Vlk, had a psí spřežení


14.06.2021 - 12:40
(Blíženci) cimi
Vlk, had a psí spřežení
Ahojte,
dostala jsem takový impuls zeptat se na sen mého přítele...třeba to někdo dokáže pojmenovat...
On má většinou opravdu velice barvité sny x)

Tentokrát jel nějaký závod se psím spřežením a najednou se mu v cestě objevil vlk....najednou to psí spřežení bylo pryč a on nějak chtěl toho vlka z cesty odstranit x) když tu uviděl vedle sebe hada tak ho chtěl po tom vlkovi hodit...jenže had se do nej zakousl do jedné ruky...nakonec se do druhé ruky zakousl i ten vlk...no pak chvilce boje kdy teda vyndal toho hada, který už ale stejně pustil jed ho teda nějak hodil po tom vlkovi a ten had se tomu vlkovi obtočil kolem zadní nohy a tímto teda odstranil z cesty...najednou tam už zase bylo psí spřežení a on jel do cíle víceméně nouzově pro protihadí sérum (nutno dodat že on už jednou v životě uštknutý byl)

V tu samou noc semi ještě zdál sen že byl v nějaké budově kde řádil joker...nevím jestli chtěl zabít jeho...no nakonec se dali do bitky a toho jokera nakonec doslova vykuchal...jeho slovy: lepší než kdyby vykuchal on mě....

Mezi těmi sny vnímám nějakou souvislost a nějaké docela trefné téma...ale jsem teď úplně vyplá vůči tomu...měli byste něco k tomu?

Děkuji :74:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
14.06.2021 - 14:34 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Tak malý pokus :6:
Pes - ochočená síla, vlk neochočená. Had - nebezpečí, riziko.
14.06.2021 - 15:08 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Podobně jako Buddha, jen rozvedu: psí spřežení je energie, kterou ovládá a má naprosto pod kontrolou. Pořád ještě živoucí, ale pod kontrolou.
Vlk je archetyp přirozené smečky a nezkroceného - se kterým se ale v zásadě domluví.
Had je kundalíní - základní energie, prasíla v něm. (Ještě by mohl níž a mít tam pavouka) Kdysi jsem četla moc hezkou poznámku jistého buddhisty - Jdi tam, kam se had plazí.
Já bych to vnímala jako že se mu ne a nechce přenechat kus místa divokým stránkám své duše a potřebuje to mít pod kontrolou.
Až tak, že si jede pro PROTIJED.......hm. A kousali ho do rukou, ne do nohou - takže to co dělá,(ne to, kam jde) to si žádá jinou, divočejší, nespoutanější energii.
Tak bych to vnímala.
Joker - to bude asi záležet na tom, jak ho vnímá on, mně třeba je to (odjakživa) nesympatická a děsivá postava, něco hnusného, co se navenek snaží tvářit vesele a zábavně. Zabít jokera mi přijde jako zabít přetvářku - a jo, tady se to vlastně propojuje.
Vlk s hadem chtějí, aby se trochu přestal kontrolovat a povolil si (had až tak moc, že ho kousne) a on se sice ubrání - ale ty už víš svoje.
14.06.2021 - 20:57 | Filtr
(Rak) aktigram
V tomto sne ide o závod, závod toho čo máme pod kontrolou a to natural v hlbke nás.
Vlk je sila a aj ochrana takže na určitý čas prevezmu opraty aj ked sa človek bráni, lebo čas uteká a had? - pozor to nie je len kundaliny ale aj múdrosť, prasila toho sedliackého rozumu.
JOKER - mne naháňa hrôzu ale to už písala lupi, je to niečo nenormálne ale vytvorené aj ked sa hovorí že je to aj výhra, použiješ ho ako žolíka - tak si vyber.
Pre mňa prvý sen dobrý, silný - úplná hlbka druhý sen by som brala ako varovanie - výhraj prehraj - výber si čo chceš!

No chyba mi tu opis pocitov po prebudení lebo tie sú hlavne odpovedou pre jedinca.
15.06.2021 - 12:48 | Filtr
(Blíženci) cimi
Děkuji vám moc za vaše vhledy :62: :74:
Bude se to teď asi moc hodit...jelikož je před rozhodnutím...
Zkusím ještě vyzjistit ty detaily a pocity z toho...
16.06.2021 - 05:32 | Filtr
(Ryby) thééé
Mě tu zaujaly ty symboly - jako druh energie.
Rozpitvám a nesložím
Třeba to dám na vztahy, vztah..
Pes - závislost na něčem v tom druhém..ztratím klidně sám sebe, jen pro trochu přítomnosti, náklonnosti, lásky, výživy. Je to podmíněná energie a poslušnost svým potřebám.
Vlk - umí si šelmovsky zase chránit své hranice, ostře, instinktivně, ale on jako jediný to umí vybalancovat - umí si uhájit své hranice, ale zůstat maximálně společenský, spojený se smečkou, s vesnicí, s druhým. Je to fyzická instinktivní energie..je to ochrana.
A had, to je božský impuls, propojení od shora až dolů..vše je tu v souladu..
ale taky je o tom, co nejnižšího můžeme použít pro svůj vývoj, pro spojení s "životem" - tozn. nejen sexuální tvořivá energie, ale i obyčejné věci, jako péče a soucit povyšují člověka. Tahle energie je o milosti.

moc se mi líbí i rozbory ostatních
16.06.2021 - 13:04 | Filtr
(Blíženci) cimi
Prosím vás ještě jestli se vám bude chtít na nakouknutí...ještě jsme to včera rozebírali a některé věci jsem uvedla nepřesně...tak posílám ještě jednou převyprávěné...možná to pozmění výklad...i když symboly zůstávají stejné...



Spřežení léto jel po horách něco jako Beskydy....
Po cestě viděl vlevo že míjeli hada...
Kousek dál se objevil jemu naproti vlk...vystoupil ze spřežení...a nechtěl se s tím vlkem prát protože věděl že to bude bolet, když se do něj pustí...tak šel pro toho hada a chtěl ho hodit po vlkovi, aby si s ním poradil...had ho ale uštkl do pravé ruky dlouho se držel zahryznutý, pustil jed a pak se pustil...vlk mezitím kousal do levé...hada pak nějak hodil po vlkovi a ten se mu obtočil kolem levé zadní, vlk zakňučel a měl konečně od něho pokoj...spřežení se zase objevilo a on spěchal ukončit závod který tam byl najednou od toho momentu a dokončil ten závod nějak předčasně aby jel pro antisérum...
Pocity při snu - strach o život, vyděšení
Po probuzení - hrůza z toho hada


Ten joker byl masový vrah čekal na oběť pro zábavu nebyl zmalovaný ale věděl nějakým způsobem že je to joker (něco jako harvey dent)
Pocit při snu - úzkost, strach o život
Po probuzení - strach
16.06.2021 - 13:47 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
No symboly ostali len treba pozrieť či sú v jeho prospech alebo mu chcú úbližiť.
Treba si dať pozor na niekoho kto sa javí ako niečo milé ale nemusí to tak byť a tiež čo sa javí ako zlé tiež nemusí byť pravda.
Strach z hada - strach že musím opustiť raj, priznačné pre túto dobu - založím klapky na oči aj uši a pôjdem s prúdom, lebo potom ja nie som zodpovedný za nič ale to tí druhí.
Tak ako som písala vyššie prvý sen - hlboká podstata - prebudenie, ukážka sily ale aj možnosti - mohol sa pozerať na hada inak - prehodnotenie.
Druhý sen tak ako som písala na mňa pôsobil zle, ale ja jokera nemám rada nemám rada ani ten film ale veľakrát sa bojíme pozrieť pravde do oči a vlastne tu svoju vlastnú masku nosíme v sebe všetci.
Aj toto hovorí o prehodnotení svojích postojov alebo nejakého rozhodnutia ktoré bolo urobené alebo čaká - možná choroba neriešením niečoho.
16.06.2021 - 13:58 | Filtr
(Blíženci) Lupi » cimi
Nedivím se mu, že má strach; žijeme v době téměř absolutní kontroly a nekontrolovanost/nekontrolovatelnost prostě vzbuzuje hrůzu.
Když jsem si pořídila toho mého báječného čtvrtvlka, zjistila jsem, že taky bojuju se strachem. Ne nějak dramaticky - ale bojuju. A to je hodné a báječné zvíře, laskavá duše.....ale ta divokost v ní je. Ta samostatnost a potřeba vlastního rozhodování.
Čili se mu nedivím - přesto doufám, že se mu povede popustit.
Had vlevo = kudalíní ze ženské strany = zase volání po uvolnění kontroly. A něco v něm to chce hodně, hodně moc, vypadá to na dost živelnou potřebu, když se až zakousl a PUSTIL JED, což bych četla jako "ne, mně se prostě nezbavíš, dělej s tím něco!"
Že se nechtěl prát s vlkem, no to udělal dobře :4: S vlkem se potřeba domluvit, ne se s ním prát.
Pořád jen přemítám, co to bylo, ta kolize hada s vlkem......jako by tím, že zahodí hada, udělal čáru přes rozpočet i vlastní (jednoznačně vlastní) potřebě rozhodování.
Mmch, když se zdá sen jakoby mně (prožívám to jako já) prý se jedná o stanovisko ega jako takového a všechny ostatní složky tam pak hrajou druhé housle.
16.06.2021 - 14:00 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Lupi
Každopádně jsou to úžasně silné sny, díky za sdílení. Jako by se vám to zdálo za celý současný svět.
16.06.2021 - 17:01 | Filtr
(Blíženci) cimi » Lupi
Díky taky :62: jsem ráda za ten impuls to sdílet :74:
17.06.2021 - 13:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Jokera já stranou nechat býti budu muset, já nerozumět. :3:

Had může být symbolem chytrosti, možná až chytračení. Přelstít (had je symbolem lsti). Ovšem lest se obrací proti tomu, kdo ji použil (uštknutí, lest byla odhalena). Zde mi to přijde až jako symbol lži. Nechtěl se s vlkem prát, protože věděl, že to bude bolet (pravda může bolet). Proto se skryje za lež (had), kterou vrhne na nespoutaného vlka, ovšem lež se obrátila se proti němu jak tím, že vlk jej kousnul (dal jasně najevo, že takto ne), tak uštknutím hada (mohl se dostat lží do ještě horší situace).
Vlk však je také lží zraněn (zakňučel, odchází).
Psí spřežení je o spolupráci, ale jelikož v závěru přichází už jen pro rychlé dojetí do cíle pro sérum, je to už jen zmírňování následků, co se stalo, snaha zachránit, co se dá, ale už nejde zcela napravit. Nabádá ke spolupráci před individualismem bych to asi vidět dokázal.

Pak je na posouzení, zda jde o vnitřní záležitost, kde psi, vlk i had jsou vše části snícího, nebo zda hledat v těchto symbolech někoho jiného.

Víc mě k tomu nenapadá a dost na tom, že vůbec něco napadlo. :41: :3: :74:
17.06.2021 - 21:44 | Filtr
(Blíženci) cimi » Sosna zvlčelý
To bylo aby vlka zvlčelého nenapadlo : )

Děkuji :15: zase úplně jiný pohled a na každém šprochu, pravdy trochu :22:
17.06.2021 - 23:23 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Lupi
Ted se dívám, že jsem to napsala trochu matoucně - to, že bojuju se strachem.
Totiž ne se strachem z vlka, ale se strachem z okolí a z jeho reakcí na tu divokost, soběstačnost, svéhlavost.....
Tak jsestli to ten tvůj nemá taky tak.
18.06.2021 - 06:37 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
To je děsně překomplikovaný :39:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »