Firma


30.06.2021 - 09:50
(Kozoroh) Bonny 04
Firma
Zdravím. Mám velkou prosbu. Jsem členkou rodinné firmy, která má ale i jiné zaměstnance než rodinu a máme dlouhodobě velké problémy. a jak je v dnešní době častým jevem, asi se i u nás něco čistí, protože všechny problémy se vyhrotily. V první řadě já už jsem z toho skoro na dně, ale pořád mám pocit, že je potřeba ještě něco dotáhnout. A tak jsem se chtěla zeptat, jak vidíte budoucnost naší firmy. Byla založená 1.1.1994. Myslíte, že máme nějakou šanci? Nebo v čem tkví jádro problému, neustále se u nás všechno probírá, lidi se hádají a když někdo problémový odejde, hned se přijme někdo další, stejně problémový nebo i více. Předem všem děkuji za radu. :17: :74: :79:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
30.06.2021 - 10:09 | Filtr
(Blíženci) fanik
Zdravím Bonny, firma je tak pevná, jak pevné je vedení.
Spolehnout se na lidi přináší potíže s lidmi a jejich vlastními problémy a spolehnout se na vlastní síly zas vyhoření, těžký život, málo sil atd..
Je to živoucí organismus a i malé chybky mají velké dopady.
Zmiňuju pevnost, skoro jsme se s kolegy shodli, že je nutné být svině. Nemá na to každý náturu ani žaludek, i já třeba, někdy i pověstné koule, ale ono to (bohužel?) opravdu funguje.
Součástí firemní strategie by měla být práce na tomto řádu, pravidlech a vlastním vedení se stále dopředu.
Vyplatí se myslím i investice do kvalitního kouče, ten díky dnešním možnostem a metodám dokáže spolehlivě odhalit slabé stránky fungování firmy a hlavně trvale upravit vedení nefunkční zvyky a vzorce,
navíc vrátit pohodu do práce i po práci :29:
30.06.2021 - 12:25 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
Já bych netvrdil, že být rovnou :40: :4:.
Prostě nastavit dobře pravidla. A to tak, aby bylo výhodnější je dodržovat než nedodržovat - otázka správné motivace. A jako vedoucí vybrat lidi s odborností a přirozenou autoritou (joo, kdyby to tak šlo všude ... sem se zasnil :76: :4:)
30.06.2021 - 12:44 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Tyhle aby jeden pohledal.. a pak zaplatil zlatem :63:
Pracovní trh to moc nenabízí, spíš člověk sežene tu svini :75:

Kolega dřív dělal pro PPL a prý byl obr rozdíl, když je operoval dobrák, to to vůbec nefungovalo,
nasadili svini s pevným řádem a jak to jelo :5:
30.06.2021 - 12:53 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
A proč ne :3: ?
Ono u nás přežívá socialistické rovnostářství. Ve výsledku bere lempl stejně jako odborník - a to fakt není motivační. Jakobysme se pořád báli víc zaplatit ty, co mají větší přínos.

Jako jasně, když budu placený od hodiny, zajedu si místo rozvozu na koupák :5:, když budu mít +procenta z každého balíku, tak ... se nebudu koupat tak dlouho :4:
30.06.2021 - 12:58 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Máš pravdu, dřív se spoléhalo na menší sebevědomí odborníků a obecně nízké platy, až ted to šlo dost nahoru.
Už ty nízké platy nešly udržet a navíc docházejí nebo stárnou odborníci..
30.06.2021 - 13:01 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » fanik
Děkuji za názor. Moc jste mě povzbudil, protože v současné době je to asi nejhorší za tu dobu, co se snažím ze situací u nás něco udělat. Něco jako kouče bych měla, ale roky se mi ho nedařilo prosadit až teď a jsem právě za tu svini. :1: Ale dostala jsem se do situace, kdy mi nic jného nezbylo...a nebo nechat firmu rozkrást současnám i minulým vedením. Ale srdce by mi to zlomilo :1:
Tak moc děkuji :1:
30.06.2021 - 13:14 | Filtr
(Blíženci) fanik » Bonny 04
:3: I malá změna dokáže divy a i tento posun, ke "svini", spíš bych to tipoval na asertivnější přístup, způsobí jiný, nový? přístup a výsledky. Ženy bývaly v podnikání podceňované, ale právě jejich tmelící a další vlastnosti, hlavně smysl pro vazby ve firmě, bývají dnes víc ceněné a proto úspěšné :29: :17:
30.06.2021 - 13:22 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bonny 04
Jsem asi natvrdlejší, ale kdo tedy vede RODINNOU firmu ?
A už vůbec nechápu, jak by ji měl rozkrást někdo z minulého vedení :63: (pokud není i v současném). Vysvětlit si to dokážu buď nějak záhadnou organizací, nebo podivnými vztahy v rodině :43:
30.06.2021 - 13:27 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Firmu nevede vždy jen majitel, často třeba ředitel a jeho lidi, pak tam vznikají tyto různé pře,
různé zodpovědnosti, názory.. Zlatá malá firmička :5:
30.06.2021 - 13:32 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
To chápu, ale v tomhle případě je i ředitel jen zaměstnanec :5:
30.06.2021 - 13:34 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » fanik
Posun ke svini byl dílem okamžiku, kdy jsem začala vidět rudě :1:kvůli paní na úklid, ano, u nás jsou rozkladným živlem uklízečky :4:a pak už to mělo dominový efekt...Je to složité, jsme s.r.o.,ale já jsem srdcem jen u jedné části a té druhé jsem si moc nevšímala, protože mám co dělat s tou "svou" částí za kterou mám zodpovědnost :63: a od té doby, co můj tatínek odešel z vedení je to prostě bo*del. Teď jsme zase u úklízečky, kterou si současná jednatelka chtěla zaučit za sebe - vážně, nekecám - teď nevidím už rudě, ale jednám a má to za následek, že se na mě zlobí celá rodina, kromě mých dětí, ty jsou zlaté :1: A jsem zvědavá, až to převezme onen kouč, co všechno se odhalí. :63:
30.06.2021 - 14:07 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Buddha/2
Je to tak, že ji založil můj tatínek, po kterém šla do vedení moje sestra a ta tu měla zaměstnaného manžela a s ním nakupovala věci na firmu, ale ty věci se tady nikdy neocitly. Upozornila mě na to naše sekretářka a tak jsem šla za sestrou ať koukají ty věci vrátit, pač kdyby došla kontrola....pak dal její manžel výpověď a zaměstana si tu svou dceru, která si tu nejen dodělala doktorát v prac. době, ale ještě nám za rok pokazila cca 7 spoluprácí. Moje sestra dala výpověď, její dcera nakonec taky a tatínek udělal jednatelkou svou sekretářku. A ta nakupuje na firmu. :4:. :4:.stejný scénář. Navíc si tady zaměstana jako uklízečku děvče, které si chtěla zaučit za sebe. To je fakt storry jak z telenovely. :4: A když jsem se do toho vložila, páč už je to neůnosné, dala jednatelka výpověď a já přinutila uklízečku taky k výpovědi. Teď se se mnou nikdo nebaví :1:, kromě mých dětí. A asi mi to bude každý ztěží věřit, ale mám tady zaměstanou dceru, stálo mě to mnoho úsilí, ale je páteří dílny a syna, který šílí z lidí co nepracují a berou plat...To vypadá, jako žé my jsme ti klaďasi a ostatní záporáci :4:.Ale kdyby si to chtěl někdo ověřit, ráda poskytnu info, jsme ceklem známí.
30.06.2021 - 14:15 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Bonny 04
Jo, pravda je obojí, :4: jsme záhadná organizace - a záhadou je, že ještě vůbec fungujeme a rodinné vztahy jsou šílené.
A proto jsem už tak zmožená, že jsem napsala sem, protože názory ostatních lidí,ne těch tady z toho našeho cvokhause, mě neskutečně povzbuzují. Jsem už docela na dně.
30.06.2021 - 14:35 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Bonny 04
No, jestli je to tak, pak na to asi nebude astrologie ten správný nástroj.
Nevím ... za takových okolností/vztahů bych to zabalil a založil si svou firmu - a vzal si tam jen kvalitní lidi :46:.
30.06.2021 - 14:53 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Buddha/2
Jenomže to je nemožné. Vycházíme z tradice staré zhruba 3000 let, možná i více, naše původní dílna byla založená před cca 120 lety a po revoluci, aby ji tatínek zachránil založil to s.r.o. s Rakouskem a my se teď nemůžeme trhnout. Asi je to osud nebo co, ne náhodou jsem se ocitla v této situaci, v této rodině...a jako Kozorožka...asi tak :1:
30.06.2021 - 14:59 | Filtr
(Štír) Nabi*
Astrologii bych asi nechala někomu jinému, ale zaujalo mě silné zastoupení Kozoroha přes kterého v průběhu těch let šel Pluto a vlastně zasáhl absolutně všechny planety a jak se dívám, tak teď retro, ale na toho Neptuna a Urana se už nedostane. Určitě by bylo fajn prostudovat si jednotlivě významy všech těch planet v Kozorohu a pak si to vztáhnout k Plutu. Když jde přes něco Pluto, tak to vždycky znamená nějaký přerod. A v Koze bych řekla, že být pevná, naučit se být i drsná a rázně seknout nepravosti, zavést systém a řád. Sranda je, že když se dívám na váš nativ, tak se nedivím, že jste jediná, která tam funguje. Máte totiž 4 stejné planety v Kozorohu, stejně jako firma.
Jinak doporučuju systemické konstelace, tam jsou někdy velmi překvapivé vhledy a často to pomůže v rozplétání. A taky souhlasím s faníkem (výjimečně :D), že firma je tak pevná jako vedení, protože to se má starat hlavně o fungování firmy. Podívala bych se na to jak všichni stojíte, jestli jste ve své síle nebo ne. A nejde jen o pevnost, ale taky o to, že ano, když se firma dobře stará i o svoje lidi, tak vzkvétá, ale ve vašem případě bude zádrhel v nějakém "konkrétním místě" na které by bylo dobré přijít. Nevím přesně odkud jste, jestli z Hodonína nebo to je jen místo narození, takže nevím koho bych mohla doporučit, ale zde by měl být dobrý výběr. Je dobré vybírat zkušené a ověřené lidi s dobrými recenzemi: https://cask.cz/nasi-clenove/
Hodně štěstí :17:
30.06.2021 - 16:03 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Nabi*
Moc děkuji, budu ráda, když mi někoho doporučíte. Váš výklad mi hodně pomohl a ulevil.Jsem ze Strážnice. Děkuji za ochotu :1: :74:
30.06.2021 - 21:54 | Filtr
(Rak) aktigram
Mňa čo na prvý pohľad zaujalo v natívu firmy je konjunkcia Pluto a Severný uzol - myslím že terajšie Pluto ktoré prešlo tým stéliom muselo ukazať všetko a rozobrať všetko do nitky - prestavba celej firmy a naozaj stojí za to zobrať do úvahy to spoločné čo s firmou máš - je to skutočne sila Slnko, Merkúr, Venuša a Mars. Sila a u teba na MC - myslím že by si mala zobrať firmu do vlastných rúk.
01.07.2021 - 10:23 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » aktigram
Teda strašně moc děkuji.Ano, hodně věcí vyplavalo napovrch a opravdu se musí firma přestavět. Jen jsem si nikdy nemyslela, že to budu já, kdo to nakonec bude muset vzít do svých rukou. Jen jsem vždy věděla, že z tadyma nechci a nemůžu odejít, je to ale mnohem silnější a osudovější než jsem myslela. A ano, ono to tak vypadá, že ji vezmu do svých rukou, ale tyto ambice jsem neměla, ono to tak prostě dopadlo. :25:
15.07.2021 - 13:39 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bonny 04
Už trochu naznačila Nalani, myslím, že i ty i firma máte tak strašně přesaturnováno (moc obsazený Kozoroh a u tebe celkově i zemský živel), až mě z toho bolí oči :39: :3: Témata jako povinnost k předkům, dědictví, tradice a nevím co ještě jsou tady velice zesílená. Tranzity Jupitera, Saturna a hlavně Pluta Kozorohem s tím asi hodně zamávaly. Na tvém místě využiju tranzitu Urana přes ascendent a nějak se z toho vysvobodím (nabízí se i naplánovat si odchod do důchodu). Počítám, že uslyším, že to nejde, nemůžu...pokud to nejde "fyzicky", tak aspoň v hlavě bych zkusila některé věci přehodnotit, prostě jiný úhel pohledu, hlavně v tom smyslu, že věci nemusí být jen po mém a jiné lidi nepředělám. Pro někoho s radixem s převahou fixních a kardinálních znamení to bude skutečně výzva, ale o tom to je :17:
16.07.2021 - 08:35 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Mici Angóra
No, ráda bych do důchodu, ale ono to vážně nejde :3:. Naopak, čeká mě asi nejtěžší boj který jsem za firmu svedla. Vypadá to, že někdo ji pěkně tuneluje a chsytám se do toho zasáhnout. Bojím se toho, můj otec, současný majitel, ze s toho zbřídí :1:, až se to doví a já budu za tu zlou. Podle jeho slov jsem blbá - doslova - a potížistka....atd. Každý lepší než já. Asi tak. Ale já jinak nemůžu, ono to nějak dopadne a doufám, že dobře...i když do toho musím jít tak jak tak, bez ohledu na výsledek, i když doufám v ten nejlepší. :1:A možná pak do toho důchdu odejdu. :79: :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »