Uprchlíci


15.06.2016 - 18:59
(Kozoroh) Bonny 04
Uprchlíci
Chěla jsem se vás všech zeptat, co říkáte na uprchlickou krizi? Nemůžu si pomoct, ale mě to děsí v tom smyslu, že mám pocit bezmoci a při tom je mi jasné, že žijeme v době, kdy se dramaticky mění uspořádání světa.Co vy na to? Jak to zvládáte?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
15.06.2016 - 19:51 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Vyměnil bych uprchlíky za politiky. V počtu kus za kus. :75:
15.06.2016 - 19:56 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Sosna zvlčelý
:1: no, myslím, že by sis moc nepomohl, leda že bys počítal s tím, že politici s uprchlíkama nemají nic společného....
15.06.2016 - 19:57 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bonny 04
U uprchlíka máš alespoň naději. :3:
15.06.2016 - 20:11 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » Sosna zvlčelý
Jo, no. Jak u kterého, že jo. Dnes jsem koukala na pár videí a není mi z toho moc lehce. Tak jsem si o tom chtěla popovídat, páč doma nechci vířit vodu, toto téma je u nás jako nášlapná mina. Třeba má někdo jiný úhel pohledu než já....než my.
15.06.2016 - 21:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bojím se, jsem naštvaná, pravidla zase platí jen pro někoho, na co hranice, na co předpisy. Mám si koupit psa? Zbraň? Mám být v klidu? Budu moci bezpečně chodit po ulici? ..... Milion otázek. Cítím naštvání, bezmoc. Číst zprávy nebo zůstat v klidu, laxní a neúčastnit se? Účastnit se protestů či pomoci potřebným? Mám rozpor v hlavě ale cítím, že se trochu radikalizuji. Nikdy jsem nebyla rasistka, ale ... ale? Je to vše hrozně demotivující.
:24:

Uprchlíci, politici, systém - vše se bortí, prý se to obrací k lepšímu, no snad jo. Je moc špíny v systému, totální Augiášův chlív.

BTW u nás doma jsem toto téma také zakázala - v rámci pudu sebezáchovy. Jsem u toho vždy dost nervózní.
15.06.2016 - 22:09 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Vic nez uprchlici mi vadi jak se k tomu stavi nase vláda a EU celkove. Vadi mi to ale nijak zvlast nepanikarim - u nas zustat nechtej. Pro teroristy sme taky pomerne nezajímavý....
15.06.2016 - 22:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Dal bych si ještě deci vínka.
15.06.2016 - 22:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hustokrutě obscénní Morti
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mě momentálně víc "znervózňuje" zasedání fedu a blížící se britské referendum... se možná teprve budeme divit :41:
15.06.2016 - 22:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hustokrutě obscénní Morti
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Po uveřejnění tabulek v jednom bulvárním plátku, které obsahovaly platy různých profesí u nás a v Německu, mi došlo, že naše vláda "nevědomě" udržuje naši životní úroveň ve skromnosti a to je důvod, proč se k nám migranti nehrnou. No a považ - ještě se někteří našinci rozčilují, že Němec má víc peněz .. :63: :20:
15.06.2016 - 22:42 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » musiúa
Ja ted nevidela poradne zprávy asi tak měsíc... A docela sem na cely uprchliky a vsechno okolo skoro az zapomněla :6:
15.06.2016 - 22:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hustokrutě obscénní Morti
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to já taky, bez tv... o tom fedu mi přišel mail :63: halt neutečeš :61:
16.06.2016 - 08:51 | Filtr
(Beran) Háňa*
Asi nejvíc v tom vidím záměr těch, co tu invazi vymysleli a řídí - vyzkoušet propustnost Evropy a její chování, pokud přijde narušitel.
Prostě takový předvoj, jak se budeme chovat, když nám sem někdo bez dovolení vtrhne a začne nastolovat svoje pořádky. A taky, aby měl ten organizátor koho a proč "zachraňovat" - bez toho sem nemůže jen tak vlézt, když si hraje na rozsévání svobody a demokracie - poněkud by se ztrapnil. Takže poslal problém, který potom s velkou slávou půjde "pomáhat řešit" - klasika, jako všude, kde zatím rozséval.

No, a jak se asi zatím jevíme v rámci Evropy jako takové ? K tomu se mi momentálně v hlavě vybavila věta z filmu Černí baroni ....
"Imperialista by se zaradoval ...."

Hlavně zachovejte paniku - bez ní žádný problém není tak velký, aby lidem zblbnul hlavu. A bez zblbnutých hlav by se organizátoři akce invaze taky nemuseli dočkat svého ovoce. Potřebují přece okupovat co největší část světa - tak mějte uznání a nechte se vystrašit, ať to mají co nejjednodušší. :4:
16.06.2016 - 21:57 | Filtr
(Vodnář) THX1138
Osobně nemám žádné obavy z uprchlíků. Jenom z toho, jak se zachováme my, Evropané. Máme tu nejlepší podmínky na světě, staletí historie, formování společnosti a svobody jedince. V Evropě je 508 milionů lidí. To, že se sem nahrnulo v krátké době něco přes milion uprchlíků, to by opravdu nemělo být něco, s čím si nedokážeme poradit. Ale pokud bude vítězit politická korektnost, věci se nebudou nazývat pravými jmény, nebo naopak se tu bude šířit populismus a nenávist, tak ničíme sami sebe.

Dalajláma k tomu měl nedávno věcný komentář : http://echo24.cz/a/iC8mY/…
16.06.2016 - 23:32 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » THX1138
Kdybys byl ženská, tak bych tě nejradši políbil.
Zaplaťpámbu jsi chlap, tak neschytám od mé milé facku a jen ti za tvá slova poděkuji. :15: Souzním...
17.06.2016 - 11:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nedesí ma to lebo bývam na dedine na Slovensku kam určite nezavítajú...jedine že by sa stratili :3: sústredím sa na svoj život a najbližšie okolie a tieto veci si nepripúšťam. je zbytočné strachovať sa o niečo čo sa možno nebude týkať nášho života bezprostredne. beriem to ako "správy zo zahraničia" a nemám pocit že by na Slovensku hrozilo dramatické sťahovanie národov od inokadiaľ...u nás uprchlíci nechcú zostať...si povedia ach bože tu je to ešte horšie jak u nás a idú preč :25:
17.06.2016 - 11:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bonny 04
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a prečo ťa to vlastne tak veľmi desí? ja mám pocit že médiá chcú proste v ľuďoch vyvolať len strach a paniku...presne ako po páde dvojičiek. všetko sa neskutočne nafukuje všade je toho plno. mne to ide na nervy. je to umelý problém ktorého cieľom a účelom je niečo úplne iné než sa prezentuje. myslím že Slováci a Češi si akurát tak uvedomia v akej zlej sociálnej a ekonomickej krajine vlastne žijú keď tu už nechcú ostať ani utečenci. nič nové pod slnkom.
17.06.2016 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
presne...človek má strach z toho, čomu nerozumie..preto sú takéto situácie prezentované vo forme chaosu, paniky, silou mocou chcú médiá a politici vyvolať v občanoch dojem že ide o nezvládnuteľné situácie, najväčšie a najaktuálnejšie hrozby...len aby človek nemal priestor na vlastný názor, aby sme náhodou nežili v pokoji a pohode a len aby sme sa báli čoraz viac lebo len vystrašení ľudia ovplyvnení názorom ktorý nám je podsúvaný sa dajú ovládať. Mne to tak teraz pripadá aj s útokom na gayov ktorý sa odohral v Amerike v Orlande. Automaticky to označili ako teroristický útok, dokonca najväčší v dejinách (pritom asi zabudli na WTC) a pritom ten strelec bol naštvaný gay ktorý sa sám nevedel zmieriť so svojou sexualitou...navyše si myslím že v Amerike umrelo aj viac ľudí pri väčších útokov a šialencov so zbraňami tam majú na dennom poriadku...lenže americkej vláde to tak vyhovuje. osobne si myslím že platia takéto indivíduá aby vyvolali ďalšiu paniku a nahralo im to do karát. Kľudne obetujú pár stovák ľudí len aby viedli svoju antiteroristickú vojnu. A kríza s utečencami je tiež cielený politický ťah a tlak na destabilizáciu Európy a prevzatie kontroly nad Áziou.
17.06.2016 - 11:53 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » .
Můžu se zeptat? To totiz v médiích asi nedostanu pravdivě.
"Umirneny muslim" ten respektuje zenu jako rovnopravnou bytost napr? Uznava pravo saria?
Ja memam rada nazev umirneny muslim stejne jako nemam rada "slusnej cikan".
Clovek se totiz bud chova s respektem a pokorou k ostatnim a nebo ne. Pokud jo, tak je prece uplne jedno jaký je rasy a vyznání...
17.06.2016 - 12:42 | Filtr
(Býk) player
Pokud tě to děsí , pak věz , že na světě jsou mnohem těžší epicentra průseru , než pár miliónů lidí do Evropy. Protože to se děje odnepaměti , akorát , že nyní silnějším náporem.

Ale když tě mám poděsit pořádně , tak stačí pár procent sladký vody z arktických ledovců ,které tají rok od roku , Golfský proud stopne a všechno od Jižní Francie nahoru bude další Sibiř. Takže celá Evropa bude pro změnu migrovat do Afriky , Jižní Ameriky a Austrálie. To teprve bude čóro móro. A kolik času nám zbývá? 10 let? 100 let? Rok?

My se děsíme toho , co nám média nabízejí coby pohromu. Oni z toho žijí. S velkou pravděpodobností tady v Česku úprchlíka z této vlny ani nepotkáš na ulici. A přitom denně potkáváš někoho z 230 000 úprchlíků z balkánké krize , kteří tady žijí.
17.06.2016 - 12:45 | Filtr
(Býk) player » .
"Já to teda docela zvládám. Protože nesleduju zprávy a všechny tyhle mediální blbůstky jdou mimo mě. Člověk má stejně vždycky strach jen z toho, čemu nerozumí...
A nejvíc mě mrzí, že se Evropani chovají hnusně i k lidem, kteří si to nezaslouží.. myslím tím muslimy, kteří nejsou radikální."


:27: :15:

Já tv mám a zase mě rozčilujou moji dobří známí , kteří se xenofobií na fcb patřičně živí , byť v celé republice je asi stovka běženců a za mřížemi. A oni nevynechají jedinou kravinu , aby ji nesdíleli. 2 lidi jsem dokonce odmazal z přátel , protože to už nešlo.
17.06.2016 - 13:05 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
:15:

Ba co víc: Že muslimové bijí ženy, to vidí. Ale že to dělá jejich soused, to mlčí.
17.06.2016 - 13:25 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » evanda22
Jo, určitě je pravda, že se celá situace uměle a cíleně nafukuje, akorát když spadly dvojčata, běžel náš život dál jako by se nic nestalo. A bylo to v pořádku?
I já žiju v mrňavém městečku, kam uprchlíci nejspíš nikdy nezavítají, ale mám dceru, která má přitele ve Francii a jeho město je na tom už jinak. Je plné muslimů, za městem mají tábor, kam ani policie nevtoupí a ta moje holka umíněná tam prostě jezdí :1:
Tak teď už se nemůžu tvářit, že se mě to netýká proto, že jsem běžence ještě okem nezahlédla
Proto mě to děsí a nejen proto, taky to nese sebou spoustu utrpení a to přece není normální, přesto, že se to děje už od nepaměti....
17.06.2016 - 13:46 | Filtr
(Štír) faraym » THX1138
Súhlas. Lepšie by som to nenapísala.
17.06.2016 - 13:48 | Filtr
(Kozoroh) Bonny 04 » player
Ale tak to, že se dějí a můžou či nejspíš budou dít ještě horší věci přece neznamaná, že to co se děje teď není děsivé. A nebo mi chceš doporučit, abych si ty obavy schovala na dobu, až bude ještě hůř?? :1: :4:. No, v tom případě je to dobrá rada, páč jsem přesvědčená, že vždy může být hůř, takže v konečném důsledku, jestli to dobře chápu, se dá říct, že není důvod se bát už teď.... :4:
17.06.2016 - 13:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bonny 04
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele evanda22, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
chápem tvoje obavy...ibaže ak sa pozrieš na to, kto je väčšinou aktérom teroristických útokov tak sú to rodení občania daných štátov. Málokedy uprchlíci. Francúzsko je teraz skôr nebezpečné kvôli futbalovým fanúšikom a povedala by som že skôr tam hrozí epidémia z nevynesených odpadkov než nejaká reálna hrozba od prisťahovalcov. navyše moslimovia vo Francúzsku žijú už desiatky rokov.
...netreba sa sústrediť len na to zlé. Teroristi väčšinou nezaútočia 2x na to isté miesto a Paríž si už svoje zažila. treba sa na život dívať pozitívne napriek hrozbám či už reálnym alebo mediálne nafúknutým. držím palce nech je dcéra v poriadku pred futbalovými chuligánmi.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-60
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »