddha/2
No anebo taky takhle :94: :74: :17: :68: :61:
23.10.2021 - 00:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
Hovno!
23.10.2021 - 00:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » cimi
Hovno. Saturn je učitel.
Neser.
23.10.2021 - 00:59 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » cimi
To oceníš časem.
Věk. Hraje roli.
Nezkoumal jsem tvůj nativ ale počkej si. 41 je málo.
Obzvláště blíženec se musí učit přizpůsobení.
Časem pochopíš roli přiblížení sat a světla případně osobní planety ale to nelze v mladém věku.
23.10.2021 - 13:10 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bosch
Copa? Nelíbí se Ti náš smajl pro učitele ?
My se celkem rychle shodli :5: :4:
23.10.2021 - 15:39 | Filtr
(Blíženci) cimi » Bosch
Ta hrubost mi úplně nesedí...jsem cíťa...
Ale to s lopatou jsem myslela ze srandy...to víš, blíženci a váhy občas potřebujou utrousit nějakej přiblblej vtípek, aby odlehčili situaci, aby nebyla tak těžká x))

Jinak samozřejmě beru saturna jako učitele...ale spíš tu energii opravdu nemám moc zvědomenou...

Ještě mě u toho napadlo, že pokud se ptám na saturnskou energii v synastrii , tak bych se i mohla kouknout na svou vlastní saturnskou energii...a já mám saturn v panně a v 8.domě...
24.10.2021 - 09:54 | Filtr
(Štír) Nabi* » Bosch
Co to tady zkoušíš zase :4:
Ono i takový Merkur může být učitelem. Učitelem komunikace :5:
25.10.2021 - 09:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
:4:
27.10.2021 - 14:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Nabi*
Merkur je typický archetyp žáka.
27.10.2021 - 14:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » cimi
To může třeba znamenat nějaké zábrany v oblasti hlubší emocionality, intimity, sexuality.
27.10.2021 - 19:44 | Filtr
(Štír) Nabi* » Bosch
Správně Boschi, správně :4: A R C H E T Y P :4:
28.10.2021 - 23:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Nabi*
Ano prosim :15:
Planetarní archetyp, merkur symbolizuje schopnost učení a nápodoby, manuální zručnost, komunikační a jazykové schopnosti, pohyblivost a flexibilitu. Úzce souvisí s archetypy Věčného mladíka. Merkur dle astrologické tradice „vládne“ dvěma znamením zvěrokruhu – Blížencům a Panně – jejichž vlastnosti vyjadřují specifické modality tohoto planetárního archetypu.
Petr Lisý, archetypová astroligie.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »