Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Vědomé nedělní obědy - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Vědomé nedělní obědy
08.09.2017 - 23:27
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vědomé nedělní obědy
Jak jste v původní rodině jedli? spolu a bez řečí, živá diskuze nebo něco mezi?
se svým vědomým přístupem k jídlu, kdy vlastně kromě soukání jídla do pusy, žvýkání a polykání nejsem schopen nic jinýho, protože můj vědomý požitek je dokonalý , si nedokážu představit vědomý nedělní rodinný oběd. hrobové ticho a čtyři polykači kovu
našli jste nějakou cestu?
se svým vědomým přístupem k jídlu, kdy vlastně kromě soukání jídla do pusy, žvýkání a polykání nejsem schopen nic jinýho, protože můj vědomý požitek je dokonalý , si nedokážu představit vědomý nedělní rodinný oběd. hrobové ticho a čtyři polykači kovu
našli jste nějakou cestu?
08.09.2017 - 23:34
| Filtr
Sosna zvlčelý
Hele, taky mám ty návyky, že "při jídle se nemluví", "jídlo se musí sníst dokud je teplé" (rychle) atd. Prostě mám. Ale na druhou stranu oběd taky nekončí s posledním soustem a odložením příboru. Naopak se pak mnohé dá vyřešit, nebo jen příjemně porozprávět. A často více s nadhledem, protože pokud byl oběd navíc ještě dobrý, kdo by se chtěl hned s někým rozhádat?
Zkrátka oběd vnímám i jako společenskou událost, setkání, rozmlouvání a zábavu.
Zkrátka oběd vnímám i jako společenskou událost, setkání, rozmlouvání a zábavu.
08.09.2017 - 23:54
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak ano, taky si to dokážu užít po té společenské stránce. stačí teda tak jednou zadva měsíce :) ale jde mi spíš o to, že požitek z jedení a zpracovávaní potravy a dalších benefitu - snazšího trávení, více a kvalitnější energie..to je prostě nejvíc..
=====
tak ano, taky si to dokážu užít po té společenské stránce. stačí teda tak jednou zadva měsíce :) ale jde mi spíš o to, že požitek z jedení a zpracovávaní potravy a dalších benefitu - snazšího trávení, více a kvalitnější energie..to je prostě nejvíc..
09.09.2017 - 12:08
| Filtr
Sosna zvlčelý
» Buh je tlak
No to je zajímavý úhel pohledu.
Vlastně bych to měl rozdělit, protože Ty se ptáš na původní rodinu. Jo, přímo u jídla se mluvilo, ale ne moc. Rozhodně však z důvodů výše popsaných (u jídla se nemluví), ne kvůli vědomému přežvykování a tím z toho "vytěžit" co nejvíc.
A zajímavější mi přijde současnost. Pro mne k tomu jídlu patří i jeho příprava. Rozhodnout se, co vlastně budu vařit, je jen počátek. Ovšem ta péče, kterou pak tomu věnuješ, je u mne často mnohem důležitější (vědomější), než samotné jídlo (konzumace). To se nevylučuje, naopak vhodně doplňuje. Zkrátka se rozhodnu, že dnes uvařím to a to. Nachystám si to. A v průběhu vaření pak jedu intuitivně. Posledně jsem tam dal takové koření, protože jsem na něj měl náladu (potřeboval jsem ho), dnes však je nálada úplně jiná a tak by se hodilo tohle koření. Občas k něčemu přivoním a jen na základě čichového vjemu si řeknu: ne, tohle tam nechci. A sáhnu pro jiné, nebo si někdy řeknu i to, že méně je někdy více - k čemu více druhů koření, když ani nepoznáš jednotlivé chutě?
No prostě v součtu si s tím dost vyhraju. Při samotném vaření mi vůbec nepřišlo, jak ten čas letí, že jsem vařil třeba 3 hodiny (proto málokdy jíme oběd v čase oběda, ale leckdy třeba ve 4 i 5 hodin ). Dávám do toho jídla energii a vlastně by se dalo i napsat, že lásku. Kdybych vařil jen sám pro sebe, znám se, taky bych občas nějakou specialitku dal, ale zdaleka ne tolikrát a na takové úrovni (vařím jen o víkendech, přes týden to obstará Khali). Ale to vaření není jen investovaná energie, ona je to současně i taková meditace. Prostě jako Ty říkáš "vědomé jedení", tak já mám "vědomou přípravu potravy", která tomu jídlu předchází. Nemluvě o tom, že skoro nikdy při vaření neochutnávám (dokonce ani slanost), takže i na mne čeká na talíři veliké překvapení.
Když pak usedám k obědu, jsem natolik "vědomě zmeditovaný", že se na jídlo už nemusím soustředit (vědomě). Soustředím se už jen kvůli tomu, že co si člověk sám uvaří, zvláště když to bylo pracné na čas a přípravu, toho si více váží. Dokonce i jídla (kvalitního) od druhých si více váží, pokud zná, co to obnáší. To si více vychutná. A klidně i při jiné činnosti, třeba při povídání... Věř, že ty chutě a kvalitu jídla vnímám i tak.
P.S.
Jdu "vědomě" uvařit kuře s ořechovou omáčkou.
Vlastně bych to měl rozdělit, protože Ty se ptáš na původní rodinu. Jo, přímo u jídla se mluvilo, ale ne moc. Rozhodně však z důvodů výše popsaných (u jídla se nemluví), ne kvůli vědomému přežvykování a tím z toho "vytěžit" co nejvíc.
A zajímavější mi přijde současnost. Pro mne k tomu jídlu patří i jeho příprava. Rozhodnout se, co vlastně budu vařit, je jen počátek. Ovšem ta péče, kterou pak tomu věnuješ, je u mne často mnohem důležitější (vědomější), než samotné jídlo (konzumace). To se nevylučuje, naopak vhodně doplňuje. Zkrátka se rozhodnu, že dnes uvařím to a to. Nachystám si to. A v průběhu vaření pak jedu intuitivně. Posledně jsem tam dal takové koření, protože jsem na něj měl náladu (potřeboval jsem ho), dnes však je nálada úplně jiná a tak by se hodilo tohle koření. Občas k něčemu přivoním a jen na základě čichového vjemu si řeknu: ne, tohle tam nechci. A sáhnu pro jiné, nebo si někdy řeknu i to, že méně je někdy více - k čemu více druhů koření, když ani nepoznáš jednotlivé chutě?
No prostě v součtu si s tím dost vyhraju. Při samotném vaření mi vůbec nepřišlo, jak ten čas letí, že jsem vařil třeba 3 hodiny (proto málokdy jíme oběd v čase oběda, ale leckdy třeba ve 4 i 5 hodin ). Dávám do toho jídla energii a vlastně by se dalo i napsat, že lásku. Kdybych vařil jen sám pro sebe, znám se, taky bych občas nějakou specialitku dal, ale zdaleka ne tolikrát a na takové úrovni (vařím jen o víkendech, přes týden to obstará Khali). Ale to vaření není jen investovaná energie, ona je to současně i taková meditace. Prostě jako Ty říkáš "vědomé jedení", tak já mám "vědomou přípravu potravy", která tomu jídlu předchází. Nemluvě o tom, že skoro nikdy při vaření neochutnávám (dokonce ani slanost), takže i na mne čeká na talíři veliké překvapení.
Když pak usedám k obědu, jsem natolik "vědomě zmeditovaný", že se na jídlo už nemusím soustředit (vědomě). Soustředím se už jen kvůli tomu, že co si člověk sám uvaří, zvláště když to bylo pracné na čas a přípravu, toho si více váží. Dokonce i jídla (kvalitního) od druhých si více váží, pokud zná, co to obnáší. To si více vychutná. A klidně i při jiné činnosti, třeba při povídání... Věř, že ty chutě a kvalitu jídla vnímám i tak.
P.S.
Jdu "vědomě" uvařit kuře s ořechovou omáčkou.
09.09.2017 - 12:19
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"tak já mám "vědomou přípravu potravy", která tomu jídlu předchází"
Áno, ty úžasné vědomé přípravy á la psaní na Najdise, čtení sportu a podobně
=====
"tak já mám "vědomou přípravu potravy", která tomu jídlu předchází"
Áno, ty úžasné vědomé přípravy á la psaní na Najdise, čtení sportu a podobně
09.09.2017 - 12:24
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A zapomeň, že ode mě zítra dostaneš nějakou kuřecí roládu
=====
A zapomeň, že ode mě zítra dostaneš nějakou kuřecí roládu
09.09.2017 - 12:34
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepujčím Ti za to pekáč na vylízání.
A už konec prasení
=====
Nepujčím Ti za to pekáč na vylízání.
A už konec prasení
09.09.2017 - 12:36
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdyby někoho zajímalo, co psal, až to smaže:
A nemysli si, už žádné VĚDOMÉ slíznutí smetany!
=====
Kdyby někoho zajímalo, co psal, až to smaže:
A nemysli si, už žádné VĚDOMÉ slíznutí smetany!
© 2007-2024 Najdise.cz