Stupně v astrologii


26.05.2020 - 12:12
(Rak) Tralalala100
Stupně v astrologii
Nedávno jsem objevila zase něco nového.

Jedná se o tzv. "anaretic degree", je to, když se planet nachází na poslední stupni. Občas se bere v úvahu i předposlední, tzn. 28-30 stupňů. Tak postavená planeta má osudový význam pro svého nativního zrozence a mělo by to být to odvětví života, kde to teda nebude mít lehké, bude se mít co učit. Také se prý může stávat, že tam jsou jisté výkyvy v chování, člověk váhá ve svých činech ale po dni se najednou rozhodne najednou bezhlavě a neočekávaně. Popisují ji jako už takovou "starou" planetu, která nemá sílu, tak se nemůže plně projevit. Taková Luna zde dává těžkosti v citových záležitosti, zrozenec se neumí lehce citově otevírat a projevit. Planeta prý ze sebe dostane to nejhorší.

Potom je tu zase tzv. "baby planeta" to je planeta v nultém stupni. Možná i prvním. A tam by to mělo být naopak, planeta je v plné síle.

Slyšeli jste o tom? Pokud ano, prosím vyjádřete svůj názor na věc, ještě se v tomto tématu moc nevyznám.

A celkově, když už spíše berete v potaz, že planeta si spíše bere vlastnosti z následujícího znamení? Od kolikátého stupně? Já mám vypozorované, že od takového 28 stupně se lidi spíše cítí tím následujícím znamení, ač některé rysy zůstavají z původní.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
26.05.2020 - 16:51 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Neviem, nepočula som, ale môžem ti len opísať moje pocity. Merkur na 29. stupni Býka a nesťažujem sa, naopak keďže som Blíženci tak mi to aj vyhovuje. Naopak, 29. stupeň by som brala ako kulmináciu toho archetypu, takže to môžeš brať aj ako to najlepšie z tejto kombinácie, prečo hneď najhoršie?
Saturn na nultom stupni v Levovi a Luna na nultom v Kozorožcovi, tiež nebadám nič, ale keďže si ich nemôžem posunúť inde a vyskúšať, takže sa to asi nedozvieme.
Môžeš sa rozhodnúť, či tomu budeš prisudzovať nejaký špeci význam alebo to budeš brať tak, že veci majú nejaký vývoj a planéta na prvých stupňoch znamenia je relatívne nová skúsenosť s určitým archetypom pre človeka alebo sa pridáš k tým, ktorí tvrdia, že všetko máš tam, kde to má byť.
Možno ale niekto napíše nejakú jóbovku o tom nultom stupni a ja zistím, že naozaj na tom niečo je. Vidíš a Mars mám presne na 15. stupni, to by asi mal byť nejaký vrchol, len ešte zistiť aký...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »