Obsazení mého 4.domu


03.03.2021 - 09:44
(Blíženci) kopretina4
Obsazení mého 4.domu
Prosím odborníky o radu. Koukněte na můj radix, je tam dost těžkých aspektů, tedy to mám načtené a naposlouchané z videí, jsem naprostý laik v astrologii.
Uvítám cokoli co by mi mohlo pomoci to pochopit a použít pro rozvoj.
Děkuji všem :17:

Omlouvám se všem za zmatené otázky, astrogie je pro mě jeden z mnoha pomocníků jak dojít k sebepochopeni.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
03.03.2021 - 13:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Proč řešíš zrovna ten 4.? Mě víc praští do očí ten kvadrát 7.-9.... :63:
03.03.2021 - 13:49 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » Mici Angóra
jsem opravdu laik a když mě někdo upozorní na 4. dům tak ho řeším. ale pokud můžu prosit napiš cokoli ti připadá k řešení, co ten kvadrat?
04.03.2021 - 17:00 | Filtr
(Panna) funky » kopretina4
Sebedůvěra koná divy. ;)
05.03.2021 - 13:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Promiň, ale jaký je vlastně tvůj dotaz? Co z 4. domu tě zajáímá? Domov, rodina (rodiče), dědičnost...? Je v nějaké oblasti zastupované 4. domem problém? Zkus být konkrétnější.
Nebo tě více zajímají ty kvadráty (těžké aspekty), které se 4. domem však nesouvisí, jak už psala Mici?
09.03.2021 - 15:54 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » funky
to je pravda, nějaká souvislost?
09.03.2021 - 15:59 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » Žihadlo
Můj dotaz? všeobecně je 4.dům nejhlubší oblast duše, vím jen co si přečtu tady nebo z videí. Kvadratura nevím co znamená a nechápu proč se mě na to ptáte, když víte že netuším oč jde. ocenila bych postřehy, cokoli co vypovídá radix.
09.03.2021 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kopretina4
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zkusím večer nebo zítra na ten 4. dům kouknout, aby tu alespoň něco k němu zaznělo.
Proč se ptám na kvadráty? Protože píšeš o těžkých aspektech, což u tebe jsou právě kvadráty. Ale nejsou v souvislosti s 4. domem, což mne v zadání mate (možná mezi nadpisem a těmi těžkými aspekty není rovnítko, ale je to napsané pro mne krkolomně). U tebe jsou to ty červené čáry ze 7. do 9. domu.
10.03.2021 - 09:52 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » kopretina4
Já se přiznám, že také jsem nepochopil jednoznačně zadání a přemýšlel o kvadrátech versus 4. dům a o (ne-)souvislosti.

Dovolil bych si za sebe oponovat, že 4. dům by měl značit nejhlubší oblast duše. Ani všeobecně ne. 4 dům je spíše o našem původu, kořenech, rodu, dědičnosti (a to nejen fyzické). Když vztáhneme 4. dům ke znamení Raka, tak staří Chaldejci věřili, že v této oblasti je brána, jíž procházejí duše sestupující na zemi, aby se zrodily v lidském těle. A pokud si uvědomíme, že 4. domem jsou i naši rodiče, kteří nás zplodili, pak to dává smysl, odtud přicházíme na svět.
Skutečné hlubiny duše včetně těch skrytých vystihne lépe dům 12. Také zde se nalézá oblast duševního zdraví.
Jelikož však Tvůj Neptun je vládcem 4. domu a je v domě 12. ve Štíru, máš tyto domy propojeny. Může zde být nějaká nejasnost ohledně původu. Setkal jsem se třeba s tím, že nositelé této pozice v radixu neznali svého otce (ať již z důvodu brzkého úmrtí, nebo jej neměli v rodném listu uvedeného a matka odmítala sdělit). Ovšem těch možností může být více. Například část rodu byla odstřižena zbytkem rodu pro nějaký čin a toto téma se stalo rodinným tabu (jestli jsi viděla "Po strništi bos", tam je to celkem hezky znázorněno v pozici Edova strýce, který byl zbytkem rodiny vyobcován za něco, co neprovedl).
Když pak nositel této pozice (tedy zde ty) začne v tomto směru pátrat, musí být velmi obezřetný, aby si nic neidealizoval. Aby obraz, který podle nalezených střípků bude dotvářet, byl skutečně podoben realitě, byť tato nemusí být jen hezká. Samozřejmě si může zvolit cestu idealizace a dokreslit to v hezčích barvách, pokud to pro něho bude přijatelnější, to je jeho volba. Ale je zde riziko, že pak se objeví odněkud (v někom?) realita a ten střet dvou různých pohledů může být dosti traumatizující. Někdy je opravdu lépe zůstat poněkud kritickým a když něco nevím, přiznat, že prostě nevím a nenahrazovat to jakoukoliv představou.
Že vládce Tvého 4. domu je ve Štíru, to může vytvářet docela silnou vazbu na jednoho z rodičů (většinou pohlaví opačného), avšak skrze povahu Neptuna, takže pozor na idealizaci!

Z planet máš ve 4. domu Saturn. Ten může být někdy velkou brzdou, pokud máš měnit prostředí, domov, stěhovat se. Nebo také možná i opustit nějaké představy stran domova, rodiny, předků... Přesto právě to člověku může přinést úlevu, osvobození.
Saturn je vládcem domu druhého. Když zde pominu majetek, tak bych zmínil hlavně (sebe-)hodnotu. Ta totiž může být odvislá opět od našich kořenů, předků. A možná by rovněž mělo dojít k zamyšlení, zda by nestálo za přehodnocení své dosavadní postoje v této oblasti. Jestli člověk neulpívá na něčem, co jej brzdí a nedovolí mu jít dál (to neznamená jen fyzicky, ale třeba přes vazby duševní, vztahové). Ona by pak i Cheirónova zranění mohla odeznět.
10.03.2021 - 12:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Žihadlo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo, to je pak těžké něco nového napsat, když mi to tady Sosňák vyplác. :85: :4:
Chtěla jsem taky napsat k tomu Saturnu ve 4. domu, že by mohl značit předržování některých věcí v rodině, v domově. Možná pocit přílišné odpovědnosti. Ovšem také třeba pocity chladu. Třebas stran rodičů.
Někdy je to jak provaz, za který někdo škubne dozadu vždy, když se rozběhneš vpřed. A pád.
10.03.2021 - 15:01 | Filtr
(Panna) funky » kopretina4
Osobně nevidím nic k řešení :-)
10.03.2021 - 16:07 | Filtr
(Rak) aktigram » Žihadlo
Ja som to pochopila tak že si zobrala informáciu že ma problém so svojim IC ale pritom nevie čo je kvadratúra to znamená že chce vedieť viac o svojom horoskope a nie len o tom 4 dome o ktorom si myslela že je u nej najhorší.
11.03.2021 - 11:47 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » Sosna zvlčelý
ooo, děkuji, dal sis s tím práci :1:
11.03.2021 - 11:48 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » Žihadlo
Dík moc, ta zodpovědnost sedí...
11.03.2021 - 11:48 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » aktigram
ano, tak jsem to coby laik měla na mysli, díky


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »