Kompozit - kvadrát Venuše/Mars


31.08.2019 - 17:41
(Rak) Mystique
Kompozit - kvadrát Venuše/Mars
Najde se tu někdo, kdo mi může něco málo říct o tomhle kompozitu? Vztah trvá 2 roky. Trochu mě tam děsí ten kvadrát Venuše s Marsem. Má s tím někdo zkušenost? :25: :3:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
31.08.2019 - 21:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Chápu, že kompozit má vypovídat nějak o fungování vztahu, ale má být doplňkem ke dvěma radixům. Ty jsou vždy základem pro výklad a z nich bych nejprve hleděl na kompatibilitu dvou lidí.

Mimochodem pociťuješ (pokud je to Tvůj kompozit) nějak ten kvadrát ve vztahu? Lze jej něčemu přiřadit? Nebo je to naopak, že vztah klape, ale ukázal se kvadrát a tak je tu obava z něčeho, co by třeba mohlo přijít?
01.09.2019 - 00:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
City a vášně, vzájemná přitažlivost.. budou silnější. Ve výsledku se to může projevit dvojím způsobem. Konstruktivně ke vzájemné spokojenosti v případě že to oba akceptují a užívají si to, anebo destruktivně v případě disharmonie mezi partnery.
Vzniká zde riziko že jeden z partnerů začne hrát dominantní roli, převezme na sebe toho marse a bude nutit partnera do submisivního postavení.
Pokud to oběma bude vyhovovat bude to dobré. V opačném případě boje.
Nejlepší řešením je naučit se dělit se o tento aspekt, vzájemná dohoda o tom kdo teď a kdo příště bude "vládnout". Má to být hra, né souboj.
Děsit se není zapotřebí ničeho.
02.09.2019 - 22:14 | Filtr
(Rak) Mystique » Sosna zvlčelý
Já právě kompozitům obecně vůbec nerozumím. Máme dost šílenou synastrii, tak mě spíš jen zajímalo, co to udělá v kompozitu a ejhle vykoukl tam na mě tenhle aspekt :4: Je mi jasné, že tam asi budou hrát roli hlavně aspekty na Slunce a z hlediska dlouhodobosti možná Saturn?
Jinak tenhle aspekt pociťuji tak nějak jako hodně velkou přitažlivost a v tom negativním slova smyslu asi tak, že při hádce musíme mít oba pravdu. Já možná asi víc (zřejmě na sebe beru toho Marse), jinak to nějak zvlášť nepociťuji. Jenže v synastrii máme i Pluto kvadrát Mars a to je prý až vražedný, tak se divím, že jsme se za ty dva roky ještě nezabili. :75:
02.09.2019 - 22:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mystique
Bylo by možno nahodit data partnera? Klidně do vzkazů, nechceš-li zde. Ale zase by byla šance, že se vyjádří i někdo jiný.
02.09.2019 - 22:29 | Filtr
(Rak) Mystique » Bosch
Tak tohle je naprostá pravda. Ta přitažlivost tam byla šílená hned od začátku. Je to hodně takový hravý, vášnivý prostě jiskry lítají. Mně přijde, že se v tom oba ale tak nějak vyžíváme. Když pak dojde na nějakou konfrontaci, tak prostě oba musíme mít navrch (sebekriticky musím říci, že tedy spíš já), ale za ty 2 roky nepozoruji, že by to byl vyslověně nějaký mega napjatý rušivý aspekt. Spíš jsem si říkala, zda to není jeden z těch aspektů, který se projeví nějak destrukčně dlouhodobě. Máme tam ale ještě další kvadratury - Luna se Saturnem (1°26’), Luna s Plutem (0°35’), Venuše s Neptunem (1°27’). :25:
02.09.2019 - 22:32 | Filtr
(Rak) Mystique » Sosna zvlčelý
Určitě nahodím, to není problém. Já 24.6.1984, 2:20, Havlíčkův Brod. Partner 30.12.1980, 11:18, Ledeč nad Sázavou.
02.09.2019 - 23:12 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mystique
Takto podle mne vypadá vztah dvou lidí, kteří spolu jsou ze zcela odlišných důvodů. Pokud si tyto důvody dokáží vyjasnit a nemají s tím problém, pokud jsou si natolik jisti, že s tím nebudou mít problém ani do budoucna, může takový vztah nejen vzniknout, ale i trvat. O vzrušení v něm rozhodně nebude nouze. Já bych se pouze obával toho, že dříve či později si uvědomí jeden z nich (málokdy oba současně), že druhý není schopen uspokojovat jeho potřeby. A to i přes to, že vzájemný obdiv nemusí vyprchat, stále zde může být ta jiskra... Ale málo bezpečí a stability.
Určitě je to vztah, který bude nabízet témata. Stále zde je co řešit. Pokud tato témata se stanou předmětem spolupráce, kdy oba jsou si vědomi, že kopou za jeden tým, že jsou partneři a ne protivníci, pak mohou mnohého dosáhnout.

Není zde nějaká přílišná vazba partnera na matku? Vůbec to vnímání rodičů (jejich vztahu) mi u něho přijde velmi komplikované a to jako kdyby si přenášel do vztahů, kdy by se to mohlo projevovat například i tím kvadrátem Marsu s Venuší, tedy konfliktem mužské a ženské energie. Nevím...


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »