rozdíl mezi 5. a 7. domem


26.06.2020 - 15:40
(Rak) anetinka8
rozdíl mezi 5. a 7. domem
Ahoj,
jdu si pro radu :1: V jakém smysle ovlivňuje naše partnerské vztahy 5. a 7. dům? V čem je rozdíl? Popravdě to moc nechápu. :25:


Děkuji :80:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
26.06.2020 - 16:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Protože láska a menželství jsou dvě odlišné věci. :3:
5. dům je spíše o citech, třeba i namlouvání. O milencích. Krom toho symbolizuje plodnost (nejen ve smyslu plození dětí, ale i tvůrčí činnost).
7. dům je ta úroveň spolupráce, kde už je to nějak oficiální. Nemusí to být nutně sňatek. Dnes na psí knížku frčí skoro polovina vztahů. Ale už je tam společná zodpovědnost. Třeba spolu bydlíte, společně se podílíte na chodu domova, společně investujete... A když jeden onemocní, druhý se postará i finančně zabezpečí. Je to větší zodpovědnost i starost. A pro někoho i otroctví. :21:
29.06.2020 - 22:23 | Filtr
(Panna) Frojlajn
Pátý dům analogie Lva/Slunce, dům sedmý zase Váhy/Venuše.
Takže pátý dům souvisí i se sportem, flirtem, schopností vztahy navazovat, jak se dokážeme kreativně projevit, jaký máme vztah k dětem.
Sedmý dům vypovídá spíš o tom, jak ty vztahy, které na základě pátého domu navážeme, dál vedeme. Jaký máme obecně v partnerství vztah k druhým lidem. K partnerovi.
Může se stát, že někdo má dobře ozářený pátý dům, vztahy navazuje rychle, lehce, ale v dlouhodobém vztahu se trápí nebo se v něm ztrácí, protože má v sedmém domě škůdce. Nebo taky naopak. S poškozeným pátým domem může pak člověk zažívat nějaké bloky v navazování vztahů, nedokáže se radovat ze života a třeba i spontánní sexualita může pro něj být oříšek.

Takže se v podstatě podepisuji pod výše psaný komentář :-)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »