Bosch
» ANUDIL
Doporučuju navštívit dietologa v nemocnici tzv.nutričního terapeuta. Je školený a dneska se už docela dobře ví kterým potravinám se vyhýbat a které upřednostnit u tohoto typu onemocnění. Obecně bych řekl aspoň 500g zeleniny převážně tepelné upravené denně. Maso se může ale né červené(vepř) vyhýbat se uzeninám. Čerstvě připravená strava je nejlepší. Kvalitní příjem vlákniny, ale pozor na dráždění traktu. Peristaltika by měla fungovat. Dobré je psylium lžička do teplé vody nechat až zgelovatí a vypít ráno nalačno. Pravidelná stolice je základ což bývá problém u mnoha lidí. Základ dobrého fungování tlustého střeva je pravidelná stolice jak má být. O tom jak má vypadat se lze dočíst na netu i s tím jak toho dosáhnout. Váborná je léčebná strava dieta nišime japonský způsob přípravy zeleniny na páře. Nedělat prudké změny v dietě. Výborné léčivé jsou vývary ze zeleniny a (nebo) z masa a kostí. Vyživují střevní sliznici.