Vezmete 2 2 velký , nebo tři malý hlávky bílého zelí. Asi 4 papriky , kilčo cibule. Můžete dát i mrkev , já nedávám.
A kupte Deko nebo Nako (to je ještě aromatičtější).
Všechno na kružátkách nastrouhat nebo pokrájet na tenko. Do kbelíku. Pak přidáte pytlík toho Deka (Naka) litrovku octa , kilovku cukru a lahvinku oleje. Pořádně to promíchejte a nechte den pod závažím v tom kyblíku. Pak jenom dejte do sklenic. Nic nezavařujte. Díky oleji vám to v chladu vydrží i rok.
Získáte naprosto užasný salát , kterej vůbec neztrácí vitamíny a tenhle salát posune šmakovitost každého jídla o třídu vejš. Jím to už deset let , úplně jsme přestali zavařovat cokoli , jaká tohle je skvělá mňamka.