Dorje (Dordže)


02.01.2017 - 19:48
(Lev) Mona Ignita
Dorje (Dordže)
Dostala jsem dárek od duchovního přítele, jak zmiňuji Dorje. :39:

Nikdy dřív jsem se s ním nesetkala. Chtěla bych znát vaše zkušenosti s tímto mocným talismanem, popřípadě byste mi neporadili, jak se s ním "zkamarádit"? :5: :63:

Řazení:
02.01.2017 - 21:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Ancient Dragon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, jak je velký a z čeho je? Podle materiálu bych zvolil způsob fyzického očištění a nabíjení to nefyzické popíši níže. Jinak po očištění mu můžeš vložit záměr, mluv s ním jako s živým. Tímto zamířením můžeš posílit jeho záření a naladit na sebe, můžeš sním třeba spinkat nebo rozjímat :20:


Je vtipné že budu opakovat svůj dnešní příspěvek do debaty modlitební mlýnek ale jen takovej návod na čištění předmětů, kamenů a snad i čehokoliv jiného:

"Hodit se do klidu a zavřít očí" s nádechem si představit velkou vlnu energie jak vstupuje do toho předmětu (fantazie se meze nekladou). S výdechem jak energie očišťuje předmět a bere sebou negativní energie, staré vzorce a to se rozplývá ve světle a mizí. ŘÍCT v duchu nebo třeba i nahlas čistím tě. Být si sebou jistý, vnímat to že ty jsi vesmír sám a máš nekonečné množství energie. Že ty jsi láska jejíž projevem je veškeré bytí. Tyto nádechy a výdechy opakovat ideálně stejná délka nádechu jako výdechu je jedno jak jsou dlouhé.
Až ucítíš že je předmět čistý, udělej poslední nádech , řekni vracím ti zpět tvoji prapůvodní sílu.
A energii vdechnout mu ponech.

All rights reserved xDD , nenutím, dělím se :78:
02.01.2017 - 21:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Název jsem v životě neslyšela, ale po troše googlení jsem zjistila, že se jedná o symbol, který mě poslední dobou docela pronásleduje. A teď opět.. :1:

Vlastně neporadím, ale píšu, abych poděkovala... za inspiraci.. asi si ho taky pořídím :17: A až zjistím víc, určitě se kdyžtak s případnými postřehy ozvu :1:
02.01.2017 - 23:19 | Filtr
(Vodnář) THX1138
Dorje, v sanskrtu Vadjra. Je to symbol nezničitelnosti. Překládá se jako diamant, protože to je nejtvrdší materiál v přírodě. Ale slyšel jsem i překlad „hromoklín“. Symbolizuje to také mužský aspekt (ženským je zvonek). Existují různé variace podle počtu „ramen“ - dvouramenné, čtyř, osmi…
Používá se při různých rituálech, někteří buddhové ho mají jako proprietu v ruce (pravá, nikdy jsem neviděl držet v levé, ale netuším, jestli je to bez výjimky)

Používá se v buddhismu, jestli to využívají i jiná náboženství, nevím…
Nikdy jsem neslyšel v souvislosti s buddhismem o energiích, jak píše Camoscio. Takovéto očištění není zapotřebí, toto je jiná záležitost (promiň, Camoscio). Nechal bych si ho požehnat od Lamy nebo rinpočheho, kterému důvěřuješ. To bude mít ten správný efekt.
02.01.2017 - 23:50 | Filtr
(Lev) Mona Ignita » THX1138
Pořád stále nechápu, jak se to počítá :75:

Jinak je to dvojitý Dorje.
Takhle vypadá přesně.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
03.01.2017 - 00:15 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » Mona Ignita
To jsou dvě dorje překřížená, takže je to dvojité (čtyřamenné).

Jinak se to používá často i jako součást jména v Tibetu.

Tu jsem ještě našel, že to symbolizuje nezničitelnost a neochvějnost - vlastnosti které charakterizují nejvyšší stav mysli (osvícení).
03.01.2017 - 08:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
dá se tím mocně škrábat na zadku.
03.01.2017 - 10:08 | Filtr
(Beran) balschemtov » The Ancient Dragon
Ty seš medvídek mýval:)
03.01.2017 - 10:15 | Filtr
(Beran) balschemtov
Dorje též Vajra má asi tento obsah. Je to v podstatě mužský orgán a patří proto do pravé ruky. To kulaté držátko uprostřed je šunjata - prázdota, šúnja je v sanskrtu také nula. Proto ten tvar koule. Je to prapodstata všeho bytí. Z ní vykvétají dva (nebo čtyři) lotosy. Jeden reprezentuje fenomenální svět, druhý reprezentuje svět nominální. Z těch lotosů koukají hlavy makarů. Makara je také v indické astrologii název znamení kozoroha. Je to mytologická bytost napůl vodní, napůl pozemská a symbolizuje to spojení protikladů z nichž vzniká svět elementů.

Lze s tím pracovat různě podle tvaru. Například ho lze uchopit a při recitaci mantry lze palcem přejíždět jeho "žalud" to jsou ty tenké pruty proudící z úst makarů. Když se dorje správně vzruší začne stříkat:) Otáčením dorje ve směru hodinových ručiček vzýváme pokojná božstva, otáčením doprava božstva hněvivá pro naši ochranu. Nejlépe je používat ho s Dilbu rituálním zvonkem, což je v podstatě koitus:)
YouTube
03.01.2017 - 10:22 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Ty jo, co se tu člověk nedočte :22:.

Chtělo by to nějakého Lamu :44: :46:
03.01.2017 - 10:43 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buddha/2
Je to tu samá lama. :5:
03.01.2017 - 10:49 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Kdysi jsem měl, sice jen ve 2D provedení jako přívěšek, ale i tak jsem si považoval. Jenže vůbec nevím, kde ten talisman skončil.
Práci s ním nějak popsat nemohu. Prostě jsem jen měl a nechal působit. A protože zmizel, tak jsem ho asi ztratit měl. Možná jsem ho už nepotřeboval. A možná jsem si měl jen dávat více pozor na své věci.
03.01.2017 - 10:49 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
Tak myslíš že už radši ne ?
:4: :61:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »