Mars kvadrát Pluto v radixu i synastrii


15.12.2020 - 11:49
(Rak) Mystique
Mars kvadrát Pluto v radixu i synastrii
Ahoj všem. Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s tímto aspektem v partnerském vztahu. Prý se jedná o jeden z nejhorších možných aspektů, co se týče vztahu. Bohužel jej s přítelem máme v synastrii dost těsný (0°13’). Jde o přítelův Mars v Kozorohu a moje Pluto ve Vahách. A jako třešničku na dortu má ještě přítel tenhle aspekt navíc i ve svém radixu (5°28’ Mars Kozoroh, Pluto Váhy). Žijeme spolu 3,5 roku v dost malém bytě a i přes karantény (práce z domu) a trávení času společně 24/7 jsme se tedy zatím nezabili. :4: I když nebudu říkat, že to u nás občas nevře, ale my máme v synastrii obecně dost kvadratur. Paradoxně se na důležitých věcech vždy v pohodě domluvíme, ale většinou se pohádáme kvůli úplné hlouposti. Výměna názorů je občas dost hlučná (hlavně z mojí strany :4:), ale když cítím, že je to už zbytečné nebo to graduje moc, tak se jdu radši projít ven. Pak si vše vyříkáme v klidu a je vyřešeno. Je to sice vždy taková nečekaná exploze, ale jak rychle přijde, tak odezní a mně to tak vyhovuje. Zajímalo by mne, zda se tento aspekt ve vztahu do budoucna dá vůbec nějak zvládnout nebo je to vážně totální zabiják, který může opravdu vyústit až v násilí? Máte někdo zkušenost? :39:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
15.12.2020 - 13:20 | Filtr
(Střelec) tiferett
....a to je len vzťah na jeho začiatku. Tento aspekt - Pluto - MArs vynáša na povrch sústavne rôzne formy a prejavy agresivity- od tónu hlasu, cez slovný útok až po fyzický útok , ale u miernejších pováh , ktoré sa vedia lepšie kontrolovať sa to vôbec nemusí prejavovať príliš agresívne navonok - človek sa môže snažiť „ z celej sily“ tváriť sa milo, ale vy pod povrchom cítite skrytý útok, nátlak, tendenciu po ovládaní, akúkoľvek formu násilia. A keď sa to deje deň čo deň, vzniká tam sústavná podráždenosť jedného partnera na druhého, a časom aj pocit, že sme na partnera jeho prejavy alergickí...a to sa postupne všetky tieto negatívne emócie a prejavy začnú somatizovať a pribudnú choroby.
Museli by to byť dvaja veľmi uvedomelí a vyspelí jedinci, aby energiu tejto kvadratúry dokázali využiť pozitivnym spôsobom - a teda na tvorbu a budovanie niečoho nového, alebo na duchovný rast, alebo ako liečivú energiu, keďže tento aspekt má obrovský energetický potenciál. Ale to by už musel byť veľmi vyspelý jedinec s čistými a vedome používanými energiami Marsu a Pluta.
15.12.2020 - 14:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Tohle téma už tu bylo víckrát, tak jen ve zkratce: já mám v radixu tenhle kvadrát (Mars 13 Raka x Pluto 17 Vah) a tím pádem ho mám v synastrii s drtivou většinou svých vrstevníků, kteří mají Pluto ve Vahách (totéž tedy platí pro tvého chlapa s Marsem v Kozorohu). Čili to beru jako téma/výzvu ke zvládnutí. Našla jsem si staršího chlapa, který má Pluto 2 Vah, takže už mimo orbis a hádej co? Má Mars pro změnu v Beranu, takže má jednak v radixu slabší opozici Mars-Pluto a taky máme vzájemně Marsy v kvadratuře a ten jeho Mars je ve (pravda slabší) opozici s mým Plutem. Takže radím naučit se s tím žít, naučit se upouštět páru konstruktivně a nebojovat o moc, ale půjčovat si ji (to není z mé hlavy, ale z nějaké knihy a souhlasím s tím).
15.12.2020 - 15:55 | Filtr
(Ryby) MG34
Mars v Kozorohu a Pluto ve Vahách mám v radixu (těsná kvadratura to ale není - kvadratura jedině když se nastaví drsnější orbis). Takže moje reakce je s rezervou, protože je "původem stejná".

Dokážu si představit, že vztah s "nějakým takovým Plutem" zrcadlí vlastní "rozporupulnost na toto téma". To znamená - klíč je u partnera skrze jeho radix - když se přenese přes tuhle vlastní rozporuplnost a zobecní to i do vztahu (že se mu jeho "slabší já" občas ozve od partnerky nebo vůči ní záporně projeví).

Nicméně "občas vře", "se pohádáme kvůli úplné hlouposti", "dost hlučná", "radši projít ven" - takové věci do zdravého soužití nepatří. To jsem už zjistil, zvlášť teď po nehodě a určitém prozření - co je a co není důležité.
15.12.2020 - 15:59 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Hlučná z Tvojí strany :4:
No, vyznívá to tak, že přítel má naštěstí dost rozumu aby konflikty nehrotil, gratuluju k výběru :5:. 3,5 roku už je poměrně dost času na zabití , ale nuda je taky zabiják :4:
15.12.2020 - 17:46 | Filtr
(Rak) Mystique » tiferett
U nás se to naštěstí neodehrává den co den, je to občasné, ale když už dojde na nějakou hádku, tak tam cítím takový jakýsi mocenský boj. Dost možná se to celé odehrává na podvědomé úrovni. Partner je normálně celkem flegmatik, ale občas ho jak kdyby něco popadne a potřebuje si prostě říct svoje a být za každou cenu v opozici i když mi pak ve finále třeba přizná, že jsem byla v právu já. A už několikrát se mi přiznal, že ho prostě baví, když se "něco děje". :75:
15.12.2020 - 18:06 | Filtr
(Rak) Mystique » Mici Angóra
Paráda, moc děkuji za odkazy na diskuze, všechno pročtu. :3: No já mám Mars ve Štíru v 6. domě, ASC v Býku, takže to se mnou taky není tak úplně růžový. :75: Přítel má Pluto v 7. domě, tak si říkám, jestli to nemáme tak trochu karmický. A jak dlouho s těmi vašimi Marsy vlastně společně žijete? Já už se naučila, že někdy nemá smysl se dohadovat o nesmrtelnosti brouka, jelikož se stejně k ničemu nedobereme a vlastně je to úplně zbytečné dohadování a poměřování si pindíků, což si vlastně pak posléze i přiznáme. Jen úplně zatím nevím, jak upouštět páru konstruktivně. Chodím se ven vyběhat se psem, ale možná nebude od věci si pořídit boxovací pytel. :4:
15.12.2020 - 18:24 | Filtr
(Rak) Mystique » Buddha/2
Má nějaký ten pátek k dobru, tak by toho rozumu měl mít o něco víc. :4: Ano, přiznám se, že jsem taková vášnivější (asi to bude ta východoslovenská krev a Mars ve Štíru :4:) a taky to se mnou není procházka růžovou zahradou. Navzájem si říkáme, že jsme oba držky a tak jsme si zbyli, protože nikdo jinej by nás nedal. :61: Naštěstí je partner vcelku flegmatik, tak snad tu svatbu v květnu nebudeme muset rušit. :36:
15.12.2020 - 18:33 | Filtr
(Ryby) thééé
Ono by to chtělo vidět i horoskop partnera.
Ale hlavně, Ty máš v nativu mars ve štíru konj. saturn. Takže bych řekla, že plutonsko saturnské témata můžou být ty hlavní ve vašem vztahu, a vůbec není náhodou, že jste spolu, že oba vyhledáváte témata intenzity, "itálie".
Oba dva můžete být urpuťáci, oba chcete prosazovat svoji vůli nějak, jako aboslutním způsobem, oba chcete mít navrch, mít to vše pod svojí kontrolou.
Možná se na sobě hodně naučíte.
Ono to násilí vůbec nemusí být fyzické, tipla bych spíše psychické.
Můžete se tak seznámit s psychickým ovládáním sebe i druhého atd., co to znamená psychicky ovládat.
Navíc, pokud má manžel mars v kozorohu, jeho mars je povýšený. Jeden z hlavních úkolů je mít kontrolou vše, co dělá, jak jedná, jak bojuje a čím..Správný výraz je zvědomit všechny činy (ale někdo to slovo nemá rád :4:)
Takže odpověď na to není tak jednoduchá.
Podle mě to v činech máte hodně podobné..trošku v jiných odstínech.
Záleží, jestli si návzájem, i sami sobě dokážete porozumět, nebo budete bojovat.
Tak se nepozabíjejte :4: :15:
15.12.2020 - 19:00 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Mystique
Jo, myslím, že Ti rozumím :46:.
Ono to (jak naznačuje Thééé) je o zrcadlení - a jak zase naznačuješ Ty, na podvědomé úrovni. Naštěstí to oba dokážete identifikovat (i když třeba až "po")a vyřešíte to, třeba i tím černým humorem :5: . Což já vidím jako obrovské PLUS.
Prostě oba máte tendence šéfovat a ani jednomu dlouhodobě nevyhovuje aby šéfoval ten druhý. Si to třeba rozdělte po týdnu, abych navrhl něco konstruktivního :5:(i když ... pravděpodobně to fungovat nebude :20: :4:)


PS: Skalnímu flegmatikovi bude jedno jestli nějaká svatba bude :61: :4:, ale jestli není skalní, pravděpodobně k tomu něco řekne :4:
15.12.2020 - 19:03 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
Si to třeba rozdělte po týdnu, abych navrhl něco konstruktivního
:4: :15:
týden to nevydrží ani jeden...po hodině :25: :4:
15.12.2020 - 19:08 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
Je sice nepraktické koukat pořád na hodiny, ale jinak jo, máš pravdu :15: :4:
15.12.2020 - 19:22 | Filtr
(Rak) Mystique » thééé
Taky si říkám, že to nebude náhoda. :4: Seznámili jsme se v Praze a ve finále zjistili, že jsme se oba narodili a chvíli žili ve stejném městě na Vysočině, ba dokonce ve stejném panelovém domě v sousedních vchodech. V jeho 5 letech se jeho rodina odstěhovala. Mně byl v té době rok, takže jsem ho asi jako souseda nestihla ani zaregistrovat. No a o 30 let později se seznámíme v Praze? :75: :21: To s tou Itálií na nás přesně sedí. Oba máme rádi, když se prostě něco děje a vnímáme to jako takové "neustálé jiskření", bez kterého by to nebylo ono. :4: I přátelé nám říkají, že bez toho našeho škádlení si nás ani neumí představit. :75: Přikládám přítelův horoskop. :27:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
15.12.2020 - 19:30 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
:4:no třeba by to mohlo zvýšit to vytoužené napětí :4:
15.12.2020 - 19:34 | Filtr
(Ryby) thééé » Mystique
No zajímavé, propletenost... nemám sice čas se dívat na synastrii, ale dívám, že oba máte i lunu pluto.
Ono ještě bude zajímavé, až bude příteli tranzitovat Pluto přes Mars
15.12.2020 - 20:12 | Filtr
(Panna) mg
Keď sa pozrie na Vaše aspekty, tak ten aspekt Mars-Pluto (kvadratúra) nemusí byť jeden z najsilnejšie pôsobiacich. Viac bude problematické napr. vo Vašom horoskope opozícia Pluto-Mesiac a u neho Pluto blízko Mesiaca, čo je dosť ťažký aspekt, ale inak on nemá žiadne opozície.
Keby ste vy dvaja vytvorili vzťah, tak by ste sa doplňali.Dobré je tam Váš Jupiter blízko jeho Slnka a Merkura (konjukcia).
A ešte vy tam máte mystický obdlžník, záujem o napr. aj astrológiu a aj sama správne vidíte veci, ktoré iní nepostrehnú, takže je dobre dať na svoje pocity.
A ešte tam máte dosť veľa retrogradných planét, nejakú nedoriešenú karmu z minulého života.
16.12.2020 - 05:53 | Filtr
(Ryby) thééé » Mystique
Jen letmo - pokud by Tě něco zajímalo z pohledu karmické astro (nemusíš to brát jako karmu, ale hlubokou osudovost),
tak máte tam něco jako vzpomínky na staré násilí a ubližování, což může vyjít na povrch v krizových situacích.
Ale taky - jako by jste se v minulosti navzájem ztratili, a ta ztráta byla hodně bolavá, jako když vytrhuješ kus sebe ( př. jako když umře matce dítě)...a to může způsobovat takové jako - ano bolí to, nelíbí se mi to, ale nepustím tě ani za nic (princim klíštěte).
Jako by jste zaplňovali prázdné místo.
16.12.2020 - 07:07 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mystique
No tak to je jasný, to Pluto v jeho 7. jsi ty :4: Má tam ještě něco jiného? My jsme spolu 10 let, za tu dobu se hrany trochu obrousily. V každodenním životě je třeba, abychom se domluvili (Merkury v trigonu jsou v pohodě), ale pracoval vždy jeden jako ten "hlavní" a druhý dělal jen asistenta a podruhé zas naopak :2:
16.12.2020 - 07:13 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mystique
Jo to je tenhle :4: Podle mě ten jeho kvadrát není zas až tak dramaticky silný. Zato ten jeho 7. dům, to je parádička, tam je těch témat opravdu hodně :2: A to Slunce s Merkurem na Saturna a Jupitera v kardinálních znameních, podle mě s ním může být trochu horší domluva. Hádky nejsou úplně o Marsu, jde to ven přes ten Merkur podle mě.

Jinak z tebe je to podobné v bleděmodrém, akorát opozice Slunce, Merkur-Jupiter a Neptun. A ten Mars ve Štíru bych určitě nezmiňovala odděleně od toho Saturna, co se k němu tulí :4: :17:
16.12.2020 - 11:41 | Filtr
(Rak) Mystique » mg
Právě, že v synastrii máme těch kvadratur celkem dost. Nechávala jsem si vypracovat partnerský horoskop a bylo mi řečeno, že náš vztah je karmický a právě ten aspekt Mars-Pluto, že je ale hodně zrádný. Jelikož příští rok máme mít svatbu, tak jsem se v tom začala trošku šťourat. Datum jsme si nechali také vypočítat astrologem, že prý dobré datum svatby může tu neslavnou synastrii trošku vylepšit. :1: Ale je pravda, že za ty skoro 4 roky vztahu jsme se už od sebe dost naučili a cítím, že mi tenhle vztah zatím dal úplně nejvíc :1: Mystický obdélník zní zajímavě, asi na ty pocity a intuici začnu dávat mnohem víc. :3:
16.12.2020 - 11:59 | Filtr
(Rak) Mystique » thééé
Ta karmická astrologie mne zajímá hodně. Mne už strašně zarazilo to zjištění při našem seznámení, že jsme jako děti žili ve stejném městě a dokonce domě (i ve stejném 2. patře jen v sousedních vchodech). Pak se tak nějak kolem sebe motali i v pozdějším věku. Měli i pár společných kamarádů, navštěvovali stejné akce, ale nikdy jsme se vlastně osobně nepotkali. Až pak o cca 15 let dál v Praze úplně náhodně přes internet a všechno tohle o sobě zjistili. :75: Navíc jeho máma je narozená den přede mnou. Bohužel nevím hodinu, ale všechny osobní planety máme ve stejných znameních, což mi také přijde přinejmenším zvláštní. Tohle by bylo nějak moc náhod. :4:
16.12.2020 - 12:09 | Filtr
(Rak) Mystique » Mici Angóra
Ano, máme to tam prostě dost veselý. :61: Ale musím říct, že už v těch hádkách vidím menší posun, že už do toho "fajtu" nejdeme tak intenzivně. Jak říkáme, jsme prostě oba držky a nemáme si moc co vyčítat. Pro mne je důležitý to, že umíme oba uznat chybu a omluvit se. Tak snad po deseti letech už budou ty hrany taky o něco obroušenější. :4: No a ten jeho 7. dům, to je opravdu síla. Co si mám vzít z toho, že ho má takhle nabušenej. Třeba ten Jupiter s tím Saturnem tam?
16.12.2020 - 12:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mystique
To je docela mazec. Tenhle hoch by si měl najít na kompenzaci svého přepětí nějaký vhodný ventil určitě jím nejsou partnerské hádky.
Byl bych asi na pozoru.
16.12.2020 - 12:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Nj ale ty zase na tom nejsi o moc lépe. Hledali se hledali..až se pozabíjeli a dokud neumřeli žijí šťastně dodnes.. :4:
Zase je to lepší když jsou dva protivní sólo, než když se jejich protivnost projeví až tím spojením. Dve protivy můžou dát dohromady zajímavý kompakt avšak neznám žádný takový případ který se udál.
Zajímavé by bylo spravit kompozit.
16.12.2020 - 12:26 | Filtr
(Rak) Mystique » Bosch
Občas mi přijde, že ho to baví dohadovat se, ale obecně ne jen ve vztahu. V čem konkrétně bych měla být na pozoru?
Ano, však to říkáme pořád, že jsme oba držky a nemáme si co vyčítat. :4: No, tak uvidíme, jak dlouho to vydržíme se nezabít. :4:
Kompozit jsem sem kdysi nahrávala, ale to už jsou cca dva roky. Nahraju ho sem. :1:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-71
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »