Vnitřní soudce


19.05.2019 - 00:55
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Flame, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Vnitřní soudce
Ahoj,máte někdo vnitřního soudce?A jestli jo,jak s ním bojujete nebo nebojujete?Já to dávám sem ,protože mám pocit,že pokud ho někdo má(já ho mám,ale už o něj tak nestojim),tak to taky dost ovlivňuje vztahy a lásku a tak dál...

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
19.05.2019 - 09:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Vnitřního soudce má každý zastupuje ho v horoskopu především saturn.
Obzvláště pokud je významné aspektovaný nebo jinak zvýrazněný.
19.05.2019 - 14:44 | Filtr
(Vodnář) kika6
Myslím, že vnútorný sudca sú hlasy a názory autorít, ktoré nám boli celý život už od detstva podsúvané... Ako - toto sa smie a toto nie, toto je správne a toto nesprávne. Ako si s ním poradiť neviem, aj mne stále do všetkého kecá :4:
19.05.2019 - 19:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » kika6
Vidím to podobně.

Děcko je nepopsaný list a při narození prakticky nic z toho nemá.

Pomáhá praxe překonávání (u těch hloupých tlaků typu "nesmíme polemizovat s autoritami" atd.), ale je to běh na dlouhou trať - prakticky doživotní.
19.05.2019 - 19:39 | Filtr
(Ryby) MG34
Jedna z možností je i (bezpodmínečná) kapitulace. Nedá se to doporučit každému, ale když už to jinak nejde...
20.05.2019 - 07:25 | Filtr
(Ryby) thééé
Mám, znám. Podle mě je to v nastavení, a už třeba nedávná diskuze o Marsu v kozorohu to rozebira. Neumlcovala bych ho, naopak, vybrousila. Mám pocit, že největší neplechu dělají rozpory. Př. máš nastavenou preciznost a přemíru zodpovědnosti, a k tomu se ti v dětství nedostalo lásky, a tak se lidem budeš příliš přizpůsobovat. Způsobí to napětí a vnitřní kritik se potom může poserinkat, že ho obchazis.Je to jen příklad.
Přijetí je podle mě cenné cvičení, ale až po tom odhalení rozporů, a zjistení, proč on uvnitř tak vříská.
20.05.2019 - 08:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud tabula rasa, tak s pripravenymi "inserty" pro udolosti,ktere nastanou. Nechce se mi verit,ze by lidskej system s tak velkou zivotaschpnosti se nechal tak zmasakrovat a stacilo by na to nekolik lidi a nekolik malo let. Spis mi dava smysl fabrika na napoje,kde jede pas s flaskama,ktery se na lince plni. Ale to jestli tam bude rum nebo mineralka je vicemene rozhodnuty. A druha vec,dobra prevence proti zvnitreny autorite je bud cestovat a inspirovat se jinejma kulturama anebo moc si ho nevsimat,nedavat mu zbytecnou vahu. V kazdym pripade je dobry poznat cokoliv,kde se tenhle profesor s pravitkem nevyskytuje
20.05.2019 - 09:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
A ten soudce je jen vůči Tobě? Čili svědomí?
Nebo se obrací proti druhým v podobě přílišné náročnosti a sžíravé kritiky?
20.05.2019 - 09:16 | Filtr
(Blíženci) tajga
Pomáhá držet se toho, co je moje nejhlubší vnitřní potřeba. On to pořád schazuje, má tisíc keců, ale vím, že nemá pravdu. Já to vnímám jako takový boj ega proti duši.
20.05.2019 - 11:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
Ta tabule je fakt nepopsaná. Ale dostává "to" tam pod tlakem hned od začátku (asi už v prenatálním vývoji). Něco se asi trochu přenese z předchozích generací (nějaké seriózní pokusy na myších prokázaly přenos zkušeností mezi generacemi bez možnosti předávání). Jinak je teoreticky možné z dítěte vychovat klidně i úplné monstrum - zvlášť pokud by někdo zcela odstínil všechny jeho smysly a všechny vstupy by měl permanentně pod kontrolou.

