Novoluní konjunkce nativní Lilith


10.02.2021 - 07:57
(Štír) Nabi*
Novoluní konjunkce nativní Lilith
Co vás k tomu napadá? Já teď budu mít novoluní na Lilith ve Vodnáří ve 2.d., ale celkově by mě zajímalo jestli někdo z vás má zkušenost. Případně, napadá vás, jak z téhle konstelace načerpat určitou esenci, která by mě třeba obohatila...? (Klidně i do vzkazu jestli nechcete veřejně)
Nevím jak to ujmout, tak nechám to na tom, co přijde.
Jen pro informaci, toto je astrologická diskuze, moc mi tu nevtipkujte a nepraste :3: Dík.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
10.02.2021 - 08:05 | Filtr
(Štír) Nabi*
Kolečko sem dávám jen pro případ, že byste to chtěli vidět. nejsem proti jiným komentům ohledně horoskopu, ale konkrétně mě prostě zajímá ta Lilith, protože jí nemám moc vysledovanou v tomto kontextu a nesledovala jsem to předtím, takže nevím jestli jsem jí někdy měla v konjunkci s Novoluním.
10.02.2021 - 10:46 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Já jsem tady ty konjunkce s úplňkem a novoluním jednu dobu sledovala dost, ale že bych úplně k něčemu došla? V podstatě to téma se vždycky tak trochu zvýraznilo a někdy třeba ani to ne.

Já mám téměr na stejném stupni jižní uzel. No a vzpomínám si že v roce 2010 bylo ve vodnáři taky víc prvků a tou dobou se tam courala i lilith a vím že to bylo pro mě hodně náročné období - z toho všeho rozvrácenýho co padlo 2009 se postavit na vlastní nohy ještě s tím mým 3 letým pískletem a že krom všeho jsem potkala i toho svého osudového vodnáře, kterej mě obrátil život naruby ještě o hodně víc.
Tak bych asi hledala v tématech nějaké nestability, schopnost se adaptovat, probouzet v sobě nezávislou ženu, být tvůrčí atd...

Btw ještě koukám, že jak ti jdou ty uzly cik cak, tak to může souviset, jak jsme psaly v předchozí diskuzi, že se většinou na pozadí odehrává ještě nějaké téma...
No a taky ten uran ještě poslední záchvěvy té opozice...
Tedy to vodnářské téma osvobození se a myslím že ty už víš kam to směřuje :74:

(Možná to později smáznu)
10.02.2021 - 10:48 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
Ne prosím mohla bys to nemazat? Tohle je pro mě hodně důležité. A chtěla bych tu diskuzi mít do budoucna jako záchytný bod. Ale budu respektovat, když budeš chtít smáznout.
Děkuji za příspěvek :79: :62:
10.02.2021 - 10:52 | Filtr
(Blíženci) cimi » Nabi*
Tak nebudu :62: :74: a ještě jsem tam něco dopsala, když jsem koukla víc na tvoje kolečko : )
10.02.2021 - 10:55 | Filtr
(Štír) Nabi* » cimi
:17: :17: :17:
10.02.2021 - 11:16 | Filtr
(Ryby) thééé
jen mě napadla - sestra - Ty budeš vědět..(vzhledem k 2.domu) - když tak si to smaž
Já moc těm lunárním tématům nerozumím, protože mě u nich asi ovládá dávná minulost a prapodivné vlivy.

no mě letos přechází lilith přes lunu v nativu a v soláru je přímo na ní, taky jsem zvědavá, vzhledem k tomu že tam je i solární luna pluto..
10.02.2021 - 11:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
No já tu Černou Lunu doporučuji sledovat právě v souvislosti s Lunou. Nakonec jsou to právě vlastnosti Luny (oběžné dráhy, excentricity atd.), které tento body vytváří (v souvislosti s vlivy Země a Slunce, ostatní je zanedbatelné). Když je Luna u Černé Luny (konjunkce - perigeum), tak je na nejvzdálenějším bodu své dráhy. Je vzdálena od hmoty Země, která ji váže, tedy "odtahuje jakoby od hmoty, od Země", je hmotě více vzdálená. Naopak v opozici s ČL je zemi nejblíže (apogeum), tedy blíže k hmotě. V tomto smyslu pak je působení Luny možno vnímat někdy více v hmotné rovině a jindy v nehmotné.
Otázkou je, zda toto je možno vnímat i vůči tranzitům, nebo jen v nativu. Protože při tranzitech se posunula i tranzitní ČL. Takže Luna vůbec aktuálně nemusí být v apogeu, přestože přechází přes tento bod nativní. Ale jelikož vůči nativitě sledujeme všelicos, tak proč ne? Spíše to píšu jako nástřel, ale výklad si z toho musíš nějak udělat sama. Buď tě to osloví a něco nacítíš (a to Ty umíš), nebo ne. :3:


(Promiň, já prostě tu Lilith nějak v radixu nemám rád, protože její podstata je úplně jiná, než původní podstata ČL, ale bylo to asi více ezo, nebo nevím, proč se tak ujala. :21:
Já bych se ani nepřikláněl k Černé Luně, pro mě je to černá díra. :4: To by nakonec odpovídalo i tomu "odhmotnění" - pohlcení hmotného působení při konjunkci.)
10.02.2021 - 11:18 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
V klidu, nic nebudu mazat.
Aha, vidíš, vzpomínám na ten solar. Tak to budem sledovat :74:
10.02.2021 - 11:22 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sosna zvlčelý
Z toho nejsem chytrá, ale díky :62:

EDIT: A jaká je dle tebe původní představa Lilith? Možná to potřebuju slyšet.
10.02.2021 - 11:51 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
Já jsem tady ty fáze luny jednu dobu sledovala dost, ale že bych úplně k něčemu došla? V podstatě to téma se vždycky tak trochu zvýraznilo a někdy třeba ani to ne.

no to já právě taky..napadá mě, možná je to tím, že ta tranzitní luna může odrážet spíš kolektivní záležitosti, veřejnost..
a pak ale důležitější, nakolik se to vztahuje k té mojí nativní..
plus sledovat další progrese..a tím jsem se tak do hloubky u sebe nikdy nezabývala.
10.02.2021 - 12:14 | Filtr
(Ryby) thééé » Sosna zvlčelý
:15: mě se to právě líbí, co k ČL píšeš...i minule, to ohledně souvislosti prenatálu a čl

nemám v ní jasno, ani náhodou..
a čl vs. lilith, divej, to je čistě praktická záležitost.. lilith je rychleji napsaná na klávesnici a já nemám čas :61:

černá hladová díra, dává náhodou úžasný smysl...

a edit:
souvislost s lilith taky, protože ona prapůvodní žena-lilith byla taky hladová po poznání..v tom je souvislost s pokušením .. pokusím se zjistit, co všechno můžu a kolik sežeru :61:
10.02.2021 - 12:23 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
dívám se i na Tvůj solar, a ty témata se mi spojují i s tím, co píše sosník a eau,
protože v solaru máš neptun v aspl. k nat. luně, u ds. a opo venuši, která tomu ds. vládne..
tak bych to vůbec viděla na rozmazané nejasné hladové vidění všeho co se týká tvych potřeb uprostřed druhých, v kontaktu s druhým.
tak
a to novoluní může být drobnost ale i zásadní spouštěč tématu tvých potřeb ve vztazích..
a k tomu ti zavolá ségra :61: :61:
vtip

po tomto solárním roce Ti dám vědět, co ta čl na mojí luně :8: se bojím
10.02.2021 - 12:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Nabi*
V rozhovorech se mnou se držme zavedeného pojmu "Černá Luna" (Století páry, vždyť jsem to říkal!) :61:
Pro mě je to stín, stínový bod, který je přímo závislý na Luně (podřízen). Není Luna - není Černá Luna. Vlastně Černá Luna (a uzly) jsou jakýmsi rozšířením pro výklad Luny - to málokdo dělá, obecně se při výkladu s nimi pracuje samostatně, možná právě z důvodu, že Lilith byla nezávislá, ale Černá Luna se bez Luny neobejde. Vlastně ani Lilith by se bez principu ženství, jenž v radixu symbolizuje zejména Luna, neobejde.
Hele, příklad (ale to jsem Ti asi už psal): Luna je krom jiného i matka, mateřský princip. A Černá Luna je prenatál. (Někdy se říká, že ČL je pohlavní sbližování, ale nějak se zapomnělo, že to není jen sbližování, ale i splynutí vajíčka a spermie, zrod nového života, početí.) Tam dokážeme najít ve svém radixu, co se dělo za našeho prenatálu. V době, kdy náš život cele závisel na naší matce. Zde se skrývá všelicos. Například člověk, který má milující matku, se může cítit nechtěný, odmítaný. Realita vůbec neodpovídá pocitům. A pak se dozví, že matka, když se dozvěděla, že je těhotná, byla v tíživé situaci, padla do depresí, zvažovala potrat... Rozmyslela si to a začala své dítě milovat ještě dříve, než přišlo na svět. Ale ten počátek je v podvědomí zasunut. A v Černé Luně taky, jako náš stín nás pronásleduje.
Třeba takto vnímám Černou Lunu velmi silně. Jako archetyp Lilith právě že ne.
Čímž nechci říct, že to tak nemůže fungovat. Všechny významy planetám, bodům atd. přiřadili lidé. Ale Lilith? Nějak mi přijde, že někdo (snad v Anglii?) ji prostě chtěl do astrologie zabudovat, tak hledal, na co by ji narouboval. A hele, tady máme Temnou Lunu. To je ale blbej název, Lilith by jí slušela více. A roubování se podařilo a ona si začala žít svým vlastním životem s tím svým archetypem. Ale astrologie se tu tím trošku pokřivila.
(Omlouvám se všem, kteří by mohli mít pocit, že jsem jim Lilith pošlapal. Já nezpochybňuji Lilith jako archetyp, princip. Ale nespojuji si ji s druhým ohniskem oběžné dráhy Měsíce v astrologii, to je celé. Jen píšu, jak to cítím já, jak s tím pracuji já. Ne že mám patent na pravdu.)
10.02.2021 - 12:28 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
No já myslím, že ten aspekt v solaru už tam není, i když se tam furt ukazuje. Mám ho tam už pár let kvůli orbisům, tak snad už zrovna tohle nebude mít sílu. ale když se podíváš na samostatný solar, tak ten je taky zajímavý.

No ty hele, nedělej si z toho srandu, bo zrovna v takových chvílích se to děje, že ano.

Neboj :62:
10.02.2021 - 12:33 | Filtr
(Štír) Nabi* » Sosna zvlčelý
Se omlouvám, ale za retrýse mám asi pomalejší chápání a hlavně pamatováka.
Jo matně si vzpomínám, že jsi mi to už někde psal.
Jo, tak já si z toho vezmu to, že jí moc nebereš, to je v poho. U tebe bych si fakt nemyslela asi nikdy, že by sis myslel, že máš patent na pravdu :3:
Říkala jsem si, jestli náhodou někdo nemá zkušenost přímo s Novoluním, proto jsem to zakládala... Napadl mě i nějaký rituál, ale zatím mám jen obrysy.
10.02.2021 - 12:38 | Filtr
(Ryby) thééé » Korzárka
nemaž se fuuurt
10.02.2021 - 12:41 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
Ty neštvi mě s tím mazáním furt. Když nechceš tak nepiš, ale nerozčiluj mě :4:
10.02.2021 - 12:45 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
rituál :15: vzhledem k souvislosti s mým cyklem ehm..mi to přijde super, protože dneska se cítím jako nasjaná čarodějnice...vlastně ježibaba
a mám potřebu to nějak ze sebe dostat..a přemýšlím, jak nejproduktivněji..
...
takže korzárko - inspirovaná tebou, přijímám všechno tu odvrácenou stránku potřeb a emocí vůbec..
v tom mi přijde ten nov super, máme možnost si na ty emoce až sáhnout..nemusíme spolupracovat s nevědomím, páč je to venku..
10.02.2021 - 12:49 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Ok, tak do večera ještě něco vymyslíme a kdyžtak si dáme vědět :75: :35:

EDIT: celkem fajn tipy, tak sdílím https://www.knezkabohyne.cz/ritual-…
10.02.2021 - 12:57 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
á to je pěknééé :17:
já jsem začala pravidelně s metodou Wim Hof dýchání, to mi plně vyhovuje na propuštění všeho za ten den, a ještě jsem si pořídila djembe
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
10.02.2021 - 13:07 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
K WH jsem ještě nedospěla, ale na paní se pěkně kouká, tak si později pustím :17:

Super s tím djembe. Já mám chřestidlo a šamanský buben, tak možná někdyyy, cooo? :4: :75:
10.02.2021 - 13:08 | Filtr
(Štír) Nabi* » Korzárka
:17: :34: :62: I ty.
10.02.2021 - 13:53 | Filtr
(Ryby) thééé » Nabi*
:62: :15:
ještě musím nabrat sebevědomí, zatím si plácám tak decentně nesměle toporně :6:
10.02.2021 - 13:59 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » thééé
No, jsem to tu napsal zase, trošku jinak, protože už nevím, co jsem psal posledně. :4:

Já třeba ČL ve svém radixu vůbec neuměl uchopit. Jediné, co jsem vnímal, bylo jisté potlačení Jupitera (což v 9. domu a ve Lvu) je docela podivné). Ovšem to jsem dával do souvislosti zejména s tím, že Jupiter jinak nemá žádné silné aspekty. Celkově to není má silná planeta.
A pak jsem se dostal k tomu prenatálu. A začalo to docela zapadat. Ač tedy dle informací mé mámy se spíše než o prenatál jedná o vlastní porod. No jaké u nás byly praktiky v 70. letech?
Takže i porod (přerod) dokážu vnímat jako Černou Lunu. Ovlivnilo to třeba můj přístup k porodům. A že naše děti přišly na svět doma. Nikdy jsem o tom neuvažoval, nikdy by mne to nenapadlo. Ale když to bylo aktuální, tak jsem najednou věděl, že přesně tak to má být. Vůbec nebylo co řešit, jen ohlídat, aby rizika byla minimalizována.
10.02.2021 - 14:06 | Filtr
(Štír) Nabi* » thééé
Praxe dělá mistra :30:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-59
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »