Tyhle věci mi nejsou jedno..


13.06.2019 - 11:24
(Kozoroh) Jana O'Lala
Tyhle věci mi nejsou jedno..
Dovolím si sdílet odkazy na dvě petice směrované vládě, aby konečně něco dělaly se stavem vody a lesů v zemi:

https://e-petice.cz/petitions/…

https://zachranmelesy.cz/cs?42325=

:68:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.06.2019 - 11:48 | Filtr
(Býk) player
V zásadě s těmito dvěma problémy naprosto souhlasím. Voda je problém č.1.
Na druhou stranu , byl o tom teď nedávno pořad v čt.24. A situace je taková , ža aktuální vláda do záchrany vody investuje totálně. Byly obnoveny stovky rybníků , maká se na tom , aby voda z odpadů měst nepřicházela nazmar , zkrátka není to tak , že by seděli s rukama v klíně. Tipnul bych , že to za čas zase zamokříme.Toť k vodě.

Co se týče lesů - tam zase musejí profíci specialisté , je fakt , že co se lesů týče , jsou dvě klaky a každá to vidí jinak. Bohužel , do toho nevidím.
16.06.2019 - 11:40 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
Ano, to si taky říkám a dlouho mi bylo divný, že se s takovejma parazitama zachází tak jemně. Hádám, že to bude potřebou noosféry, protože to by asi zase trvalo, vyvinout nějaký druh do té míry, aby toho byl schopen.
16.06.2019 - 11:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele silentium, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem rád, že Ti není jedno budoucnost...je dobré žít tady a teď, okamžikem, jen konání v čase přítomném by nemělo přesahovat nějak velmi do jiného času ( třeba budoucnosti). :27:
Ten takzvaný selský rozum - moudro lidu, srostlého jako nikdo se Zemí, byl upozaděn. Každý "moudrý" se na "svém" malém kousku choval podle Žít a nechat žít. Tato malá soužití v rámci matky přírody tvořila soužití celku a z ní vycházela "globální" rozhodnutí, chceme-li zákony. Třeba za Marie Terezie bylo zákonem určeno kolik promile maximálně může být spád (sklon) koryta potoka, řeky. To vlastník pozemku, správce toku atd. musel dodržet. Prvotní byla asi ochrana majetku, ale ve výsledku to znamenalo i POMALÝ odtok vody z krajiny, udržitelná výška spodní vody... prostě Živé toky. Různé prahy v tocích, stejně jako meandrující vody - většina toho z krajiny zmizela. :94:
Toto je pouze jedna z mála příčin, proč voda mizí, je jich o mnoho víc, ale naprostá většina souvisí se snahou člověka ULEHĆIT si práci...Takže ne vláda, těch je jen pár, ti to neopraví, je to na nás, přemýšlejme a konejme, petice vodu nezpomalí. :99:
Včera jsem byl na výroční schůzi spolku, který se již něco let touto tematikou zabývá a koná. I z přízpěvků některých pozvaných hostů bylo cítit jedno..."vcelku víme, ale dejte na stůl konkrétno s nápadem i řešením a my se poradíme a pak se uvidí...nechtějte po nás, abychom si nějaká řešení sami vymýšleli, na to při své důležité práci nemáme čas". :85:
Výsledkem jsou nesystémová řešení (často spojena s různými dotacemi), která navrhnou ne moudří, ale chytří. Díky bohu i za to, ale na šnůru náhrdelníku je navlečen rubín, po něm železná matice, pak bižuterie, tři levé uzávěry... :60:
Schody se metou směrem dolů, tady je ale nutno začít dole, malými metličkami... :95:
Dík za téma. :74:
16.06.2019 - 16:10 | Filtr
(Kozoroh) Jana O'Lala » silentium
Takovýhle mám z toho právě pocit. Že se sice cosi děje, ale chaoticky, nesystematicky a ve výsledku nic moc.. Nebo jste si někdo ve svém okolí všimli pozitivních změn v krajinném rázu? A jak píšeš, když už, je to spíš snahou nějakého soukromníka, kterému to taky není jedno. Obávám se, že v politice se fundovaní lidé, co se týče přírody nenachází.
17.06.2019 - 19:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jana O'Lala
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak určitě už se o tom minimálně více mluví, když je po dvanácté.Vezmi si, jak dlouho už je to od zavádění meliorací a tak jim zase bude nějaký pátek trvat, než to dají trochu dohromady.Vždyť byli všichni v pohodě ještě před pár lety, až ta velká sucha odstartovala, že je opravdu něco špatně.Předtím jsem zaznamenala trochu něco při stoleté(či tisícileté) vodě od některých chytrých jedinců.
Lidstvo potřebuje vždy dostat přes ústa, aby si něco uvědomilo.
To, že bude hafo palmového oleje a nezastaví se brzy kácení deštných pralesů,tak nám poté nepomůžou ani tůně...

Asi před týdnem jsem koukala na pořad( myslím ,že na streamu )o pánovi, který začal na svém pozemku asi před patnácti lety zakládat tůně( na které ani nedostal dotace )a všichni se podivovali cože to jako...,a nyní už sousedé zjistili, že má zelené pastviny pro zvířata, více sena než ostatní a už jedou podle něj taky. Hledala jsem to, ale nenašla :63:...
Měla jsem při tom koukání radost :1:.
17.06.2019 - 22:18 | Filtr
(Kozoroh) Jana O'Lala » :):):)
To video jsem také viděla. To je právě jeden z těch osvícených soukromníků..
18.06.2019 - 00:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle mého, jednáme v souladu. Vesmírné zákony neznáme. A tak se z vyšší moci zdestruktíme. Asi už tu nejsme potřeba.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »