Výklad, věštění? Nevím kam se hnout.


29.08.2017 - 15:06
(Kozoroh) chino
Výklad, věštění? Nevím kam se hnout.
Poslední dobou mi přijde, že se točím v kruhu, nevím kam z něj a jestli vůbec z něj. Napíšu to bodově, aby to mělo nějakou hlavu a patu.

Takže "modelová" situace:

1) Kluk holka, vztah rok, pak další rok neustále spolu tak nějak na "volné" noze ze strany slečny.

2) Posledních cca 3/4 roku slečna románek s kolegou z práce. ejhle ulítlo to, je těhotná, on zadaný/rodina/dítě atd. tzn. průser.

3) K klukem (né kolegou) je každý den, nějakým způsobem mají spolu vztah, scházejí se, vídají se, maximálně spolu tráví čas.

4) On se na ní nechce vykašlat, aby na vše nezůstala sama.

5) Ona řeší jestli nechat a nebo nenechat (potomka)

6) Varianta A, nenechá, s kolegou to utne a o svého "kluka/kamaráda/nevím správný popis" nechce prostě přijít.

7) Varianta B, nechá s kolegou utne vztah (má svojí rodinu), kdyby neutla, nedopadne to dobře - on nebude chodit jednou sem a jednou tam. To neklapne.

8) Co zmíňěný "kluk" o slečnu nechce přijít, rozumí si, je jim spolu nějak (zvláštně) dobře a teď do toho přišlo toto.

Bohužel "on" neví jak se má zachovat, nechce se na slečnu vykašlat, nechat jí prostě samotnou. On ani ona nejsou sociální případi. Stalo se co se stalo...

Předpokládám, že "normální" člověk by asi řekl" "Utíkej co ti nohy stačí." Uvnitř sebe dotyčný "kluk" to asi nějak ví, je schopná sebereflexe - je si vědom situace. Předpokládám, že to z psychiatrického/psychologického hlediska bude mít určitě nějaký termín :39:. Jedná se o nějakou psychickou závislost?
Mám si nechat něco vyvěštit? Už se po pravdě chytá čeho může a tělo mi zevnitř rozhodně blahem nehoří.

Nečekám návod, rozhodně ne, ale asi jen pohled na věc. :8:

Díky

Stránka: 1 2
Řazení:
29.08.2017 - 15:39 | Filtr
(Rak) dan162
Rozumím dobře, že tě holka moc nechtěla, má nyní dítě s někým jiným, stále se k tobě nežene i když o tobě dobře ví, taky tě dobře zná a ty se ptáš co máš dělat ? No máš ji rád, tak to z tvé strany zůstane. Asi bych šel si koupit něco k večeři.
29.08.2017 - 15:42 | Filtr
(Kozoroh) chino » dan162
Žene, nežene... Nevím proč by se mnou jinak trávila takřka všechen čas.
29.08.2017 - 16:25 | Filtr
(Kozoroh) chino » dan162
Ani tak nepřemýšlím jestli chci něco skousnout, asi bych neměl a nemám problém to přijmout. Jen jsou to pro mě docela dost nové pocity. Setrvání v tom, kdyby si to nechala by pro mě nebyl problém, ani bych to nenazval "přijmutím", ale třeba tím, že bych klidně i chtěl.

Sám si občas říkám, že není důležité kam člověk chodí, ale kam se vrací, taky podle mě není důležité kdo je biologický otec. Otec je ten, kdo se o dítě stará a má o něj zájem.
29.08.2017 - 16:17 | Filtr
(Rak) dan162 » chino
Nevím co mi na tom dlouhém popisu tak nesedělo, že jsem prve reagoval tak cynicky. Nesedí mi něco ale pořád.

Postoj k nějaké nečekané životní situaci dělá každý za sebe. Ty se můžeš podívat do sebe, kouknout co přijmeš (ne co skousneš) dnes i za deset let a nějak se zachovat, něco nabídnout, něco odmítnout. Určitě taky víš, jaký je nyní váš vztah, jakým směrem se ubírá i co s tebou ta situace udělala. Co je tedy vlastně nejasného ?
29.08.2017 - 16:53 | Filtr
(Rak) dan162 » chino
Nejde o tebe, ale o dítě, váš vztah s tím nesouvisí. Když jednou řekneš, že cizí dítě přijmeš za vlastní a pak cukneš ty nebo ona (z jakékoliv příčiny), je to pro to dítě nejhorší myslitelná varianta. Velký psychický handicap, a to i v případě, že dítě neví, že patří biologicky k někomu jinému. Tím tě nechci od ničeho zrazovat, jen si zvaž svá slova: ne "klidně bych i chtěl", ale zda chci, lhostejno co společnost očekává nebo jaké body chceš u ní získat. Přijmout za své totiž nemá žádné podmínky.

Vůbec jsi nenapsal, co říká ona ??? Ale ani čárku, vše je jen to, co vnímáš ty.
29.08.2017 - 17:05 | Filtr
(Kozoroh) chino » dan162
Je na začátku a je možná i varianta, že si to nechá vzít. Nemůžu mluvit za ní a ani nechci. Sama podle mě teď momentálně neví co chce.

A vím, že to "přijmutí" není na týden. Toho jsem si plně vědom.
29.08.2017 - 17:18 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Jestli to dobře chápu, pak se znáte 2 roky, z toho 3/4 roku se o slečnu dělíte. Slečna tedy to "na volné noze" chápe víc než doslovně ... no, spíš má "volné nohy" obě :20:.
Takže asi jo, z Tvé strany to psychická závislost bude. Fajn že o tom aspoň přemýšlíš :5:.
29.08.2017 - 17:21 | Filtr
(Kozoroh) chino » Buddha/2
Už jsem řešil i to, že bych se prostě na všechno vykašlal, ale jako bych vnitřně měl dvě strany. Jedna říká ano, druhá ne. Vítězí ano, logický pohled na věc mám, jen je tam něco, co prostě neumím /nechci? odstranit.
29.08.2017 - 17:24 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » chino
No a to něco je ta závislost :44:
29.08.2017 - 17:25 | Filtr
(Rak) dan162 » chino
V okolí mám dva případy, kdy ve 40 letech našla holka tátu, nebo kdy ho v 60 nezná, protože to máma stále tají, tak jsem trochu přecitlivělej :-))

Některá přijmutí těžko vydrží - například když je to racionální volba, nebo je svázané s tím, že by tak mohl vzniknout vztah. Ten buď je a nebo není. Koukni do sebe, ale bez nějakého přání co tam chceš nalézt.

Mimochodem, vždy existuje varianta, kdy budeš chodit navštěvovat matku s dítětem jako rodinný přítel, bez ohledu na to, zda chce s tebou být nebo ne.
29.08.2017 - 19:34 | Filtr
(Kozoroh) chino » dan162
To že je to závislost vím, jen mě zajímá jak k ní dochází. Přemýšlím nad tím hodně dlouho.

Pokud se podívám do nějakého svého nitra, vidím to, že s ní chci být. Nějakým způsobem jsem na sebe napojení, mám opravdu hodně společného, společný humor, je toho prostě tolik, že o to nechci přijít - očividně za žádnou cenu. Nevím co mě tak táhne, občas si řeknu že už jswm na kraji sil a pak zjistím že pomyslné dno je hluboké o xxx metrů. Naberu dech na další "sezónu" a "jede" se dál.

Zajímalo by mě, jak by mě označil někdo normální. Blázen..? Hlupák..?
29.08.2017 - 19:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Rozhodně by mě zajímal Tvůj čas (i datum a místo) narození, pokud to tady není dobře. Jinak znám jednoho takového, co udělal přesně to, co ty plánuješ, vztah nevydržel, ale s dítětem se stýká dodnes. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné ... :17:
29.08.2017 - 20:11 | Filtr
(Štír) Freja » chino
Normálně zamilovanej....horší jsou pak ty "rána", když se člověk z toho probere a kouká,jak si posral život :14: :14:
29.08.2017 - 22:10 | Filtr
(Kozoroh) chino » Mici Angóra
Poslal jsem zprávu
29.08.2017 - 22:12 | Filtr
(Kozoroh) chino » Freja
Na jednu stranu máš pravdu a na druhou prostě nevím. Momentálně to prostě jinak nevidím (jsem si schopen na to říct, že mám zatemněno), ale trvá to pro mě dva roky a stalo se mi to prvně :(.
29.08.2017 - 22:26 | Filtr
(Býk) player
Pohled na věc:

To co píšeš je dnešní standart. Tak , jak společnost konzumuje všechno , úplně všechno , tak konzumuje vztahy. Z hlediska vnitřní psýchy je pro vnitřní pohodu lepší mít 20 dvouleých vztahů během života , než jeden padesátiletý. Kvůli svěžesti , kvůli novým poznáním a tak.

Tudíž - nic si z toho nedělej , od bab nic nechtěj a žij tak , aby oni toho nechtěli moc po tobě. A pokud se jednou s nějakou střetneš u výroby něčeho hodnotnýho , setrvej déle.
29.08.2017 - 22:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to sranda ty vztahy...hele udělej co chceš a všechno bude blbě,ale život je krásnej a stojí za to ho žít....NAPLNO... :3:
29.08.2017 - 22:36 | Filtr
(Kozoroh) chino » player
Pohled na věc je bohužel pravdivý. Dnes se nechce nikdo zastavit, budovat a zakládat. Každý raději zabouchne dveře a má to "svoje".

Vím to, všechno tohle vím. Ale co nevím? Jak se do toho "módu" přepnout taky. Opravdu mám rád čas který spolu trávíme, dokážu si představit že bych si našel někoho čistě na "potřeby", někdo stejný jako já, ale... Nejde to někde uvnitř přepnout. Možná jsem staromódní (snad ne, je mi teprve 30) :D, nebo nevím. Nedokážu si to vysvětlit.

Ale mít dvacet dvouletých vztahů je mi proti srsti. Ta představa toho znovu poznávání, zvykání a vlastně proč? Abych se snažil? "Budoval" něco, co pak pošlu za 2x365 dní o dům dál?

Problém je, že nemám v sobě nějaký přepínač, který asi nutně potřebuji.
29.08.2017 - 22:39 | Filtr
(Kozoroh) chino » bubobubo
Nemyslím si, že vše bude blbě. Následně už neřeším co by bylo kdyby. Nemá to smysl, člověk by si pak vyčítal co udělal, nebo co měl udělat a co by bylo jinak - to nedělám a ani nechci.

Moje hlava má jednu zásadní věc, kterou částečně odbourávám, plánuje... Né nějak zásadně, nemám čtverečkovaný papír "alá" Básníci, rozpis dovolené, tady první dítě, tady druhé :). Jen prostě nechci nějakým způsobem skončit sám, v 50ti zjistit, že nemám nikoho stabilního kolem sebe. To je krapet takový můj strašák, i když vím, že nemám momentálně smysl si dělat vrásky z toho co bude za 20 let. Zásadně to nehrotím, ale někde v pozadí to tam někde je.
29.08.2017 - 22:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » chino
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dost si odporuješ.Ale jako nemaluj si to,to je základ.Ono vždycky všechno nějak dopadne,ale tohle je patová situace.Blbě bylo myšleno v rámci tvého smýšlení,takhle jako teď už budeš nejspíš laborovat pořád. :3:
Hele pokud chceš požehnání a chceš milovat dítě jiného,tak hurá do toho,můj strejda takhle vychoval bratránka,ale jednoduché to nebylo. :3:
29.08.2017 - 22:47 | Filtr
(Býk) player » chino
Otázka je , zda je tam správné to bohužel. Jestli tam třeba nemá být zaplať pánbů...


Vysvětlím. Po tisíciletí platilo toto:

Pár.
Svrchovanost muže.
Žena - ujařmená nepřetržitá rodička , ze které byla v pětatřiceti letech shrbená bezzubá stařena - bodejť ne , po dvanácti porodech.
Na zdi bejkovec. Když muži žena nebyla po vůli , tak ji pocentroval a že měla záda od krve , nikdo neřešil.

Přišla emancipace. Já ospbně jí považuju za skvělou věc. Konečně se žena začala domáhat společenského statu a orgasmu. Proč by taky neměla , že?

Výsledkem emancipace je to , že unavený pár má volbu , zda vsadit na zvyk a tradiční hodntoty , spojené ale s grustracemi a stresem , nebo rotaci partnerů a tudíž zrychleným vývojem osobnosti.

Celý náš problém je ale internet. Je to zhouba lidstva. Rotace párů je daleko menší problém.

Tudíž - pakliže jsi typem , který se přiklání spíše k dřívějším zavedeným dogmatům , tak si dej inzerát typu:

Nelíbí se mi dnešní soužití , hledám dívku (ženu) která bude mít vztah k monogamii a rodinným hodnotám. Myslím , že u holek je to dnes tak pade na pade , určitě se chytíš.

Ale upozorňuju tě , že s velkou pravděpodobností nakonec narazíš sám na věci , které tě vykolejí. Ale taky to nemusí být pravda.
30.08.2017 - 06:35 | Filtr
(Kozoroh) chino » player
Právě že vím, nebo si myslím, že pak stejně narazím na něco stejného a nebo krapet podobného. Pokud bych narazil opět na něco podobného, proč hledat dál a něpřijmout/nesmířit se s tím jak to je celkově?

A ano, osobně si také myslím, že veliký problém je internet. :8:
30.08.2017 - 06:35 | Filtr
(Kozoroh) chino » bubobubo
Není nic jistého, že dítě zůstane. Ta možnost je 50/50.
30.08.2017 - 07:56 | Filtr
(Štír) Freja » chino
Do žádnýho módu se nepřepínej.
A nevěř nikomu,kdo ti bude vnucovat svúj názor na to,jak to funguje nebo jak by mělo...
Mė třeba taky přijde divný mít stra h z toho,že v 50 bude člověk sám,ale tím,že ti budu tvrdit,že se toho strachu musíš zbavit,vytvořím jen tlak...
Když musíš tak musíš...to nikdo jinej,než ty neví
30.08.2017 - 08:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » chino
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale ty ji chceš tak i tak ne? :3:A i kdyby se rozhodla pro potrat,tak to není jako vyhodit papír od sušenky a zanechá to následky. :3:
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »