Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
První vzájemná poradna - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
První vzájemná poradna
06.05.2016 - 08:16
charri
První vzájemná poradna
Nějaký problém, dotaz či potíže?
14.07.2016 - 18:59
| Filtr
terere
» charri
prosím tě co ty si všechno musíš taky vyzkoušet???? tak trochu poradím..chtělo by to očistu jater,tam je to předimenzovaný papáním a ty rajčata jsou už jen třešnička na dortu....takže olivovej s citronem a každej den a dlouhodobě a zinek a pohyb...tak a máš to ...zadarmo
14.07.2016 - 19:30
| Filtr
charri
» terere
Áhoj to mám ty játra nebo ta játra asi v háji furt, mám to každý rok, když zrají rajčata na zahradě, ale vyzkouším, .....jinak jsem to dneska pořešila tak, že za a) rajčat se nevzdám takže ze b) když jsem si spapala chleba s rajčetem a cibulá, tak jsem užila Xyzal asi to není nejlepší řešení že?
Děkuji, děkuji za radu
Děkuji, děkuji za radu
15.07.2016 - 15:45
| Filtr
terere
» charri
....jinak ještě rajčata patří mezi lilkovité tak ti sem jen něco hodím na přečtení,protože to spolu hodně souvisí,tak si počteš Pokud chceš zjistit, zda ti lilkovité plody škodí, měla bys je vynechat alespoň na 6 týdnů. Což znamená nejíst papriky, rajčata, kečup, papriku jako koření, lilek, brambory a jiné. Po 6-ti týdnech na jeden den zařaď „lilkovitý den“ – vaječná omeleta s rajčaty k snídani, zapečený lilek k obědu, brambory k večeři – sněz toho co hrdlo ráčí. Další den opět jez stravu bez lilkovitých plodin a dva dny sleduj příznaky.
lilkovitá zelenina
Mezi rostliny, které se považují za potenciálně problematické a jsou široce používány v západní stravě, především patří:
? Brambory
? Lilek
? Papriky
? Rajčata
Kromě toho, lilkovití jsou i ovoce:
? Goji bobule!
? Mochyně peruánská
? Byliny – ashwagandha!
Zde jsou některé z nejčastějších zdravotních problémů, které spotřeba lilkovitých může zhoršit:
? Citlivost na změnu počasí
? Bolest svalů a ztuhlost
? Artróza
? GERD
? Kostní ostruhy
? Ledvinové kameny
? Problémy se žlučníkem
? Nespavost
? Tuhost v dopoledních hodinách, nebo po dlouhém sezení
? Bolesti kloubů a praskání
Proč tyto plody přispívají k těmto zdravotním potížím? Problém pramení v několika chemikáliích, které lilkovité plody obsahují:
Nikotin
Věřte tomu nebo ne, všichni lilkovití obsahují nikotin, návykový stimulant, který je v rostlině tabáku. To je důvod, proč mnoho lidí touží po lilkovité zelenině a ovoci, a těžko je odstraňují ze stravy ve snaze zjistit, zda se příznaky zlepší.
Nikotin, jak známo, inhibuje řádné hojení. Máte-li zranění, které se neléčí dostatečně rychle, eliminujte lilkovité plody na nějaký čas, může to pomoct.
Solanin
Solanin je jed nacházející se v lilkovité zelenině, zejména v bramborách a lilku.
Solanin je přirozeně produkován bramborami jako ochrana proti hmyzu, nemocem, a zvířatům. Vystavení světlu zvyšuje tvorbu solaninu, protože to pomáhá bramborám, které jsou vykopány na povrch před sežráním. Tento proces časem změní barvu brambory na zelenou. Pokud vaše brambory vypadají zeleně, i když je oloupete, nebo začaly mít klíčky, okamžitě je vyhoďte, jsou jedovaté!
Tepelná úprava účinně snižuje (ale neodstraňuje) solanin v bramborách, uvolňuje ho do oleje a tekutin. Pečení v troubě a mikrovlnné troubě nesnižují hladiny solaninu tak znatelně.
Lidé citliví na otravu solaninem mají typické gastrointestinální a neurologické příznaky, jako jsou:
? Nevolnost
? Průjem
? Zvracení
? Žaludeční křeče
? Pálení v krku
lilkovitá zelenina
Mezi rostliny, které se považují za potenciálně problematické a jsou široce používány v západní stravě, především patří:
? Brambory
? Lilek
? Papriky
? Rajčata
Kromě toho, lilkovití jsou i ovoce:
? Goji bobule!
? Mochyně peruánská
? Byliny – ashwagandha!
Zde jsou některé z nejčastějších zdravotních problémů, které spotřeba lilkovitých může zhoršit:
? Citlivost na změnu počasí
? Bolest svalů a ztuhlost
? Artróza
? GERD
? Kostní ostruhy
? Ledvinové kameny
? Problémy se žlučníkem
? Nespavost
? Tuhost v dopoledních hodinách, nebo po dlouhém sezení
? Bolesti kloubů a praskání
Proč tyto plody přispívají k těmto zdravotním potížím? Problém pramení v několika chemikáliích, které lilkovité plody obsahují:
Nikotin
Věřte tomu nebo ne, všichni lilkovití obsahují nikotin, návykový stimulant, který je v rostlině tabáku. To je důvod, proč mnoho lidí touží po lilkovité zelenině a ovoci, a těžko je odstraňují ze stravy ve snaze zjistit, zda se příznaky zlepší.
Nikotin, jak známo, inhibuje řádné hojení. Máte-li zranění, které se neléčí dostatečně rychle, eliminujte lilkovité plody na nějaký čas, může to pomoct.
Solanin
Solanin je jed nacházející se v lilkovité zelenině, zejména v bramborách a lilku.
Solanin je přirozeně produkován bramborami jako ochrana proti hmyzu, nemocem, a zvířatům. Vystavení světlu zvyšuje tvorbu solaninu, protože to pomáhá bramborám, které jsou vykopány na povrch před sežráním. Tento proces časem změní barvu brambory na zelenou. Pokud vaše brambory vypadají zeleně, i když je oloupete, nebo začaly mít klíčky, okamžitě je vyhoďte, jsou jedovaté!
Tepelná úprava účinně snižuje (ale neodstraňuje) solanin v bramborách, uvolňuje ho do oleje a tekutin. Pečení v troubě a mikrovlnné troubě nesnižují hladiny solaninu tak znatelně.
Lidé citliví na otravu solaninem mají typické gastrointestinální a neurologické příznaky, jako jsou:
? Nevolnost
? Průjem
? Zvracení
? Žaludeční křeče
? Pálení v krku
© 2007-2024 Najdise.cz