Gynofobie a Misogynie


21.02.2017 - 19:55
(Ryby) Crumb
Gynofobie a Misogynie
Poměrně nedávno (v roce 1987) byla diagnostikována porucha zvaná gynofobie. Trpí jí muži, kteří mají chorobný strach z žen a jejich společnosti. Existence tohoto strachu ve světě, který je obvykle pokládán za maskulinní, mnohé překvapila. Případů gynofobie je prý hodně. Navíc může být gynofobie kombinována ještě s dalšími fobiemi. Mohou se k ní připojit další chorobné strachy, například chorobných strach z krásných žen (caligynefobie), chorobný strach ze sňatku a manželství (gamofobie), mohou se přidat i sexuální fobie, např. chorobný strach z milostného života a sexuálních témat (erotofobie), chorobný strach z pohlavního styku (paurenofobie), strach z prvního pohlavního styku (primeisodofobie), strach z ženských genitálií (eurotofobie), z prsou (papillofobie) atd. Mužů trpících gynofobií prý stále přibývá. Na celém světě jejich počet šplhá údajně do milionů. Gynofobie prý může generovat i misogynii, chorobnou nenávist k ženám. Co soudíte o příčinách těchto jevů?

Stránka: 1 2
Řazení:
23.02.2017 - 20:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi to bude tím,že maminky už nejsou maminkami mnohdy.S matkou úzce souvisí postoj k opačnému pohlaví u mužů řekla bych.Ale když dneska už nosí ženský ty kalhoty,tak mají z toho muži strach no.
21.02.2017 - 20:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to obrazem, co si duše všechno v sobě nastřádá, jaké má prožitky, zkušenosti. Pokud je toho hodně, tak vznikají bloky, nemoci...
21.02.2017 - 23:07 | Filtr
(Býk) Petr9
Existence tohoto strachu ve světě, který je obvykle pokládán za maskulinní, mnohé překvapila.
===
mi právě přijde, že svět už dávno není maskulinní ... ani femininní ... je prostě tak nějak unifikovaný a překroucený :/ ... kde je možné prostě všechno ... a tak ženy se chovají mnohem drsněji a rázněji než muži ... muži si naopak užívají své něžnosti a jemnosti ... "lidové" (co už nejsou ani muži, ani ženy) se za to naoko navzájem poplacávají po ramenou, jak jsme to dotáhli "ve vývoji" dále než naši předci v kruté a drsné minulosti plné násilí a utrpení ...

... ale fóbie a neurózy, které čerpají z mnohem hlubších kořenů, než je náš současný svět ... stejně mluví za nás :32:
22.02.2017 - 05:35 | Filtr
(Blíženci) movvin
No dámy :39: a tady je ten důvod proč některé z nás si stěžují, že nemůžou narazit na pořádného chlapa .....

...příčiny jsou v tom že vývoj společnosti ubírá tomu samčímu prosazení možnosti, pak taky výchovou některých matek, které si buďto svou frustraci vybíjí na malém chlapci, nebo ho zas naopak mají jako svou modlu a nenechají ho samostatně se rozvíjet...potažmo výchova otců je skoro nulová.....
22.02.2017 - 12:42 | Filtr
(Býk) player
Podle mě - na svět s tím nepřicházíš. Myslím.

Spíš je to výsledek jakýchsi vjemů ranného dětství.

A k těm misoginům - mnohdy to bývají muži , které komplexy odvrhly úplně ven ze hry. Kluk se v pubertě a po ní párkrát zkusí sbalit kočku , párkrát dostane košem s výsměchem a je zaděláno. Z toho se rodí sérioví vrazi.
22.02.2017 - 13:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15: :30:
22.02.2017 - 13:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
strach z ženskýho těla jsem díkybohu nikdy neměl, ale začínám mít strach z nepochopení ženský duše, nebo mozku nebo co to je.
nemluvím o chemických změnách během gravidity.

takže za mě - nenávist k ženám může plynout z toho, že se jako pohlaví ubíraj někam, kde je budoucnost neodpovídající mým představám. a buď se na to jako biologickej druh adaptuju, nebo budu trpět.
22.02.2017 - 13:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr9
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
přesně.
okrádáme se a jsme okrádáni o kouzlo polarit.

doufám teda, že konečný vítězství bude aspoň stát za to :20:
22.02.2017 - 14:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
rád bych se na to vyprd, ale jsem biologicky naprogramovanej k souloži tj zachování rodu.

kdyby bylo po mým, naprogramoval bych se tak, aby mě samice zajímaly čistě sociálně. ale to by vlastně nebyl dostatečnej důvod proto se s nima bavit. takže ten pud tam bejt musí.

ach jo.

pud je strašná sviňa, on má mnoho nuancí, někdy jemnejch, něžnejch, vždycky si někudy najde cestu:)
22.02.2017 - 22:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No na tvoje myšlenkové pochody by člověk potřeboval kalkulačku :4:

Všechno je dílem Boha, všechno....

Je to to stejné, jak když se ptas jestli existuje světlo a tma? :3:
23.02.2017 - 07:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kvalitní téma, často přemýšlím, zdali je mé mnoholeté poustevnictví dané strachem z žen, anebo jejich strachem ze mě :) Pravdou je, že mé dětství bylo poněkud extrémní, protože zažít zkušenost jménem hysterická psychopatie (kombinované s vysokou inteligencí) není žádná :71: Ale přesto zůstávám romantik a dobře vím, že ženy krom krásy dokáží být i rozumné :)
23.02.2017 - 08:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tulačka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No když si to uvedomis, tak se pak už nemusis ptát na nic :29:
23.02.2017 - 08:42 | Filtr
(Beran) Háňa*
Naštěstí tohle už mi může být fuk, mám doma ještě starý kvalitní model. :75:
Ale dneska bych si tedy partnera pro založení rodiny vybírat nechtěla, když TO vidím - to jsou kádry .. :4:

Příčiny ? Málo práce. Muži jsou málo zaměstnaní - klepání někde celé dny do klávesnice a manažerování za práci nepovažuji. Prostě se z nich v tom debilním "systému", kde je IN neumět ani zatlouct hřebík, protože jsem intelektuál a který řeší jen flexibilitu, kreativitu a empatii, vytratilo obyčejné mužství. Fyzická síla, rozhodnost, obecná životaschopnost a nakonec i ta živočišnost.´To, že si nechá narůst vousy, fakt nepomůže. A bohužel ztratil i tendence chránit své teritorium, což můžeme vidět v posledních letech v praxi - přichází živočichové z jiných teritorií a on je klidně nechá to svoje okupovat a dokonce prznit své samičky.

On se nebojí žen, on se jen bojí být mužem. Protože cítí, že na to nemá, že v tom by zklamal. A taky to znamená něco víc, než jen žvanit - tak se tomu raději vyhýbá a snaží se zaujmout tím, kolik kde vyotročí těch papírků. Ale cítí, že tohle nestačí, to z něj muže neudělá. Tím spíš, že ženy často dokáží těch papírků vyotročit stejně nebo i víc, ale přesto zůstávají ženami. Až na výjimky - některé se taky zvrtnou a "narostou jim koule", ale je to menšina.

Ví, že jako muž stojí za prd, tak se prostě vyhýbá tomu, aby se na to přišlo - naordinuje si fóbii, a má to ošetřené. Už není budižkničemu, už je nemocný - a za to přece nemůže. Za to mohou rodiče, škola, ... všichni okolo, jen on ne - on je oběť a jako oběť má právo na ohledy a uznání - zbavuje se odpovědnosti.
23.02.2017 - 09:25 | Filtr
(Beran) Háňa* » musiúa
Že nejsou hezké ? Mně se třeba líbí, to je věc vkusu. Není důvod, proč bych se měla snažit, aby byly pro druhé hezké, nepotřebuji se někomu zalíbit. Jde jen o diskusi - výměnu názorů, náhledů a zkušeností - a ty jsou v mých příspěvcích moje, logicky. Lze je přeskakovat, pokud se ti nelíbí nebo s tebou neladí.
Já to u tvých dělám, taky mi přijdeš v poslední době "nějaká divná" - no co, s čím neladím, to nekonzumuji - funguje to :15:

Řeč je o chlapech, proto ONI - já jsem přece žena.
Ještě přijde na to, že rozlišování pohlaví je paušalizování ... no, jen tak dál - tolik lidí už je fakt totálně zblblých ....
23.02.2017 - 09:33 | Filtr
(Beran) Háňa* » musiúa
To nevadí, nic mi to nedělá :1:
23.02.2017 - 09:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Háňo, rád čtu Tvé příspěvky, myslím, že jsi inteligentní a rozumná žena, ale tento příspěvek moc nepobírám :) Netuším, co je na kreativitě a empatii (pokud to nejsou jen prázdné výrazy) špatného a nemužného (sám jsem se k tomu propracovával docela dlouho :61:). Chápu, že model mužného drvoštěpa je asi stále atraktivní, ale práce hlavou je také práce a přináší velmi konkrétní výsledky :)
23.02.2017 - 09:36 | Filtr
(Beran) Háňa* » Argyll
Jsi přece muž, to je logické, že se ti nebude líbit. Ale pokud umíš zatlouct křebík do zdi, naštípat dřevo a stáhnout králíka, neber si to osobně, jistě, že se nejedná o 100% kusů a jsou ještě nějaké použitelné - naštěstí :4:
Proti práci hlavou nic, pokud už je naštípané to dříví :61:
- jde o to, že jen samotná práce hlavou nestačí - prostě nestačí, tak to je. A že drvoštěp nebo třeba truhlář musí být zároveň totální trotl, který nic nevymyslí, je právě omyl, který se traduje. Může to tak být, ale nebývá - takový muž je právě všestranný, vymyslí, ale umí i udělat.
23.02.2017 - 09:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, tak stahování králíků jsem se učil od táty (a stal jsem se proto vegetariánem), dřevo taky naštípu (trénuji přitom kendó :61:) Ale hřebíky mi moc nejdou :))
23.02.2017 - 09:45 | Filtr
(Beran) Háňa* » musiúa
Dělám to vždycky - ne přepsala, ale doplnila. Každý (skoro), kdo mě tady už roky zná, ví, že je to moje vlastnost, že mi myšlenky dozrávají. A ohleduplně mi nechává pár minut času, než zareaguje - ví, že asi něco ještě přibude. :4:
23.02.2017 - 09:46 | Filtr
(Beran) Háňa* » Argyll
No vida - ještě jsou :75: Hřebíky dopiluješ, hlavně, že máš motivaci :1:
Dobrá zpráva, kdybych měla vnučku - měj hodně synů, ať má na výběr :15:

Jinak, abych tě uklidnila, měla jsem na mysli spíš tu nejmladší generaci mužů - tu, co se vylíhla v poslední době. Ty už jsi poměrně starý pardál, ti ještě tak zmrzačení nejsou.
23.02.2017 - 09:56 | Filtr
(Beran) Háňa* » musiúa
Nic mi nedělá, že jsme si nerozumněly - nemám z toho trauma ... jsem tím chtěla říct.
23.02.2017 - 10:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Háňa*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Starší pardál" :)) Je fakt, že si tak nějak nechci připustit svůj věk, ale zas na druhou stranu - myslím, že o věku to není, znám pány, kteří jsou velmi elegantní i v šedesáti a počtem vydělaných "papírků" to nebude. :61:

Jojo, asi vím, kterou skupinu mužů máš na mysli, ale i z tohoto bezduchého stadia se dá probrat :3: :4:
23.02.2017 - 10:15 | Filtr
(Beran) Háňa* » Argyll
Jistě, že o věku to není, zvlášť, čím pokročilejší je. Papírky taky ne, jistěže. Právě - ty papírky jsou ta iluze, o které jsem psala u těch mladých. Papírky a předměty, na kterých je vidět, že jich mají hodně, protože do kapsy vidět není + vousy až na prsa = JSEM MUŽ

Probrat ... no, budu jim držet palce. Mně to už může být jedno, ale kvůli té vnučce :4:
23.02.2017 - 15:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funky, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Poznámka korektora: pravěký matriarchát (tak jak je znám široké populaci) je jen celoplanetárně rozšířený blud z 19. století.
23.02.2017 - 15:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funky, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty jsi idiot :-)
Příspěvky: 1-25 26-45
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »