Dvojplamen


25.12.2018 - 20:58
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ann33, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Dvojplamen
Dobrý večer, zajímalo by mě, jak z astrologického pohledu vypadá srovnání dvojplamenů. Nemá někdo data narození dvojplamenů abych se mohla mrknout prosím? :16:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
26.12.2018 - 00:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zapomeňte na to, že něco takového, jako dvojplameny existují. Je to jen další ezoškatulka, kterou si vymysleli lidi, kteří mají nejspíš jistý problém s tzv.normálním životem a běžnými vztahy. Mít zcela přízemní, obyčejný (a zároveň reálný, tzn.reálně žitý, ne intelektualizovaný) vztah je pro tyhle lidi něco nepředstavitelného. Zároveň to je způsob, jak ze sebe udělat něco extra. Něco jako "Nemám jen tak nějaký vztah, mám ho s dvojplamenem". Mnoho lidí je navíc jaksi vztahově masochistických, jsou schopni zůstávat v něčem, co může být trýznivé, neprospěšné a zbytečně těžké. Díky konceptu dvojplamenů si to tito lidé mohou docela snadno obhájit ("je to těžké, protože jsme dvojplameny", případně "Ubližujeme si, ale musíme v tom zůstat, protože jsme dvojplameny a až se poučíme, až duchovně vyspějeme, až nám to všechno dojde, tak se to všechno spraví". Spousta lidí zase naopak bere dvojplameny jako něco extra, superultrapozitivního, zásadního, duchovního, něco, čeho by hrozně moc rádi dosáhli a tudíž se moc neohlížejí na to, co je tady a teď, co je obyčejnější, běžnější, fádnější.
Člověk, co svůj život žije poctivě, neulítává ani ve hmotě, ani v duchovnu, co vidí svět a lidi kolem takové, jací jsou, nepotřebuje žádný koncept Dvojplamenů. Pokud s někým je a tvoří vztah, pak do toho dává všechno, tady a teď, a neřeší intelektuálně ani jinak, jestli je ten vztah pravý či jestli to je nebo není nějaký dvojplamen. Prostě to žije. S kýmkoliv právě teď tvoříte vztah, tak je to ten pravý. Zda tomu tak bude za rok, za týden nebo za padesát let, to už je věc jiná...Ale čas je beztak jen iluze...
26.12.2018 - 10:47 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Iteza
Napsal jsi to trefně a zcela výstižně.
Taky nechápu, kde se stále ty nesmysly o dvojplamenech, spřízněných duších apod.berou.
26.12.2018 - 10:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
To je podobná ezoptákovina jako indigové děti.
Podobný úpadek soudnosti se konal v období před druhou světovou válkou kdy dekadentní esoterika přebírala vládu nad zdravým úsudkem. Jenomže tenkrát vznikalo ještě i mnohé hodnotné. Né tak jak v této rozmělněné době.
26.12.2018 - 12:49 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Iteza
Vystihol si to presne... útek do teóríí pred reálnym každodenným životom... pred zodpovednosťou za to, čo tvoríme- netvoríme vo svojom živote...
26.12.2018 - 13:08 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Ja som o nich niečo niekde čítala a ako som kúpila, tak predávam ďalej.
Vraj duša v určitom štádiu svojho vývoja chce urýchliť svoj ďalší vývoj, ale keďže pociťuje protichodné túžby, tak sa inkarnuje v dvoch jedincoch.
Títo ľudia sa môžu, nemusia stretnúť, majú vraj podobné osudy a stanú sa im podobné veci v živote, ale o nejakej láske to medzi nimi nie je.
Logicky - je to jedna duša, takže nemajú si čo ponúknuť.
Čo je na tom pravdy, je vec iná, niektorí astrológovia hovoria, že o takých ľuďoch vedia.
27.12.2018 - 23:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak ten název je jenom technické pojmenování. Ale já to chápu tak, že jedna rozdvojená duše, netvoří vztah. Jenom si tak lítá, na křižovatce se potká s druhou půlkou, stáhnou okýnko, pokecaj a tradá pryč...vůbec v žádném vztahu nejsou, tak proč by měli něco omlouvat, nebo být masochistické a kdovícoještě. To mi přijde jako paranoidní, ten tvůj výklad.
28.12.2018 - 04:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Až na to, že to není žádný můj výklad. Jak kupuju, tak prodávám.
28.12.2018 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
Ten příspěvek je dost dobrý, a kdo je tedy jeho autorem?
28.12.2018 - 13:29 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
Jak to myslíš jakože "vrz sem vrz tam" = rozdvojená duše alias "dvojplamen"?
28.12.2018 - 14:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale prd. Jen se potkají a vědí, že to je ta druhá půlka duše a jdou si každý svou cestou,ale s pocitem úplnosti. Takhle jsem to někde čítala.
Ale je vidět na co myslíš. :4:
28.12.2018 - 15:22 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
takže nejsou v žádném vztahu a je to druhá půlka duše..to dává logiku :44:
ty čteš teda pěkné ptákoviny :3: :4:
28.12.2018 - 15:59 | Filtr
(Panna) Wiké
Ty dvojplameny byly v módě tak před 6ti rokama, taky jsem nad tím dumala.
Mě srovnáváky tak nevycházej - s někým ladím a srovnávák není tak světoborný a s někým to je boj na život a na smrt a není to tam moc.
trochu jo, ale vycházej spíš radixy a solární direkce..
28.12.2018 - 22:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to víš na Proustovo Hledání ztraceného času nemám kdy. :4:
29.12.2018 - 10:23 | Filtr
(Lev) Orfanikus » Znovuzrozená
Nechápeš,kde se ty nesmysly berou ?
V dnešní extrabulvární době ?,kdy každá snadno přístupná diskuse
je prošpikována ezonesmysly a astronesmyly "na entou" ?
Píše,každý,kdo je schopný dát dohromady jednoduchou větu.

Podívej se na foto,které má tazatelka na profilu,hodně napoví.

Orf.
31.12.2018 - 01:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak jako tady vidíte důsledek své všechytrosti. Fakt se tu nedá o ničem diskutovat, protože tu nejsou lidé schopni přijmout diskutujícího jako dítě, které se ptá. Kdybych takhle jako vy, brala své děti, které jsou hodně rozptýlené, tak bych od batolete očekávala násobilku.
31.12.2018 - 10:07 | Filtr
(Střelec) Blossom » bubobubo
Naprosto souhlasím :15:.

Taky vždycky nevěřícně sleduji, s jakou jistotou a samolibostí někteří soudí a poučují ostatní.

Jen je mi líto, že se to děje i tady, na najdise. Pořád nějak od místních diskutujících očekávám určitou úroveň a vyzrálost...pochopení a pomoc pro ty, kteří hledají.

Škoda, spoustu lidí(včetně mě) to od diskuze odradí.
31.12.2018 - 11:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:62:
Škoda mluvit, myslím si... kdo chce odpovídat, tak odpovídá už hlavně přes vzkazníky a kdo se chce ptát, jde radši na zahraniční verzi. I od toho taky mimo jiné vznikla... což je docela smutný obrázek.
31.12.2018 - 14:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na zahraniční verzi se možná lidé chovají opatrněji, dalo by se říci, že slušněji...ale co se týče nějakého fakt směrodatného obsahu, tak tam bohužel skoro žádný není. Je to klasická bulvární mainstreamová astrologie, a to v mnohem větší míře, než tady...což je ale zase pro většinu lidí, co tam přispívají a co se o astrologii jen tak povrchně zajímají, vcelku postačující.
Sem přispívají jak totální amatéři, tak i znalci. Na přelomu milénia fungovaly astrologická diskuzní fóra, která už byla více specializovaná, třeba na Astrolabu, ČAS, Astrolotu i jinde, bohužel se to ale během let postupně rozpadlo. Mnozí přispívají na facebooku, mnozí píší sem. Rozumím frustraci někoho, kdo dělá astrologii třeba dvacet let, a kdo nemá moc šancí si o ní s někým na podobné úrovni promluvit. Rozumím tomu, když onen profesionál slyší neustále jednu a tu samou otázku v různých obměnách a už se mu na ní fakt nechce odpovídat. Rozumím ale stejně tak amatérovi, který v dobré víře položí dotaz a je dychtivý po odpovědi. I já byl kdysi amatér. Podle mě je dobré si připustit to, že tu mají místo oba dva přístupy. A je jen na nás, jak to dokážeme scelit dohromady.
Já například nemám problém ani s tím, když tu je trochu konfliktní komunikace, koneckonců sám taky občas chytnu rapla...je to jako kvadratura, není to úplně příjemné, ale generuje to nějakou energii a nutí to k nějaké činnosti a ke změně. Kdybychom se tu všichni hezky trigonově jenom poplácávali po ramenou a chválili se, jak tu je všechno boží...to bychom to mohli zabalit rovnou.
S tímto fórem je ale podle mě trochu jiný problém. Nezávislý na jakékoliv "astroprofesionalitě". Tím problémem je v jistém smyslu poměrně velká uzavřenost až sektářství. Jeví se to tak, že si to tu jakoby zprivatizovaly určité skupinky lidí, kteří sem podle všeho chodí fakt dlouhodobě. Mnozí nově přispívající pak mohou mít jistý pocit jisté "nevítanosti"...zdali je ten pocit oprávněný, anebo zda to je jen jakousi větší semknutostí místního osazenstva, to, že se tu skoro všichni znají, mnozí i osobně, to si netroufám říci. Čeho si tu taky nejde nevšimnout - vy Zvlčelí tu docela často veřejně propíráte své rodinné a partnerské záležitosti. Neříkám, že to je špatně, vůbec mi to nepřísluší hodnotit. Jen si tak představím, že člověk, co přichází zvenčí, a chtěl by se na něco astrologického zeptat, tu pak může mít divný pocit, že sem vlastně někomu doslova leze do obýváku. Nevím, nakolik se to tu už řešilo, třeba by bylo řešením mít nějaké veřejné a pak privátní diskuzní fórum. Ale to je jen takový postřeh.
31.12.2018 - 14:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
jj taky si myslím
31.12.2018 - 16:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak se mi to protáhlo víc, než jsem čekala. :14: Mno... vemte si z toho kdo chcete co chcete, nabídla bych i vosí hnízda... :4:

***
Myslím, že místní Zvlčelost je to poslední, co nováčky odrazuje :4: - ale možná je to tím, že diskuze už jsou spíš taková špička ledovce toho, co se děje pod pokličkou. Ano, dost lidí se tu zná, dost z nich ani nepáchne do diskuzí po prvním spálení a radši se skutečně schází osobně, protože to, co se tu někdy předvádí je síla. Zlatý kvadratury. :4: Konfliktům by se člověk měl asi vyhnout v případě, když ví, že se nedají řešit. Protože tu často nejsou přirozené konflikty, ale až chorobná snaha konflikt vyvolat za každou cenu.

Možná sem někdo ani nevleze třeba i kvůli mně - to plně chápu a respektuju. Ale tahle holčina má asi trochu jiný příběh, a o tom taky mluvím...

Jestli je na Astro-seeku taková nebo maková astrologie je mi vcelku fuk, to bylo konstatování. Astrologie je pro mě zajímavost, o které vím prdlajs, ale taky vím, že dost lidí ani po 20 letech praxe nepotřebuje honit ego nad těmi, co to prdlajs ví (to myslím obecně). Prostě když vidím, že někdo má nějaký názor, zkušenost (anebo i kdyby to byla jen víra!) a já si o tom myslím, že je to kravina, tak by mě ani ve snu nenapadlo to dotyčnýmu předhazovat a ještě z něj dělat nějakou podřadnou záležitost. Fakt to upřímně nechápu. Buď to řeknu nějak slušně, anebo to prostě přejdu a hledím si toho, co mě oslovuje v tom pozitivním smyslu.

Tady to byl holubník vždycky, co si pamatuju (2011?), dokonce i pamětníci z roku 2008 to tvrdí. Rozhodně tu býval pořádný neastrologický bordel už od počátku (který samozřejmě po čase vyeskaloval tam, kam neměl, ale mám takový svůj pocit, že současná situace vlastně není nijak lepší).

Bývala tu spousta témat, která by dneska byla ostudou, a přitom dřív se u nich lidi stmelovali, bavili se. Spousta různých párů, viditelných i neviditelných, spousta příběhů. A nováčci sem chodili pořád, protože když přišli, tak se cítili jako v obýváku - cítili se vítaní :84:!

Jinak privátní "fórum" už roky běží přes Facebook, takže řešení tu je. :4: Ale já si stěžovat nechci, nemám proč, jen tu lítost někdy cítím. Je to Najdise... co jsem potřebovala, to jsem našla, a primárně obdivuji Petíkovu práci, díky které se mi to podařilo.


***
Tož to bylo takové moje osobní sumírování, takhle ke konci roku. :4: Jsou to jen moje pocity, tak si to nikdo neberte osobně a radši si užijte Silvestra. Já přeju všem, ať se vám daří a máte se dobře v novém roce. :29: :62:
31.12.2018 - 19:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele silentium, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V kterési nově vytvořené náhradě Najdise, vzniklé po dočasném zrušení diskusí, jsem kdysi místo přemýšlení a odpovědi diskutující (která měla v nicku latinský název krále noci) reagoval povýšeným úšklebkem o ezo...- na čas se myslím odhlásila. Dodnes si to pamatuji a omlouvám se. :74:
Ann33, ty se prosím vrať. Tvůj dotaz je relevantní a odpověď, která Tě nasměruje přijde.
31.12.2018 - 21:12 | Filtr
(Střelec) :o)) Nori » Blossom
Áno, je možný aj tento uhol pohľadu a bude ich toľko,koľko ľudí sa zapojí do diskusie... A netreba to brať osobne...

Možno je za tými krátkymi a dlhšími vetami , ktoré znejú ako poučenie alebo povýšeneckosť niečo iné...

Osobne mne sa nechcelo rozpisovať ako poznám osoby, ktoré absolvujú spústu kurzov, majú veľa múdrych rečí o duchovne... atď a aj o dvojplameňoch...privolávania si ich, hľadania dôkazov v konkrétnych osobách , kde ajtak prišlo sklamanie...donekonečna to rozoberali... nakoniec nikto nebol ich dvojplameň... a stále naň čakajú ako na spasenie svojho rozbitého partnerského života... ktorému nevenujú energiu, nič s ním nerobia....a on ide do väčších a väčších problémov...
Tak na základe odpozorovaného zo života , tvorím svoj názor...nesnívať o dvojplameni a riešiť svoj život ... neutekať od reality....prinášať si do života to, čo v ňom chceme mať.... menej hľadať abstraktné a viac tvoriť svoj život...

Toto je jeden z mnohých uhlov pohľadu.... každý si môže vytvoriť svoj názor.... :17:
31.12.2018 - 22:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » :o)) Nori
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přesně tak. Každý se s nimi nejspíš minimálně jednou v životě setkal. Hledači, kteří hledají, ale nikdy nenaleznou. Tu je to dvojplamen, tamhle kvantování, onde vzestup do 5D, někdo dokonce jede i v Iluminátech a chemtrails. Mnozí takto jedou i v astrologii...naštěstí ta umí být celkem imunní.
A není špatné, že hledají. Špatné je, že jim to všechno slouží jen jako dudlík, že ve skutečnosti nechtějí své životy do hloubky měnit. Nechtějí nic skutečně vyřešit. Protože by to znamenalo se sebou skutečně něco udělat...nejen kosmeticky. To všechno, dvojplameny, čakry, karma, kvantování, vzestup... je totiž jen nástroj, nikoliv cíl. Nástroj, který slouží k tomu, dostat se sám k sobě. A nástroj, jakmile poslouží svému účelu, tak se zkrátka odloží. Nelpí se na něm. Nemluví se o něm, jak je zásadní a transformující atd...Ono vůbec, co se mluvení o duchovnu týče...ne nadarmo říkají moudré knihy něco ve smyslu "zapřísahám vás, vy, kteří víte, mlčte!"
01.01.2019 - 23:59 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Iteza
Hmmm, a co je tedy v těch moudrých knihách moudrého, když ti kteří vědí mlčí ? :25:

Z mého pohledu jsi naházel do jednoho pytle kvalitativně příliš různorodé věci. Např. karmu bych nestavěl do roviny vzestupu do 5D a podobných ptákovin. To jsou tisícileté a docela praktické věci, podle kterých se moudrý člověk řídí, ne že je odloží jako zbytečnost ... prostě proto, že příčinu a následek nejde oddělit :3:
02.01.2019 - 09:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Lidé, kteří si myslí, že všechno vědí, lezou příšerně na nervy těm z nás, kteří všechno víme." - Isaac Asimov :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-118
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »