jak se nedat zneužívat


10.11.2016 - 17:07
(Váhy) sunrise
jak se nedat zneužívat
Co vy jste manipulovatelní,zneužitelní někým,koho třeba máte rádi? Umíte říkat ne? Mají k tomu některá znamení větší sklon? :27:

Řazení:
10.11.2016 - 17:16 | Filtr
(Rak) dan162
Na manipulaci se zeptej štírovatých lidí ale s nízkým sebevědomím, tam se do téhle pasti snadno padá.

Jedno zda je to manipulace prožívaná nebo konaná, může být na obě strany. Manipulace může být i od dětí k rodičům. Taky existuje strach z manipulace, i když v životě jí zažíváme denně.

13.11.2016 - 10:59 | Filtr
(Štír) faraym » dan162
ja som škorpión-štír, ale necítim potrebu niekým manipulovať. Myslím, že manipulatívne tendencie má každé znamenie, ale svojim spôsobom.
13.11.2016 - 11:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » faraym
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vibe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a Pepa Dvorak navic je narozeny ve znameni Byka: https://www.youtube.com/watch/…
13.11.2016 - 11:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jednou jsem spadla do pasti manipulace, to bylo před 7-8 lety, od tý doby si nenechám nikdy nic od nikoho líbit. Ani to teda není dobře, ale o tom až příště :4:
13.11.2016 - 11:48 | Filtr
(Rak) dan162 » faraym
Souhlas. Vnímám dvojici manipulace - vnímání, kde manipulaci používá člověk se špatným vztahem k sobě. U Štírů je to si myslím téma, které každý štírovský člověk v sobě řešil/řeší/používá, ale není to téma u každého neštírovského člověka.
13.11.2016 - 18:14 | Filtr
(Beran) Háňa*
NE bylo prý první slovo, které jsem jako malá uměla :4:
Občas se nechám "manipulovat" zcela záměrně - pro zábavu. Když se po mně chce něco, co mi nevadí a ráda bych to udělala i bez snahy o manipulaci.
Celkem mě baví sledovat dotyčného "manipulátora", jak si užívá dojem, že mě přechytračil.
Přeji mu ho, ať si ho užije, když ho potřebuje. :4:

Ale jinak - ne, nedám se manipulovat, protože nemám potřebu se podbízet. Myslím, že to není o znamení, ale o chybějící sebeúctě.
13.11.2016 - 18:25 | Filtr
(Panna) Eldria » dan162
presne, stačí aj ascendent v škorpiónovi :-) a nízke sebavedomie. u mňa bude zase ten strach z manipulácie :-(
13.11.2016 - 18:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele silentium, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná je dost rozdíl v smyslech slov "zneužívání" a "manipulování".
O zneužívaní by to bylo na dlouho, takže je mnoho zkrácených pravd ve smyslu, važ si sebe samého, můžeš být dobrák, ale ne hlupák atd. A nemyslím, že o tom zrovna sluneční znamení nějak rozhoduje.

Určité nasměrování, či jak píšeš manipulace, snad už trochu k slunci směřuje.
Zemská znamení mají rády řád a vymykající se osoby můžou (před tím, než jim TO nařídí) zkoušet zařadit do houfu nějakou kombinací.
Ohnivci se nějakou manipulací nezdržují, o své pravdě nepochybují.
Vzdušní tak nějak neví, proč by někoho o něčem přesvědčovali.
Vodní jsou zaměstnáni důležitějšími věcmi.

Pokud si někdo nyní myslí, ře se ho pokouším o něčem přesvědčit, tak je to jen nedopatření, stávající se štírům maximálně jednou za ...let.
13.11.2016 - 19:34 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Tak tohle těžko říct jako. Samozřejmě si myslim, že nemanipuluju :2: Ale zas teda vim, že když mi o něco fakt jde, tak toho dosáhnu...ale neni to v citovejch věcech...tam to mám jinak...tam bych se pro partnera rozkrájela na milimetrový nudličky a vůbec mi to neni za těžko. :6: :49:...takže já nejspíš budu snadno manipulovatelná v ušlechtilém jménu lásky. :48: :2: :61:
13.11.2016 - 19:43 | Filtr
(Rak) dan162 » Hustokrutě obscénní Morti
manipulace je směrování druhého tam, kam by on sám nešel. Třeba na večeři jemným upozorněním, že jídlo stydne. Nebo slovy "tohle mne potěšilo", když ve skutečnosti to není pravda, ale chceme, aby tu činnost opakoval.
13.11.2016 - 19:48 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » dan162
Samozřejmě chápu význam slova manipulace...ale nedokážu posoudit jestli manipuluju nebo ne. Někdy si to samozřejmě uvědomuju a dělám to vědomě...ale to je fakt vyjímečně a neni to v citovejch věcech. (jako třeba přesvědčit kempařku, že tu chatu chce pronajmout nám i když má vlastně plno :21: a tak...takový spíš praktický věci jako. :6:) ale jestli manipuluju i ve vztahu atd, to si nemyslim...ale kdo ví... :14: :22:
13.11.2016 - 21:04 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Velmi těžká odpověď na tuto otázku.
V zásadě si myslím, že manipulovatelný je naprosto kdokoliv. Jen každý v jiných oblastech. A manipulace je všude kolem nás. Jen pár příkladů:
1. Manipulátoři velmi rádi označují objekt, který se snaží zmanipulovat, za ovci, stádo atd. Jen se přiznejte, kdo se s tím nikdy nesetkal z kterékoliv strany? Kdo by chtěl být označen za ovci? Že poslušně šlape se stádem? Je to silný prostředek manipulátorů. Paradoxně se člověk chová (začne chovat) jako stádo právě až v okamžiku, kdy tomuto tlaku podlehne, ba dokonce to ještě druhým používá jako argument. Je zmanipulován tak, že tomu věří a cítí se jako něco víc. Ovšem skutčnost je taková, že důvodů nepodlehnout je mnoho a různých, dalo by se říci i jedinečných, ale argument pro podlehnutí je vždy stejný: nechci být jako oni, ti tutpci, ti hloupí, ti... A proto se vzdám vlastního názoru a rozumu a šlapu za svým pastýřem.
2. Strach - nejsilnější zbraň kohokoliv, kdo se snaží manipulovat. Vezměte si, jak toho zneužívají politici, nebo i jiní vůdci (ano, třeba i církev, když strašila peklem). Každý straší něčím. Když se lidi bojí, tak se snáze dají zmanipulovat. Ten straší migranty a islámem, ten epidemií eboly, ten ekonomickou recesí... A sdělovací prostředky chrlí a chrlí jen samou negaci.

Manipulaci ve vztazích nebudu rozebírat. V tom ať si každý udělá jasno sám. Ale pravdou je, že někdy je potřeba ze vztahu odejít, aby člověk nedělal něco, co vlastně dělat nechce.
Manipulaci mezi jednotlivci pocítíme silnějí, pokud se nás týká. Ale globálně je horší ta hromadná manipulace. On někdy stačí jeden Vůdce a ...

A stal jsem se někdy tedy manipulovaným já sám? Ano, nechal jsem sebou manipulovat. Paradoxně to skončilo na tom, že byla určitá hranice, za kterou mne nebylo možno dovést. Manipulátor to pak sám vzdal a zmizel, když po počátečním úspěchu neudělal žádný posun.
A manipuloval jsem já sám a vědomě? Ano. Minimálně jednou o tom vím.
13.11.2016 - 21:49 | Filtr
(Rak) dan162 » Sosna zvlčelý
Podle mne nejmíň polovina lidí tady včetně tebe se klidně nechá prohlásit za ovci, a zůstane přitom sebou. Dnes ve vlaku koukám na reklamu na zubní pastu - o ono je to postavené na strachu. V textu lžou a ještě k tomu straší, kroutím hlavou. Ono je čím dál tím důležitější věřit sobě, mít od strachů uklizeno, aby pokus o manipulaci pak těžko vyvolal jednání manipulantem zamýšlené.
13.11.2016 - 21:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Šachovnice, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj Sunrise
Myslim ze o znameni to u Manipulatoru nebude...

Tohle bych Ti doporučila přečíst
...urcite bych sama lepe napsat neumela

Nebyt v roli obeti manipulatora je vysoke uceni o vlastni hodnote a :79: takze vlastně diky vsem manipulatorum kteri nam skrizili cestu... a my muzeme byt tim kym doopravdy jsme s uctou a laskou k sobe..a tudiz i ostatnim. :62:

Autor :Petr Casanova

https://www.firstclass.cz/2016/08/…
14.11.2016 - 00:07 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..dneska jsme vedli krásnou debatu na toto téma s milým mým..vyprávěla jsem mu ty šílenosti vztahů,kdy jsem se manipulovat nechala.. divil se. Já taky. :3: Ono to není jen o "NE"...je to o mnoho složitější.. i rozjásané "ano" může být reakcí na manipulaci :1: A je pravda,že tato nemusí být jen negativní,jsou i pozitivní manipulace,ale pro ty volíme jiná slova,protože tohle nám nezní moc libě :1: .. Ale nechci se zamotat do slovíčkaření a diskuze o tom,co je a co není manipulace,taky bych to psala po osmistýseštý nejméně.. :2: Pokud se v reakci na kohokoliv a cokoliv necítíme nepříjemně,můžeme onu manipulaci s klidným svědomím i přijmout :1:..
14.11.2016 - 06:57 | Filtr
(Býk) player
U mě to má dvě roviny.

V erotice ano , protože miluju pohled na ženu vzrušenou až někam na metafyzický okraj. Takže v erotice jsem manipulovatelný.

V běžném životě naopak absolutně ne. Vím pro co žiju , jaký je tady moje poslání a rodinný krb to asi nebyl a nebude. Tudíž umím říkat ne. Ale naučil jsem se to dělat tak , aby to neznělo ostentativně. Jako kategorické NE. Protože to je negace. Chce to trocha diplomacie.

Podle mě jsou manipulátoři štíři a asi i Váhy , jenže ty z toho paradoxně nakonec prd maj , protože i když něco vymanipulujou , tak stejně nevědí , zda vyhrály nebo prohrály.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »