Tranzit Chiron a Lilith 7 dům


29.01.2020 - 17:47
(Rak) Cole
Tranzit Chiron a Lilith 7 dům
Mám momentálně v tranzitu Lilith a Chiron v 7 domě.

Nedávno jsem na to narazila,
mrkla se na pár videí a vše mi začalo dávat větší smysl.
Je to nicméně šíleně nepříjemné a obdivuji lidi, co mají takový Chiron v 7 domě v nativním horoskopu.
Jsou dvě cesty jak to vidět.
Řekla bych světlo a stín.
Já zatím prožívám a vidím jen ten stín.
Připadám si jako cizinec co umírá a znovu se rodí.
Jako kdybych seděla v noci u okna a sledovala sama sebe, své činy a přehodnocovala vše a znovu se rodila.
Každá nová rána mi připomíná ty miliony předešlých.
Jsem sama na sebe neskutečně naštvaná, že jsem sama sebe dopracovala tam, kde jsem. Že jsem tolikrát stála v tak nefunkčních vztazích, až jsem došla do bodu, kdy ani nevím, jestli další chci.
Jsem neskutečně naštvaná na muže v mé rodině a vzory co mi do vztahů dali a přenesli.
Kdy si rány z předešlých vztahů nesu do dalších a tím je ničím, i když se sebevíc kontroluji.
I když se sebevíc snažím.
Kdy ničím i funkční vztahy co mají potenciál.
Kdy málokdo chápe, že se teď na chvíli musím uzavřít a vyřešit si věci sama se sebou a jako správný Ascendent v panně nejdřív opravit sebe. (haha)
Je to hrozná turbulence i přátelských vztahů.
Občas jsem k nevydržení.

Netuším, jak s tímhle posunem v horoskopu naložit ku prospěchu.

Budu ráda za veškeré vaše zkušenosti :17:


K té Lilith jsem se až tolik nevyjádřila, protože to až tolik nepociťuji. A nebude mi tu tranzitovat takovou dobu, jako ten Chiron.
Až na ten zájem opačného pohlaví možná.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
29.01.2020 - 18:55 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Já jsem ten chudák, co má Cheirona v 7., dám vědět tak za 10 let :1:
A jinak vliv toho tranzitu je možný, ale myslím si, že to, co popisuješ, je spíš o tom Saturnu v 7. d.... :17:
29.01.2020 - 19:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Vzhledem k postaveni cheironu a lilith v nativu na hlavnich osach nabyvaji nejen tranzity na vyznamu. Jde o rozpor mezi nizsim a vyssim, nahore a dole. Muzem a zenou - rozpor mezi apolonskou a dionysovskou podstatou cloveka.
Cheiron (asc panna) naznacuje potlacenou cast osobnosti, kterou se cheiron snazi zapudit, zatimco lilith (na mc) tuto potlaceniu cast zosobnuje.
Resenim je cheiron, ktery prijetim teto zapuzene casti sam dojde a poskytne i lilith "vyleceni". Jeho postaveni urcuje pozadavek nekompromisni cistoty, odpor k nedokonalosti.
Tak se muze zdat cekani na tu pravou prilezitost pri aktualizacich cheironu a lilith v 7.domu cekanim na godota.
Nezbyva nez spolehat na moudrost transpersonalnich kvalit ktere cheiron predstavuje. Je to duchovni aspekt a je zapotrebi k takovym oblastem upinat pozornost neb bez nich to zraneni jen tak snadno nezmizi.
29.01.2020 - 19:07 | Filtr
(Rak) Cole » Mici Angóra
Opravdu? To mě mrzí...a jak to u tebe funguje?
Ještě mě napadlo, že to může být u lidí, kteří jakoby "ozdravují" druhé a to potom ozdravuje je.

Já doteď nikdy úplně nepociťovala vliv mého Saturnu. Tak maximálně kvůli tomu, že mám tendenci "až moc přemýšlet o všem" ...ale to je taky tím, že mám v horoskopu někde aspekty co způsobují úzkosti a deprese. U deprese si nejsem jistá ale s úzkostí možná souhlasím. Psal mi to jednou jeden expert :63:
29.01.2020 - 19:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Za pozornost stoji prozkoumat pozici luny - jeji postaveni vzhledem k profesi, tedy sila jeji esencialni pozice vzhledem k zivotnim ocekavanim nejen vlastnim ale i rodiny, okoli. Coz by mohlo byt z mist pricin diskomfortu.
29.01.2020 - 19:19 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Cole
Někdo právě tvrdí, že Chiron funguje podobně jako ten Saturn, teda jako blok...já nevím, beru ho jen doplňkově, jak jsem kdysi psala v diskuzi o CH v 7. domě. Někde jsem slyšela, že lidi s CH v 7. jsou takové fňukny, tak to doufám, že nejsem...ale to jsem odbočila :1:
29.01.2020 - 19:42 | Filtr
(Rak) Cole » Bosch
Haha! Ještě že mi to bylo připomenuto :17: Luna je nyní též v 7 domě.
A v Beranu. Zajímavé, potkala jsem někoho, kdo mě úplně uhranul a to byla Luna ve Vahách. Ale to s tím nebude mít co do činění, řekla bych.

Poslední profese byla v hotelu, nyní možná ústav s lidmi co potřebují pomoc.
Tak nějak podvědomě tuším, že mi to může jít s mým nativním Marsem ve, 12 domě bych mohla být v nějakém velkém zařízení, které se stará o lidi a dává jim pomoc.
Ale ten strach z toho neznámého a jak s tím naložit zatím převládá..
29.01.2020 - 19:45 | Filtr
(Rak) Cole » Mici Angóra
fňukna si myslím určitě ne :79:
Jestli je tomu takto, tak souhlasím, že je tu dost podob...

Já zase během mého zkoumání někde slyšela, že Saturn v 7 může být i sňatek z lásky
(Nebo si to pletu s Marsem, teď nevim)
ale hlavně po 30 roku života.
Jestli se vůbec někdy vdám si jistá nejsem, každopádně si myslím, že má Venuše která je celkem "Fajnová" a Fajnově postavená mě drží nad vodou :5: :98: :61:
29.01.2020 - 20:02 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Cole
Podle mě to máš jenom později :17: To téčko Venuše/Lilith-Mars-Saturn vypadá zajímavě, to jo :14: :17:
29.01.2020 - 20:02 | Filtr
(Rak) Cole » Bosch
Takže jde o vrcholné období, které si vyžaduje pozornost a je nutno se vypořádat s hlavními otázkami vlastního bytí?

Uzdrav sebe, uzdrav ostatní.
Uzdrav sebe, uzdrav svou spřízněnou duši.
Odpusť sobě, odpusť ostatním.
Přijmi karmu.
Nechtěj vlastnit, v tomto vesmíru ti stejně nic nepatří.
Veř v moc vesmíru?

To je zajímavé, že se mi dějí nejenom tyto věci, ale zároveň přicházejí během mého konce vibračního cyklu.
29.01.2020 - 23:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Cole
Nemam co dodat.
30.01.2020 - 00:00 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Ano cheiron ma saturnsky charakter.
30.01.2020 - 00:09 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Cole
Rika se ze cheiron spoluvladne v panne. Ta je na asc. Asc je oblast rozvoje nasi individuace. Jungovsky, zde dozrajeme v to cim chceme byt. To odrazi i nas oblicej. Ten se staci nekam do dalav. Skrz, vyhlizi nekoho z dalky.
Tento horoskop charakterizuje luna(balsamicka-silne charisma), merkur(vladce asc), prvky na osach (cheiron, venuse, lilith, saturn).
Pro zenu narocne, ale nevsedni. Pro mnoho muzu la femme fatale, lilith venus u mc. Schopnost jak povznaset, tak znicit. Vyzva jen pro odyseovske typy.
Priznivy prislib ze myty nezemrou.
30.01.2020 - 07:49 | Filtr
(Štír) Nabi*
Já myslím, že víc jak Chiron a Litlith je to celkově o nativní ose ASC/DSC, Mars, Saturn, Chiron. Podle mě ti akorát Chiron a Lilith spustily téma téhle osy. Podle mě už jen Mars se Saturnem v tomhle postavení a ještě na hlavní ose je něco, co podle mě bude jedním z hlavních témat vůbec celého života (pak samozřejmě to MC). Ten chiron těsně u ASC tam taky není náhodou. Možná, že to je ten hnací motor toho, že se chceš a potřebuješ dostat do jádra věcí (případně traumat) a najít způsob, jak to "řešit" (pochopit - level 1., přijmout - level 2). Ta Panna na ASC je dobrá v tom, že umí rozpitvat i zdánlivě nerozpitvatelné, zároveň pro samé stromy občas nevidí les a příliš bazíruje na "nedokonalostech", které jako nedokonalé vidí fakt jen ona. U ASC Pannen je to mnohem sofistikovanější a hlubší než u jakékoliv Sluneční Panny (teda dle mých zkušeností). Může tam být i nějaké zranění, způsobené v dětství přílišnou kritikou, příliš drsným přístupem. Což by sedělo na tu konstelaci která se objevuje na té ose ASC/DSC. Nicméně :4: jelikož mám sama "trochu" napěťovější nativ, tak si prostě říkám, že ze všeho je cesta ven a z každé "slabosti" se dá udělat přednost a silná stránka. Jen člověk musí zjistit jak. (Samozřejmě, ne že bych byla vždycky tak optimistická, někteří vědí :3:)
Jinak mě taky zaujalo to MC. Nejsem moc zběhlá v astru a málokdy veřejně diskutuju ohledně těchhle věcí, ale podle mě máš velký potenciál. Ano, možná v tom, že musíš prožít všechny ty témata Chironu, Lilith a bůhvíčeho, ale pak prostě z toho vyjdeš jako žena, ve své síle. (To mi tam jde k té Venuši a Litlith na MC).
Jinak ohledně těch úzkostí, tak bych řekla, že je to právě zas ta Panna vs Ryby. Znám to sama na sobě, protože mám ohnisko T-kv. právě v Panně a jakmile mi krosne něco přes Ryby, tak deprese sice nemám, ale úzkosti velké, zvlášť pokud se mi v životě ještě něco děje. Není to nic, co bych nebyla schopná zvládnout, ale je to velmi nepříjemné a pak se mi to projevuje symptomaticky na těle a na zdraví.
Trochu jsem odbočila a na téma tranzitů vlstně neodpověděla, ale ten tvůj horoskop je fakt zajímavý a netradiční, tak mi to nedalo. :6:
30.01.2020 - 07:53 | Filtr
(Štír) Nabi* » Mici Angóra
Tak Micinko, ty jsi asi ta poslední, o které bych řekla, že je fňukna.

No, že zrovna jsem natrefila jako první na: Zrozenci s Chironem v sedmém domě vyvolávají u svého okolí potřebu je zbožňovat. :75: (Je proto nutné, aby pochopili, jak silný je jejich vliv na okolí, protože jinak by všechen obdiv, kterým jsou obklopeni, mohl podkopat jejich ego a zničit je.) :4:

Vidíš jak to je :5: :35: :62:
30.01.2020 - 09:11 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
Jo díky, viz diskuze vedle :5: :35:
30.01.2020 - 18:04 | Filtr
(Rak) Cole » Nabi*
Děkuji moc za krásný obsáhlý komentář :17:

Jsi asi třetí člověk, co mi to říká...A já si vždy připadám jako nějaká hvězda.
Ale když se podívám zpět na všechny ty zkušenosti tak to taková sranda není. :17:

Dětství, hm...Pochopitelně jako Luna v Blíženích jsem měla hodně zaneprázdněné rodiče, často jsem byla nechávaná u babiček, zapomínali mě ve školkách a družině a měli mě příliš brzy, tak nevěděli jak se ke mně chovat. Nehledě na to, že ani nevěděli jestli budou spolu.
Mamka je ryba...pár chyb udělala, ale možná právě proto, že je ryba nějak ty vzpomínky potlačila. Když jsem jí jednou popisovala určité věci, prostě tvrdě stála za tím, že to tak nebylo.

Tatínek je trošku jiná liga. Takový ten pyšný rak, co svou ženskou stránku (Slunce v raku) potlačuje sarkasmem a občas se živí na tom, že shazuje lidi kolem sebe dolů. Už jsem se odnaučila doma sdělovat jakékoli věci, pro které mám nadšení nebo tak, právě kvůli téhle jeho vlastnosti. Jinak je to úžasný člověk, ale žít s ním 24/7 je náročné.

Konec konců jak se říká většina lidí, co zažilo nějaké trauma v dětství si myslí, že prožilo šťastné dětství. (potlačilo špatné vzpomínky)

Co vím jistě je, že jsem do svých pěti let byla během mého dětství neustále v nemocnicích a moc si z toho dětství nepamatuji. Jen tu nechuť z nemocnic.

No ten Mars je často o těch skrytých nepřátelích.
Kdy tě zradí ti nejbližší lidé na začátku poznávání "světa"
A potom si občas děláš nepřátele sama, protože automaticky podvědomě nějak očekáváš tu ránu od lidí, co jsou nejblíž - právě proto, že jsou blízko.

O to těžší to je, pokud tu je ještě někdo, kdo chce pokračovat v diskuzi mám celkem důležitou otázku pro mně:

Může můj Mars ve 12 domě znamenat silně vyvinutou intuici?
(vycítit nepřátele? Lest? Podvod? Neférové jednání?)
Ve vztazích hlavně se mi často stávalo že jsem něco cítila a něco mi nesedělo,
ale druhá strana mě často ujišťovala, že je to jen zdání. Každopádně téměř vždy ve výsledku měla má intuice pravdu. Mám ale stále v životě dva případy kdy šlo o vztahy spojené s tímhle domem, a doteď nevím, jestli má intuice lhala nebo ne.
Může toto postavení nebo obecně můj horoskop ukazovat na někoho, se silnou INTUICÍ?

Je to jako když na něco můžete vsadit svůj život...ale zároveň ten malý malilinkatý ohýnek pochybování...jestli nejste blázni nebo paranoidní..


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »