Psychoterapeut s celostním přístupem nejl. z Plzně


25.01.2021 - 04:19
(Štír) Džejn123
Psychoterapeut s celostním přístupem nejl. z Plzně
Ahoj,
chci se optat zda nevíte o nějakém psychoterapeutovi, který má celostní přístup nejépe z Plzně, ale není podm,.
O své záhadné nemoci,zjevně převážně psychosomatického charakteru, která se poprvé projevila velmi pozvolnou paralýzou v mých 27 letech tu mám dva diskuzní příspěvky, zde odkaz na ten poslední - https://diskuze.najdise.cz/prispeve…
Od počátku se snažím, zejm. o hledání pravé příčiny v sobě, a mám za sebou hodně moc jak bolavých zkušeností a současně myslím i nějaké to související poznání, ale i zkušenosti, které se těžko dávají do slov, a které jsem dosud neměla příležitost konzultovat
ale hlavně nyní si procházím patrně velmi hustým trasformačním obdobím, jehož sílu jsem nečekala,, no nerada bych si prožila něco ve spojitosti s psychiatrickou klinikou,i když co se má stát, stane se že?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
25.01.2021 - 10:08 | Filtr
(Ryby) MG34
Linka důvěry to jistí. Ne že by rovnou "léčila", ale může nasměrovat na osoby, "procedury", atd.

Mám dobrou zkušenost s linkou psychiatrické pomoci Fakultní nemocnice Brno - omylem jsem vypil trochu čaje s trochou alkoholu, což se vylučuje s prášky, co teď ještě nějakou dobu musím po úrazu hlavy brát. Na nic se nevyptávali, nepotřebovali to nějak do detailu vysvětlovat a prostě poradili - řekl jsem jenom lék a popsal situaci. A bylo už pozdě odpoledne, tuším o víkendu.

https://poradna.fss.muni.cz/sit-kon…
25.01.2021 - 14:09 | Filtr
(Štír) Džejn123 » MG34
ahoj,
moc ti děkuji za snahu pomoci, ale tohle nebude to pravé ořechové..
Ten fakt že jsem, zmínila svou obavu "abych neskončila v blázinci" nevycházel z pocitu, že bych byla nějak mimo nebo tak..právě naopak, myslím si, že s ohledem na to, jak je situace těžká a 0jaké tlaky mám ze všech stran, mám ze sebe poměrně dobrý pocit, že to zvládám. Někteří lidé v mém bezprostředním okolí nemají příliš pochopení (vč. rodičů, zastánců mainstreamu a tradiční medicíny) a některé mé projevy dementují s tím, že patří do blázince.
Ale jsou tu i lidé, co chápou a pomáhají -regresní terapeutka s neobvyklými schopnostmi, kamarád.--homeopat, někteří přátelé ad....
Hledám opravdu jen toho psychologa kvůli poradenství,
ale dděkuji za jakýkoliv názor nebo podnět,
Jana
26.01.2021 - 09:13 | Filtr
(Ryby) MG34 » Džejn123
Pokud je rada odborníka na telefonní lince důvěry anonymnímu telefonujícímu "nebezpečná" a rada anonymních uživatelů najdise je "vítaná", pak je špatně zjevně něco víc a od toho se důsledně distancuju - nechci slyšet více podrobností..
27.01.2021 - 10:36 | Filtr
(Blíženci) fanik
I ten nejcelostnější psychoterapeut pouze nasměruje TEBE k nějakému TVÉMU posunu.
Mnohdy zdlouhavě, draze a ani se nemusí trefit, protože TĚ nezná..což nemusí snižovat jeho kvalitu.
Je to tedy na TOBĚ. Ty se znáš nejlíp a TY máš nebo nemáš přijít na vše kolem tebe, nikoho jiného to tak vážně nezajímá.
Napadá mě opět otužování, už to hlásím všude možně, tak se omlouvám, ale fakt to funguje a neznám otužilce s nějakými psychosomatickými potížemi. Znám i 90letou otužilkyni, známou Boženku a velice zdravou... :29:
27.01.2021 - 18:02 | Filtr
(Štír) Džejn123 » fanik
Jo to už vím dávno, že je to na mě, nikdo jinej to za mě nevyřeší,
max.nakopne, nasměruje, inspiruje..... Však už s takovou kompetentní osobou spolupracuju, ale není to psycholog,potřebovala bych se s ním čas od času poradit
Otužování může být fajn ale jako pro mě ted asi tak přínosné jako volání na linku důvěry :-)
Jana
27.01.2021 - 19:37 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Džejn123
max.nakopne, nasměruje, inspiruje.... tak já bych osobně volil opačné pořadí, ale proti gustu... :4: :20:

Hele, zas tu linku nepodceňuj, jednu osůbku tam znám a je to jedna z nejlepších psychočarodějnic širokodaleko :76: :46:. Samozřejmě se tam střídají... Ale kam tě případně nasměrovat by měly vědět všechny, jsou na to školené :5:
27.01.2021 - 19:56 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Buddha/2
Ono to bude asi i tím, že mám k psychiatrii všeobecně odpor, mám psychiatra v rodině a to mi úplně stačí.:-) Mám pocit, že mají tendenci vše řešit hlavně práškama, který sice člověka utlumí, aby nespáchal na sobě něco ohavnýho, ale jinak nic neřeší, ale je mi jasný, že někdo je prostě brát musí. někdy i celej život.
Celej život jsem se lékům bránila, i dost těžké 4 leté období depresí v období VŠ studií jsem přežila bez psychiatrů a bez léků, deprese jsem řešila psychoterapií - psychoanalýzou, a v době kdy deprese začaly postupně asi během roku slábnout až odešly úplně jsem už dělala jogu a objevovala skrz ní duchovní svět.
27.01.2021 - 20:16 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Džejn123
Tak pokud vím, psychiatři tam nepracují. Dokonce si troufám odhadnout, že by to bylo poslední místo, kam by tě odtud poslali ... to už by musela být fakt nevímjaká situace. A lidi co volají na linku tam volají mj. proto, že nechtějí mluvit s psychiatrem :3: :4:.
Však ti nic nenutím, sama se rozhoduješ. Jen říkám, že to můžeš bez obav zkusit - max. tě to bude stát chvíli času. A neboj se že budeš za exota, jednak je to anonymní, druhak jsou tam zvyklí (a školení) na daleko "těžší případy :32:"

Jinak názor na psychiatrii z velké části sdílím. Prášky by měly být až to poslední a to jen když už jde někomu/okolí o život.
27.01.2021 - 20:36 | Filtr
(Blíženci) fanik » Džejn123
Takže spolupráce o ničem.. Moc se upínáš na nějakou osobu, od které něco očekáváš a zřejmě nenalézáš a jsi pak zklamaná.

Máš žít život tak, jak chceš a můžeš v rámci možností žít,
podle svého mínění. Užívej toho co máš a nebojuj s tím, co nemáš. Lidmi je dobré se jen inspirovat a bavit, ne je moc poslouchat.. Je to tvůj život :3:
27.01.2021 - 20:42 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
Zkus to chápat ... když vyzkoušíš všechno co tě napadne, může se hodit nějaký impuls zvenku - neznamená to nutně, že se na někoho upínáš :3:
27.01.2021 - 20:47 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Přijde mi to chyba, hledat impuls venku, když je ukrytý uvnitř. Stačí ho tam objevit a když to nejde, tak počkat? Venek bych bral, jak jsem doplnil, spíše pro zábavu,nestavěl bych na tom :3:
27.01.2021 - 21:09 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
Obě možnosti vedou k tomu samému a proto je beru jako rovnocenné.

Někdy máš všechny dílčí potřebné informace, ale nemáš je propojené - pak impuls zvenku může iniciovat "aha moment" - podobně jako v případě Newton/jablko/bum :75:

Další možnost je, že to prostě zkusíš jinak - někdo ti ukáže možnost o které jsi nevěděl (a i těch může být víc ...)
27.01.2021 - 21:15 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Takto to bohužel často bývá, ale riziko je v tom, že ty tu cizí možnost nemáš možnost úplně prověřit. Zkusíš tedy něco a uvidíš..
..vezmeš si od psychiatra prášky a jsi o deset let zpátky, ale zase někoho nezabiješ třeba, atd atd..
Stejně tě to vždy jen vrací k sobě, nikdo jiný v tobě nežije.
27.01.2021 - 21:20 | Filtr
(Blíženci) tajga » Džejn123
Přidávám se s názorem, že zavrhovat linku důvěry neni na místě. Rozhovor s nimi nejspíš nebude terapeutický, ale můžou ti někoho doporučit. Pracujou tam lidi co prošli výcvikem krizové intervence, ne nutně psychiatři. Tady v diskuzi ses už dozvěděla mj. o svých "chybách" od lidí, co tě nikdy neviděli. Když už nic jiného, tohle by se ti s pracovníkem linky důvěry asi nestalo.
Taky jsem kdysi získala kontakt na výborného psychologa od instituce, ke které jsem měla minimální důvěru.
Tak držím palce, jestli někoho potkat máš, stane se to, jen se neuzavírat různým možnostem.
27.01.2021 - 21:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
Jo, vrací - tak proč to nevyužít ? :5:
27.01.2021 - 21:47 | Filtr
(Blíženci) fanik » Buddha/2
Ale jo vracet a klidně i tu linku bezpečí, ale umět si to přebrat a využít sám k sobě :46:
28.01.2021 - 02:41 | Filtr
(Štír) Džejn123 » tajga
Děkuju vám všem, tolik lidí pro využití linky důvěry :-) přinutilo mě to se nad tím trochu víc zamyslet, asi to zkusím.
I když situace je hodně složitá, pokud mi nebude zítra zle, pokusím se nastínit..ted musím jít spát


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »