Vepř - čínské znameni


01.11.2020 - 19:44
(Kozoroh) Jíra.
Vepř - čínské znameni
Prosím, nepřišel jste někdo jak dobře vzít fakt, když se dočtete o svém znamení, že jste beznadějně naivní, nebo že se necháte lehce oklamat apod. Tak jak to tady o vepřích píší. Kór když s tím a podobným v reálu musím o sobě souhlasit.. Jak z toho všeho nedobrého zkrátka ven ?? :2:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
03.11.2020 - 18:29 | Filtr
(Rak) aktigram
každá výzva je preto aby sme to prekonali, nie je dobre a zlé znamenie, treba sa naučiť žiť tak aby sa viac prepojilo to dobre.
03.11.2020 - 19:52 | Filtr
(Kozoroh) Jíra. » MIKULAS
díky moc..
03.11.2020 - 19:52 | Filtr
(Kozoroh) Jíra. » aktigram
Díky..
03.11.2020 - 20:11 | Filtr
(Střelec) verka96
Hezký večer, znám jedno "prasátko" podle čínského znamení, a musím upřímně říci, že je taky trošku naivní, ale za to vnímavý, dokáže pomoci a v jádru hodný člověk, to si myslím je velký přínos a blízcí lidé a dobří přátelé dokážou ocenit.
Ten, kdo zneužívá, tak se to pak dřív nebo později obrátí proti němu...
04.11.2020 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Nebudu hodnotit, zda naivní jsi, nebo ne, to nakonec si zhodnoť sám.
Ale teď z jiné strany:
Naivní člověk vychází sám ze sebe. Sám nemá sklony a potřeby klamat, tak proč by to očekával od druhých? Nemluvě o tom, že to vede k optimismu a dobrému duševnímu rozpoložení. Jsou to šťastnější lidé, než nedůvěřivci (tito nedůvěřivci jim však zcela pochopitelně toto nikdy neuvěří :3:).
Jsou lidé, říkejme jim "vychcani", kteří jejich důvěřivosti zneužívají. Oni ji totiž považují za slabost. Mýlí se. Důvěra není slabostí, ale výsadou silných! Pochopitelně bude zneužívána podvodníky. Pochopitelně za ni důvěřiví často zaplatí draze. Jenže to už je to pojetí naší společnosti. Místo abychom takové jedince jako lidský skvost ochraňovali, říkáme si lidé, civilizace, ale jakmile se nám to hodí, popřeme to.

Samozřejmě že přespřílišná naivita už je ku škodě. Jako jakýkoliv extrém. Mnozí si myslí, že nejhorší je být podveden, okraden... Někteří se za to dokonce stydí (přestože svině je tu někde jinde). Ale daleko horší je stát se nástrojem někoho k jeho podvodům (děláš špinavou práci pro druhého a ještě si myslíš, že děláš dobrou věc). Tam to pak spolehlivě schytáš Ty, zatímco skutečný viník se vytratí neodhalen, Ty můžeš za něho skončit i v kriminále.
Ale mírnou naivitu nemusí být žádoucí mýtit. Je dobrá pro duševní zdraví. A za přílišnou změnu se většinou platí doživotně.
Někdy je dobré mít nablízku někoho, kdo Tě dobře zná a komu na Tobě skutečně záleží, aby občas nežádoucí vývoj mírně usměrnil, nebo Tě alespoň upozornil pohledem z druhé strany.

P.S.
Velkorysost nemusí být nutně naivita, přestože někteří to (snad i úmyslně?) zaměňují.
05.11.2020 - 07:48 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Jsou i horší negativa než naivita. Shodou okolností mám Kozoroha-Vepře doma a je to hodný člověk. Z naivity se vyléčil s věkem, teď je zdravě paranoidní :2:
05.11.2020 - 07:55 | Filtr
(Býk) Deam » Mici Angóra
:15: Jj, taky jsem se s přibývajícími léty dopracoval do podobného stavu. :4:
05.11.2020 - 11:00 | Filtr
(Rak) aktigram
Od začiatku rozmýšľam či viem skutočný význam slova NAIVITA a nemylim sa, ja ho vníma tak ako je popisovaný vo Wiki - nevinná, detinská obmedzenosť; nízka dôvtipnosť; neskúsenosť a mnoho iného skôr nižšieho a to mne k svini nejde.
Môj otec bol prasa aj kmotra a ani jeden z nich také vlastnosti nemal a to som kmotru poznala od mladosti.
Skôr to bolo, že verili v dobro v každom človeku, otec bol nesmierne múdry sedliak, celá dedina sa chodila k nemu radiť, premeriaval poľa, bol pri podpisovaní zmlúv a mnoho iného, takže žiadna naivita v tomto smere.
09.07.2021 - 08:27 | Filtr
(Kozoroh) Jíra. » aktigram
Super.. ;)
09.07.2021 - 09:39 | Filtr
(Štír) Nabi*
Jak vzít dobře fakt, o kterém jsem se dočetla, není zrovna dle mě pozitivní a souhlasím s ním? Prostě to přijmout a případně se poučit. Nejsme jen znamení roku. Stejně jako v astrologii tam toho je víc.
Když člověk ví, že je naivní, tak má dobré předpoklady jím nebýt. Nebo jím být alespoň míň. Jsem taky Vepř (taky vodní) a nevnímám se jako naivní, ale mojí slabou stránkou je, že dávám více šancí všemu (i lidem) než kolik si jich skutečně zaslouží. A odučuju se to, sice pomalu ale jistě. Myslím že to naopak může být silná stránka, ve smyslu velkorysosti. Čili mít velké srdce, ale nebýt za blba. Rozumíme si? :4: :3:
Jinak si myslím, že zahraniční popis je lepší než zde v češtině. Ten popis vodního vepře je dost divný. Vodní Vepř je prostě jemný a citlivý tvor, ale většinou ho život dotlačí naučit se ostrým loktům a taky se zasmát případným útokům a nebrat všechno osobně. Naučila jsem se brát všechny tyhle věci jako životní lekci, ze které můžu vyjít jako vítěz. Ne tím, že proti tomu budu bojovat, ale že se budu díky tomu o sobě učit.
EDIT: Ale jo, vlastně občas se bojovat musí. Občas je třeba něco odmítnout, jasně se vymezit a říct jasné NE.
09.07.2021 - 15:37 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Za mně je to hodně individuální.
Ale když s tím souhlasíš, tak to asi pravda bude :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »