Ascendent a jeho posun


28.01.2020 - 08:38
(Rak) Tralalala100
Ascendent a jeho posun
Ahojte,
Je to tak, že když odjedu do zahraničí, automaticky se mi změní můj ascendent?
Odpovídalo by to i tomu, že se cítím jinak v každé zemi a mám své oblíbené město, kde můj ascendent je na začátku panny a tím pádem už Luna v 1. Domě...
Může se to promítat i do synastrie tato změna?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.01.2020 - 09:04 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
No to by ses tam musela přestěhovat a nejlíp o několik časových pásem, jen pro pobyt na dovolené to podle mě neplatí. Jinak já jsem k relokovaným horoskopům skeptická i tak, ale to je jen můj osobní názor :1:
28.01.2020 - 09:12 | Filtr
(Štír) Nabi*
Dovolená se vůbec nebere v potaz. Jsem nakloněná tomu, že se mění ASC když v jiné zemi žiješ. Osobně jsem sledovala můj radix a tranzity, když jsem byla ve Velké Británii (2 roky) a musím říct, že i když tam je vlastně jen hodina, tak já jsem to vnímala dost. ASC mi přešel ze Střelce do Štíra, domy se posunuly a ta životní témata, prožitky atd, tomu fakt odpovídaly. Zejména ten druhý rok, kdy jsem se tak nějak sladila s tou zemí a byla přesvědčená, že se už nevrátím.
Nemám to nijak více prozkoumané, proto se přikláním k tézi nedělat závěry. Každopádně jsem přesvědčená o tom, že v té zemi musíš dlouhodobě žít, být sladěná s tou zemí. Ani já nemůžu tvrdit něco jistě, protože jsem tam z mého pohledu žila velmi krátce. A i když jsem vnímala podstatné rozdíly, tak i přesto nevím jestli to bylo skutečně tou změnou radixu nebo prostě tím, že jsem změnila prostředí, tak jsem musela zapnout úplně jiné receptory :4:
Takže ve zkratce, pokud tam nehodláš dlouhodobě žít a přestěhovat se, tak to neřeš :4:

EDIT: Podle mě je přirozené se cítit jinak v každé zemi, taky to vnímám. Ale to může být doména citlivosti nebo zkrátka toho, že lidi jsou v každé části země (i naší republiky) trochu (hodně) jiní.
28.01.2020 - 09:26 | Filtr
(Rak) Tralalala100
No, o tom městě o kterém jsem mluvila, tak jsem tam byla 2 měsíce. Od září pojedu na celý rok na studijní pobyt zas do jiného města ale v rámci jedné země, totiž Španělska, kde budu zas třeba celý rok a tam se mi posune asc až do lva. Tak by mě zajímalo, jestli se to skutečně projeví.
A právě do toho prvního zmíněného města bych se klidně i přestěhovala. Láká mě to mimo ČR a ráda bych i mimo ČR bydlela.
A ta souvislost se synastrií mě zajímá, protože právě přítel je cizinec a potkali jsme se v cizině, kde máme lepší synastrii, více propojenou, než když to dám odděleně mé rodné místo a jeho :)
28.01.2020 - 09:34 | Filtr
(Střelec) verka96 » Tralalala100
TAk to bude určitě zajímavá zkušenost... Můj názor (pokud nebudu řešit posun asc. pro případný trvalejší pobyt), tak bych byla trpělivá a nedělala nyní závěry. Uvidíš, jak se Ti tam bude líbit po nějaké době, i 2 měsíce je docela krátká doba... Zajímavá by byla nějaká práce, to bych už o posunu asc. zkusila, jak se pak bude dařit. Ale jsi mladá, sbíráš zkušenosti. :5: :15:
28.01.2020 - 09:40 | Filtr
(Štír) Nabi* » Tralalala100
Však jeď, zkoumej. Věk je tvoje výhoda. Čím budeš starší, tím míň se ti bude chtít (asi) experimentovat :14: Úplně tě chápu a pro mě byly ty dva roky něčím na co nikdy nezapomenu a něco za co jsem velice vděčná a vzpomínám na to fakt s láskou, protože mi to do života přineslo hodně (i přítele cizince :3: taky mám Venuši (plus Mars) v 9.d. :3:)

Přeju hodně štěstí. Úplně se mi připomnělo moje nadšení a očekávání... Bylo to super a jedno z mých nejlepších a nejdůležitějších rozhodnutí v mém životě. :12:
28.01.2020 - 10:16 | Filtr
(Panna) Frojlajn
Automaticky se změní ascendent...no.
Například já žiju už 12 let v Olomouci, ačkoliv původem ze Slovácka. Dalo by se tudíž říct, že osy budu mít už za tu dobu olomoucké, byť tak velký rozdíl tam není. Ale i tak za svůj domov beru Slovácko. Byť místo, kde žiju, mám velmi ráda. Tranzity transsaturnů mi fungují na osy uherskohradišťské, takže s tou relokací bych byla opatrná.
Na krátký časový úsek, kterým je dovolená nebo nedlouhý pracovní pobyt v zahraničí, bych s osami nehýbala.
Relokaci bych začala řešit až tehdy, pokud někde trvale žiju a už se tam vnitřně cítím být doma.
Když jedu na dovolenou do Skandinávie, Pobaltí, tak se tam taky cítím dobře, ačkoliv směrem na jih to tak nemám. Ale nevykládám si to pouze tím, že mi tam lítají jinak osy. Většinou člověk jede dovolenkovat někam, kde se dobře cítí už jen proto, že tam nic nemusí, nic ho tam nedere, nemaká tam jak černý, takže už jen proto spokojenost. Tudíž posunu os bych v tomto případě důležitost nepřikládala.
28.01.2020 - 10:28 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Frojlajn
Mně se přestěhováním posunul ASC o 20 minut, zkusím začít sledovat, jestli to má vliv :14:
28.01.2020 - 12:19 | Filtr
(Blíženci) Lupi
No já nevím: mně to přijde, jako by ses ptala, jestli se ti přestěhováním změní barva očí.......taková Venuše se ti v radixu taky neposune jinam, i kdyby ses přestěhovala na Mars.
Narodila ses do určité kvality času, která se ti takříkajíc otiskla do duše, jsi takový odraz toho, jak to tehdy na nebi bylo sestavený. Takže si neumím představit, proč by se měl nějak šoupat, i kdyby ses stěhovala co týden.
Že se cítíš jinak jinde....no to snad každý, ale že by to bylo posouváním ascendentů....taky se můžeš cítit jinak a jinde, až to bude jindy :4:
Leda ses při narození spletla a teď si podvědomí říká "já koza, měla jsem se narodit tady, to by mi sedlo víc" :4:
28.01.2020 - 12:20 | Filtr
(Beran) nutelina
To by mě taky zajímalo, myslím že ne, jsem pořád stejný však přes Prahu šel muj Merkur v natálu. Jsou mapy na to na astrodienst. Je pro mě snažší psát AJ teda na tu klávesnici bez diakritiky kterou mám...
28.01.2020 - 13:22 | Filtr
(Beran) nutelina » Frojlajn
Já tedy si myšlím že to bude trochu jinak protože pořád cítím že jsem rak ale když se podíváš zde tak mi to nabízí Blíženci. I tak jsem psal tak ty mapy na astrodienst. Jde o astrokartografie ovšem já jsem studoval matematiku a fyziku takže hledal jsem a vážně našel ovšem je to docela jinak a Einstein byl vedle jak ta jedle. Co tedy s tím? Ja nevím ja taky muzikant :4: Ale jsem si jist že jde o ohromný oběv, akorát je to všechno v AJ a já mám IQ někdě jinde ještě díky těm Rybám, docela šilené co jsem zase oběvil ale jsem za to strašně rád.

A pak ještě moje čeština pač jsem samouk. Do školy jsem chodil v Holandsku. :28:
28.01.2020 - 13:47 | Filtr
(Beran) nutelina » Nabi*
Jo vlastně ty domy se posunou, cela je to jinak než si pořád myslím. No jo to odpovídá kde byly planety v době narození.

Ten první den s tělem nějak souvisí ale jinak, je to jakýsi emoční tělo, jako program v počítači než fyzické až by se dola říčt že to je skoro to samé. Ono to totiž celé nedává smysl, já si myslím že plod je pod vlivem planet ale i matky protože slunce nam chrlý takové plazma solarním větrem že všechny planety vlastně těmi částicema nabíje. Protony a elektrony. Slunce je totiz elektrický jev a je to vše na ThunderBolts.Info

No hezká představa mít doktorát na astrologii, to budou ty matematici nasraný haha.
28.01.2020 - 14:37 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Když se blbec přestěhuje přes půlku světa, přestane být tímto blbcem? Ne.
Ale může se stát, že tam na druhé polokouli narazí na lidi, kterým jeho blbost bude sympatická. Např. konečně budou mít někoho blbějšího, než jsou oni, už se nemusí obávat toho, že nejblbější je možná každý z nich. A proto ho zvolí svým králem, králem blbců. Blbec na druhé straně světa dosáhl úspěchu, jakého by doma nedosáhl. :15: Ale blbcem proto být nepřestal. :4:

A s astrologií to máš podobné. Místo narození určuje osy, jež nositele symbolizují po celý život. Relokace (při přestěhování) však může poukázat na to, že v novém místě člověk lépe uplatní své schopnosti, vybuduje kariéru, jež v domovině by byla nemožná. Naopak tam nebude třeba podnebí příznivé pro jeho zdraví.
Podle těchto vlivů se pak člověk může někde cítit lépe a jinde hůře, ale zpravidla různě v různých oblastech života. Kde třeba pozná spoustu kamarádů a uzavře významná přátelství, nebude mít velkou příležitost k nalezení životního partnera. Jinde bude řešit třeba právě zmíněnou kariéru versus zdraví.
A nakonec možná přijde na to, že člověk se velmi často (většinou) z nějakého dobrého důvodu narodil tam, kde se narodil. A že pokud chci něco změnit, měl bych začít právě tam, kde žiji. Přestěhovat se na jiné místo světa s očekáváním, že pak se už nějak vše vyřeší samo, svědčí už tak trošku o té blbosti popisované v úvodu: "Blbec je blbec a blbcem zůstane..." Ale i to je relativní. :61:


P.S.
Právě synastrie by měla vycházet z místa narození! Vždyť poukazuje i na kulturu, národ atd. Uznej, že to ve vztahu hraje velkou roli. Což je právě ta logika, proč nativ platí po celý život a relokace je pouze pomůckou, doplňkem, který je podřízen nativu.
Čistě hypoteticky kdyby v nativu bylo dáno, že se nikdy nikam do světa nepodíváš, k čemu by Ti bylo vědět, že v "Americe je blaze"? Třeba takový doživotně odsouzený zločinec bez možnosti propuštění by si nechal spočítat relokaci a pak žádal, aby ho umístili do pětihvězdičkového lapáku na druhém konci světa? :3:
28.01.2020 - 14:52 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Lupi
Barva očí, to je krásný příklad. :15: :74:

Proč mne napadne jen blbec? :66: :32:
28.01.2020 - 16:24 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Sosna zvlčelý
Ale já se také nebavím o nějakých závratných proměnách. Úplný obrat osobnosti.
Jen, že na nějakém místě mám lunu již v 1. domě a ve své domovině ve 12. domě u asc. A někde pak zas třeba přesný konjunkce Luny na asc, Venuše na MC, Pluto na IC. tak přemýšlím, jestli by ten možný posun teda zvýraznil energii těchto aspektů....

A že můžu třeba v jiné zemi, kde je má Luna už v 1. domě cítit větší společenskost vůči lidem, protože tak to mám. V rodné zemi je to pro mě těžší, spíše bývám sama ale když sem v oné zemi, tak jsem zas naopak furt s lidmi, ale vím, že je to také určitě zdejší kulturou. Protože tam je to na denním pořádku. Ale jakobych tam v těchto tématech měla více štěstí.

Není to ani tak o problémech ale o tom, že sem si našla místo, kde se cítím prostě víc doma, jak doma. Ať už je to kvůli klima, či lidem, prostě ten vnitřní pocit.
28.01.2020 - 16:26 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Lupi
Může se změnit její pozice v domě. Či zesílit aspekt.. třeba konjunkce s hlavní osou.
No a tím, že se posune ten asc, tak se může třeba posunout ta planeta do následujícího domu a o to mi víceméně jde, zda se to může pocítit.
28.01.2020 - 16:29 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Nabi*
Tak to je krásné! To s tím experimentování u mě, těžko říct. Ale teď změny vyhledávám a usedlosti se vyhýbám.
Tak to nám ty Venuše asi pomohly dost si najít ještě větší vazbu k cizině skrz lásku :12:
Taky přeji hodně štěstí do života :27:
28.01.2020 - 17:44 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Tralalala100
Ano, tak to myslím, jen jsem to pojal do šíře. Budeš se v jiné zemi (kultuře) projevovat jinak. Protože tam to prostě jde. Ale nebudeš jiná.
Řekněme, že povahu vyčteš podle planet a znamení. Bez domů. To je neměnné, ať relokuješ jakkoli. Domy však ukazují na to, v jaké oblasti se ona planeta projevuje (nemění způsob jejího působení, ukazují na oblast). V relokovaném horoskopu tedy planeta působí úplně stejně (dobře i špatně), ale třeba úprkem daleko od rodičů (rodiny) zmizí napětí s nimi, jež symbolizovalo něco fuj ve 4. domu. Pokud došlo k přesunu do 5. domu, tak se to k nám vrátí skrze naše děti, v 6. domu zdraví, práce, v 7. domu partner atd. Přesouvá se to, nic nevymizí.
Jinými slovy je to vždy něco za něco. Často je to princip kompenzace. Bohužel toto lidé často nepostřehnou hned. Nebo možná bohudík, co já vím? Prostě člověk většinou vnímá to, co ho v životě dusí. A najednou se může volně nadechnout. To je euforie!!! Jenže v té euforii si nevšimne, že začaly problémy jinde. Začíná od nuly. Ale ono se to začne kupit. A za pár let ho tato nově zatížená oblast bude krkat úplně stejně, jako předtím ta z nativu.
Aby to nevyznělo úplně pesimisticky, tak právě astrologie má umožnit člověku lépe se poznat. Je jen jedním z mnoha vodítek, ke zjištění příčin problémů. Má vést k jejich pochopení a řešení. Když z překážek najednou není nepřítel, ale přítel (trenér, učitel), tak to negativní se vytrácí, mění se v pozitivní. A pak vlastně nějaká relokace není vůbec třeba, protože problém je vyřešen a člověk už ani astrologii nepotřebuje. Ale protože je krásná, nechá si ji.

Ještě chci do jisté míry doupřesnit tu "neměnnost", co jsem napsal. Člověk se časem a životem zajisté mění. Jenže ono je to v nativu vidět. I bez velkého hledání. Vždyť už v jedněch z prvních lekcí astrologie učí o působnosti planet v různých životních obdobích.


P.S.
Pokud táhnu diskuzi jiným směrem, než bys chtěla, nebo neodpovídám k věci, tak mě smázni. :3: Neboj, neurazím se. :74:
28.01.2020 - 20:21 | Filtr
(Blíženci) tajga » Nabi*
Jak se to dá prosím sledovat? Zkoušela jsem na astroseek dát tranzitní horoskop na různé země, ale neměla jsem pocit, že by mi to nějak hýbalo s osama.
28.01.2020 - 20:26 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Místo skutečného místa narození si dáš to, kam se přestěhuješ :1:
28.01.2020 - 21:52 | Filtr
(Blíženci) tajga » Mici Angóra
ach tak, děkuju :1:



tak jsem zběžně zkoumala, zjistila jsem, že partnerovi se v Indii, kam musel služebně, přesunul Neptun do 1. domu, Luna se dostala do těsného trigonu na Mars. Celkem to odpovídá pocitům, které tam měl, prohloubení vnímavosti dalo by se říct, cítíl se tam hodně dobře, ačkoli se mu tam strašně nechtělo. Neptun se mu teda přesunul do 1. domu i v Japonsku a Číně, ale těsný trigon Luna/Mars jen Indie a tam mu bylo nejlíp. Možná na tom něco bude :97:
28.01.2020 - 23:28 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tajga
Pozor, při relokaci se nesmí hnout pozice planet v znameních, jsou na týchž stupních, platí ty samé aspekty!
Problém je v časových pásmech, proto se Luna posunula. Je nutno čas přepočítat podle časových pásem tak, aby Luna byla stále na stejném stupni, minutě, vteřině.
29.01.2020 - 09:14 | Filtr
(Blíženci) tajga » Sosna zvlčelý
Aha. A mně to přitom dávalo smysl :5: Ale i ten přesun Neptunu do 1.d. nebude asi úplně nevýznamný, i když by chtělo v těch různých zemích žít dlouhou dobu, aby se to dalo s jistotou říct a na takový experiment nejsou podmínky a doufám nebudou :-D

edit: ještě postřeh, směrem na východ republiky se mi přesouvá Jupiter do 11. domu. Nevím, jestli je to tím, ale opravdu až na Moravě jsem měla hodněkrát velké štěstí na lidi. Venuše zároveň přestala být v konj. s ASC, to netušim, jesli se nějak projevilo.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »