Jak si vysvětlit naplněnou karmu ?


30.12.2017 - 18:05
(Střelec) Drahomiluše
Jak si vysvětlit naplněnou karmu ?
Nemám na mysli průtokovou karmu.
Bylo mi řečeno, že moje karma bude brzo naplněna a zase bude dobře.
Co je karma člověka, to chápu, ale že může být bud naplnená nebo nenaplněná...snad si stojím na vedení, nějak nevím, co si pod tím představit.
Uměl by mi to, prosím, někdo vysvětlit ? Děkuji. :63:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
30.12.2017 - 18:10 | Filtr
(Býk) 144
a kolik si zaplatila ze tu "vestbu" ?
30.12.2017 - 18:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ak tomu takto veríš tak je to to isté ako ked hospodár na jeseň žne čo na jar zasial a naplnia sa komory, takže pozbieraš plody svojej práce toho čo si zasiala a teda tento cyklus sa naplní. Naplnená je vtedy kedy odžiješ všetky tie veci a nenaplnená ak budeš žiť všetko iné, len to nie, tak vlastne nenaplniš svoj osud teda karmu. Pri písaní toho slova ma neskutočne boli niečo v hlave, naozaj nemám rada toto slovo a nikdy pred tým sa u nás ani nepouživalo kým neprišli východné náboženstva.
30.12.2017 - 18:18 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » 144
nic jsem neplatila, ta vědma odpovídá zdarma.
30.12.2017 - 18:30 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » aktigram
Mrzí mne, že kvůli mé otázce trpíš bolestí hlavy, ale v mé hlavě se už trochu vyjasnilo. Ted se mi stávají různé příhody, které mi brání odchodu od toho způsobu života, co nyní žiju, jakoby mi v tom různé překážky bránily a naznačovaly, abych zůstala tam, co jsem a žila tak dál.
A jaký výraz používáš místo "karma" ? Je to jen slovo a klidně bych to nazývala i jinak, ale jak ?
30.12.2017 - 18:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Drahomiluše
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nie tým sa netráp, takto moje telo reaguje, je to chvíľková bolesť ale mne hovorí STOP.
Človek ma ísť za hlasom svojho srdca lebo srdce vie čo potrebuje, určite to nemusí vedieť vedma, môže ti určité veci ujasniť, môže ti ukazať isté smery ciest ale všetko je o tebe. Ja viem že ked som vedome obišla hlas svojho srdca tak som sa bolestivo vrátila naspäť a nakoniec išla tak ako to hovorilo srdce.
Ja neverím že je to tak ako popisuje to slovo, ja neverím že nás Boh či univerzum chce trestať, vybrali sme si osud, vybrali sme si to aby sme preťali určité vzorce či už rodové, ale aj národov či sveta, je to o nás a tak pre mňa je lepšie slovo osud, ten mi to oveľa viac naplňa - alebo je to moja cesta, naplnenie mojej cesty.
30.12.2017 - 18:58 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » aktigram
Skoro jsem očekávala, že napíšeš "osud", se mi to dralo na jazyk. Bůh nás určitě netrestá, to mě nikdy nenapadlo, však nás miluje a dal nám svobodnou vůli, abychom si mohli vybrat.
30.12.2017 - 19:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Drahomiluše
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno a takto pristupuj aj k životu a veciam ktoré sa ti dejú.
30.12.2017 - 19:09 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » aktigram
:17:
02.01.2018 - 10:12 | Filtr
(Býk) Antony52
Karma je termín z východní, hlavně hinduistické a buddhistické filosofie. Znamená následky činů. Všech činů. Dobrých, zlých i neutrálních. Něco jako akce a reakce. Takže může být karma špatná, může být karma dobrá i karma "neutrální". "Naplnění" karmy ve východním pojetí znamená její vymizení a ukončení koloběhu životů (existencí), rozplynutím individua v Nirvváně (buddhistický termín) či paramatmanu (termín jaký používají jogini) Tedy konec individuální existence. O to se snaží buddhisti a část (Ne všichni) joginů. Pokud ti někdo řekl o naplenění karmy v tvém smyslu tedy zanmená naplnění špatné karmy. Vyrovnání následků nějakého špatného činu. Ne karmy jako celku.
02.01.2018 - 10:17 | Filtr
(Býk) Antony52
Ještě na doplnění. Karmu ve východním pojetí nevytváří pouze fyzické činy ale i myšlenky. Z toho důvodu mnoho joginů páchá meditace na vytvoření dobré karmy, štěstí, zdraví a tak podobně. Přiklady lze nalézt třeba na mediatčních vidích na youtube. Viz termíny jako mantra, meditation, ...a podobně.
02.01.2018 - 12:09 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Antony52
to ale nevíš z jakých příčin se zrodila
možná přišla naplnit dobrou karmu
02.01.2018 - 23:01 | Filtr
(Střelec) terere
Karma -doslova znamená -čin-
na západě se chápe naprosto mylně, jako osud nebo předurčení,nanejvýš se o ní uvažuje jako o neomylném zákonu příčiny a následku
karma je jak síla latetní v činech,tak výsledky ,které naše činy přinášejí...
takže to znamená ,že cokoli uděláme svým tělem,řečí nebo myslí,bude mít odpovídající následek
karma se nerozpadá a nikdy neztrácí působnost
nemůže ji zničit čas ,oheň,voda
dokud karma nedozraje ,její síla nezmizí
a tak chceme-li znát svů jminulý život,podívejme se na své nynější podmínky,chceme-li znát svůj budoucí život,podívejme se na své nynější skutky... :29:
03.01.2018 - 07:13 | Filtr
(Střelec) Drahomiluše » Antony52
Aha, tak ona myslela naplnění špatné karmy, protože řekla, že již brzy bude naplněna karma a zase bude dobře. Tak jsem to chápala, jako že bude vše špatné odčiněno. Tak děkuji za vysvětlení, jistě to tak myslela, jen použila termín "naplnění karmy".
03.01.2018 - 16:25 | Filtr
(Střelec) tiferett
Drvivá väčšina ľudí si karmu sústavne odžíva a novú vytvára- či už negatívnu alebo pozitivnu.
Môže sa stať ale prípad, že sa inkranuje bytosť, ktorá si všetku karmu odžije a novú si už vôbec nevytvára- ale to nie je prípad bežných ľudí - ale MAjstrov, ako bol Budha alebo Ježiš. Avšak možnosť vydať sa takouto cestou má každý. Sú svätí muži a ženy, ktorí žijú takým životom, že si už novú karmu nevytvárajú...Žijú vzdialení od ľudí.
Sú jogíni, ktorí nevytvárajú emocienevytvárajú myšlienky , len SÚ a tak si ďalšiu karmu nevytvárajú.
Kto žije medzi ľuďmi, myslím, že je nemožné novú karmu si nevytvárať. Už len tým, že myslím, cítime, vytvárame novú karmu.
Keď človek ukončí svoje kolá inkarnácií a dostane sa do stavu "boha" , nemusí sa viac vtelovať do hrubohmotného tela...Vtedy sa možno dá povedať, že jeho karma bola naplnená.
Kto sa chce priblížiť ukončeniu karmickeho kolobehu, mal by sa snažiť vytvárať len dobré myšlienky a pozitivne emocia..byť v stave hlbokého pokoja a mieru, nech sa mu v živote deje čokolvek..
03.01.2018 - 19:02 | Filtr
(Býk) Antony52 » tiferett
Názory jsou různé. Ale podle východních originálů jsou dvě cesty.
První je ukončení koloběhu životů. Druhá je vylepšení existence.
Když člobrdík ukončí onen koloběh, tak se podle východních originál buddhistů nedostane do stavu boha ale dosáhne rozplynutí v Nirváně = ukončení individuální existence.
Vystupoval v polovině devadesátých let v české televizi představitel buddhistických mnichů z Barmy a prohlásil zhruba toto:
"Pro nás buddhisty je i život andělů a větců v ráji, i samého Boha pouze utrpení. My nechceme ani to.".
05.01.2018 - 01:03 | Filtr
(Býk) Ase » Antony52
To čo píšeš, to je asi zlý preklad, alebo zle vysvetlené.

Budhista povie, že všade je utrpenie ale nie že všetko je utrpenie. Aj budhista sa raduje, dokonca oveľa viac ako bežný človek, svoj radostný stav vytvára zámerne, vôľou, nezávisle na okolí, stále sa v dobrom duševnom stave doslova trénuje a týmto stavom pozitívne ovplyvňuje svoj fyzický organizmus.

Všetko čo je, je tzv. dukha, "strasti-plné", neschopné trvale uspokojiť. Všetko stvorené vedie skôr či neskôr k utrpeniu, smútku, strati. Keď si k niečomu pripútaný, už len to, že svet je nestály, prináša zmeny, akákolvek zmena prináša zánik toho, k čomu si pripútaný a táto zmena je vždy preto doprevádzaná strasťou ako dôsledkom.
Utrpenie, strasť, to budhismus popisuje ako dôsledok niečoho, čomu môže človek porozumieť a odstrániť príčinu, tzv. korene utrpenia. Budhisti rozumejú karme úplne inak ako si to vyložilo new age, súčasní ezoterici alebo kresťania. Budhista sa nerozplýva v nirváne, ale nachádza Jednotu zo všetkým čo je. Rozpúšťa možno tak svoje ego, tzv. samskáry a atavismy, ale nie seba, veď naša podstata je nezrodená, nemôže podliehať nejakým zmenám.
:29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »