Spřízněná duše?


28.12.2020 - 16:29
(Štír) kamínekz
Spřízněná duše?
Ahoj, měla bych na vás dotaz jestli se s tím někdy někdo setkal... Co to znamená? Potkala jsem muže, který má se mnou spoustu věcí společného. Takové to, že máte 1000 věcí a on šáhne vždy po stejné, má rád vše jako já, máme stejný pohled na věc. Co to znamená? I kdybych chtěla nemůžu být s ním. Já jsem vdaná, on je ženatý, ale tak nějak cítím, že si jsme souznění, je tam to NĚCO. Proč se mi to děje? Jsme spřízněné duše? Existuje toto i v čistě přátelské úrovni? Navíc cítím, že mu mám být nějak nápomocná, ale absolutně netuším čím a jak...
Děkuji za jakýkoliv postřeh.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
29.12.2020 - 12:04 | Filtr
(Lev) špejlička
Však spřízněná duše nemusí být zároveň partner, manžel, milenec. Asi bych to viděla, že to bude prostě člověk, který to cítí stejně a na kterého prohlížím úplně střízlivě. Když teď přemýšlím,tak bych dokonce tu sexuální touhu k němu viděla jako špatnou. Protože zaslepí a ovlivní, jako zamilovanost...to se pak vidí spřízněná duše v leckom a po čase se nestačíme divit. :) když duše, tak duševně, nebo ne?
Ale nebudu to zlehčovat. Proč si hned představovat společný praktický život. Může to být spřízněná duše, nejlepší přítel. Netlačit na nic, nespěchat, prostě být spolu jako ty duše třeba celý život. Však nikdo nemusí bourat rodinu, začínat znovu nebo podvádět. Jen být jako spřízněné duše.
30.12.2020 - 08:17 | Filtr
(Rak) aktigram
Podľa mňa spriaznená duša k nám príde iba na chvíľu - nikdy to nie je na celý život aj ked veľa ľudí to tvrdí.
Spriaznená duša nám môže prekonať ťažké obdobie, alebo ťažké rozhodnutie a pod. ale ak to prejde odrazu človek vidí že ta spriaznená duša už nie je taká ako ju videl na začiatku.
Tak to aj ber.
03.01.2021 - 00:49 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Spřízněná duše je ta, o které stačí člověku vědět, že je. Nemusí se s ní právě být, aby věděl, že je.
Není potřeba se s ní potkávat (jistý druh závislosti). Je to jako (pro chlapa) potkat nejkrásnější ženskou. A pak ji už nikdy nevidět, aby nepozoroval její stárnutí. Nikdy si s ní nic nezačít, protože by to taky třeba nebylo úplně ono (nebo že to bylo hrozné). Prostě si ji zachovat krásnou napořád. :61:

Jsem rád, že spřízněné duše nevyhledávám. :20: Co nenajdeš, to neztratíš. A co nehledáš, to najdeš. :44:
03.01.2021 - 09:41 | Filtr
(Blíženci) fanik
S tím ti asi nikdo neporadí, to si musíš vyřešit sama se sebou. Jestli jsi špatná žena tak svého manžela asi podvedeš a budeš to tutlat a čelit následkům. Jestli jsi dobrá žena, tak tě to nepustí dál zkoumat a třeba tě to přiměje pochopit, co to znamená pro tvé manželství a kde se víc snažit :29:
04.01.2021 - 15:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
A přece mi to nedá, abych se k tomuto tématu nevrátil. Včera jsme to doma nakousli v souvislosti s něčím jiným, ale mě se to okamžitě ztotožnilo s tím, co zde píšeš:

V okamžiku, kdy někdo vycítí takové hluboké spříznění, jaké popisuješ, by měl člověk velmi zpozornět. Nemusí si vůbec uvědomit, že se právě setkal s manipulací. Přesně takovýto pocit totiž manipulátoři ve svých obětech navozují. Až neuvěřitelně věrně umí navodit pocit, jak je stejného smýšlení, jak má stejný pohled na věc atd. Oběť brzy dojde přesvědčení, že je s ním provázaná, že je zde nějaké pouto, které je dáno osudem, vyšší mocí. Nemusí to přejít nutně ve vztah partnerský, on i z pozice "nejlepšího přítele" z člověka dokáže získat, co chce (když ne opuštění rodiny, tak třeba rodinné úspory) a to od lidí, kteří jsou přesvědčeni, že jim by se to přece nikdy nemohlo stát, že mají dobrou intuici...
Manipulátor svoji potenciální oběť velmi dobře vycítí, nikdy nejde po člověku, který by byl odolný. Oběť stojí proti člověku, který má dopředu promyšlených mnoho tahů, má jasnou strategii, kterou není až tak snadné prohlédnout. A hlavně je mimořádně empatický, vycítí, kdy má couvnout, aby vzápětí pokročil vpřed (s vaším souhlasem) o několik kroků. Empatický je, ale soucitný ani trochu, přesto oběti zdání soucitu dokáže úžasně zahrát. Až do okamžiku, kdy oběť sama propadne pocitu, že veškeré zlé chování z jeho strany si zaslouží. A pak už je velmi těžká cesta ven s velkými ztrátami.

Netvrdím, že zde zmíněný dotyčný musí být manipulátor. Ale určitě bych zbystřil. Je dobré třeba sledovat, jak se vyjadřuje o své poslední partnerce. Protože tak se v případě vztahu jednou bude vyjadřovat o Tobě.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »