Tohle je můj nejoblíbenější recept. Zelí vždy patřilo k základním potravinám v tomto kraji. Tohle jídlo je syté a hlavně chutné. Jsou to bramborové placičky a zelí s bylinkami a špekem. Vegetarián špek vynechá nebo ho nahradí osmaženým celerem. Jak na to? Prostě uvař brambory ve slupce a nech vystydnout. Pak je oloupej a nastrouhej do misky. Přidej polohrubou mouku, sůl, vejce a na půl kila půlku muškátového oříšku. Bez něj placky nemaji tu jedinečnou chuť. Brambory se s muškátovým oříškem prostě milují. Čerstvé zelí pokrajej a dej dusit na cibulce. Klidně přidej kostku zeleninového bujónu. Pak vezmi špek pokrajej ho na kostičky a osmaž v pánvi pěkně do křupava. Špek přidáš do hotového zelí a nakonec přidáš hrst čerstvé pažitky, petržele, medvědího česneku nebo libecku. Hodí se třeba i šalvěj. Dobrou chuť.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)