Loen
zrovna dneska sem dělala na véču ŠPANĚLSKOU BRAMBOROVOU TORTILLU (nějak se nám nehromadila kupa vajec) - na plátky brambory hodit na pánev na olej a přikrýt poklicí, sem tam promíchnout. Do mísy rozkvedlat cca 4 vajca (na 3 velký brambory - ale to je orientační) osolit, okořenit, a dále do toho můžeš dát byliny jakýkoli, špenát, třeba aj sýr nebo nějakou masovou věc (to já nejím) - brambory hodit do té mísy a promíchat se smšsí a znova nalít na pánev a přykryté dodělat - vyklopit a mělo by to držet pohromadě ¨
jinak já sem hodně velkej minimalista co se vaření týče a úplně nejraděj dělám rychlý "eintopfy" - páč děti, takže to musí bejt rychlý, vařím bez masa a jelikož kvůli kojení nemůžu luštěniny , který miluju (tj. HUMMUS, BABAGANOUSH...)
v poslední době sem si oblíbila kombinaci quinoi a bulguru - většinou dělám tak, že na pánvi lehce osmahnu nějaký semena (většinou slunečnici a dýni - nějaká moje náhražka za cibulu ), pak na to hodím nějakou zeleninu (většinou cuketu a lilek), podleju a rovnou do toho šupnu trochu té quinoi a bulguru, nějak okořením, zadělám pokličkou a na mírno vařím cca 15min
další hyperlehká věc co dělám je zelenina v troubě (kořenová + dýně) a k tomu nějakej dip
až bude trochu víc sezóna tak určo nějaké salátky atd...