Tepic moje drahá spolukopytka a chytroprdi,,, prosím vás o názor na sebevrazdu


10.03.2020 - 16:30
(Ryby) teonanacatl
Tepic moje drahá spolukopytka a chytroprdi,,, prosím vás o názor na sebevrazdu
Včera sem se dozvěděl že můj drahý přítel vzal si život svůj,,,,je mi velice smutno a mám emoce plné hněvu smutku výčitek a zasesmutku,,, slyšel sem mnohé o tom co se stane s duší sebevraha a i tak v tom nemám jasno,,, osobně chápu sebevraha,ale mi co sme zůstali s kupou pocitů se trapime,,,, křesťani že nejdeš do nebe,,kolo zrození u budhistů,,a co samurajové!?a třeba Jan Hus?neodvolal,a to byla taky sebevražda!!!je mi po tobě smutno Andreji!!! můžu vás poprosit o svoje pojetí a názor na to jestli člověk může si sám vzít život?? ohledně jeho další pouti bez těla,,,,bude zatracenej??

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
10.03.2020 - 16:34 | Filtr
(Ryby) teonanacatl
Omlouvám se za toto smutné téma,,,i mě obvikla ironie a humor přešli,,, úplně mě to vymazalo,,,39 let,,2 krásný děti,,a problémy se kterýma se dalo něco dělat,,,, nechápu a chápu zároveň... kéž jeho duše dojde svetla,a všech ostatních taky :64:
10.03.2020 - 17:56 | Filtr
(Blíženci) Lupi
TAk ti řeknu, co jsem slyšela já, a co zřejmě vysvětluje ten odpor všech náboženství k sebevraždám.
Existuje jistý pan Paulíček, moc zajímavý pán - má Kirilianův přístroj a fotí lidem auru. A ten jednou říkal, že kdesi zkoumali co se děje s energií po smrti - je to asi takto: když umřeš tak, jak se má - že ti dojdou baterky - tvoje energie se zmírňuje a slábne a volně a přirozeně vteče do okolních toků (lidských, přírodních, zvířecích - všech) Násilná smrt znamená rázné přerušení tvého toku energie, což způsobí zmatky, ale kupodivu prý hlavě tomu zabitému; okolí se s tím nějak srovná, zahladí, uhladí.
Sebevražda je jiná: nadělá to prý strašný chaos, nepříjemnosti a zmatek všem ostatním ve tvém okolí - o tobě a tvé násilně přervané energii nemluvě.
Ta energie, jak nezeslábla, má prý sklony formovat se do původních tvarů - což má i energie násilně zabitých, ale ta je prý méně zmatečná.
U sebevraždy zřejmě strašně moc zaváží i ta sebe nenávist, která v tom nadělá děsný záseky a uzle.
Jsou totiž dva hlavní hříchy z hlediska věčnosti:
nepečovat o vlastní život, kterej ti pámbu svěřil právě proto, abys o něj pečoval.
A druhý konec téhož je, zacházet s živáčky tak, jako by to byly věci.
čili shrnuto a podtrženo - neúcta k životu, vlastnímu, či cizímu.
10.03.2020 - 19:05 | Filtr
(Štír) Krok
Nakolik sebevražda přitíží v příštích životech a zda vůbec, říct nedokážu. Kdo to vlastně může říct? Kdo skutečně ví?
Církev (nebo třeba křesťané, i příslušníci jiné víry) sebevraždu odsuzují. A odsuzují sebevrahy. Ani se nepokusí pochopit, prostě toto je špatné a za to patříš do pekla (zhoršíš karmu) atd. Nepřísluší snad takový soud pouze bohu? Když soudíme druhé, nesnažíme se zasahovat do pravomocí božích? Není to rouhání? Není to větší prohřešek než sebevražda? Každý, kdo by chtěl takto šmahem soudit, by si měl uvědomit, na jak tenkém ledě se pohybuje! A nesoudit. Protože zpravidla jej to usvědčuje i z toho, že se nepokusil o pochopení dotyčného sebevraha. A ono to popravdě dost dobře pochopit nejde. Sám píšete, že jeho problémy byly řešitelné. On si to asi nemyslel. A možná my sami kdybychom se dostali do úplně stejného rozpoložení, bychom v mnohých případech jednali stejně a nikdo by nás nepřesvědčil, že je to řešitelné.
Nerad bych aby to vyznělo, že snad schvaluji sebevraždy. Neschvaluji. Ale pokouším se alespoň pochopit. A nepochopil. Tak alespoň nesoudím.
10.03.2020 - 19:08 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » Lupi
Zajimavej pohled
10.03.2020 - 19:21 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » Krok
Samozřejmě chápu člověka co se rozhodne že nebude žít,,,, sám si kolikrát před úplným probuzením přeju neexistovat,,,,jen mam silnej vnitřní pocit že život je dar a než se člověk rozhodne zabít se, měl by bojovat jako lev,,,ale je to subjektivní,,,a nám co zůstanou, zůstane pocit že sme mohli udělat víc,,,a zase kruh kauzální příčinnosti,,,a ode dneška za 100 let tu nikdo z nás nebude ti co budou žít po nás uvidí stejný slunce :64:
10.03.2020 - 19:48 | Filtr
(Ryby) thééé
Napadá mě, proč asi z toho křesťanská církev udělala tak obrovské provinění -zatracení?
Možná jim vadilo, že nemají nad těmi nešťastníky moc, že je nemůžou ovládat :63:

Osobně si myslím, že na stav duše/ducha po smrti má vliv jen to rozpoložení a stav v obdobím před smrtí. Možná je daleko horší rakovina (příklad), protože podle mě je to taky forma sebedestruktivní sebevraždy.
Co když třeba ten sebevrah v době toho odchodu měl úplně zásadní uvědomění - prohlédnutí. Já vím - následky.
Jde určitě o to, jak dlouho chce dotyčný v těch temných stavech setrvávat, kdy mu dojde, že to může zkusit změnit.
10.03.2020 - 19:49 | Filtr
(Ryby) thééé » Lupi
To je zajímavé :15:
hlavně to zatemnění hlavy u pozůstalých sebevraha
11.03.2020 - 07:58 | Filtr
(Rak) aktigram
V prvom rade - je mi to ľúto a chápem tvoj smútok a to je dobre že ho vnímaš lebo si človekom.
Neviem čo sa udeje so sebevrahom a to nevie nikto, vždy je to iba osobný náhľad človeka za oponu, ale je to subjektívne..
Najhoršie zo všetkého je to pre pozostalých, nechápu prečo alebo čo mohli urobiť a pod, obviňujú sa a tiež hnevajú,
Neviem čo samovražda vie zlepšiť pre toho kto to urobí ale viem že hned po jeho smrti - okrem málo výnimiek - je všetko riešiteľné.
Neviem zaujať stanovisko k sebevrahom - ani zlé ani dobre, viem len že je to akoby trest pre tých ktorí to musia zvládnuť.
Ku kresťanstvu: - pred rokmi sa nesmel do posvätenej zeme pochovať samovrah a pochovávali ich k múru cintorína, ale to už roky neplatí a pochovávaju sa ako ostatní aj s kresťanskými obradmi, berie sa to ako prepad choroby a ten človek to v zúfalstve urobil, toto je asi najlepšie stanovisku k sebevražde.
11.03.2020 - 12:42 | Filtr
(Štír) Freja
Mám tu zkušenost taky...a jak píše Lupi, ten chaos pozůstalých možná ještě pocítíš na vlastní kůži...je to trochu jako z filmu Ti druzí, s Kidmenkou... :64:
11.03.2020 - 14:21 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » Freja
Vyhrožoval sebevraždou rok,, odešla mu žena a děti protože se k nim nechoval hezky,a já ho varoval že to je mazec,, sám sem to zažil,,, děti pryč a pak jen koukáš na detskej pokoj a vzpomínáš,,,on machroval a říkal ať si dou,,,pak ho to sejmulo a já s ním byl hodně času v baráku a snažil se mu vysvětlit že se to dá řešit,,pak že se zabije,, posílal sem ho ať jde na dětskou onkologii a kouká na děti co umírají a chtějí žít!! když sem ho chtěl odvézt do Bohnic tak mi říkal že ho chci z bývalou ženou dostat do blázince,, strašně mi tím ubližoval a pak už sem mu říkal ať nás všechny přestane citově týrat a jestli chce ať to udělá,, rozešli sme se ve zlim a one se odstěhoval,,rok sme se neviděli a před pár dny mi volaly že je mrtvej,,,vycitam si že sem měl udělat víc,, nemůžu to pořád pochopit,, naše přátelství bylo hodně hluboký
11.03.2020 - 14:59 | Filtr
(Blíženci) Lupi » teonanacatl
To je hodně smutnej příběh, Teo............a je jasný, že si vyčítáš, to dělá člověk skoro vždycky. Ale byl to jeho život - on se o něj měl starat a a pečovat, ne ty. Ty máš svůj. Stejně můžeš pomoct jen tomu, kdo si nechá pomoct.
11.03.2020 - 15:51 | Filtr
(Rak) aktigram » teonanacatl
No ja si myslím že si urobil dosť a to že si nakoniec zatvoril dvere nebolo v zlom ale v dobrom, mal šancu sa nad tým zamyslieť. Človek nemôže zabraniť niečomu takému, jednoducho bola to jeho voľba.
11.03.2020 - 16:33 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » Lupi
Když se odstěhoval tak sem si přál aby potkal nakou ženskou která ho bude mít ráda,,,myslel sem že čas a jiný prostředí to vyresej,,nebyl den abych si na něj nevzpomněl,,, mám pocit že neměl důvod takhle to ukončit,,,ale to je subjektivní,,, přeju si aby aspoň jeho další cesta dopadla dobře,,,snad nemají křesťani pravdu a nepůjde do posranyho pekla, když teda život byl pro něj nejspíš peklo
11.03.2020 - 16:34 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » aktigram
Snad máš pravdu,,,
11.03.2020 - 16:35 | Filtr
(Ryby) teonanacatl » teonanacatl
Děkuju všem za příspěvky,,
11.03.2020 - 16:46 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » teonanacatl
Nemáš si co vyčítat, člověk k sobě pustí jen to, co chce slyšet.
Jestli mu došlo, že se choval hnusně a měl výčitky, pak to zřejmě zvolil jako formu trestu. Nebo si myslel, že tím VŠECHNO vyřeší (což je typicky mezizávitový zkrat :32:).
Nejspíš od všeho něco, ale to my tu nevyřešíme :3: ...
11.03.2020 - 18:14 | Filtr
(Blíženci) Lupi » teonanacatl
Teo, já jsem logik jako noha. A dlouho jsem musela přemítat nad těmahle věcma - došla jsem k tomu, že nebe, ani peklo logiku nemají. Rozhodně ne jako výsledek jednoho života. Co pak duše s tím?? Nezapadá mi to do řádu života, do způsobu vývoje, kdežto reinkarnace mi tam naopak zapadá jak po másle.
Takže kdoví....třeba už si hledá tělíčko, kam hupsne - a bude napravovat, co tu takhle podělal. Doufejme, že se mu zadaří :37:
Jestli je život peklo, to je každého věc. Existuje pán, jménem Viktor Frankl, který dokázal ustát i skutečné peklo na zemi - Osvětim. Jestli bych se někomu až po zem poklonila, tak jemu.
Jedna moje kamarádka má krásné heslo: "Vo dvatsiatomprvom storočí je utrpenie povolené, ale už nie povinné" :4:
12.03.2020 - 10:43 | Filtr
(Štír) Freja » teonanacatl
Ty výčitky chápu, taky jsem je měla...
ale je to zbytečný...jako fakt uplně zbytečný.Tady je úplně nesmyslný přemýšlet o nějaký vině...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »