Vztah se starým mládencem - má to smysl?


26.02.2017 - 17:22
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vespera, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Vztah se starým mládencem - má to smysl?
Ahoj,

má smysl vztah s člověkem, kterému je 42 let, nebyl nikdy ženaty, nemá děti a říká, že děti nikdy mít nechce a ženit se nebude. Ale já vím, že někdy bych děti chtěla a proti svatbě nejsem, i když teď ji ještě nechci.

Do dotyčného jsem se zamilovala a jsme spolu skoro půl roku, on mi city opětuje, byl to on, kdo se mě zeptal, zda s ním chci chodit a tak. Je mi s ním dobře, ale zároveň si říkám, jestli to má smysl, takové chození s někým bez cíle, či jak to říct. A také si pořád podvědomě doufám, že třeba změní na ženění názor, ale to se asi nestane..

Co byste dělali vy? Máte s tímto zkušenosti?

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
28.02.2017 - 10:31 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Nazdar.

Chození bez cíle je dobré, protože nikdy do žádného cíle nedojdete, a proto můžete pořád chodit. Pokud máte cíl, tak jakmile ho dosáhnete, hned vyskočí otázka "tak a co teď?", která může bát zrádná.

Nicméně to ale asi nebude fungovat, pokud jeden má cíl a druhýmu se k němu jít nechce. Taková pouť obvykle vypadá tak, že chvíli jdou tito spolu, ale jakmile chce někdo zamířit k cíli, obvykle se cesty rozcházejí.

A to si myslím, že bude i váš případ. Užijete si hezké období... ale tvoje touha po onom cíli tě dožene, zatímco on už, prostý počátečního opojení, rozhodně nebude mít chuť se kvůli tobě změnit.

A je naivní si myslet, že se změní.

Myslím, že to bude dobrá zkušenost, ale nečekal bych že to bude "na pořád". Dlouhodobý vztah bez společných cílů, to je oříšek.
28.02.2017 - 10:42 | Filtr
(Býk) player
Souhlasím s Glimem. Má to ohromný smysl. Ten člověk tě totiž s největší pravděpodobností obohatí.

A až na tebe přijde to tikání - tak si podáte ruce a zůstanete přáteli.

A pamatuj - cíl není v tom civilizaci rozmnožovat , ale zužovat a zkrášlovat.

Je nás moc a roděj se povětšinou hovňousci.

Ale starej mládenec , nebo dnes spíše se říká pravověrný single (to jsem já třeba taky) , ten se nenechá tlačit ke zdi , je většinou dost svobodomyslný , dopřeje druhému stejnou volnost , jakou si chce udržet sám.
28.02.2017 - 10:54 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
To je otázka, na kterou si musíš odpovědět jen a jen sama.
Hele, je nesmírně fajn, pokud Ti to řekl vše na rovinu. Nehraje na Tebe habaďůru s nějakým mlžením, prostě hned vysype, že svatba ne, děti ne. To je fér, na to má nárok.
Důležité je, jestli Ty jsi naopak toto řekla jemu taky na rovinu, jestli jsi necukla, když on toto vysypal ze sebe a raději nemlčela, ale při tom víš, že Ty svatbu ano, děti ano. Jestli mlčíš a doufáš ve změnu, jsi neupřímná a jeho udržuješ v omylu. Možná by vzal kramle, kdyby to věděl naprosto celé. A možná i z důvodu, aby Ti neublížil, ochránil Tě před nutným zklamáním.
Pokud jsi toto řekla jemu taktéž naplno, pak už to od něho je rovina pouze v tom případě, že jste se domluvili, že spolu budete jen tak dlouho, dokud vám spolu bude fajn a než ti začnou touhy po dítěti "zatemňovat" mysl (ve smyslu, že začneš víc a víc chtít to, co on ne). Protože pokud tato dohoda nevznikla, pak to není ani od něho úplně fér. Chlap by měl přeci předpokládat, že nakonec u ženy touha po dítěti propukne naplno.

Ta svatba je v tomto mnohem menší problém, ovšem kde se sejdou dva zásadoví vyznavači opačných trendů, tam to problém bude nakonec taky. Protože i když nakonec jeden ustoupí, tak se pouze podvolí, zpronevěří se svým vlastním postojům, okrade sám sebe. Zde se špatně dělá kompromis. Lépe jsou na tom ti, kteří nejsou až tak zásadoví ani tak, ani tak, protože u nich není kompromis nikdy až tak velkým ústupkem.
Ale můžete to vyřešit tím, že každý sleví v jednom, aby to bylo fakt fér. Takže buď svatba a bez dětí, nebo děti, ale bez svatby. Opravdu to tak chceš?


A můj pocit? Myslím, že jste tak odlišní v těch nejzásadnějších věcech, že to časem nemůže být šťastný vztah. Že tyto zásadní věci nakonec převáží to, proč nyní je vám spolu dobře. Ale to neznamená, že bys měla hned odejít. Naopak to vědomí Tě může osvobodit a Ty si ten vztah můžeš užít naplno v této době, kdy Ti mnohé dává. Proč si to teď kazit představou o něčem, co může přijít až za x let? To je jako nepořídit si děti z obavy, že je jednou může někde porazit auto. Může. Ale pokazit se může úplně všechno. Proto nemá smyslu se tím trápit, protože většinou se to prostě nepokazí. :3: Ale jak jsem napsal v úvodu, rozhodnutí je na Tobě. Hlavně měj ráda sebe a zbytečně si neubližuj. :74:
28.02.2017 - 10:58 | Filtr
(Býk) player » Sosna zvlčelý
Velmi moudré.

Až na jednu věc. Může to být absolutně šťastný vztah , dokonce by měl být.
Když budou féroví oba.

Dejme tomu , kdyby mu řekla: počkám dva roky a budu tě milovat , protože je mi s tebou dobře...ale pokud do 16.11 2019 nepřehodnotíš svůj postoj k mým reprodukčním orgánům , mám předjednáno s Oldou. :4:
28.02.2017 - 11:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
No však jo, nic jiného jsem ani nepsal. Jen to předjednání s někým konkrétním je mi v tom proti srsti! :23: Ale to je osobní, protože já bych se s takovým postem nespokojil (čekat, až někdo dovrzá s někým, abych taky mohl). :4:
28.02.2017 - 11:19 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Souhlasím s tím, co napsal Sosna a dodala bych, že spíš si myslím, že změní názor na tu svatbu než na děti, už je dost starej, aby měl jasno. Samozřejmě člověk nikdy neví, ale nespoléhala bych na to a brala jako bernou minci to, co říká teď. Navíc jsi ještě dost mladá, třeba moje kamarádka má 38 a chlapa o 8 let mladšího, který nechce nikdy děti. Jestli on jednou změní názor, asi bude trochu problém.

Každopádně-jsi zamilovaná, je ti s ním hezky, tak proč si to neužít, dokud to funguje. Nebo to najednou budeš lámat přes rozum a půjdeš hledat dál? :17:
28.02.2017 - 11:51 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
No , já mám jednoho kolegu muzikanta , který s dětma začal v pětatřiceti a do padesáti udělal 5 dětí čtyřem ženám - třem manželkám.

On to komentuje slovy - je to zajímavější , než si pořídit psa... :4:
Naštěstí je nechudej , takže aspoň včas platí...
28.02.2017 - 12:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » player
Začít dneska s dětma ve 35 je úplně běžná věc, ne? :3:
28.02.2017 - 12:49 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Mici Angóra
Tak u ženských nevím, ale u chlapů mi to přijde akorát a v pohodě.
Mám známého, který se taky dlouhá léta jevil jako "staromládenec" (Saturn v 5.domě :3:), a pak najednou po čtyřicítce svatba a v 45l první dítě a do tří let druhé... a nyní je to nejlepší tatínek na světě....takže - nikdy neříkej nikdy... :4:
28.02.2017 - 13:13 | Filtr
(Beran) Háňa*
Řekl jasně a srozumitelně, jak to má. Bez vytáček a vzbuzování nějakých nadějí, což je to od něj fér - takže bych to akceptovala.
Dokud by mě to bavilo, prožívala bych s ním to, co společné máme a co se nám oběma líbí.

Ale rozhodně bych neplýtvala energií na nějaké plané naděje, že se někdo změní. Lidí je přece na světě dost, proč lpět zrovna na někom, kdo má v životě jiné priority ?
On jedná fér - to od tebe je nefér dělat jako, že ti to tak vyhovuje a přitom doufat, že ho časem k něčemu dotlačíš. Navíc se chováš nefér i k sobě, když si nalháváš, že jednou možná .. přesto, že cítíš, že se to nezmění.

Za tři roky možná napíšeš: Já myslela, že, ... a on mě zklamal ... Nebude to pravda - to ty se klameš.
28.02.2017 - 13:39 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
No, jen bych upřesnil :3:
Nedoufáš podvědomě, ale vědomě, jinak bys o tom nepsala.
Za mě tedy: myslím, že když už tahle otázka u Tebe vznikla, je to právě projev toho opravdového podvědomí, které se už v podstatě rozhodlo a potřebuje to nějak zdůvodnit rozumu.
Naděje že se někdo změní tak jak si představuješ je malá, odhaduju, že to udělá jeden člověk ze sta. A když už, tak jediný důvod pro to, aby to opravdu ze srdce rád udělal, je ten, že z Tebe bude cítit lásku. Ne očekávání naplnění svých potřeb (svatba např.). Nebo nedejbože aby slyšel tikání biologických hodin :4:.
28.02.2017 - 13:46 | Filtr
(Beran) Elizabeth Crevel
Mlada pani, kazdy vztah ma smysl, at je jakykoli...
28.02.2017 - 13:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ptáš se, co bychom dělali my...

Já se do této situace umím vžít poměrně dobře. Nebudu si hrát na to, že bych dokázala být extra nad věcí, to vůbec ne. Moc dobře vím, že zvolit si ideálního partnera, s kterým je ideální vše, kromě paradoxně pár zásadních věcí, je docela těžké. Určitě bych také doufala, že se u něj něco změní.

V tu samou chvíli bych si ale uvědomovala, že je to jen má bláhová iluze.

Takže co bych udělala - rozhodně všechno narovinu řekla: Chci svatbu, chci děti. Respektuju, že Ty ne, ale u mě přes to nejede vlak, takže se rozhodni - buď kompromis, nebo počítej s tím, že s Tebou zanedlouho skončím.

Je hrozně důležité, aby dva měli společný cíl, něco velkého, nějaký horizont, kam se lze upnout. Pokud má každý ten horizont jinde, nebo ho ten druhý nemá vůbec, tak to nemůže dlouhodobě fungovat.

Takže - užívala bych si, co to jde, ale zároveň se smířila s tím, jaký je on a nesnažila bych se ho měnit. Ani v představách. A zároveň si pomalu otvírala vrátka jinde. :3: Ale tak, aby o tom věděl, žádné vodění za nos.
28.02.2017 - 13:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » .
Zrovna co se týká těch dětí tak pokud jeden chce a druhý ne, kompromisy moc dělat nejdou-to by bylo půl dítěte :1:
28.02.2017 - 13:59 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus
Vše podstatné už tu bylo řečeno, tak já už jen citát :

Starý mládenec je muž, který vyvodil důsledky ze zkušeností těch druhých. :4:

P. A. Ustinov
28.02.2017 - 14:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je pravda, no :4: Spíš jde ale o to, aby mu došlo, jak to má druhá strana, a uvědomil si to. Ale třeba je s tím smířený, kdo ví :1:
28.02.2017 - 14:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak dá se to podat i jinak :4: Ale princip je v konečném důsledku stejný... U chlapa se musí úderně, stručně a jasně, jinak to nepochopí :41:

Když se s někým v zásadních věcech neshodnu, tak přece nezkysnu na úrovni toho druhého jen proto, že se bojím otevřít si hubu? :4:
28.02.2017 - 14:05 | Filtr
(Panna) Arezet » Znovuzrozená
Tak u ženských nevím, ale u chlapů mi to přijde akorát a v pohodě.
Mám známého, který se taky dlouhá léta jevil jako "staromládenec" (Saturn v 5.domě :3:), a pak najednou po čtyřicítce svatba a v 45l první dítě a do tří let druhé... a nyní je to nejlepší tatínek na světě....takže - nikdy neříkej nikdy... :4:


:4: jo taky znám je to muzikant zpěvák,takový ten typ Evžen lovec žen :4:

Odbilo mu 43 let a utáhl o 10 let mladší krásná blondýnka, čekali holčičku,pak svadba ,minulý rok nazačátku čekali chlapečka a sranda je,že před 14 dny mi oznámil,že budou mít třetího potomka :61: :61: :61:
A v kapele jsme se málem počůrali srandou, co se s ním stalo ... :4:
28.02.2017 - 14:07 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » .
Ať je to jak chce, své důvody určitě má. A jestli ho doteď žádná nepřesvědčila, tak ho v nich spíš utvrdila :4:.

Si myslím, že s tím počítá, pokud není úplná trubka :3:
28.02.2017 - 14:09 | Filtr
(Panna) Arezet » Mici Angóra
khalia asi myslela kompromis typu dítě ano,svadba ne? :4: :3:

To jsme taky zažila tuhle situaci,dítě ano a svadbu to nechtěl, bohužel nevím proč,ale u mě to bez svadby nejde :6:
28.02.2017 - 14:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Arezet
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, no třeba tak :4:

Hele, taky jsem se v minulosti divila - dítě klidně, svatba radši ne...

No a pak jsem to začala mít stejně a bylo vystaráno :61: Ale nutno podotknout, že se to furt mění - asi hormony :6:
28.02.2017 - 14:10 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Znovuzrozená
Však neříkám nikdy, jen že je to spíš nepravděpodobné :1:
28.02.2017 - 14:15 | Filtr
(Býk) player » Mici Angóra
No , ono už je mu 57... :4:
28.02.2017 - 14:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Arezet
Pro mě je to pořád stejný :3:

Jinak zatímco touhu po dětech chápu, tak touhu po svatbě (resp. pocit, že bez ní to nejde) ne, ale nikomu to neberu :1:
28.02.2017 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak dá se to třeba "ukompromisovat" stylem "oplodni mě, ale nebooj, dál po Tobě nic nechci" :61:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-84
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »