MG34
Hmyzu se vyloženě štítím - do ruky to nevezmu. Ale v rámci nějakého nácviku sebekázně jsem nabídku ochutnat neodmítl. Při 2 nebo 3 příležitostech. Na Envi-Brno ve stánku Enviwebu byla komentovaná ochutnávka s nějakým odborníkem. Jedl jsem tyto věci: - cukroví (v něm namletí mouční červi) - to je v pohodě - pak mouční červi osmahnutí na pánvi se zeleninou - je to jak nějaké nudličky a když člověk moc nepřemýšlí, tak je to taky v pohodě - mezi nimi byly zamíchané větší larvy asi potemníka či čeho, délka asi 5cm, tloušťka skoro centimetr, na koncích viditelně rozpoznatelné nožičky - zase když to člověk má mezi těma červama a zeleninou a moc nepřemýšlí, jde to - nejhorší byli smažení cvrčci - tak 3cm dlouzí, přes 1 cm tlustí, s viditelně rozpoznatelnou hlavou, tykadlama i nohama - dlouho jsem se odhodlával, pak to jen dvakrát rychle žvýknul a hned polknul, aby mi nic nezůstalo mezi zubama - tohle jediné bych asi nechtěl zopakovat
ty snesitelné varianty bych si klidně dal častěji, nebylo to špatné a měl jsem pak nečekaně dlouho pocit sytosti (ale ne přejezení)