Cestování je skutečně jednou z možností řešení. Ale ne "s cestovkou" - naopak nějak hardcore s co nejužším kontaktem s vší tou "cizinou".
20.05.2019 - 16:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejak mi to nestymuje.. Pojdme chronologicky;tak rodice,jejich rodice,prarodice,tety a stryce muzem asi pri strukture rodin za posl cca 2 generace vynechat.pak ucitelskej sbor x 3,to je velka sarze,ok.treneri,vedouci zajmovejch spolku. No a tim detstvi a vliv autorit zhruba konci. Hergot ale ktera z techto figur ma na svedomi,ze se mi 20let zdaj sny s tematikou Ss,wehrmachtu,koncen raku,uteku z nich? Nikdo z nich si tim neprosel,nemame to "v genech". Takze jestli vznikame jako tabula rasa,evidentne tu musi fungovat neco jako obri informacni pole,kterymu jsme vsichni vystaveni navzajem,ale jehoz informace aktivuji konkr prazdna mista u konkr jedince.protoze mym znamym ani sousedum se tusim o wehrmachtu nezda.
20.05.2019 - 18:40 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
A ještě trošku jinak (a mám těch pohledů víc, jen to neumím popsat)
Dala bych ho do správných služeb. Asi jako na místo kontrolora kvality se prostě dobrý kritik hodí nejvíc, a ne povznesený bohém.

Když se dívám na Tvůj ascendent a slunce, tak bych z něj asi udělala vladaře a krále - velkolepého, náročného, pyšného, který má rád slávu , lesk a obdiv, ale taky miluje kralovat..ale král a panovník umí být i laskavý, velkorysý, milosrdný, moudrý, spravedlivý, zodpovědný, umí jednat s úctou a respektem a musí umět dobře tvořit zákony, a sám musí být schopný podléhat vyšším zákonům. A to vše musí umět jak k druhým, tak k sobě (nezapomeň na sebevztah, od kterého se vše odvíjí).
Já myslím, že tohle všechno kritika osvobodí a začne sloužit a ne škodit.
A před tím se teda musí odstranit ty rozpory, a najít vlastní pevné hodnoty, za které chci bojovat a žít na nich.
(kruciž můj vnitřní kritik mi říká, že jsem tu odpověď musela trošku osekat, protože se nestíhám ponořit, ale panovník podléhající vyšším zákonům mi říká, že snáááád k Tobě něco podstatného doletí )
20.05.2019 - 21:07 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
Nene, když už chceš začít chronologicky, musíš vzít v úvahu všechny přímé předky - tedy pouze rodiče a prarodiče a jejich (skuteční) rodiče atd. To "skuteční" je důležité, protože otec je vždycky nejistý. Tety a strýce opravdu vynech.

Říkáš, že u přímých předků "nic není", ale můžeš vyloučit, že babička si za války s někým neodskočila nebo nebyla znásilněna? Se židem nebo s esesákem? Anebo že otec nehltal tuhle literaturu po tunách, atd.? Ono bohatě stačilo, že třeba dost citliví lidé zažili atmosféru heydrichiády. Možností je hodně.

Já mám třeba základní otcovskou linii potvrzenou geneticky dost do minulosti (tuším rok 1728) - ne že bych předkům nevěřil (i když je to vlastně jedno), ale podařilo se mi zadarmo zúčastnit projektu, kde jsme potvrzovali příbuznost s jedním hodně vzdáleným příbuzným po otcovské linii (nositel stejného příjmení), ale náš společný praotec byl vzdálený přes 8 generací - a úspěšně. Už odmala mne nevímproč vždycky fascinoval zvuk čtyřmotorového bombardéru. A mnohem později jsem zjistil, že můj děda po otcovské linii (tedy potvrzený :1:) byl za války ve Vídni na totálním nasazení a měl za úkol kromě práce i hasit po bombardování. A jednou v chaosu po takovém bombardování zdrhl a po zbytek války se schovával poblíž Rudického propadání v zemljance. Můj otec se narodil až pár let potom. Takže se zdá být i trochu pravděpodobné, že se tohle čekání na typický zvuk motorů - ta neuvěřitelně vypjatá chvíle, kdy hrozila smrt na každém kroku (ať už od bomb nebo od fanatických nacistů) - mohlo přenést i na mne. Nehledě na můj silný vztah ke Krasu.
20.05.2019 - 21:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Flame, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:Díky,krásně jsi vystihla,začínám to vnímat podobně
20.05.2019 - 22:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdyz se kouknu na svou chronologii,tak nejvetsi tlaky byly mimo rodinu po roku od nastupu do skoly,a to diky tridni ucitelce cerstve vylezle z pedaku.nezvladla par situaci.pokud bych toto nebral jako zretelny vliv formujici vnitrniho kritika,musel bych opravdu sahnout nekam do prenatalu. Coz je vzdycky osemetny,bo tam muze dochazet k podsouvani dejove linie. Neumim odhadnout jaky pomer vlivu na psychiku jde od rodicu pri vyrobe potomka a jaky po jeho narozeni.kdyz vyloucim zivotni zvraty nebo extremy typu dite v ruskem panelaku v odpadcich,videl bych zivot po narozeni spis jen jako prirozeny pokracovani toho,co bylo zaseto. Otazka nakolik pevni budem v hranicich dite=databanka rodove linie je ale z pohledu bunecneho systemu mnohem slozitejsi. Spis nez na odskakovani to vidim na zazitky predavane ustne mezi lidma. Potvrzuji to i povalecny dokumenty,kdy dost nemcu vedelo co se deje v koncentracich ale vytesnili to aby sami prezili.
20.05.2019 - 23:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
"Coz je vzdycky osemetny" - pokud je nějaký aspekt složité zjistit a ani nelze určit jak moc je nebo není zásadní, nedá se prostě jentak zanedbat. A když se neví, tak se neví - otázka pak zůstane otevřená, nedořešená. Není potřeba všechno za každou cenu rozlousknout.
21.05.2019 - 07:16 | Filtr
(Ryby) thééé » Flame
No a pokud by jsi to chtěla ještě přes psychosomatiku, tak kritik by mohl být věci principu panny a hlavně teda 6. domu. Na našich střevech se ukazuje, jaký je náš denní režim, jaký si umíme udělat v běžném dni systém, pravidla, nakolik je to pro naše zdraví - psychicke i fyzické vhodné.
Takže nekostnatėt, nebuzerovat, ale vědět, proc nastavují takové pravidla..pro děti je to třeba věc spravné stability a uzemněni, dává jim to jistoty....pro všechny o.k. a kritik je v klidu...
A dost možná je to podchycení i věcí sebelásky :79: takže může být užitečný, může pomáhat.
21.05.2019 - 07:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takze potvrzujes i mou uvahu o informacich prenositelnych mimo "pevne rodove linie"? nevime a tak zanedbat to taky nemuzeme.co kdyz "geneticky program prostredi" v miste a dobe vzniku meho,mych a jejich rodicu,vklada nemaly dil do me gen. Vybavy..
21.05.2019 - 08:20 | Filtr
(Lev) registrovaná » Buh je tlak
Vraj...vraj máme v hlavách informácie, ktoré sa tiahnu do Kambricských oceánov -530 miliónov rokov dozadu.
21.05.2019 - 10:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
potvrzuju přenos informací přímou komunikací - ten je triviální, čteme, mluvíme, posloucháme, atd. - ale pokud máš na mysli nějaký hypotetický mimosmyslový "přenos", lze o něm uvažovat až jedině v případě, kdy se nenalezne nějaké jednodušší vysvětlení - to se ale najde skoro vždycky a o tom to je - tam se musí začít hledat a dost podrobně
21.05.2019 - 15:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » registrovaná
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to muselo bejt dobrý plavčo :3:
21.05.2019 - 15:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já?

jen jsem popsal větu, kterou jsi použil minulý týden

Pokud existuje nějaká hypotetická superentita, která vládne vše-úhlopohledovovou inteligencí a umí být arbitrem, jediná šance je spojit se s touto entitou a pravdu zjistit od ní...
21.05.2019 - 17:39 | Filtr
(Blíženci) Pomeranc1
Ahoj, to je dobrá myšlenka. Jsem křesťan a s tímto motivem se setkávám ve svém životě často. V bibli je často Hospodin vzýván jako soudce a je očekáván jeho soud. Z profánního hlediska je to jistě něco divného a pro někoho nepřijatelného. Teprve v poslední době objevuji pravý význam tohoto tématu. Je třeba si uvědomit, že tema se objevuje v době, kdy dovolat se práva nebylo úplně samozřejmé a všeobecne bylo málo jisté zda vůbec existuje nějaké osobní právo. Takovým vyvrcholením je pro mne pak odsouzení Krista podle římského práva jako naprostá absurdita. Vnitřní soudce nás tedy vůbec nemusí mučit ani omezovat, protože to může být docela prostě touha a potřeba po spravedlivém rozuzlení životních situaci. Bez toho bychom žili jen v neustálé obavě. Já osobně se často obracím na svého soudce v naději, že ukončí me nejistoty. Židovský talmud doslova říká, že Boží soud je spravedlivý a je na něj absolutní spolehnutí. Je to perspektiva. Ovšem nevím, jak to mají lidé kteří nejdou s bohem.
21.05.2019 - 23:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
pak dáváš do souvislosti 2 nesouvisející věci (což je ostatně tvůj častý problém - žiješ pak v chaosu, do kterého se snažíš vtáhnout ostatní, nepozorné, kteří nepostřehnou zdánlivě drobnou odbočku od správného směru)

podmíněné "pokud..." pro hledání odpovědí na zásadní otázky, které vyžadují všeúhlový pohled

vers. "kupecké počty" - na to stačí "kalkulačka"
10.06.2019 - 08:28 | Filtr
(Štír) Nabi*
Zajímavé téma! A asi vždycky aktuální.
Poslední dobou přicházím na to, že u některých (možná u všech) věcí si procházím různými stupni. Teď budu mluvit za sebe (i když není vyloučeno, že to platí pro hodně z nás). U mě šlo vždycky o sebepřijetí.
Samozřejmě, že jsem během let vyzkoušela nepřeberné množství technik a postupů, ale nic (zdá se) nefungovalo "tak úplně podle mých představ" neboli trvale. A tady je asi jedna nejdůležitější věc a tou je, že když se do toho ponořím a vzpomenu si na všechno, tak to mělo všechno jeden činitel, kvůli kterému se nedařilo být v klidu. Tím byl BOJ. V těch nejbizarnějších podobách. Od přístupu ryze "z hlavy", až po vztekání se, lítost, vzdávání se a další. Pořád jsem byla v křeči. Až do té doby, kdy jsem jednou tak seděla a uvědomila si, že jestli skutečně nepříjmu všechno to, za co se odsuzuju a posuzuju, za co si vnitřně nadávám, co nesnáším, tak se prostě dál nepohnu. A tak jsem seděla a nechala po dlouhé době přijít do vědomí všechny pocity, všechny vlastnosti (které na sobě fakt nemám ráda), všechno, čeho bych se nejraději zbavila (hned teď pokud možno :1:)... Cítila jsem všechnu tu bezmoc, to naštvání, že nejsem schopná hnout se svou situací, že si nechám ubližovat a že jsem neschopná... Najednou jsem cítila, že to všechno tam chce být a že já musím jen dovolit tomu tam prostě být. Jako moje součást... A tak tam najednou začala proudit láska, vůči tomu, co je mou součástí. A tím, že to poprvé v životě bylo opravdu upřímné, tak se něco změnilo. Jako by zmizela další vrstva. Vlastní hranice jsem cítila intenzivněji. A tím, že se mi více "vyrýsovaly" (vyostřily? Nevím jak jinak popsat pocit) hranice, tím mám menší pocit, že si je musím držet a tím větší pocit sebejistoty, sebepřijetí a stability mám. Což způsobuje větší uvolnění, radost a myslím, že i reakce nemám tak vyostřené a jsem víc v pohodě.
10.06.2019 - 11:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nabi*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
taky si myslim, že jsi víc v pohodě :4:

(stejně je to paradox, kdyby ses tu někoho zeptala, asi ti to o tom boji řekne na první dobrou, ale zřejmě by to nemělo valný význam :4:
Příspěvky: 1-25 26-38
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »