Zlate jablko ve snu


19.10.2017 - 08:42
(Ryby) AndrejkaAndrea
Zlate jablko ve snu
Ahoj,
dnes jsem mela takovy sen, ktery si vubec nedovedu vysvetlit. Takove sny mam posl. dobou casteji, ale k symbolu zlate jablko me fakt nic nenapadne, jen ze je to pohadkovy motiv.
Dnes byl ve snu takovy soud a vetsina lidi byla hodnocena, ze delaji pro druhe skutky s cilem neco ziskat. No a ja jedina jsem byla souzena jako clovek, ktery dela neco pro druhe, aniz by ocekaval odmenu a dostala jsem za to zlate jablko. Napada vas k tomu neco?

Abych byla objektivni, svata nejsu a urcite i ja jsem se obcas zachovala hezky s umyslem, aby se mi to vratilo. Takze ten sen ani nevykresluje spravne mou ,,svatozar´´.

Řazení:
19.10.2017 - 11:56 | Filtr
(Štír) tronco
Zlate plody Tveho stromu zivota.
19.10.2017 - 12:11 | Filtr
(Lev) Alberto
Zasadis semínko, to jsou dary, které dostaneme do vínku od sudicek. Co s nimi uděláme, je věc druhá. Zlaté jablko znamená, že nějaký tvůj dar už vykvetl, uzrál, můžeš ho nyní používat, často ve spojitosti se svým srdcem. Asi máš v sobě něco, čím druhé už nyní obohacujes, nějaký svůj dar už nyní predavas.
19.10.2017 - 12:43 | Filtr
(Střelec) tiferett
Práve včera som počúvala prednášku Jana Kozáka o starých Védach, kde spomínal aj rozprávkové motívy- okrem iných aj tie o zlatých plodoch, ktoré pochádzajú zo starých védskych spisov..
Iste je dobré zbilancovať si "zlaté plody" svojho života , ako ich využívaš, ako sa prejavujú - a či si zachovávaš stále pokoru a skromnosť..
19.10.2017 - 13:14 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mě v té souvislosti napadlo jen toto: "Vyndejte mi tu věc z boty,sundejte mi tu botu!" :4:
19.10.2017 - 16:25 | Filtr
(Ryby) Crumb
Soud a zlaté jablko připomínají známý Paridův soud, při němž mladík Paris dal zlaté jablko (které utrhla bohyně sváru Eris ze zahrady Hesperidek) Afrodítě, bohyni lásky, sexuality, plodnosti a krásy. Ve starých řeckých snářích byla vyzrálá jablka spojována právě s Afrodítou a spatřená či požitá ve snu měla věštit hojný milostný prožitek. (Trpká jablka - spadající pod bohyni sváru Eris - měla naznačovat rozepře.) Zlaté jablko lze zařadit mezi jablka tuhá, která měla svou tuhostí ohlašovat různé potíže. Zlato zase oslňuje a zaslepuje. Takže sen o zlatém jablku by se dal vyložit tak, že by se mohla objevit oslnivá až zaslepující láska, která by mohla přinést hojný milostný prožitek, ale i různé potíže.
20.10.2017 - 20:30 | Filtr
(Ryby) AndrejkaAndrea
Diky za napady lidi... ale tentokrat zadna inspirace neprichazi. Aji sem se divala na wikipedii na vyznam zlateho jablka..ale su po rozchodu, na vztah ted ani nepomyslim, tak nevim... Mejte se hezky
21.10.2017 - 12:04 | Filtr
(Váhy) dôvera
Jablko symbol zdravia,hriechu a IT :)
21.10.2017 - 18:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zlaté jablko .. hmm, proč ne zlatý prsten, hodinky, či jiný šperk, který se ke zlatu přirozeně hodí? Jablko "živé" je voňavé, sladké, plné všeho prospěšného pro člověka. Zlaté jablko si můžeš někde vystavit a oprašovat, vzpomínat na to, že Tě někdo někdy ocenil :3:. Neděláš dobré skutky proto, abys získala odměnu, ale přece jen máš potřebu ocenění. Ovšem hodnocení od jiných lidí ( namísto od sebe ) nemá pro Tebe ten správný užitek .. má hodnotu těch druhých :74:
21.10.2017 - 18:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » onka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je hrozně hezky napsáno, pod to se podepisuju :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »